İçeriğe Yönlendir

Kalorifer Açık Değilken Peteklerden Sıcak Hava Geliyor

mustafa inci

Recommended Posts

mustafa inci

Bu soğuk kış günlerinde bile araç biraz çalıştıktan sonra kalorifer açık değilken peteklerden içeriye sıcak hava veriyor araç içi dolaşım düğmesine bastığımda sıcak hava vermesi kesiliyor sizce sorunum ne olabilir bilgili ustalarımıza ve arkadaşlara yardımlarından dolayı şimdiden teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Bedri Baki

Bir sorun yok, bildiğim kadarıyla tüm arabalarda aynı oluyor. Benim opel vectrada da durum aynı. Motor ısınınca içeriye az da olsa sıcak hava geliyor. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Osman Bilgin

sıkıntı yok... eğer sıcak gelmesini istemiyorsan sıcak-soğuk kademesinden ayar yapabilirsin, nerede rahat ediyorsan oraya getir...

Yorum bağlantısı
Hamit Akkuş

Sıcak soüuk ayarını soğuk tarafına getirirseniz motorun sıcağını içeri almaz.

Yorum bağlantısı
Erdem Terzioğlu

Bu soguk gunlerde arac ic dolasimi acarsaniz camlarinizda buhar olusumu olabir ancak onu da belirtmek isterim. Arkadaslarin dedigi gibi sicakla soguk arasinda bir yere getirirseniz sizi rahatsiz etmeyecektir.

Yorum bağlantısı
mustafa inci

Cevaplayan herkese cok tesekkur ederim erdem beyin dedigi ikisinin arasina getirmek en mantiklisi sanirim peki bunun bi cozumu yokmudur cunku yeni yeni olmaya basladi bu sorun aslinda benim tahminim yazin kalorifer muslugunu degistirmek zorunda kaldim ve sanirim yan sanayi urun takildi o zamandan beri bu sorunu yasiyorum sizce sorun bu olabilirmi

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Bi sorun değil bence de. Araç hizlandikca dışarıdan hava içeri giriyor. Kesmek için iç dolaşımı açmanız gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Erdem Terzioğlu

Bana da sorun gibi gelmiyor. İç dolaşımı açtığınızda kesiliyor ise sorun yoktur. Kalorifer musluğunu değiştirdim demişsiniz dediğiniz gibi ondan olabilir ancak sorun olarak değil daha önce arıza varken kalorifere sıcak su az gelirken alışmışsınızdır siz şimdi parça düzelince normali size anormal gibi gelmiş olabilir.

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

Bu bir sorun değil gibi gözüksede bence bir sorun yazın sıcak havanın girmesini kimse istemez çözümü arabanın motorunun üstünde içeriye sıcak su götüren boruların ortasında bir vana var elektronik kontrollü oraya giren boru ile çıkan boruyu direk birleştirirseniz sıcak hava girisimi engellersiniz.

Yorum bağlantısı
İnan Çınar

Bu bir sorun değil gibi gözüksede bence bir sorun yazın sıcak havanın girmesini kimse istemez çözümü arabanın motorunun üstünde içeriye sıcak su götüren boruların ortasında bir vana var elektronik kontrollü oraya giren boru ile çıkan boruyu direk birleştirirseniz sıcak hava girisimi engellersiniz.

+1

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Mondeo da öyle bir sorun yok. Ben kaloriferi açmadan hiç bir şekilde hava üflemesi olmuyor.

Bence siz onu bir ustaya gösterin.

Yorum bağlantısı
mustafa inci

Gokhan bey soylediginiz seyi biraz daha ayrintili anlatabilirseniz cok sevinirim

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

Gokhan bey soylediginiz seyi biraz daha ayrintili anlatabilirseniz cok sevinirim

Kalorifer musluğuna giren bir boru ve bir çıkan boru var o girenle çıkanı bağlarsanız kalorifere sıcak su girişi olmaz ve sıcak hava girmez fakat kışın soğuk havada ısınamazsınız

Yorum bağlantısı
mustafa inci

Anladim gokhan bey cok sagolun fakat kisin isinamamak olmaz. Ahmet beyin dedigini yabanci bi kac forum sitesinde okudum fakat orjinal ile yansanayiyi nasil ayirt ederim bnm kirilan musluk siyahti yanindaki elektrk kablosu baglanan yerde siyah ve matti suan takilan gumus renk ve parlak bu sekilde ayirt edebilirmiyim yoksa baska yontemi varmidr cnku 50 tl gni bi rakama almistim o muslugu sanirim orjinale gore biraz ucuz

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...