İçeriğe Yönlendir

Tdci Icin Bosch Marka Filtre Bakım Seti Hakkinda.

Serkan Çevik

Recommended Posts

Serkan Çevik

Arkadaslar merhaba , bir yerde komple Bosch marka filtre bakim seti buldum , sizce bosch bu konuda iyi midir ?

- 1 adet yakit filtresi ( mazot )

- 1 adet yağ filtresi

- 1 adet hava filtresi

- 1 adet polen filtresi.

Hepsinin bosch marka oldugunu soylediler , fiyat 90 TL.

Sizce iyi midir ? Sahte olabilir mi v.s ? Fiyat bana iyi geldi , birde size danisayim dedim.

Not :Filtreler 1.4 TDCI 68hp fiesta icin .

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

orjinali ile kullanın derim, bosch frenleri kullanıyorum iyi değil

Yorum bağlantısı
Serdar Yaman

Arkadaslar merhaba , bir yerde komple Bosch marka filtre bakim seti buldum , sizce bosch bu konuda iyi midir ?

- 1 adet yağ filtresi

- 1 adet hava filtresi

- 1 adet polen filtresi.

Sizce iyi midir ? Sahte olabilir mi v.s ? Fiyat bana iyi geldi , birde size danisayim dedim.

Ben filtre işindeyim bu fiyatlara imkansız hepsi Bosch marka almanız

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Serdar Yaman
(düzenlendi)

bana da işini içinde bir iş var gibi geldi ama diğer yandan da bir hesap yaptım , ( hava+yağ+polen = 30 TL ) + ( Mazot filtresi = 60 TL ) = 90 TL gibi bir rakama satamazlar mı ?

Hiç sanmıyorum Bosch o fiyata imkansız [emoji2]

Link var mi bi bakim

tarihinde Serdar Yaman tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serkan Çevik

ben hayatım da araç için bosch marka bir ekipman kullanmadım ancak bosch un diğer alanlarda ki kalite ve başarısı cidden çok iyi.

Hiç sanmıyorum Bosch o fiyata imkansız [emoji2]

Link var mi bi bakim

bugün n11.com dan cep telefonuma bir mesaj geldi işte şöyle şöyle indirim var şöyle ürünler var klasik bir alış-veriş sms'i gibi bende merak ettim bir gireyim dedim şu siteye bu ürünü buldum .link olarak şöyle http://www.n11.com/bosch-filtre-seti-2001-2008-ford-fiesta-14-tdci-P33524386

Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer

Özellikle hava filtresinde orijinal filtre tercih edin. Yan sanayi hava filtresinde yakıt tüketimi bariz oranda artıyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Koray Demir

Orjinal ford Otosan filtreler yerli fason üretim zaten asaş filter veya şampiyon filtre ye urettiriyor Otosan tıpkı kale balatanin Otosan a balata tedarik ettiği gibi. Konuya gelirsek bosch filtreler bu fiyata zor gibi.
Yorum bağlantısı
Serkan Çevik

Orjinal ford Otosan filtreler yerli fason üretim zaten asaş filter veya şampiyon filtre ye urettiriyor Otosan tıpkı kale balatanin Otosan a balata tedarik ettiği gibi. Konuya gelirsek bosch filtreler bu fiyata zor gibi.

sanırım risk almakla birlikte gönderdiğim linkte ki ürünleri sipariş edicem kargo dahil 90 TL + 65 TL 'ye magnatec yağ alıcam kendim halledicem garajımda .

Yorum bağlantısı
Serdar Yaman

Ben fil filtrenin Doğu Güneydoğu Distribütörülüğünü yapıyorum Boschun Fasonu çok var piyasada

Yorum bağlantısı
Serkan Çevik

Ben fil filtrenin Doğu Güneydoğu Distribütörülüğünü yapıyorum Boschun Fasonu çok var piyasada

satıcıyı biraz araştırdım , istanbul da bosch-car service işletmecisi , ayrıyetten sanırım n11'de yedek parça + yağ satışı yapıyor. Ben risk alıp , ürünleri sipariş vericem birazdan.

Yorum bağlantısı
Koray Demir

Olmaz mı motorcraft in bile sahtesi var [emoji3]

sanırım risk almakla birlikte gönderdiğim linkte ki ürünleri sipariş edicem kargo dahil 90 TL + 65 TL 'ye magnatec yağ alıcam kendim halledicem garajımda .

Hayırlı olsun inşallah kötü çıkmaz.
Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş
(düzenlendi)

Orjinal dedim bende işte otosan değil, motorcraft ;)

ben hayatım da araç için bosch marka bir ekipman kullanmadım ancak bosch un diğer alanlarda ki kalite ve başarısı cidden çok iyi.

bugün n11.com dan cep telefonuma bir mesaj geldi işte şöyle şöyle indirim var şöyle ürünler var klasik bir alış-veriş sms'i gibi bende merak ettim bir gireyim dedim şu siteye bu ürünü buldum .link olarak şöyle http://www.n11.com/bosch-filtre-seti-2001-2008-ford-fiesta-14-tdci-P33524386

Bosch çok yönlü bir firma ve doğal olarak her ürününü en iyi yapacak diye bir durum söz konusu değil ;)

tarihinde Süha Demirtaş tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cihan Yaşar

bana da işini içinde bir iş var gibi geldi ama diğer yandan da bir hesap yaptım , ( hava+yağ+polen = 30 TL ) + ( Mazot filtresi = 60 TL ) = 90 TL gibi bir rakama satamazlar mı ?

yakıt fıltresı ıstersen  142 tl cıvarı oluyor

satıcıyı biraz araştırdım , istanbul da bosch-car service işletmecisi , ayrıyetten sanırım n11'de yedek parça + yağ satışı yapıyor. Ben risk alıp , ürünleri sipariş vericem birazdan.

Yorum bağlantısı
Serkan Çevik
(düzenlendi)

yakıt fıltresı ıstersen  142 tl cıvarı oluyor

aynen şimdi farkettim az önce sipariş vericektim mazot filtresi istendiğinde 142 TL oluyor fiyat , o halde sahte ürün olması akıllardan siliniyor. Şöyle bir paket var daha mantıklı her şey dahil tüm filtreler + 5W-30 Shell Helix HX8 4 litre motor yağı kargo dahil 190 TL. Bu paketi alıcam daha uygun fiyata geliyor.

tarihinde Serkan Çevik tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Gürçay Hüseyin

Common rail sistemlerinde en buyuk sorunlardan biri yanlis filtremedir.

Bildiginiz gibi Common rail cok efektiv, surusu guzel ve zevk veren, guc ve dinamik veren bir sistem. Fakat cok buyuk basinc ve sicaklik altinda calismaktadir. Bu da kucuk sorunlarin, cok kisa surede korkunc derecede buyuk sorunlara donusebilecegi anlamina geliyor malesef. Sisteme bulasan en ufak kirlilik, su, kuf veya mazotta bulunan parafin'nin aracinizin enjektorlerini veya yakit pompasinda donusu olmayan sorunlar yaratabilir. Pratik gosteriyor ki en tehlikeli parcaciklar, bilhasa en kucuk olanlar - 2 ve 5 MIKRON buyuklugunde olanlar! Onemle vurguluyorum - SANTIM degil MIKRON! Bu buyuklukte kirlilikten sadece 5 gram sisteminizde kalici sorunlar yaratabilir.

Iste bu yuzden kaliteli yakit filtreleri kullanmanin onemi cok buyuk. Bu noktada buyuk bir sorun kaliteli markalarin pazarda her gecen gun artan taklit,sahte filtrelerin bulunmasidir. Bosch, Delphi, Mahle, Mann gibi markalarin bile sahteleri yapiliyor. Burada can sikan sahte filtrelerin olmasi degil, bu filtrelerin orjinallerinden ayirt edilmesinin cok zor, hatta bazen imkansiz olmasidir. Dis gorunusleri 1:1 fakat icindeki filtre eden madde igrenc kalitededir - kirlikleri, su ve parafini kolayca filtreden kaciriyorlar.

Tavsiyem : orjinal filtrelerin pahali oldugunu biliyorum, bu durum beni de rahatsiz ediyor. Fakat filtreye vereceginiz 100-150 lira, ileride sizi on binlerce lira masraftan kurtarabilir, bunu aklinizda bulundurun.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Yavuz Duran

- 1 adet yağ filtresi

- 1 adet hava filtresi

- 1 adet polen filtresi.

selamünaleyküm kardesim bu söylemis oldugun set almanyada indirimli olarak 50euro civari, onlarin sahte olma ihtimali yüksek, saygilar

Yorum bağlantısı
Yavuz Duran

bu adreste filtrelerin fiyatlarini görebilirsin arkadasim

http://www.ebay.de/sch/i.html?_odkw=fiesta+1+4+tdci+filter+set&_from=R40%7CR40&_osacat=0&_from=R40&_trksid=p2045573.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.Xfiesta+1+4+tdci+filter+set+bosch&_nkw=fiesta+1+4+tdci+filter+set+bosch&_sacat=0

Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Mehmet Özet

bosch marka arka balata taktırmıştım.takdırmaz olaydım.ufak bir sıkışınca dumanlar çıktı koku yaptı.orjinalden şaşma fabrika çıkışı üstünde neyse onu takın diyorum.

Yorum bağlantısı
Mustafa Ayıkoğlu

Taklit bosch dur onlar biz toptan o fiyata alamıyoruz.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Arif Arslan

arkadaşlar özür dilerim konu hort olacak ama. 2008 tdci aracım için bosch marka yakıt filtresi alacağım. yalnız filtre seti olarak 105 tl ve 190 tl şeklinde iki adet seçenek var. ucuz olan yakıt filtresi plastik aksamlı, pahalı olan metal olanlar dedi satıcı. ben daha önce muhtemelen plastik olandan aldım, bunlar arasında ki farkı açıklayabilecek olan var mı?

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Ahmet Akgül

epey zaman geçmiş kimse cevaplamamış ben cevaplayayım plastik olanlar 2005 2006 arası diye biliyorum iki tip mazot filtresi var plastik ve metal gövdeli benim aracım 2005 model o yüzden hep plastik mazot filtresi alıyorum ama sizin aracınız 2008 model ise metal olandan kullanmanız gerekiyor diye biliyorum zaten birbirlerinin yerine monte olmuyorlar 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...