İçeriğe Yönlendir

2014 Seat Leon Fr 1.4 Tsi 140Hp

Misafir

Recommended Posts

(düzenlendi)

Merhabalar,

Geçen hafta Bravo'yu sattım ve araç arayışlarım başladı, eleye eleye araç bırakmadım, sonunda forumdan Bilgehan kardeşimizin aracını görüp kararımı verdim, inceledim 6.5 litre şehir içi tüketimi ve donanımıyla kafama yattı.

Normal şartlarda galeriden asla araba almam (diyordum) ama büyük konuşmamak gerekiyormuş.

İstanbul Bahçelievler'de şu aracı buldum.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-sahibinden-temiz-2014-fr-leon-acil-ihtiyactan-186466952/detay/

aradım görüştüm 53.000'e bırakıyor. Aracın sıfır fiyatı 61.500. Araçta hata, boya, tramer kaydı yok diyor, 13.500 km'de. Yarın bi arkadaşım sağolsun gidip bakacak, inceleyecek, fiyatı biraz daha kırmaya çalışacak.

Sorun şu İstanbul'u çok bilmem Bahçelievler'i hiç bilmem, araca karar verirsek nerede ekspertiz yaptırabiliriz? Nelere dikkat etmem gerek ? O bölgede olup yardım edebilecek olan var mıdır?

Her konuda olduğu gibi soluğu hemen forumda aldım, şimdiden değerli bilgileriniz için çok teşekkür ederim  :flowers:

tarihinde Eray Turan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Test edildi mi araç.Süspansiyon konforu konusunda olumsuz şeyler okumuştum

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Test edildi mi araç.Süspansiyon konforu konusunda olumsuz şeyler okumuştum

Test etmedim fakat araştırdığımda çok olumsuz bir şey okumadım, biraz sert olduğu, gaza yüklendiğinde önden kayma yaptığını okudum. Yüksek torklu ve önden çekişli araçların bir çoğunda bu sıkıntı var deniliyor. Esp siz 300nm torklu Bravo'da ki kadar kayacağını sanmıyorum

Emniyet kemeri yükseklik ayarı yok. Tırt..  :p  :D

Aynı şeyler Bilgehan'ın konusundada yazılmıştı  :D, 1.2 Tsi Comfortline Golf'te hız sabitleme, park sensörü bile yok  :(

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Bence önce test etmelisin 53 bin az para değil.Fr özellikle daha sert süspansiyona sahip diğer motorlardan farklı olarak

Yorum bağlantısı

Nerden gördün  :biggrin:

Damarlarımızda Fctr kanı dolaşsa da, bir kaç yudum Scw içmişliğimiz var. Çorlu ya geldiğiniz gece yanımıza bir arkadaşım gelmişti ya parkta. O Scw den. Leon' un krallarına binmişliğim var o sebeple.  ;) Devede kulak gerçi. Gözüm kapalı alacağım bir araç.

Aşağıda da linkte var.  ;) Bu arada 2013 Bmw 320 de bile yokmuş bu ayar.  :D

http://www.seatclubturkey.com/leon-mk3-5f-2013-gunumuz/40843-yukseklik-ayarli-emniyet-kemeri-sorunsali.html

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Bi kaç ilave daha yapıp kafanı iyice karıştırayım Eray.Araca binerken dashboard tasarımı nedeniyle ayak çarpıyor ve göze hoş görünmüyor,normalde koltuklar da berbat  fakat Fr da idare eder.aracı 2 kere yakından inceleyip edindiğim fikirler bunlar.Ayrıca kemer yükseklik ayarı olmadığı için tırtmış  :)

Yorum bağlantısı
V.Ceyhun Emir

1,5 senelik Leon kullanıcısı olarak yukarıdaki olumsuz yorumlara katılmıyorum. O paraya daha iyi bir araç almanız pek mümkün değil, eksiksiz denebilecek donanımı, isterseniz iyi performans, isterseniz ekonomi sağlayabilen motoru ve şıklığı ile bence rakipsiz. Şimdiden hayırlı olsun.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Eray hocam şu videoyu izleyin kesinlikle. Ben objektif yorum yaptıklarını düşünüyorum

Bi kaç ilave daha yapıp kafanı iyice karıştırayım Eray.Araca binerken dashboard tasarımı nedeniyle ayak çarpıyor ve göze hoş görünmüyor,normalde koltuklar da berbat  fakat Fr da idare eder.aracı 2 kere yakından inceleyip edindiğim fikirler bunlar.Ayrıca kemer yükseklik ayarı olmadığı için tırtmış  :)

Okuduğum yorumlarda 17'' lik standart jantların lastikleri çok sıkıntılıymış bu sebeple 18'' jant paketiyle alınıyormuş, lastikleri daha iyiymiş. Videoyu izlerken ürktüm resmen  :shok:

Eray bence yetkili servise göster kafan rahat olsun.

Oraya yakın Altur var.

Tamamdır abi, note ettim. Teşekkürler

1,5 senelik Leon kullanıcısı olarak yukarıdaki olumsuz yorumlara katılmıyorum. O paraya daha iyi bir araç almanız pek mümkün değil, eksiksiz denebilecek donanımı, isterseniz iyi performans, isterseniz ekonomi sağlayabilen motoru ve şıklığı ile bence rakipsiz. Şimdiden hayırlı olsun.

Bu sorun sanırım sadece fr pakette olan sert suspansiyondan kaynaklanıyor

Yorum bağlantısı

Damarlarımızda Fctr kanı dolaşsa da, bir kaç yudum Scw içmişliğimiz var. Çorlu ya geldiğiniz gece yanımıza bir arkadaşım gelmişti ya parkta. O Scw den. Leon' un krallarına binmişliğim var o sebeple.  ;) Devede kulak gerçi. Gözüm kapalı alacağım bir araç.

Aşağıda da linkte var.  ;) Bu arada 2013 Bmw 320 de bile yokmuş bu ayar.  :D

http://www.seatclubturkey.com/leon-mk3-5f-2013-gunumuz/40843-yukseklik-ayarli-emniyet-kemeri-sorunsali.html

Sorduğuma pişman oldum  :biggrin:

Yorum bağlantısı
Serdar Samancıoğlu

Alfa Romeo Giulietta 1.4 170bg elediğiniz seçenekler arasında mıydı?

Yorum bağlantısı

Alfa Romeo Giulietta 1.4 170bg elediğiniz seçenekler arasında mıydı?

Forumlarda sakin kullanımda ş.içi 8-9 litre yaktığını okuyonca vazgeçmiştim hocam, 1.6 multijeti bravoda kullandığım içinde düşünmedim işin açığı

Yorum bağlantısı
Emir Karadağ
(düzenlendi)

Oraya en yakın VW Tamaş var. Gönül rahatlığıyla oraya götürebilirsiniz. Galerinin olduğu yer bizim evin hemen arka tarafı

tarihinde Emir Karadağ tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Oraya en yakın VW Tamaş var. Gönül rahatlığıyla oraya götürebilirsiniz. Galerinin olduğu yer bizim evin hemen arka tarafı

Bazi yetkili servisler ekspertiz yapmiyor bunun haricinde guvenilir bir computest var midir civarda?

Aynen arkadaşım da 1,4 mito var aynı motorlu sakin kullanmasına rağmen 8 in altına inemedi

Gonderdigin video baya kafami karistirdi hocam, lastik degisimiyle bir nebze cozulecegini umuyorum fakat test eden vatandaslar bos degil belli, aksam biraz daha arastiracagim

:seytan: :seytan: :seytan:

[emoji15] [emoji15] [emoji15]
Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Eray yetkili servis ekspertiz yapıyor sanırım. Düşünülecek araç değil. Birşeyi yoksa hemen noter.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Pusudayım abi :D

Valla sen beni zehirlemeden ben kararimi verdim Eren'im

Eray yetkili servis ekspertiz yapıyor sanırım. Düşünülecek araç değil. Birşeyi yoksa hemen noter.

Senin tsi deneyimlerin birazda yol gosterdi bana abi, bakalim astronomik bir rakam istemezlerse yetkili serviste yaptiririm
Yorum bağlantısı

Valla sen beni zehirlemeden ben kararimi verdim Eren'im

Senin tsi deneyimlerin birazda yol gosterdi bana abi, bakalim astronomik bir rakam istemezlerse yetkili serviste yaptiririm

Abi 2012 modeli bi önceki kasa style copa paketlisi arkadaşımda var. gayet memnun.1.4tsi onun ki de.Bende hemen hemen hergün biniyorum.Baktığın kasa o kasaya göre biraz ufak gibi duruyor ama bunun donanımı çok iyi. Hakkında hayırlısı olsun abi. Sana cmax gitmez zaten. Ben gideceğini düşündüğüm kişilere ağ atıyorum :D :D :D

Yorum bağlantısı
Ertan Alptekin

Eray öncelikle arabanı satmışsın hayırlı olsun. 6,5 litre şehir içinde yakıyorsa düşünmeden alınır...

Yorum bağlantısı

Abi 2012 modeli bi önceki kasa style copa paketlisi arkadaşımda var. gayet memnun.1.4tsi onun ki de.Bende hemen hemen hergün biniyorum.Baktığın kasa o kasaya göre biraz ufak gibi duruyor ama bunun donanımı çok iyi. Hakkında hayırlısı olsun abi. Sana cmax gitmez zaten. Ben gideceğini düşündüğüm kişilere ağ atıyorum :D :D :D

2007 hitler motorlu Leonum vardı zamanında, çok memnundum. Teşekkür ederim kardeşim. Balıkesir'de bir araç daha var bu olmazsa ona bakacağım, kısmet olursada muhakkak görüşürüz.

Eray öncelikle arabanı satmışsın hayırlı olsun. 6,5 litre şehir içinde yakıyorsa düşünmeden alınır...

Sağolun hocam.

Yorum bağlantısı

2007 hitler motorlu Leonum vardı zamanında, çok memnundum. Teşekkür ederim kardeşim. Balıkesir'de bir araç daha var bu olmazsa ona bakacağım, kısmet olursada muhakkak görüşürüz.

Abi ben bandırmadayım yalnız :) Yine de yolun düşerse beklerim :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...