Ahmet Aybeyaz 7 Kasım 2014 Paylaş 7 Kasım 2014 Arkadaşlar haziran ayından 2011 Fiesta araç aldım. Aldığımda ufak tefek boya atmaları vardı çok göze batmıyor diye umursamadım. Aldıktan sonra araştırdığımda Fiestalarda bu sorunla karşılaşanların çok olduğunu gördüm. Sormak istediğim aşağıdaki fotoğraflardaki boya atmalarını nasıl düzeltebiliriz. Maslak Autoking komple boya olmadan kapatamayız o atmaları dedi ama araçta boya yok, satarken sıkıntı yaşamamak için boyatmak istemiyorum. Başka bir çözüm var mıdır? Bir de aldıktan sonra da bazı yerlerde boya kalkmaları oldu. Bu böyle devam ederse aracın parça parça kalkacak boyası o zaman ne olacak ? Aracı sıfır almış olsam Tüketici Mahkemesine dava açıp kazanan var belki zorlarım ama 2.el bi araç için muhtemelen firma kullanıcı hatası diyecektir geçmişini bilmediğimiz. Forumda boya, hasar işleri ile uğraşan dostlarımızdan yorum yapabilecek olan var mı? İstanbul Gaziosmanpaşa'da oturuyorum ve Çağlayan İstanbul Adliyesi'nde çalışıyorum yani bu civarlarda bi yerlere gösterebilirim. Gelelim fotolara: Yorum bağlantısı
Taner Kültüroğlu 7 Kasım 2014 Paylaş 7 Kasım 2014 bunlar boya atması değil gibi, taş sıçraması, bir cisim falan çarpmasından kaynaklı deformasyonlar gibi görünüyor bir çok araçta da olabiliyor. 3 Yorum bağlantısı
Misafir 7 Kasım 2014 Paylaş 7 Kasım 2014 Fotoğraflardaki atmalar, sanki taş vb çarpması sebebi ile oluşmuş gibi duruyor. Boyanmasından başka çare yok. Yada ufak olduklarından rötüş yapılması yeterli bence.. Yorum bağlantısı
Ayhan Asil 7 Kasım 2014 Paylaş 7 Kasım 2014 bunlar boya atması değil gibi, taş sıçraması, bir cisim falan çarpmasından kaynaklı deformasyonlar gibi görünüyor bir çok araçta da olabiliyor. +1 Yorum bağlantısı
Ahmet Aybeyaz 7 Kasım 2014 Yazar Paylaş 7 Kasım 2014 Evet ben de taş çarpması olarak düşünmekteydim ilk zamanlar, ki belki de büyük çoğunluğu öyle ama taş çarpmasının imkanı olmayan bölgelerde de aynı boya kalkmaları meydana gelmeye başladı. Mesela sağ ön kapının kapı kulbunu takip eden çizgi üzerinde de kalkmalar başladı. Taş çarpmaları olarak değerlendirirsek peki çözümü nedir. İlla boyattıracak mıyız? Yorum bağlantısı
Misafir 7 Kasım 2014 Paylaş 7 Kasım 2014 Evet ben de taş çarpması olarak düşünmekteydim ilk zamanlar, ki belki de büyük çoğunluğu öyle ama taş çarpmasının imkanı olmayan bölgelerde de aynı boya kalkmaları meydana gelmeye başladı. Mesela sağ ön kapının kapı kulbunu takip eden çizgi üzerinde de kalkmalar başladı. Taş çarpmaları olarak değerlendirirsek peki çözümü nedir. İlla boyattıracak mıyız? Yukarıda dediğim gibi bence sadece rötuş yeterli. Ama görüntü gözüme kötü geliyor derseniz boya şart. Çünkü derin izler.. Başka türlü kapanmaz. Yorum bağlantısı
Ahmet Aybeyaz 7 Kasım 2014 Yazar Paylaş 7 Kasım 2014 Yukarıda dediğim gibi bence sadece rötuş yeterli. Ama görüntü gözüme kötü geliyor derseniz boya şart. Çünkü derin izler.. Başka türlü kapanmaz. İstanbulda adam gibi güvenilecek rötuşu özenerek yapacak yer bulmak lazım o zaman. Çünkü yapılan rötuşlarda genelde kötü duruyor.. Yorum bağlantısı
Serdar Samancıoğlu 7 Kasım 2014 Paylaş 7 Kasım 2014 İstanbulda adam gibi güvenilecek rötuşu özenerek yapacak yer bulmak lazım o zaman. Çünkü yapılan rötuşlarda genelde kötü duruyor.. Aracınızın renginde sprey boya alın, 2 gün arayla 2 kat ince rötuş yapın, boya kuruduktan sonra üstteki fazlalığı alacak şekilde hafif pasta uygulaması yapın. 1 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 7 Kasım 2014 Paylaş 7 Kasım 2014 Ford ların boya zayıf galiba, hemen boyası kalkıyor. Hyundai 'de böyle olmazdı. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 7 Kasım 2014 Paylaş 7 Kasım 2014 (düzenlendi) Ford ların boya zayıf galiba, hemen boyası kalkıyor. Hyundai 'de böyle olmazdı. Ford un değil, yeni fiestanın astarında bir sıkıntı var, Ford un huyudur, hatalı bir şey varsa çaktırmadan sonraki üretimde düzeltirler fakat servise çağırmazlar, heleki boyada bu zaten olmaz, arabayı değişmek zorunda kalırlar çünki... 7 Kasım 2014 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Osman Nuri Köknar 7 Kasım 2014 Paylaş 7 Kasım 2014 Benim araçta da iki yerde boya kalkması mevcut ama boya kalkmaların olduğu yerler daha önce boyanmış. O yüzden kalktığını düşünüyorum ben. Küçücük yerler için boyatmaya değmez bence. Yorum bağlantısı
Ahmet Aybeyaz 7 Kasım 2014 Yazar Paylaş 7 Kasım 2014 Kaportacılar da hemen boyayalım diyorlar. O yüzden daha da büyümesin diye dua etmekten başka çare kalmıyor sanırım... Ama bu kasa Fiestalarda bu sorun var bu belli Yorum bağlantısı
Koray Demir 7 Kasım 2014 Paylaş 7 Kasım 2014 Ford ların boya zayıf galiba, hemen boyası kalkıyor. Hyundai 'de böyle olmazdı.Hyundai ne kâğıt markası mı? [emoji16] Rahatsız etmiyorsa boyatmayin satarken fiyattan düşersiniz Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 8 Kasım 2014 Paylaş 8 Kasım 2014 Hyundai ne kâğıt markası mı? [emoji16] Rahatsız etmiyorsa boyatmayin satarken fiyattan düşersiniz Kalitede bir numara adamlar, problemsizlik anketlerinde ,istatistiklerde , testlerde hep ön sıradalar. Sürüş keyfi var mı o tartışılır. Yorum bağlantısı
Ahmet Aybeyaz 8 Kasım 2014 Yazar Paylaş 8 Kasım 2014 Forumda kaportacı arkadaşlar var mı acaba gidip yakından gösterebileceğimiz birileri ? Yorum bağlantısı
Necati Dur 8 Kasım 2014 Paylaş 8 Kasım 2014 Çizikler hariç bariz boya atması. Boya atılırken boyanın sonuna denk gelen araçlarda oluyormuş diye duymuştum. Çözüm boya bence. Metalik boya olduğu için rütuşada pek uygun değil kanımca Yorum bağlantısı
Ahmet Aybeyaz 10 Kasım 2014 Yazar Paylaş 10 Kasım 2014 Çizikler hariç bariz boya atması. Boya atılırken boyanın sonuna denk gelen araçlarda oluyormuş diye duymuştum. Çözüm boya bence. Metalik boya olduğu için rütuşada pek uygun değil kanımca Bazı yerlerde servislerde rötuş bedava diye duydum. Aslında bakım için gitmeyi düşünmüyorum ama kapı ayarları yapılması lazım kapı ayarları için randevu alsam o sırada kaportayı da göstersem ne derler acaba? Servis boya atması olduğunu kabul eder mi? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 23 Aralık 2014 Paylaş 23 Aralık 2014 taş çarpması sonuucu kalkma var çoğunda. rötüş yapılınca bu halinden de kötü gözükür rötüşten para da lınmaz hiçbir yerde. Yorum bağlantısı
Ahmet Aybeyaz 23 Aralık 2014 Yazar Paylaş 23 Aralık 2014 taş çarpması sonuucu kalkma var çoğunda. rötüş yapılınca bu halinden de kötü gözükür rötüşten para da lınmaz hiçbir yerde. Abi ilgin için teşekkürler, peki ne tavsiye edersin? Komple boya mı? Zaten bir de sol iki kapıyı boydan boya çizmişler o da girdi bi de çiziklerin içine. Sağlı sollu çizik oldu araba... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 23 Aralık 2014 Paylaş 23 Aralık 2014 buncağız için boynamaz cüzdana yazık olur derim. Yorum bağlantısı
Ahmet Aybeyaz 23 Aralık 2014 Yazar Paylaş 23 Aralık 2014 buncağız için boynamaz cüzdana yazık olur derim. Teşekkürler abi sözünü dinliyorum o zaman. Yorum bağlantısı
Recommended Posts