İçeriğe Yönlendir

Cam Filmi Sökme Yöntemi

Mustafa KOŞAR

Recommended Posts

Mustafa KOŞAR

merhabalar,
Aracımın üzerindeki solmuş cam filmini sökmek için işe koyulmak istiyorum. Yalnız nasıl bir yöntem ile sökerim bilmiyorum.
Kolay bilindik bir yöntem var mı? Ve ya yeni bir uygulama.
Aklıma ısıtma yöntemi geldi sadece
Mesajlarınızı bekliyorum

Saygılarımla...

Yorum bağlantısı
Fatih Ozen

valla bende çok merak ediyorum.Çünkü camlar ön cam dahil 3 numara filmli.Yağışlı havalarda biraz gözümü çok açmam gerekiyorr ayrıca --+++police

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Burak Kuşçu

filmin ucunu tırnağınızla yakalayarak çekmeniz lazım ara ara camsil yardımıyla ıslatarak sökebilirsiniz muhtemelen camda boyası kalacaktır onu da kolonya yada tiner yardımıyla silerek çıkarabilirsiniz kolay gelsin

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa KOŞAR

birazdan başlıcam uygulamaya webden bulduklarım ve bildiklerim kadarıyla denicem sökmeyi. detaylı paylaşım yaparım sonuçlar için.

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Madem rezistanslar da beraberinde geliyor arkaları sökmeden üzerine en incesinden bir tane daha yapıştırın  :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Onur Bulut

Arka camdaki filmi çıkarırken ısı tabancasi kullanırsanız reziztansa zarar vermezsiniz.Ama çok dikkatli olman gerek ve yavaş çekmen gerek.Normal camlar için tırnagıni tak biryere çek çıkar.Camda leke olcak onuda camsil şişesine sabunlu su birde falçata ile temizlersin.Sabunlu suyu sık falçata ile aşagı yukarı temizle.;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin

Yapı marketlerde etiket sökücü diye bir madde var Alman malı. Yanlış hatırlamıyorsam HG adında. Almadım, kullanmadım. Vardır bir hikmeti. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa KOŞAR
(düzenlendi)

acemi olduğumuzdan 1 saatte işlem tamam.
Fön makinesi ile ısıtarak bir köşeden başladım işte. tırnak yırtarak kaldırıyor filmi iki veya üçe bölünerek kopabiliyor.
Maket bıçağı ucu ile kaldırınca tek parça halinde ısıtarak yavaş yavaş sökünce iz bırakmadan aldım ilk camı.
ama yinede sabırsızlığım yüzünden hızlı çektiğim noktalarda iz bıraktı.
tüm camları söktükten sonra iz kalan yerleri daha önceden elimde kalan balata spreyini beze sıkarak sildim.
bulaşık deterjan reklamlarındaki gibi ovmadan çıktı :D
Bazı kaynaklardan okuduğumda limonla kalan izler çıkar vs paylaşımlar olmuş.
Denedim hatta limonu komple sürdüm. hiç etki etmedi. Ancak diğer kalan yarım ile limonata yaptım içtim :) şekerli iş yaperken gayet iyi gitti :D
arka camdaki rezistanslar içinde sorun olabileceğini bilmiyorum yorumları iş bittikten sonra şimdi okuyorum
ısıtarak yavaş yavaş sökünce hiç sorun olmadı.

Kısaca yöntem:
1-ısıtarak film yumuşatılır
2-film ucundan yakalamak için maket bıçağı ve ya jilet kullanmak gerekir
3-düz bir şekilde hafif ısıtarak yavaşça tek bir yönde çekerek yapılması gerekir.
4-kalan izler için balata spreyi kullandım ben alternatif tiner vb ürünler kullanılabilir.

tarihinde Mustafa KOŞAR tarafından düzenlendi
  • Beğen 8
Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

Cok basit fon makinesi veya isi tabancasiyla hafif hafif isitarak sokeceksiniz kalanlari camsille temizleyeceksiniz

Yorum bağlantısı
Mustafa KOŞAR
(düzenlendi)

Cok basit fon makinesi veya isi tabancasiyla hafif hafif isitarak sokeceksiniz kalanlari camsille temizleyeceksiniz

Siz yapıştırıcı kalıntılarını cam sil kullanarak mı çıkardınız ?

tarihinde Mustafa KOŞAR tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ekin Güney

merhabalar,

Aracımın üzerindeki solmuş cam filmini sökmek için işe koyulmak istiyorum. Yalnız nasıl bir yöntem ile sökerim bilmiyorum.

Kolay bilindik bir yöntem var mı? Ve ya yeni bir uygulama.

Aklıma ısıtma yöntemi geldi sadece

Mesajlarınızı bekliyorum

Saygılarımla...

Camı hafif aralayın ucunu maket bıçağı yardımıyla kaldırın sonra elinizle yavaşça çekin hepsi çıkacaktır sonra camı içten cam sil ile silin :)

Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

Siz yapıştırıcı kalıntılarını cam sil kullanarak mı çıkardınız ?

evet cok ugrastirir ama gazete camsil yapmistim camsil alkollu olan dan biraz daha cikartiyor ☺
Yorum bağlantısı
Nadir Senol

Focus aracima bundan dört ay önce yan dört camlara film kaplatmistim simdi onlari sökmek istiyorum. cama bi zarari olur mu yada sökerken ne yapmaliyim

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Focus aracima bundan dört ay önce yan dört camlara film kaplatmistim simdi onlari sökmek istiyorum. cama bi zarari olur mu yada sökerken ne yapmaliyim

Konunuz birleştirilmiştir.

Yorum bağlantısı
Hasan Ekci

Yaz ayları bu iş için uygun, arabayı güneş altında 2 saat beklet ve yavaşça sök. Kalan izler için en etkili çözüm selülozik tiner.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

vesile ile film kaliteli ise ısıtmadan bile nerede ise iz kalmdan kopmadan söülür. hızlı değil sakince girişmeli filme

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
kadir dedecan

Arka cama dikkat edin rezistanslarda filmle birlikte gelmesin. :good1:

Aynen kardeşim

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...