İçeriğe Yönlendir

Kırmızı Işıklarda Stop Etmek Ne Kadar Mantıklı?

Hüseyin Kuvvet

Recommended Posts

Hüseyin Kuvvet

Başlıkta belirtiğim gibi bazı kırmızı ışıklar çok uzun oluyo.
Aracım Start-stopsuz.
O yüzden stop etmem doğru mu? Genelde stop ediyorum ben :D
Ama babam karşı bu duruma.
Sarj dinamosuna mı ne zarar veriyormuş.
Sizde stop ediyor musunuz ?

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Ben start-stop olsa da sürekli dur-çalış istemez kapatırdım özelliği. Bikaç kere ışıklarda şahit oldum, titreterek çalışan araç gördüm, soğudum bu özellikten.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Stop etmiyorum. Boşa alıp bekliyorum. O esnada beklerken harcanan yakıt, çalıştırırken harcanandan daha azdır herhalde..

Yorum bağlantısı
Volkan Doğrular

Başlıkta belirtiğim gibi bazı kırmızı ışıklar çok uzun oluyo.

Aracım Start-stopsuz.

O yüzden stop etmem doğru mu? Genelde stop ediyorum ben :D

Ama babam karşı bu duruma.

Sarj dinamosuna mı ne zarar veriyormuş.

Sizde stop ediyor musunuz ?

Yanılmıyor isem start - stoplu araçların aküleri , şarj dinomoları ( belki marş motorları) , start-stopsuz olanlardan farklı.O yüzden sizin sık sık marsa basmanız mars motoruna ve aküye zarar verebilir( zarar vermese de ömrünü kısaltır)

• Beğen 7
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

start-stop yoksa anlamıda yok, hem aküye hem marş kömürlerine zarar, ayrıca örneğin Fiat, sık sık ışıklarda duruyorsanız kapatın diye serviste tavsiyede bulunuyor, bu arada dreksiyonu city moduna da almayın bozuluyor diyorya neyse  :D

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Serdar Samancıoğlu

Yani attığınız taş ürküttüğünüz kurbağaya değmez 

Yorum bağlantısı

start-stop yoksa anlamıda yok, hem aküye hem marş kömürlerine zarar, ayrıca örneğin Fiat, sık sık ışıklarda duruyorsanız kapatın diye serviste tavsiyede bulunuyor, bu arada dreksiyonu city moduna da almayın bozuluyor diyorya neyse :D

Önce özellik kağıt üstünde para yapsın diye miymiş diye sorarlar adama :D
Yorum bağlantısı
Okan Tansel

Merhaba  test ettinizmi bilmiyorum lakin bölüm amirimle geçen hafta gidip test etme imkanı bulduğum Citroen C4 cactus otomatik araç lambalarda durduğunda motoru susturuyor yani stop ediyor gaza temas ettiğinizde tekrar çalıştırıyor.bunu değerlendirerek zararı olup olmaması tartışılır gibi yada bu teknoleji farklı

Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu

Start-stop olan arabaların marş motorları ve aküsü biraz daha dayanıklı tasarlanmış okuduklarıma göre.O yüzden siz yapmayın bence.

Yorum bağlantısı
Serkan Turan

Marş ve aküye yüklenecek sarfiyattan daha azdır çalışması diye düşünüyorum. Hiç stop etmiyorum ben. Zaten Yahyalıda ışık yokki.. :D  :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hami Erışık

Yani attığınız taş ürküttüğünüz kurbağaya değmez

aynen .

Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt

merkeze inerken 12 ışık var en babası 90 saniye bir altı 60 saniye en kısası 15 sn,genelde uzun olana yakalanıyorum çünkü çok yoğunluk oluyor heleki yazın 3 kere yanıp söndüğünü görmemek elde değil,hal böyleyken nasıl stop edilmez??

Yorum bağlantısı
Mesut Eyibil

Buşekilde yapılan uygulamada kardan çok zarar olduğunu duymuştum,hem araca hemde yakıta. Bilginiz olsun.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Kuvvet

Yorumlarınız için hepinize teşekkür ediyorum.
Bundan sonra stop etmiyorum ışıklarda  :D

Yorum bağlantısı
Eray Alicikoğlu

Böyle birşeye değinmişlerde bi yazıda eğer 60 snden fazlaysa stop edin çalıştırma esnasında 50 sn lik yakıt yakıyormuş sanırsam araç

Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt

Mantiksizliğin dibi bence. Durdugu yerde ne kadar yakacak? Bir isikta ne kadar bekleyebilirsiniz?

ben dün saydım 90 saniye önümdeki araçlar kalkıncaya kadar 100 sen önceside var ortalama 2 dk;) yazın rampa aşşaağı inerken bu ışık 2 kere yanıp söndüğünü bilirim ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Mantiksizliğin dibi bence. Durdugu yerde ne kadar yakacak? Bir isikta ne kadar bekleyebilirsiniz?

Valla 3 haneli görmedim henüz ama. Bizim burada 99 sn ye de 10-20 sn daha bekleyip, sonra geri sayıma devam eden ışık vardı bir ara. Bir daha o yoldan geçmedim.  :D

Yorum bağlantısı
Serdar Samancıoğlu

Şöyle söyleyim, benim yol bilgisayarı rölantide 0.6 litre / saat gibi bi miktar gösterir. Yani ortalama 1 saat süren yolculuğun 30 dakikası boşta bekleme desek bile, bu 0.3 litre benzin yakması demektir. 0.3 litre = 1.5 lira gibi miktara tekabül eder. Yani 1 saatlik yolculukta 1.5 TL sizin için önemli bir rakamsa (ki start stoplu bir araç alabilecek durumdaysanız önemli olacağını sanmıyorum) o zaman düşünebilirsiniz. 

Yorum bağlantısı

Stop ederek yapılmaya çalışan tasarruf, ileride akü değiştirirken, marş dinamosu değiştirirken fazlasıyla cepten çıkacaktır :)

;)

Stop etmiyorum. Boşa alıp bekliyorum. O esnada beklerken harcanan yakıt, çalıştırırken harcanandan daha azdır herhalde..

Yorum bağlantısı
Tamer Yıldırım

Karını zararını bilmem ama ben genelde durupta fırına falan gittiğimde bile hiç stop etmem. (Allah göstermesin bigun arabayı alıp gidecekler yalnız olduğumda :) ) Sabah biyere gideceğim zaman önceden çalıştırır bir süre beklerim. Dizel araca geçtikten sonra böyle oldum, harcanan mazot gözüme batmıyor.

Yorum bağlantısı
Serdal Soysal

Bence bir depoda karanç 10 lirayı geçmez onun içinde değmez.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

beklerken araç biraz soğusun dinlensin. araç sorunlu ise ve karbüratörlü felan ise hararet yapıyorsa evet kapatılmalı ama yeniden çalışmazsa????

benzin tasarrufu için kapamayın. tasarruf aklınızda ise yavaş ve sakin gidin. 

Bugün kurtköy-gebze-levent-kurtköy yaptım bir sürü yere gittim 150 km en az akşama ortalama yakıtım 5.3 !!!  (benzinli 1.4 tsi). arada bir iki gazlama da mevcut.

tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer

Aracımda start-stop var. Faydalı ve tasarrufa yönelik bir özellik. Kullanım kitabında sıkışık trafikte veya kısa süreli ışıklarda kapatın yazıyor. Daha önce okuduğum bir araştırmada 45 saniyeden uzun duraklamalarda aracın stop edilmesinin uygun olduğunu okumuştum. Eski araçlarımda start-stop yoktu, 45 saniyeden uzun ışıklarda aracı stop ederdim. Aydın merkezde genelde kapalı tutuyorum sistemi. Antalya merkezde ise bir çok ışık 100 hatta 120 saniye. Sonuç olarak 45 saniye üzeri uygun olduğunu düşünüyor ve ona göre kullanıyorum .

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...