Emin Uz 3 Kasım 2014 Paylaş 3 Kasım 2014 İlginç diyorum çünki gösterdiğim ustada sıkıntıyı ya anlamadı yada ben anlatamadım. Derdimi birde size anlatmak istiyorum.Örnek vererek anlatmayı deneyeyim: Bozuk bir musluğu döndürürsünüz döndürürsünüz su gelmez de sonra tık der birden su gelir ya sıkıntı aynen böyle durum direksiyon ile mini manevra yapmak istediğimde sağa veya sola 1 - 2 cm lik dönme hareketi yapıyorum ama tepki yok sonra tık sesi ve sert bir tepki mini manevra olması gereken hareket sert bir manevraya dönüşüyor ve hem sürüş güvenliği tehlikeye düşüyor hemde özellikle arka koltukta oturanların sarsılmasına sebep oluyor. Bu olay tabi çok kısa sürede oluyor ve meyilli yollarda ve düşük hızlarda çok belirgin oluyor.mesela yol hafif sola eğimli ise sağa döndürmeye çalıştığımda bu durum gerçekleşiyor(mahalle arası yollarda)Düşüncelerinizi bekliyorum.. Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik 3 Kasım 2014 Paylaş 3 Kasım 2014 Direksiyonda boşluk var. Direksiyon kutusu arızalı olabilir. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 3 Kasım 2014 Paylaş 3 Kasım 2014 Direksiyon kutusunda boşluk var. Bozuk yolda durum nasıl. Yorum bağlantısı
Emin Uz 3 Kasım 2014 Yazar Paylaş 3 Kasım 2014 Direksiyon kutusu ciddi bir sıkıntıdır yani değil mi. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 3 Kasım 2014 Paylaş 3 Kasım 2014 Boşluk varsa çok rahat anlaşılır ama. Bunu anlamayacak usta yoktur. Yorum bağlantısı
Emin Uz 3 Kasım 2014 Yazar Paylaş 3 Kasım 2014 (düzenlendi) Bozuk yollarda anormal bi durum yok.hatta bu durum arabayı kullanmaya başladığım ilk dakikalarda yapıyor sonra yani ısınınca tekrar etmiyor. belki 1- 2cm yi fazla söylemiş de olabilirim. 3 Kasım 2014 tarihinde Emin Uz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 3 Kasım 2014 Paylaş 3 Kasım 2014 Peki direksiyon hidroliği ne durumda ona baktınız mı? Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin 3 Kasım 2014 Paylaş 3 Kasım 2014 Hidrolik kanallarında tıkanıklık olabilir.Direksiyonu çevirdiğiniz tarafa bu tıkanıklık nedeniyle hidrolik sınırlı gitmekte, kanal dolup yeterli basınç oluşunca aniden pistonu ittiriyor olabilir mi? 2 Yorum bağlantısı
Emin Uz 3 Kasım 2014 Yazar Paylaş 3 Kasım 2014 Hiç oradan olabileceği aklıma gelmemişti. Şimdi çok mantıklı geldi bana.. bende acaba mil aksamında yağsızlık gibi durum olabilir mi diye düşünmüştüm ne kadar mantıklı bilemiyorum ama böyle düşünmüştüm Hidrolik kanallarında tıkanıklık olabilir.Direksiyonu çevirdiğiniz tarafa bu tıkanıklık nedeniyle hidrolik sınırlı gitmekte, kanal dolup yeterli basınç oluşunca aniden pistonu ittiriyor olabilir mi? Peki direksiyon hidroliği ne durumda ona baktınız mı? Uzun zamandır kontrol etmedim yarın bakayım eksilme varsa bundan olabilir yeterince basınç oluşmuyor olabilir Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz 3 Kasım 2014 Paylaş 3 Kasım 2014 Direksiyon kutusu arızalı, sıkıntıyı boşuna başka yerde aramayın. Tamiri oluyor fakat direksiyon hassaslığı orijinali gibi olmuyor. Mk3 kronik sorunudur. Tek çözümü komple direksiyon kutusu değişimi olacaktır. 1 Yorum bağlantısı
Emin Uz 3 Kasım 2014 Yazar Paylaş 3 Kasım 2014 Direksiyon kutusu arızalı, sıkıntıyı boşuna başka yerde aramayın. Tamiri oluyor fakat direksiyon hassaslığı orijinali gibi olmuyor. Mk3 kronik sorunudur. Tek çözümü komple direksiyon kutusu değişimi olacaktır. Arızanın direksiyon kutusu olduğundan emin gibisin çıkacak masrafıda bilirsin .. Hidrolik kanallarında tıkanıklık olabilir.Direksiyonu çevirdiğiniz tarafa bu tıkanıklık nedeniyle hidrolik sınırlı gitmekte, kanal dolup yeterli basınç oluşunca aniden pistonu ittiriyor olabilir mi? Hidrolik kanalları kontrolünü nasıl yapabiliriz. Yada yapamaz mıyız Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik 3 Kasım 2014 Paylaş 3 Kasım 2014 Fomoco 1000 tl nin üstünde diye hatırlıyorum 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 3 Kasım 2014 Paylaş 3 Kasım 2014 Fomoco 1000 tl nin üstünde diye hatırlıyorumAbi tamiri var. Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik 3 Kasım 2014 Paylaş 3 Kasım 2014 Doğrudur. Ben sıfırını Afyonda bir arkadaşım için sormuştum. Oradan hatırlıyorum. Yorum bağlantısı
Emin Uz 3 Kasım 2014 Yazar Paylaş 3 Kasım 2014 yolda çizgisini hiç bozmuyor maşallah. surat farketmez virajda bile rotasını bozmuyor Yorum bağlantısı
Ümit Mavigöz 4 Kasım 2014 Paylaş 4 Kasım 2014 anlattığınızın bire biri benim fiestada var öyle kullanıyorum.. hatta soguk havalarada ilk kullanımda bazen sanki direksiyon hiç dönmüyecek gibi hissediyorum sonra tak diye dönüyor tabi araba bi yalpalıyor... Yorum bağlantısı
Misafir 4 Kasım 2014 Paylaş 4 Kasım 2014 Merhaba Emin Bey, sorununuz özellikle soğuk havalarda meydana geliyorsa ve aşağıdaki konudaki gibiyse kesin kutu revizyonu yada değişimi şart.. Amman dikkat, aksatmayın.. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/226816-c-max-direksiyon-problemi/?p=2277574 Yorum bağlantısı
Emin Uz 4 Kasım 2014 Yazar Paylaş 4 Kasım 2014 sizin anlattığınız gibi çok belirgin bir durum değil aslında belki benim evhamlı yapımdan da kaynaklanıyor olabilir. Arabayı süren birine ben söylemesem kişi farketmeye de bilir böyle ufak bir durum.. ha ama dediğiniz sıkıntının da başlangıç aşaması da olabilir yani Yorum bağlantısı
Misafir 4 Kasım 2014 Paylaş 4 Kasım 2014 sizin anlattığınız gibi çok belirgin bir durum değil aslında belki benim evhamlı yapımdan da kaynaklanıyor olabilir. Arabayı süren birine ben söylemesem kişi farketmeye de bilir böyle ufak bir durum.. ha ama dediğiniz sıkıntının da başlangıç aşaması da olabilir yani Aynen. Başlangıç aşaması. Yine aynı konuda aşağıdaki mesajda aslında bende yaşamışım bu olayı ama çok üstüne düşmemişim. Bu mesajımdan 5 ay sonra sorun, neredeyse kaza yapmama sebep olacaktı.. Beklemeye gelmez bence, baktırım. Beki masraf daha az bile olur erken teşhiste. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/226816-c-max-direksiyon-problemi/?p=2113476 Yorum bağlantısı
Mustafa Kayaalp1 11 Kasım 2014 Paylaş 11 Kasım 2014 (düzenlendi) İyi akşamlar, bu sorun MKIII' lerin kronik hastalığı. Direksiyon kutusu diyorlar, onda bir sıkıntı var sanırım. Geçen Ocak ayında yaşadım ve yaptırdım. Sökülmesi, tamiri ve takılması bir koca gün sürdü, 430 TL de para verdim. Geçmiş olsun. Ancak ihmal etmemenizi öneririm. 11 Kasım 2014 tarihinde Mustafa Kayaalp1 tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Emin Uz 22 Kasım 2014 Yazar Paylaş 22 Kasım 2014 (düzenlendi) Anlaşılan iyi bir ustaya bunu yaptırmak gerekli.. Ankara veya Balıkesir de tecrübe ettiğiniz ustaları tavsiye edebilirsiniz. 22 Kasım 2014 tarihinde Emin Uz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 24 Kasım 2014 Paylaş 24 Kasım 2014 İyi akşamlar, bu sorun MKIII' lerin kronik hastalığı. Direksiyon kutusu diyorlar, onda bir sıkıntı var sanırım. Geçen Ocak ayında yaşadım ve yaptırdım. Sökülmesi, tamiri ve takılması bir koca gün sürdü, 430 TL de para verdim. Geçmiş olsun. Ancak ihmal etmemenizi öneririm. C-Max ler ile aynı kutuyu kullanıyorlarmış. Ve benim yaptırdığım ustada bunlar kronik problemli demişti. Yorum bağlantısı
İlker Yüksel 24 Kasım 2014 Paylaş 24 Kasım 2014 Benim aracımda direksiyonun dönmesi veya boşluğu ile ilgili hiçbir problem yok. Ancak bazen dönüşlerde ve 120-130km/h hızlarda ani frenlemelerde tık tık ses yapıyor. Bozuk yollarda da herhangi bir ses ve normal kullanımda boşluk yok. Acaba bunlar arıza öncesi belirtimi? yoksa böyle sesli mi çalışıyor? Yorum bağlantısı
Emin Uz 25 Kasım 2014 Yazar Paylaş 25 Kasım 2014 Sesli çalıştığı söylenemez. Bence sizin durum daha farklı Yorum bağlantısı
Ahmet Cesur 24 Aralık 2014 Paylaş 24 Aralık 2014 Aynı sorun bendede peydah oldu ama nasıl anlatılır bilememiştim Emin bey derdime derman olmuş aynı sorun bendede var cok soğukda araç ilk çalıstıgında sankı tekerler yere yapışmış hissediyorum resmen zor donduruyorum dıreksıyonu . Yorum bağlantısı
Recommended Posts