Mustafa Alpay 4 Kasım 2014 Paylaş 4 Kasım 2014 Merhabalar; Aracım ford fiesta 2012 1.4l otomatik titanium. Yaklaşık 4 gün önce 300 350 km lik bir yolculuğun ardından aracın altında yağ olduğunu farkettim ( damlamıyordu sadece yağlanmış olarak görünüyordu ön taraftaydı ) ertesi günü otokoç servise götürdüm bulunduğum ilde ford servisi olmadığı için. Servis araca lifte alıp baktığında karterden gelebileceğini aşırı boyutta bir sorun olmadığını söyleyerek bugüne randevu verdi. Bugün aracımı servise götürdüğümde tekrar lifte alındı ve kaçağın keçe'den olabileceği ( hangi keçe olduğunu belitmedi ) ezbere kartere sıvı conta yaparak sorunun cözülmeyip ileride başımı ağrıtacağını söyleyerek yağlı alanları temizlemeyi ve 1 günlük kullanımdan sonra duruma tekrar bakmayı önerdi ( oldukca yağ vardı aracın altında ) kabul ederek işlemi tamamladılar motor yağını cubuk yardımı ile ölçtüklerinde yaklaşık 150 ile 200 gram arasında bir eksilme olduğunu söylediler fakat tam olarak sorunun ne olduğunu bilmiyorum. 30 bin bakımı için bu sorundan yaklaşık 1 1.5 ay önce aynı serviste bakıma girmişti. Konuyu açma sebebim bu konu hakkında herkes birşeyler söylüyor kimisi karter catlamıştır diyor kimisi kırılmıştır diyor daha önce bu sorunu yaşayan bir tanıdığım yağ filtresinin doğru şekilde montajının yapımadığını söyleyerek aynı sorunu yaşadığını söylüyor kafam çok karıştı daha önce böyle sorun yaşayan arkadaşlar fikirlerini belirtirse sevinirim. Yorum bağlantısı
Misafir 4 Kasım 2014 Paylaş 4 Kasım 2014 Farklı şeyler söyleyen herkes kendince olabilecekleri söylemişler. Yağ kaçağı söylenilen herşeyden kaynaklı olabilir. Aracı iyi bir ustaya göstererek bunu kesin olarak öğrenebilirsiniz. Bu çözüm servislerde yüksek maliyete sebep olabilir. Yorum bağlantısı
Mustafa Alpay 4 Kasım 2014 Yazar Paylaş 4 Kasım 2014 Farklı şeyler söyleyen herkes kendince olabilecekleri söylemişler. Yağ kaçağı söylenilen herşeyden kaynaklı olabilir. Aracı iyi bir ustaya göstererek bunu kesin olarak öğrenebilirsiniz. Bu çözüm servislerde yüksek maliyete sebep olabilir. Serviste kesinlikle yüksek olucak tutar fakat araba konusunda daha çok yeniyim hiç bir fikrim olmayacak kadar yeniyim bulunduğum şehirde herkes sanayideki ustalardan şikayet ediyor servisten başka carem yok ne yazık ki konuyuda bu yüzden açtım konu hakkında bilgisi olanlardan belki öğrenebilirim ne olduğunu sorunun ona göre kafamda bişeylerle giderim servise Yorum bağlantısı
Misafir 4 Kasım 2014 Paylaş 4 Kasım 2014 Bu şekilde değilde, araç liftte iken, yada motor üstten bakıldığından görünüyorsa yağ kaçağı olan yerlerin detaylı fotoğraflarını atabilirseniz sağlıklı yorum yapılabilir. Şu durumda ben klima suyu bile diyebilirim görmeden.. Yorum bağlantısı
Mustafa Alpay 4 Kasım 2014 Yazar Paylaş 4 Kasım 2014 Bu şekilde değilde, araç liftte iken, yada motor üstten bakıldığından görünüyorsa yağ kaçağı olan yerlerin detaylı fotoğraflarını atabilirseniz sağlıklı yorum yapılabilir. Şu durumda ben klima suyu bile diyebilirim görmeden.. Haklısınız ,hemen cekip yükleyeyim buraya. Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 4 Kasım 2014 Paylaş 4 Kasım 2014 Öncelikle eski yağ kalıntılarının temizlenmesi gerekir ki sağlıklı yorum yapılabilsin. Eski yağ kalıntıları temizlenecek ve araç gözlemlenecek. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Alpay 4 Kasım 2014 Yazar Paylaş 4 Kasım 2014 araç garantide değilmi ben 3 cü sahibiyim araç daha önce sol camurluk tarafından darbe almış kaput ve camurluk değiştirilmiş garanti durumunu bilmiyorum Öncelikle eski yağ kalıntılarının temizlenmesi gerekir ki sağlıklı yorum yapılabilsin. Eski yağ kalıntıları temizlenecek ve araç gözlemlenecek. bugun serviste tüm yağ kalıntıları spreyle temizlendi perşembe günü tekrar bakılacak 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Alpay 4 Kasım 2014 Yazar Paylaş 4 Kasım 2014 Boyanmis kaput garantiyi etkilemez kaput ve camurluk değiştirilmiş galiba garanti olayını net olarak öğrenmenin bir yolu varmıdır. Yorum bağlantısı
Muhammed Salih YILDIZ 4 Kasım 2014 Paylaş 4 Kasım 2014 Ben de yaklaşık 1,5 - 2 ay önce 2011 model titanium benzinli fiesta aldım almadan önce expertiz yaptırdım expertizci herşey temiz sadece sağ aks keçesi yağ kaçırıyo o da 30 liralık bişey yaptırırsın dedi arabayı aldık bi hafta sonra 3 senelik ustama götürdüm arabayı adam keçeyle alakası yok dedi bi gece arabayı bıraktım adam yağın olduğu bölgeleri değiştirdi 600 tl lik masrafı oldu şimdilik arabada bi sıkıntı yok ama bendeki sizin söylediğiniz kadar fazla değildi. Yorum bağlantısı
Erkut Uysal 4 Kasım 2014 Paylaş 4 Kasım 2014 Daha oncesinde benim basima geldi... Sanziman kecesi kaciriyor olabilir sanirim fiestalarda kronik bir sorun bu... Yag motorda falan her yere yayilir... Garanti kapsaminda ben yaptirdim kurus para odemedim... Sizinde bir baktirmanizi tavsiye ederim... Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 4 Kasım 2014 Paylaş 4 Kasım 2014 Görmeden bişey söylemek zor kaçağın yeri liftte anlaşılır anlaşılamıyorsa yağ temizlenip bir süre sonra tekrar kontrol edilerek nereden kaçtığına bakılır..ihtimallere bi tane de ben ekleyim...krank keçesi Yorum bağlantısı
Mustafa Alpay 6 Kasım 2014 Yazar Paylaş 6 Kasım 2014 Bugün aracımdaki sorun halledildi ileride böyle sorunlarla karşılacak arkadaşlar için bilgilendirme niteliğinde ne olup bittiğini yazmak istiyorum. Yağın kaynağı karter çontası olduğu keşfedildi kayışa yakın olduğu için etrafa sacılmış, yağ, keceler yada şanzımanda herhangi bir kaçak söz konusu değildi. Temel sorun karter contası normalinden kalın olarak çekildiği için genleşmesi olduğu söylendi karter söküldü temizlendi tekrar conta tekrar uygulandı ve toplandı eksik yağ ve yağ filtresi değiştirildi kış öncesi bakımıyla beraber 450 tl fiyat cıktı 70 lirasını anti freze parası olarak ödedim geri kalan garanti kapsamında yapıldı. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts