Serif Adam 13 Kasım 2014 Paylaş 13 Kasım 2014 2005 cmax im bu aralar 3000 deviri geçmiyor turbo devreye girmiyor gibi .bazende sıkıntı olmadan rahat yukseliyor. Problem ne olabilir. Teşekkürler. Yorum bağlantısı
Muhammed İkbal Dübek 13 Kasım 2014 Paylaş 13 Kasım 2014 (düzenlendi) Arıza ışığı yanıyor mu? Turbo devreye girmemesi ne demek?? 13 Kasım 2014 tarihinde Muhammed İkbal Dübek tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Onur Yeşil 13 Kasım 2014 Paylaş 13 Kasım 2014 Turboda sıkıntı var,geçmiş olsun.En son bakımı ne zaman yaptırdınız,yağ filtresi,turbonun yap filtresi değişti mi? Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 13 Kasım 2014 Paylaş 13 Kasım 2014 1- araçta duman atma sorunu varmı? 2- turbo hortumlarını kontrol edin. 3- 1800 devirden sonra turbonun devreye girmesi gerek, eğer hortumlar sağlamsa, turbo basınç valfi kontrol edilmeli. 4- turboda uğultu veya vınlama varmı? Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 13 Kasım 2014 Paylaş 13 Kasım 2014 Kızdırma bujisi ve egr valfi ? Aracı cihaza bağlatın hata kodu alıyormu bakılsın,nereden başlamak gerektiği hakkında fikir hatta tam adres verebilir Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 13 Kasım 2014 Paylaş 13 Kasım 2014 kızdırma bujisi arızası. çekiş te sınırılı olunca piyasadaki tabirdir turbo devreye girmiyor. tekik olarak böyle tabir yok zira egzosdan gaz çıktıkça turbo hava basar da beyin aracı sınırlar Yorum bağlantısı
Serif Adam 13 Kasım 2014 Yazar Paylaş 13 Kasım 2014 Yeni aldım arabayı oncesini cok bilmiyorum duman yok gibi hic farketmedim Ariza ışığı yanmiyor.bazen cok iyi bazende boyle yapiyor.son bir haftadır boyle.adana dayım ergun oto goturmustum o ara aksilik calistigi ana denk geldi anlayamadi.sadece biraz islik sesi var dedi Yorum bağlantısı
Muhammed İkbal Dübek 13 Kasım 2014 Paylaş 13 Kasım 2014 kızdırma bujisi arızası. çekiş te sınırılı olunca piyasadaki tabirdir turbo devreye girmiyor. tekik olarak böyle tabir yok zira egzosdan gaz çıktıkça turbo hava basar da beyin aracı sınırlar Çağlar abi, Kızdırma bujisi belirtileri çok değişkenlik gösteriyor sanki. Kimisi çekişten düşerken kimisinde problem yok. Kızdırma bujisi Işığı yanan da var ,yanmayanda.. Erzurum'da bir ustayı izledim, kızdırma bujisinin durumunu kaputu açarak elinde bir kabloyla direk 3ü patlak 1i sağlam demesi iyice kafamı karıştırdı. Böyle bir şey olabilir mi? Yorum bağlantısı
Serif Adam 13 Kasım 2014 Yazar Paylaş 13 Kasım 2014 Diger konulardan arastirdim.bazen egr deniyor.turbo deniyor.valf deniyor.hepsindede sonuc ayni mı kafam karıştı. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 13 Kasım 2014 Paylaş 13 Kasım 2014 olabilir kızdırma bujisi çalışmazsa akım çekmez ona bakmıştır Yorum bağlantısı
Ali Menemen 13 Kasım 2014 Paylaş 13 Kasım 2014 Turbo selenoid valfi olabilir kardeşim.. Yorum bağlantısı
Mehmet Albayrak 14 Kasım 2014 Paylaş 14 Kasım 2014 Turbo selenoid valfi olabilir kardeşim..Kardesim duruyor mu focusun Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 14 Kasım 2014 Paylaş 14 Kasım 2014 Diger konulardan arastirdim.bazen egr deniyor.turbo deniyor.valf deniyor.hepsindede sonuc ayni mı kafam karıştı. Bakın 5 .iletide ne demişiz, kafa karışıklığına engel olmak için Yorum bağlantısı
Ali Menemen 14 Kasım 2014 Paylaş 14 Kasım 2014 Kardesim duruyor mu focusun Vayy Memedim seni burada görmek ne güzel Duruyor Memedim kullanıyorum hala Sen de mi Fordlandın yoksa? 1 Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 14 Kasım 2014 Paylaş 14 Kasım 2014 bir cok nedeni olabilir. devir sinirlandirmasi motoru korumak adina, herhangi bir problemle karsilasildiginda otomatik devreye giriyor (bende hortumlardan birinde delik vardi o yüzden 3000i gecmiyordu). hafif islik sesi turbodan da olabilir hortumlardan da olabilir. gözle bi kontrol edin isterseniz, görünürde bisey yoksa bilgisayara baglanip bakilmali. orada da bisey cikmazsa iyi bir usta bulmali Yorum bağlantısı
Serif Adam 14 Kasım 2014 Yazar Paylaş 14 Kasım 2014 Cevaplar icin tesekkur ederim. bugun sabah bindim canavar gibiydi.oglen bindigimde 100mt sonra tekrar 3000 problemi bakacaz artik.insallah büyük bir sıkıntı degildir. Cevaplar icin tesekkur ederim. bugun sabah bindim canavar gibiydi.oglen bindigimde 100mt sonra tekrar 3000 problemi bakacaz artik.insallah büyük bir sıkıntı degildir. Yorum bağlantısı
Mustafa AYSAN 15 Kasım 2014 Paylaş 15 Kasım 2014 ben de aracımı yeni aldım. aracımın uğultu sıkıntısından dolayı bugün ustaya gittim. INTERCOOL BORUSU'nda yırtık vardı. değiştirdik. ses kesildi. uğultu sıkıntısı yaşamıyorum. ustadan aldığım bilgilere göre böyle bir sıkıntı durumunda araç 3000 devri aşamazmış. tabi ben yeni ford ve dizel araç kullanıcısı olarak bu durumları bilmiyordum ve de fark etmemiştim. bu INTERCOOL BORUSU denen parçayı kontrol ederseniz. en azından içiniz rahatlamış olur. Yorum bağlantısı
Misafir 15 Kasım 2014 Paylaş 15 Kasım 2014 Demimetre hava hortumlari ve isitma Buji leri de olabilir Yorum bağlantısı
Emre Ayvaz 27 Kasım 2014 Paylaş 27 Kasım 2014 Merhaba arkadaslar aynı sıkıntıyı bende yasadım arıza ısıgında turbo selenoid valfinde arıza cıktı yetkili servislerde 700 tl fiyat bicildi işcilik dahil yan sanayide 100 tl ila 300 tl arasında deişiyordu tabiki yan sanayiye karşı oldugumdan kazalı araclardan saglam parca buldum 140 tl orjinal ve 20 tl yede ustaya taktırdım ve test sürüsüne çıktım otobana araba bildigin sahlandı 110luk tdcilerde son hız 190 ama 205 km hıza çıktım şaşırdım ve hafif bayırda hiç gerilemedi bile çok şükür sıkıntıyı böyle çözdüm diğer arkadaslarada tavsiyem servislerin parca fiyatları malum epeyce şişkin işçilikte dahil buna piyasayı araştırıp öyle karar verin.. Yorum bağlantısı
Recommended Posts