İçeriğe Yönlendir

Far Yıkama Problemi

Rahmi topal

Recommended Posts

Ertan Çabuk

Bu dediğiniz aşağı yukarı olayını yapmaz ise bozuk mu demektir. Bozuk ise ne yapılabilir. Benim aracın yaptığını hiç görmedim. Ayrıca farlar xenon.

Bozuk ise Yetkili servise gidip cihaza bağlayıp problemin kaynağını bulmalarını isteyeceksiniz.

Cihaza bağlayıp arıza tesbiti yapılmalı.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Robotlar olsa yıkamayı çalıştırırlardı. Esas para tutan o zaten.

Yorum bağlantısı
Murat Birinci
(düzenlendi)

Benim araçta sol robot kırıktı. Şaşmazdan 225 liraya robotu alıp değiştirdim. Bir de kapak taktım. şu anda sorunsuz çalışıyorlar.

tarihinde Murat Birinci tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Selman Ölmez

Araç 2007 ghia ise, xenon far, far yıkama ve otomatik far yükseklik ayarı standart tır, olması gerekir. Far yıkama kapağı farların hemen önünde bulunur.  tampon içinde gömülü robot, farlar açıkken cama su püskürtmek istediğinizde, tampondan çıkarak farlara tazyikli su püskürtür. bu nedenle de tampon üzerinde farların hemen önünde kapak vardır. Bu kapaklarla beraber robot yukarı doğru çıkar ve işlevi bitince tekrar tampona gömülü halde durur. Sizde bu ekipman yok ise tamponu değiştirmişler ve ghia harici bir tampon takmışlar demektir.

Farlarınız yandığında beyaz ışık veriyor ise farlarınız xenondur.

Otomatik far ayarının çalışıp çalışmadığını kontrol etmek için ise; far anahtarı "auto"konumunda olmak kaydı ile, kontağı çevirdiğinizde farlar yanar ve ışık otomatik olarak yukarı veya aşağı hareket eder. Bunu yapmıyor ise otomatik far ayarı nı yapmıyor demektir. bunu daha rahat gözlemlemek için bir duvara yaklaşıp orda kontrol edebilirsiniz.

Ben Baya masraf edeceğim sanırım bugün denedim aracı duvara yaklaştırıp farlar herhangi bir hareket yapmıyor far yıkamada yapılacak muayeneye yakın gidip hallederim artık. Serviste far yıkama işi pahalıya mâl olacak gibi gözüküyor dışarda yaptıracağım Bilgilendirmen içinde ayrıca teşekkür ederim.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Ben Baya masraf edeceğim sanırım bugün denedim aracı duvara yaklaştırıp farlar herhangi bir hareket yapmıyor far yıkamada yapılacak muayeneye yakın gidip hallederim artık. Serviste far yıkama işi pahalıya mâl olacak gibi gözüküyor dışarda yaptıracağım Bilgilendirmen içinde ayrıca teşekkür ederim.

Farların hareket etmesi için bagaja yük gelip 10 saniye kadar beklenmesi gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Selman Ölmez

Farların hareket etmesi için bagaja yük gelip 10 saniye kadar beklenmesi gerekiyor.

Ertan bey far anahtari auto konumda iken kontak acildiginda hareket eder diye yazmis birde arkaya 2 kisi oturtup deneyim

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Ertan bey far anahtari auto konumda iken kontak acildiginda hareket eder diye yazmis birde arkaya 2 kisi oturtup deneyim

Selman bey aracı çalıştırdıktan sonra Mondeo 20 Sn sonra indiriyor. Sani bey başka marka araç için söylemiş olabilir.

Bu 20 Sn Yüzünden Mondeolar muayeneden kalıyordu. Mehmet Özyürek tüvtürk ve fordla baya görüştü bunu konuya çözüm getirdi.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

Şoför koltuğunda bir kişi oturduğu taktirde farlar ayarı yapar. Yapması gerekir [emoji6]

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

birde öle deneyeyim bakalım 20 sn. :D

Servis cihazı bağlandığında testi başlattığında nerde ne sorun var çalışan çalışmayan tüm Parçaları gösteriyor.
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Selman bey aracı çalıştırdıktan sonra Mondeo 20 Sn sonra indiriyor. Sani bey başka marka araç için söylemiş olabilir.

Bu 20 Sn Yüzünden Mondeolar muayeneden kalıyordu. Mehmet Özyürek tüvtürk ve fordla baya görüştü bunu konuya çözüm getirdi.

Yok la, Emmi'nin dediğini yazmıştım. 20sn sonraymış demek ki :) Pardon :friends:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Mehmet Orhan

Merhabalar, benim robotlar da kırık, robotları en uygun nereden satın alabiliriz?  Bir de xenon far'ı bir şekilde söküp halojen far taksak  yine de muayeneden kalıyor mu?

Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin

Tanesi 225 lira cıvarında. Kırıksa epoksi yapıştırıcıyla tamir olabilir mi? Normal far takınca geçmesi lazım.

Yorum bağlantısı
Murat Birinci

Merhabalar, benim robotlar da kırık, robotları en uygun nereden satın alabiliriz?  Bir de xenon far'ı bir şekilde söküp halojen far taksak  yine de muayeneden kalıyor mu?

Robotları ya çıkmacılardan ya da sıfır alacaksınız. Ben sıfır aldım 225 lira idi. Çıkmacılarda buna yakın istediği için sıfır aldım. Kendim montajladım. Kapakları ise takması biraz zor. Yerlerine oturtması tuhaf gelebilir.

Ayrıca muayenede aracınız ghia ise far eğim sistemi var. Xenonlarda bu motor kendi içindedir. Halojen takınca bu motor olmayacağı için muayeneden kalabilirsiniz. Tamamen o an aracınıza bakan kişi ile alakalı.

Be muayeneden ilk seferde kalmıştım. Sebebi ise arka fren hortumlarının çatlak olması. Ama kağıt üzerine ön diye yazmışlar. Yani anlayacağınız orada ki teknisyende iş bitiyor.  :yes:

Yorum bağlantısı
Mehmet Orhan

Tanesi 225 lira cıvarında. Kırıksa epoksi yapıştırıcıyla tamir olabilir mi? Normal far takınca geçmesi lazım.

bir tanesi aslında komple yok, bağlantı kısmı kalmış sadece, diğerinin de uç kısmı yoktu sanırım. Bu haliyle tamir olabileceklerini sanmıyorum.

Robotları ya çıkmacılardan ya da sıfır alacaksınız. Ben sıfır aldım 225 lira idi. Çıkmacılarda buna yakın istediği için sıfır aldım. Kendim montajladım. Kapakları ise takması biraz zor. Yerlerine oturtması tuhaf gelebilir.

Ayrıca muayenede aracınız ghia ise far eğim sistemi var. Xenonlarda bu motor kendi içindedir. Halojen takınca bu motor olmayacağı için muayeneden kalabilirsiniz. Tamamen o an aracınıza bakan kişi ile alakalı.

Be muayeneden ilk seferde kalmıştım. Sebebi ise arka fren hortumlarının çatlak olması. Ama kağıt üzerine ön diye yazmışlar. Yani anlayacağınız orada ki teknisyende iş bitiyor.  :yes:

Sıfırını 225 liraya nereden bulabilirim?  Birkaç yere sordum 430 lira fiyat verdiler tanesine.  Halojen far  bakarken de internetten birkaç tanesinde yükseklik ayar motoru içerisinde ibaresi okumuştum. Halojen olup otomatik yükseklik ayarı olan var mı acaba, bu ayarının kontrolcüsü xenon beyni mi? 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Halojen far takarsanız içeriden ayar yapılabilmesi gerekecek. Bu sebeple yine kalma ihtimaliniz yüksek.

Yorum bağlantısı
Murat Birinci

Ben Ankara Çakır otomotivden almıştım. 225 lira tanesi. İnternette adresi var. Oradan arayıp bilgi alabilirsini.z Halojen içinde motor var ise bunun iyice sorulup o şekilde alınması lazım. Hatta mümkünse taktırıp deneyip almak lazım. Aman dikkat içindeki o motor yük altında 20 saniye içinde farın eğimini sağlıyor. Hemen yapmıyor yani  :good1:

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

far yıkama hafif kusur olarak geçiyor. otomatik seviye sensörü çalışsın yeter. hatta onu da akslarda sensör var mı diye bakıp geçiyolar sanki.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

far yıkama hafif kusur olarak geçiyor. otomatik seviye sensörü çalışsın yeter. hatta onu da akslarda sensör var mı diye bakıp geçiyolar sanki.

Megane'da farlara su bile sıkmadılar. Açıp eğmediler de çalışıyor mu diye far eğimi... Nasıl iş anlamadım :s

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

eski mercedese baktılar. önce mana veremediler. xenonun orjinal olmasına desenli cam diye :D. sonrada far yıkama çalışmıyor diye hafif kusur yazıp geçmişlerdi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Orhan
(düzenlendi)

Buna emin olsam hiç düşünmeyeceğim :( Aslında önce arabayı bir muayeneye soksam, geçmezse parçayı arasam daha iyi olacak gibi duruyor.

Ben Ankara Çakır otomotivden almıştım. 225 lira tanesi. İnternette adresi var. Oradan arayıp bilgi alabilirsini.z Halojen içinde motor var ise bunun iyice sorulup o şekilde alınması lazım. Hatta mümkünse taktırıp deneyip almak lazım. Aman dikkat içindeki o motor yük altında 20 saniye içinde farın eğimini sağlıyor. Hemen yapmıyor yani  :good1:

Çok teşekkürler, çakır otomotiv'i aradım şimdi,  ellerinde kalmamış, otasan fiyatına da 370 dediler. Parçayı bulmak cidden zor hafta sonu çıkmacıları dolaşayım bari. 

tarihinde Mehmet Orhan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

o zımbırtıya o kadar para ödemeyin. far yıkama pompası var ise ve düzgün çalışıyor ise. normal sabit fıskiye takın geçin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...