Hasan Sonuç 17 Kasım 2014 Paylaş 17 Kasım 2014 Bu alandaki bütün fiesta sorunlarına baktım, acaba bu ilginçliği başka yaşayan var mı diye; ama bulamadım. Gözümden kaçtıysa kusura bakmayın, yeni konu başlığı açıyorum. Yolda gidiyorum bir şekilde ibreye göz attığımda bir de bakıyorum ki el freni lambası yanıp yanıp sönüyor. Yanlış ne yapıyorum diye araniyorum ama bir şeye baglayamiyorum. Şöyle olunca oluyor diyemiyorum. Kafasına göre yanıp sönüyor pır pır ediyor kesiliyor geri geliyor. Umarım yalnızca el freni lambasının dikkat çekesi yanıp sönesi vardır. Ciddi bir şeyin belirtisi değildir. Benzer bir durumu yaşayan var mı acaba? 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 17 Kasım 2014 Paylaş 17 Kasım 2014 Balatalarınız kontrol edilecek. Bitmemişse hidrolik eklenecek araca. Ancak önce balata kontrolü mutlaka. 5 Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 18 Kasım 2014 Paylaş 18 Kasım 2014 Benimkinde hidrolikten kaynaklanıyordu eklenince geçti. 1 Yorum bağlantısı
Cem Işık 18 Kasım 2014 Paylaş 18 Kasım 2014 Önce fren balatalarına bakın ,bitmeye yakınsa hidrolik seviyesini aşağı çeker, balatalar sağlam ise fren hidroliği eksilmiştir. 1 Yorum bağlantısı
Hasan Sonuç 19 Kasım 2014 Yazar Paylaş 19 Kasım 2014 Çok teşekkür ederim yardımcı olan herkese. Aşırı yoğun bir hayatım olduğu için sanayiye ne zaman yolum düşer bilmiyorum ama sebebi ve sonucu yazacağım buraya. Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu 19 Kasım 2014 Paylaş 19 Kasım 2014 El freni müşürüne giren soketi kontrol edin.... Yorum bağlantısı
Misafir 19 Kasım 2014 Paylaş 19 Kasım 2014 Küçük bir ihtimal ama El freni bağlantılarında boşluk var ise hareket halinde iken müşüre tepki verdirebilir. Yorum bağlantısı
Ramazan Çetin 20 Kasım 2014 Paylaş 20 Kasım 2014 Ayni dediginiz olay babamin aractada oldu yanip yanip sonuyor.kenara cektim biraz kurcaladim bi de baktimki el frenin tam indigi noktada 1 tl sıkışmış onu alinca duzelmisti 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 20 Kasım 2014 Paylaş 20 Kasım 2014 Ayni dediginiz olay babamin aractada oldu yanip yanip sonuyor.kenara cektim biraz kurcaladim bi de baktimki el frenin tam indigi noktada 1 tl sıkışmış onu alinca duzelmisti Demek ki araya para sıkışmış dedikleri bu oluyormuş 3 Yorum bağlantısı
Enver Umit Tulu 26 Kasım 2014 Paylaş 26 Kasım 2014 hocam hidrolik icin sanayiye gitmenize gerek yok. kaputu açın hidrolik seviyesini kontrol edin. hidrolik seviyesi normal ise arkadaslarimizin söyledikleri sebeplerden olabilir 1 Yorum bağlantısı
Hasan Sonuç 4 Aralık 2014 Yazar Paylaş 4 Aralık 2014 Önerileriniz için teşekkür ederim. Geçen gün akşam sanayi kapanırken ancak kış lastiklerini alıp taktırabildim. O esnada balatalara baktılar, gayet iyi olduğunu söylediler. Tavsiyeniz üzerine hidrolik konusuyla ilgileneceğim ilk fırsatta. Umarım ben gidene kadar büyük bir sorun çıkarmaz. Yorum bağlantısı
İnan Çınar 5 Aralık 2014 Paylaş 5 Aralık 2014 Ciddiye alınması gereken,sonraya bırakılmayacak bir konu bu...fren araçta en önemli parça bence... paspasa akan yağ da varsa debriyaj üst merkezi arızasıdır. frenlerle aynı hidroliği kullanıyor depo olarak ve azaldıkça lamba yakar... değişim gerekebilir. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Aralık 2014 Paylaş 5 Aralık 2014 Benimkinde hidrolikten kaynaklanıyordu eklenince geçti. balata azalınca hidrolik seviyesi düştü azalmadı! hidrolik eklendi amba söndü..... balata bitince yeniler akıldı. fazla hidrolik kapakatan akınca yayıldığı her yerdeki boyayaı yedi bitirdi ve pas başladı. teknikolarak büyük hata. 3 Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 5 Aralık 2014 Paylaş 5 Aralık 2014 balata azalınca hidrolik seviyesi düştü azalmadı! hidrolik eklendi amba söndü..... balata bitince yeniler akıldı. fazla hidrolik kapakatan akınca yayıldığı her yerdeki boyayaı yedi bitirdi ve pas başladı. teknikolarak büyük hata. Teşekkürler Çağlar abi bunu nasıl çözeriz balata değişeceği zaman? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Aralık 2014 Paylaş 5 Aralık 2014 hidroliğin fazlası sistemnden çekilecek. şırınga ile fren yağ dolum kapağından yapılabilir. 2 Yorum bağlantısı
Enver Umit Tulu 5 Aralık 2014 Paylaş 5 Aralık 2014 hidroliğin fazlası sistemnden çekilecek. şırınga ile fren yağ dolum kapağından yapılabilir.oh be icim rahatladi. daha once sasmazdaki ustam hidroligi tasirmisti doldurayim derken.`fazla olmadimi bir zarari olmazmi` dedim, `yok` dedi. sonra icime kurt dustu, annemin ignelerinden temiz olanindan birini alip evde cekip seviyesine indirdim. umarim yanlis yapmamisimdir. ama neredeyse 2 sene olacak ayni seviyede duruyor yani 2 Yorum bağlantısı
Hasan Sonuç 11 Aralık 2014 Yazar Paylaş 11 Aralık 2014 Sorun fren hidroliği ile basit bir şekilde çözüldü. Çok teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Cem Işık 11 Aralık 2014 Paylaş 11 Aralık 2014 Sorun fren hidroliği ile basit bir şekilde çözüldü. Çok teşekkür ederim. Balatalar kontrol edildi mi? Balatalar eskidi ise eğer hidrolik seviyesi, düşer, herhangi bir kaçak yoksa fren hidroliğinde, tamamlamak gerekmez. Yorum bağlantısı
Hasan Sonuç 11 Aralık 2014 Yazar Paylaş 11 Aralık 2014 Cem Bey kış lastiklerini taktırırken sordum balataların durumunu. Hiçbir sorun olmadığını söylediler ama lastikciye ne kadar güvenilir bilemem. Aslında balataların bittiği nasıl anlaşılır onu da bilmiyorum. Sadece frenden yana şikayetim yok çok şükür. Hidroligi ağzına kadar doldurdu usta. Yakın zamanda tekrar kontrol ettireyim . Yorum bağlantısı
Haluk Gümüş 18 Şubat 2015 Paylaş 18 Şubat 2015 Hidrolik azaldığında el freni lambası sürekli ya da kısmen yanık kalır. Herhangi bir benzinciden alıp kendiniz ekleyebilirsiniz. Yorum bağlantısı
Recommended Posts