İçeriğe Yönlendir

Şanzımanın Yersiz Vites Değiştirmesi Sorunu / Çözümü

Muhammet Arslan

Recommended Posts

Muhammet Arslan

Herkese merhabalar,

Az çok takipte olmama rağmen uzun zamandır yazamadım, hatta neredeyse bir yıl olacak aldığımdan beri, tanıtım konusunu bile açamadım mondeo'mun :(

Bu dönemde yaşadığım bir sıkıntı ve çözümünü paylaşmak isterim.

Araba 2000 model, mondeo ghia OV.

Araba seyir halinde ve pedala sabit şekilde basarken sarsıntı yapmaya ve devri yükseltip düşürmeye başladı. Kendi kendine alakasız vites değiştiriyordu. Aralıklı olarak oluyor, bazen 100 km boyunca sorunsuz ilerliyordu. Kaydettiğim video şu şekilde: (Sarsıntı nedeniyle netlik kayboluyor bazen)

Birkaç usta gördü, şanzıman açılacak, bakılacak ne sıkıntısı varmış dedi hepsi. Son olarak Ankara'da bir otomatik vitesçiye götürdüm. Videoyu seyrettirdim, 250 TL parça masrafı, 15 dk da işi var dedi. 

Sorun otomatik vites şalterindeymiş. Dediğine göre vites kolunun hangi konumda olduğunu okuyup, şanzımana aktaran parçaymış. Vites kolunun D'nin hemen altındaki "2" pozisyonunda olduğunu iletiyormuş aralıklı olarak, dolayısıyla araba aralıklı olarak 2.vitese geçip normale dönüyormuş.

Parça değişti, araba düzeldi. İnşallah kimsenin başına gelmez, gelirse de uğraşmadan çözülür.

Keyifli günler...

• Beğen 7
Yorum bağlantısı
Muhammet Arslan

Ne stresli bir Gündü :)

Evet, Gerede'de yolda kaldım, çekiciyle Ankara'ya geldim... Baya uzun bir gündü :) Bir anı olarak kaldı, Arabanın keyfi unutturuyor olanları bir süre sonra ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Evet, Gerede'de yolda kaldım, çekiciyle Ankara'ya geldim... Baya uzun bir gündü :) Bir anı olarak kaldı, Arabanın keyfi unutturuyor olanları bir süre sonra ;)

Ankara'ya her geldiğimde Hakan ile arabaları değişir zevkle gezerdim. Güle güle kullan kardeş. Güzel araç.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Dilmen

Aynen arkadaşların da dediği gibi. Usta farkı bu olsa gerek. Defalarca benzer olaylar yaşayınca insan servisten ustadan vs soğuyor. Şunu iddia ediyorum ben ; ülkemizde malesef ustaların müşterinin şikayetlerini dinleme sıkıntısı var. Sizin anlattığınızdan ziyade kendi bildiklerini yapıyorlar. Halbuki hekimlikte bile tanının ilk konulduğu an hastanın şikayetlerinin dinlendiği andır. Şikayetlerine göre zaten %90 hastanın tanısı anında konulur. Tetkik ve ileri incelemeler bu tanının doğrulanması içindir.

Bir açıp bakılacak lafı bence çok iddialı bir laf. Neyi arayacağını bilmeden açıp bakmak olduka ilkel bir tanı yöntemi bu devirde. Onun için ECU denilen araç parçası mevcut. Açıp bakmadan arızaların bilinebilmesi için. KEşke ustalarımız teknolojiyi biraz daha iyi takip edebilseler. ( işini iyi yapanlar müstesna tabiki. Sözlerim genelleme olarak algılanmasın )

• Beğen 2
Yorum bağlantısı

geçmiş olsun muhammet, otomatikciyi unutma, malum eski araba kullanıyoruz her an lazım olabilir.( inşallah olmaz.) :)

Yorum bağlantısı
Muhammet Arslan

Herkese iyi dilekleri için teşekkürler.

Hakan Abi, tembellikten fotoğraflayamadım arabayı daha, inşallah niyetliyim bu sıra bakalım havalar bozmazsa ;)

Şanzımancının bilgileri var, Şaşmaz'da. İhtiyacı olan olursa verebilirim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yusuf Gerdan

Herkese iyi dilekleri için teşekkürler.

Hakan Abi, tembellikten fotoğraflayamadım arabayı daha, inşallah niyetliyim bu sıra bakalım havalar bozmazsa ;)

Şanzımancının bilgileri var, Şaşmaz'da. İhtiyacı olan olursa verebilirim.

Tam olarak benim ihtiyacım var :D Geçen seneden beri şanzımancı bulamadım :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Muhammet Arslan

Bilmiyorum reklam olur mu, kurallara uygun mu ama, ben yazayım, uygun görülmezse silinir zaten.

Şaşmaz'da özel Ford servisi Yıldırım oto var, (arabanın eski sahibi Hakan Kurt abimizin bakım yaptırdığı yer) onun önerisiyle Aydoğmuş Otomatik Şanzıman'a gittim.

http://www.aydogmussanziman.com.tr/

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Bilmiyorum reklam olur mu, kurallara uygun mu ama, ben yazayım, uygun görülmezse silinir zaten.

Şaşmaz'da özel Ford servisi Yıldırım oto var, (arabanın eski sahibi Hakan Kurt abimizin bakım yaptırdığı yer) onun önerisiyle Aydoğmuş Otomatik Şanzıman'a gittim.

tahmin etmeliydim, giden herkes memnun. :good1:

Yorum bağlantısı
Fuat GÜVEN

dostum geçmiş olsun öncelkle

sanırım sorun şalter (tr sensörü) nde. benim arabamda da olmuştu ben söktüm içini temizledim ve düzeldi. 6 addır da kullanıyorum bir sıkıntı yok şükür.

Şanzuman Mesafe Sensörü (Tr Sensörü)

isimli konuyuda incelemeni tavsiye ederim

tekrar geçmiş olsun

Yorum bağlantısı

Bakım değil, sadece kayış ve Bobin değiştim orda, geri kalan herseyi kendi servisimde yapıldı[emoji1]

7.000de bakim yapıyordum[emoji1]

Arap - yağ meselesi[emoji1]

Otomatik şanzımanda o firma gerçekten iyidir.

Yorum bağlantısı

Bakım değil, sadece kayış ve Bobin değiştim orda, geri kalan herseyi kendi servisimde yapıldı[emoji1]

7.000de bakim yapıyordum[emoji1]

Arap - yağ meselesi[emoji1]

Otomatik şanzımanda o firma gerçekten iyidir.

İyi biliriz.. :biggrin:

Yorum bağlantısı
Ekrem Şeker

arkadaşlar ben bu tr sensörünü değiştirmek istiyorum. yetkili servis parçaya 300 tl istedi. yetkili serviste mi taktırıyım yoksa parçayı temin edip özel serviste mi? ne tavsiye edersiniz.

Yorum bağlantısı
  • 7 ay sonra...
Özgür Özcan

Ne stresli bir Gündü :)

mehmet hocam 2005 mondeo 2.0 aracım var sanzuman seviye veya tr sensoru ile ilgili bir problem yasadınız mı ya da bu parcayı nerde bulabilirim tesekkurler

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...