Mustafa Süren 30 Ekim 2014 Paylaş 30 Ekim 2014 Arkadaşlar iyi akşamlar gecenlerde farkettim ki silecek koluna basıp ön cama su verdiğimde tutukluk yapıyordu çok önemsememiştim açıkcası fakat bugün silecek koluna bastığımda hiç su vermiyordu.Hemen sanayiye gittim silecekler çalışıyor, hortumlarda tıkanma yok,su fiskiye motorunu değiştirdik yine aynı sorun ön cama su veremiyorum.Geriye tek seçenek silgi kolu arızası kalıyor. Sorun ne olabilir silecekler gayet iyi calışıyor acaba su fiskiye sigortası atmış olabilir mi? Yorum bağlantısı
Misafir 31 Ekim 2014 Paylaş 31 Ekim 2014 Kola bastığınızda ses geliyor mu? Depoda su var mı? (en basit gibi görünse de depoda kaçak, delik vb olabilir) Fiskiye memeleri tıkanmış olabilir. Yorum bağlantısı
Ahmet Dinçer 31 Ekim 2014 Paylaş 31 Ekim 2014 Arkadaşlar iyi akşamlar gecenlerde farkettim ki silecek koluna basıp ön cama su verdiğimde tutukluk yapıyordu çok önemsememiştim açıkcası fakat bugün silecek koluna bastığımda hiç su vermiyordu.Hemen sanayiye gittim silecekler çalışıyor, hortumlarda tıkanma yok,su fiskiye motorunu değiştirdik yine aynı sorun ön cama su veremiyorum.Geriye tek seçenek silgi kolu arızası kalıyor. Sorun ne olabilir silecekler gayet iyi calışıyor acaba su fiskiye sigortası atmış olabilir mi? Su atması ile ilgili Diğer kontrolleri yaptırmışsanız ,Koldan yapabilir,ama kol'u hemen değiştirmeyin,belki bir temizleme ile tamir olabilir, formda bir arkadaşımız silgi kolu temizliği ile ilgili bir konu açmıştı,bir inceleyin isterseniz Yorum bağlantısı
Mustafa Süren 31 Ekim 2014 Yazar Paylaş 31 Ekim 2014 Tıkanmış olmasın diyicem ama sanayiye gittim demişsiniz usta fark ederdi herhalde.Su fıskiyesinin çalışma sesi geliyor mu? Arka cam fiskiye hortumunu öne taktım ön cama gayet iyi su atıyor. Tek sorun ön cam fiskiyesine taktığımda su attıramıyorum.Silecekler gayet iyi çalışıyor oysaki silgi kolu bozukluğunda silecekler çalışır mı? Su atması ile ilgili Diğer kontrolleri yaptırmışsanız ,Koldan yapabilir,ama kol'u hemen değiştirmeyin,belki bir temizleme ile tamir olabilir, formda bir arkadaşımız silgi kolu temizliği ile ilgili bir konu açmıştı,bir inceleyin isterseniz Kola bastığınızda ses geliyor mu? Depoda su var mı? (en basit gibi görünse de depoda kaçak, delik vb olabilir) Fiskiye memeleri tıkanmış olabilir. Tıkanmış olmasın diyicem ama sanayiye gittim demişsiniz usta fark ederdi herhalde.Su fıskiyesinin çalışma sesi geliyor mu? Arka cam fiskiye hortumunu öne taktım ön cama gayet iyi su atıyor. Tek sorun ön cam fiskiyesine taktığımda su attıramıyorum.Silecekler gayet iyi çalışıyor oysaki silgi kolu bozukluğunda silecekler çalışır mı? Yorum bağlantısı
Ahmet Dinçer 31 Ekim 2014 Paylaş 31 Ekim 2014 Evet her şey düzenli çalışabilir ama fıskiye su atmayabilir, koldan dolayı, siz fıskıyeden su atması için kola bir hareket yapıyorsunuz yani bir baskı uyguluyorsunuz, işte o hamleyi yaptığınız temas yapacak yüzey, bir şekilde tozlanmış veya kirlenmiş olabilir, iyi bir oto elektrikçisinden yardım alabilirsiniz,hatta oto elektrikçinin yapmak istediği onarım veya temizliği, başka bir oto elektrikçiden daha onaylatıp öyle işe başlayın kolay gelsin Yorum bağlantısı
Serhat ipeksoy 31 Ekim 2014 Paylaş 31 Ekim 2014 sizin soruna yakın bir olay da benim başıma geldi. yaklaşık 1 ay önce silecek suyu bitmişti, bende ertesi gün depoyu doldurdum. akabinde ön sileceklerin fıskiyesi sorunsuz çalışmaya devam ederken, arka silecek de çalışıyor ama fıskiyeden su gelmiyordu. ön arka silecek hortumlarını ters bağladım sorunsuz bir şeklide çalıştı demişsiniz. mümkünse fotolu olarak anlatabilir misiniz. Yorum bağlantısı
Mustafa Süren 31 Ekim 2014 Yazar Paylaş 31 Ekim 2014 Evet her şey düzenli çalışabilir ama fıskiye su atmayabilir, koldan dolayı, siz fıskıyeden su atması için kola bir hareket yapıyorsunuz yani bir baskı uyguluyorsunuz, işte o hamleyi yaptığınız temas yapacak yüzey, bir şekilde tozlanmış veya kirlenmiş olabilir, iyi bir oto elektrikçisinden yardım alabilirsiniz,hatta oto elektrikçinin yapmak istediği onarım veya temizliği, başka bir oto elektrikçiden daha onaylatıp öyle işe başlayın kolay gelsin Teşekkürler Ahmet Bey anladığım kadarıyla silecek kolunu sökmem gerekecek bunu kendim yapabilir miyim acaba. Yorum bağlantısı
Mustafa Süren 2 Kasım 2014 Yazar Paylaş 2 Kasım 2014 Teşekkürler Ahmet Bey anladığım kadarıyla silecek kolunu sökmem gerekecek bunu kendim yapabilir miyim acaba. Arkadaşlar yardım edebilecek var mı?? Yorum bağlantısı
Osman Polat 19 Kasım 2014 Paylaş 19 Kasım 2014 Mustafa bey sorununuzu çözebildiniz mi? Yorum bağlantısı
Mustafa Süren 19 Kasım 2014 Yazar Paylaş 19 Kasım 2014 Mustafa bey sorununuzu çözebildiniz mi? Maalesef abi hala aynı o yüzden arka fiskiyeyi öne aldım öyle idare ediyorum.. Yorum bağlantısı
Recommended Posts