İçeriğe Yönlendir

Hava Yastığı Lambası

Metin Çelik

Recommended Posts

Metin Çelik

merhaba arkadaşlar,

2000 focus ambiante aracımda hava yastığı lambası sürekli olarak Yanıyor,

Kontağı 1 konumuna getirdiğimde yanıp marşa bastığımda sönüyor, birkaç saniye içinde tekrar sönmemek üzere yanıyor..

Bilgili Arkadaşlara şimdiden teşekkürler..

Yorum bağlantısı
Mesut Eyibil

Sürücü koltuğu altındaki soketi kontrol edin

katılıyorum sürücü koltuğu altındaki sokette temassızlık yada sorun olabilir.

Yorum bağlantısı
Fatih Çağlar

Aynı sorunu cmax tada yaşadım koltuğun altına attığımız şeyler soketleri oynatabiliyor. Bi kontrol edin düzelecektir :)

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

merhaba arkadaşlar,

2000 focus ambiante aracımda hava yastığı lambası sürekli olarak Yanıyor,

Kontağı 1 konumuna getirdiğimde yanıp marşa bastığımda sönüyor, birkaç saniye içinde tekrar sönmemek üzere yanıyor..

Bilgili Arkadaşlara şimdiden teşekkürler..

marşa bastıktan sonra sabit yanmadan evvel kaç defa yanıp sönüyor ?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Nasıl yandığı önemli...

Sabit mi, kaç defa yanıp sönüyor... ?

Yorum bağlantısı
Metin Çelik
(düzenlendi)

1 defa ve sabit

tarihinde Metin ÇELİK tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen

Geçen gün yıkamaya vermiştim, yıkamadan sonra benim aracında devamlı yanmaya başladı koltuğun altında ki kabloları sadece elimle hareket ettirdim söndü.

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Aynı dertten muzdaribim benim ki modül İnsallah sizin ki öyle değildir .

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Ben yaptırdım bir daha bozuluyor. Ayrıca düzgün yapılmazsa kaza anında açılmama riski var. Bence çıkma araştırın

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

ecu ile alalkası yoktur. direkt yanar ve sönmez ise tesisat veya abs beyni arızalıdır. veya yakın zamanda direksiyon kolonu veya alt kutu söküldü mü?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Aynı dertten muzdaribim benim ki modül İnsallah sizin ki öyle değildir .

Ben yaptırdım bir daha bozuluyor. Ayrıca düzgün yapılmazsa kaza anında açılmama riski var. Bence çıkma araştırın

Seninki yine mi bozuldu?

Çıkma bulamadın mı?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Çıkma bakamadim Sani pek üstüne de düşmedim öyle kaldı.

İstanbul'da Dağdelen oto'ya sorsana.

Arabada bi tane airbag var, o da çalışmıyor :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Naki Galip

Merhabalar aracımda son zamanlarda airbag lambası yanmaya başlamıştı. Kontağı açınca 2 kez yanıp sönüyor, devamında ise sürekli yanıyordu. Kartal sanayide airbag ustasına götürdüm. Arıza uyarı lambasından hemen arıza yerini anladı. Torpidonun üstündeki yolcu airbag soketinde temassızlık varmış, düzeltti. Işıkta söndü.

Birde şu bilgiyi verdi; kontağı açınca airbag ikaz lambası 1 kez yanıp sönüyor sa sürücü airbag arızalı, 2 kez yanıp sönüyorsa yolcu ön airbag, 3 kez yanıp sönüyorsa sürücü koltuk airbagi, 4 kez yanıp sönüyorsa yolcu koltuğunda ki airbag arızalı şeklinde devam ediyor. Benimkinde ışık 2 kez yanıp sönüyor sonra sürekli yanıyordu. Bilgisayara bağlamaya da gerek kalmadı. 20 TL işçilik verdim.

Benim araba ambiante modeli olmasına rağmen yolcu ve sürücü koltuğunda da airbag varmış. Ben yok biliyordum. Daha öncede hiç merak edip bakmamıştım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Naki Galip

ambiente güvanlik paketi olmalı abs var mı?

Evet Çağlar Bey abs var.

Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

Merhabalar aracımda son zamanlarda airbag lambası yanmaya başlamıştı. Kontağı açınca 2 kez yanıp sönüyor, devamında ise sürekli yanıyordu. Kartal sanayide airbag ustasına götürdüm. Arıza uyarı lambasından hemen arıza yerini anladı. Torpidonun üstündeki yolcu airbag soketinde temassızlık varmış, düzeltti. Işıkta söndü.

Birde şu bilgiyi verdi; kontağı açınca airbag ikaz lambası 1 kez yanıp sönüyor sa sürücü airbag arızalı, 2 kez yanıp sönüyorsa yolcu ön airbag, 3 kez yanıp sönüyorsa sürücü koltuk airbagi, 4 kez yanıp sönüyorsa yolcu koltuğunda ki airbag arızalı şeklinde devam ediyor. Benimkinde ışık 2 kez yanıp sönüyor sonra sürekli yanıyordu. Bilgisayara bağlamaya da gerek kalmadı. 20 TL işçilik verdim.

Benim araba ambiante modeli olmasına rağmen yolcu ve sürücü koltuğunda da airbag varmış. Ben yok biliyordum. Daha öncede hiç merak edip bakmamıştım.

hangi ustaydı adres verebilme şansınız varmı ,?

Yorum bağlantısı
Naki Galip
(düzenlendi)

Kartal oto sanayide. Yanlış hatırlamıyorsam Fatih airbag isimli bir yerdi. Bosch Car servisin üst tarafında.

tarihinde Naki Galip tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Metin Çelik

Ecu dediler şimdi, sökülüp antalyada kontrol edilerek bakılacak..

ecu ile alalkası yoktur. direkt yanar ve sönmez ise tesisat veya abs beyni arızalıdır. veya yakın zamanda direksiyon kolonu veya alt kutu söküldü mü?

Nihayet bugün ecu geldi, resetlemişler sorun çözüldü.. 

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Ahmet Oğuz ERKOÇAK

Aracıma ses siyemi taktırdım işe gidiyordum ki airbag ışığı yanıyordu. Kontağı açtığınızda önce 3 defa sonra 4 defa yanıp sönüyor 5-6 kez tekrarladıktan sonra kontağı kapatana kadar sürekli yanıyor, Tekrar döndüm montajı yapan arkadaşlara gösterdim abi biz bir şey yapmadık yarın gel sildirelim dediler, olmaaaaz çok karşıyım sildirirsen arıza varsa devam eder yarın gelirim bakarsınız dedim işe gittim. İşteyken kafam sürekli bu durumla meşgul idi, iş çıkışı hemen koltukların altındaki soketleri kontrol ettim yolcu tarafındaki gevşemiş yerinden çıkmak üzere idi taktım düzeldi

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...