İçeriğe Yönlendir

Far Yıkama Problemi

Rahmi topal

Recommended Posts

Rahmi topal

S.a arkadaşlar yeni mondeo aldım ama far yıkamalar birinin kapağı yok diğerinide yapıştırmışlar bunları yeniden aktif etmek istiyorum ama kapağı olmaynın kafasındaki plastikler kırılmış tamamen rabotu değiştirmek çok maliyetli olacak sadece başlığını değiştirme şansımız varmı yoksa tamamen mi değişmesi gerek veya nerden temin edebilirim.

Yorum bağlantısı

Çıkma bakın.

Bildiğim kadarıyla tamamen robotu değiştirmeniz lazım .

Parçasını bulmanız çok zor..

Ben Far yıkama sevdasından vazgeçtim.

Kapakları yapıştırdım.

Muayene gelince nolacak?
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Mk3 mondeo ise kapakları tek satılıyor... 30 lira falan galiba, sıfır ve boyasız..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin

Kapakların bindiği tırnaklar kırıksa sorun etmenize gerek yok. Kapakların oturduğu tırnakları tamamen yok edin, onların bulunduğu yerin üzerine bir miktar dyson silikon sıkıp orada bir müddet (10 dakika kadar) hafifçe katılaşmasını  bekleyin. Sonra da kapağın montaj yerine dyson silikon sıkıp kapağı yerine takın, kaymasını önlemek için de kağıt maskeleme bandıyla sabitleyin. İki saat sonra kapaklar yerinde durmaya başlar.Yıkama  jetlerindeki tırnaklar o kadar kullanışsız tasarlanmış ki, çok kısa zamanda kırılmaya müsait. Yenisini alsanız dahi o tırnaklar kırılır. 

Yorum bağlantısı
Rahmi topal

Birini yapıştırma yapılır ama digeri tamamen değişmesi gerej

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Rahmi topal

arkadaşlar bir tanesi sağlamdı ama su atmıyor ikiside nerdee sıkıntı olabilir...

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
(düzenlendi)

Kapak fiyatı serviste 60 tl tanesi robotta 350 tl tanesi servis fiyatları bunlardı tabi değişmedilerse hala aynılardır malum dolar sürekli yükselişte :)

tarihinde Aydın Aladağ tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Rahmi topal

300 tl olsa iyi 500 tl gibi bir fiat verdi servis, kapagı 15 tl aldım boyattım 

merhaba arkadaşlar benim vites topuzu biraz aşınmış değiştirmek istiyorum ama mondeo nun vites topuzunu bulamadım buldukarımda çok pahalı 

bu vites topuzu bizim araca olurmu acaba

http://www.yedekparcaford.com/?urun-12063-fiesta-vites-topuzu-2009-2012-yerli

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Sıfırının rakamları ne kadar acaba

Tek yön kapaksız 380+kdv imiş.

Yorum bağlantısı
Rahmi topal

Benzinli mi aracınız, eğer benzinliyse olur...

Evet benzinli
Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Rahmi topal

Rusyada arkas im var sıfır fiatı 110 $ fiat almış

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Selman Ölmez

Konunun uzerinden hayli zaman gecmis ama sizin engin bilgilerinize ihtiyacim war bende 2007 mondeo mk3 ghia 2.0 tdci ov var aracta far yikama yok burda yazilan otomatik far yukseklik ayarinin calisip calismadigini ve aracta standart olarak far yikamam varmidir yokmudur nasil ogrenirim eger olmasi gerekiyosa muayene sorun cikiyormus ankaradayim far yikama takilmasi gerekiyorsa nerde ve ne kadara mal olur

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Konunun uzerinden hayli zaman gecmis ama sizin engin bilgilerinize ihtiyacim war bende 2007 mondeo mk3 ghia 2.0 tdci ov var aracta far yikama yok burda yazilan otomatik far yukseklik ayarinin calisip calismadigini ve aracta standart olarak far yikamam varmidir yokmudur nasil ogrenirim eger olmasi gerekiyosa muayene sorun cikiyormus ankaradayim far yikama takilmasi gerekiyorsa nerde ve ne kadara mal olur

Araç Mondeo ghia Xenon far varsa Yıkama kesinlikle vardır olmalıdır.

Tamponda yeri varsa sorun yok. Yeri yoksa tamponda yer açılacak

Tampon içinde robotlar varsa ve çalışıyorsa sıkıntı yok.

Ancak robot yok veya çalışmıyorsa ikinci el bakmanız Lazım. Sıfır Robot fiyatı tanesi 350-500 arası. En son Öğrendiğim fiyat.

Yorum bağlantısı
Selman Ölmez
(düzenlendi)

Tamponda yerleri yok icindede robot varmi yokmu bilmiyorum farlarin xenon olup olmadigi nerden anlayacam arac ghia

tarihinde Selman Ölmez tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

Tamponda yerleri yok icindede robot varmi yokmu bilmiyorum farlarin xenon olup olmadigi nerden anlayacam arac ghia

Araç 2007 ghia ise, xenon far, far yıkama ve otomatik far yükseklik ayarı standart tır, olması gerekir. Far yıkama kapağı farların hemen önünde bulunur.  tampon içinde gömülü robot, farlar açıkken cama su püskürtmek istediğinizde, tampondan çıkarak farlara tazyikli su püskürtür. bu nedenle de tampon üzerinde farların hemen önünde kapak vardır. Bu kapaklarla beraber robot yukarı doğru çıkar ve işlevi bitince tekrar tampona gömülü halde durur. Sizde bu ekipman yok ise tamponu değiştirmişler ve ghia harici bir tampon takmışlar demektir.

Farlarınız yandığında beyaz ışık veriyor ise farlarınız xenondur.

Otomatik far ayarının çalışıp çalışmadığını kontrol etmek için ise; far anahtarı "auto"konumunda olmak kaydı ile, kontağı çevirdiğinizde farlar yanar ve ışık otomatik olarak yukarı veya aşağı hareket eder. Bunu yapmıyor ise otomatik far ayarı nı yapmıyor demektir. bunu daha rahat gözlemlemek için bir duvara yaklaşıp orda kontrol edebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Araç ghia ise kesin vardır.

Farda mercek vardır.

Ghia ise mercek yoksa yani xnenon yerine halojen takılmış ise o da muayeneden geçmiyor.

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

Bu arada, Konu daha uygun bir başlığa taşınmıştır.

Keyifli Paylaşımlar

Yorum bağlantısı
Selman Ölmez

far düğmesini auto konumuna getirdiğimde sadece far sensörü devreye giriyor açıkçası hiç duvara falan yaklaşıp denemedimde bu farlar her yandığındamı dediğiniz ayarı yapıyor farların önünde far yıkama kapakları yok içindeki robotun yerini görme şansımız varmıdır.

Yorum bağlantısı
Murat Birinci

Araç 2007 ghia ise, xenon far, far yıkama ve otomatik far yükseklik ayarı standart tır, olması gerekir. Far yıkama kapağı farların hemen önünde bulunur.  tampon içinde gömülü robot, farlar açıkken cama su püskürtmek istediğinizde, tampondan çıkarak farlara tazyikli su püskürtür. bu nedenle de tampon üzerinde farların hemen önünde kapak vardır. Bu kapaklarla beraber robot yukarı doğru çıkar ve işlevi bitince tekrar tampona gömülü halde durur. Sizde bu ekipman yok ise tamponu değiştirmişler ve ghia harici bir tampon takmışlar demektir.

Farlarınız yandığında beyaz ışık veriyor ise farlarınız xenondur.

Otomatik far ayarının çalışıp çalışmadığını kontrol etmek için ise; far anahtarı "auto"konumunda olmak kaydı ile, kontağı çevirdiğinizde farlar yanar ve ışık otomatik olarak yukarı veya aşağı hareket eder. Bunu yapmıyor ise otomatik far ayarı nı yapmıyor demektir. bunu daha rahat gözlemlemek için bir duvara yaklaşıp orda kontrol edebilirsiniz.

Bu dediğiniz aşağı yukarı olayını yapmaz ise bozuk mu demektir. Bozuk ise ne yapılabilir. Benim aracın yaptığını hiç görmedim. Ayrıca farlar xenon.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Bildiğim kadarıyla tamamen robotu değiştirmeniz lazım .

Parçasını bulmanız çok zor..

Ben Far yıkama sevdasından vazgeçtim.

Kapakları yapıştırdım.

Muayneden nasıl geçeceksiniz?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...