İçeriğe Yönlendir

Lastiklerim Acaba Ters Mi Takıldı?

Uğur Köker

Recommended Posts

Uğur Köker

arkadaşlar geçtiğimiz günlerde nokian kış lastiği taktırdım;fakat sağ taraftaki lastiklerde üretim tarihi dış tarafta yazıyor ama sol taraftakilerde iç tarafta kalmış,ayrıca sağ taraftakilerin üzerindeki çizgiler iç tarafta kalırken soldakilerin de çizgileri dış tarafta kalıyor;ustaya götürdüm bir yanlışlık yok simetri açısından böyle diyor;sizce bu durum doğru mu?

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Lastikleriniz asimetrik lastiktir, lastiğin dış yüzeyinde bir yerlerde OUTSIDE (Dış taraf) yazar. Arkadan baktığınızda desenleri simetrik görürsünüz.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

Lastikleriniz asimetrik lastiktir, lastiğin dış yüzeyinde bir yerlerde OUTSIDE (Dış taraf) yazar. Arkadan baktığınızda desenleri simetrik görürsünüz.

:good1: :good1:

Yorum bağlantısı

Bazı lastik markalarında iç/ dış ayrımı vardır. Yön ayrımı da vardır. Bunlara dikkat edilerek takılması gerekir. Simetrik açıdan lastik üzerindeki ibareler geçerlidir. Usta işgüzarlık yapmış olabilir.

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Outside değilde dönüş yönünü gösteren bir ok olabilir, o zaman sağ Sol dışa gelen tarafları farklı oluyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğur Köker

:good1: :good1:

baktım ama outside yazısını göremedim,akşam bir daha ayrıntılı bakayım;ama lastiklerin üzerlerinde  >rotation>  işareti var;dördünde de oklar arabanın ön tarafını gösteriyor

baktım ama outside yazısını göremedim,akşam bir daha ayrıntılı bakayım;ama lastiklerin üzerlerinde  >rotation>  işareti var;dördünde de oklar arabanın ön tarafını gösteriyor

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Cem Yilmaz
(düzenlendi)

Desenler ve Rotation doğruysa sıkıntı yok.

Muhtemelen, fabrikanın üretim hattında, tarih basma makinası üretim bandının sağ tarafında kalıyor.

tarihinde Cem Yilmaz tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Altınoluk

baktım ama outside yazısını göremedim,akşam bir daha ayrıntılı bakayım;ama lastiklerin üzerlerinde >rotation> işareti var;dördünde de oklar arabanın ön tarafını gösteriyor

baktım ama outside yazısını göremedim,akşam bir daha ayrıntılı bakayım;ama lastiklerin üzerlerinde >rotation> işareti var;dördünde de oklar arabanın ön tarafını gösteriyor

Rotation okları ileri gösteriyorsa outside yazısı olmaz. Boşa bakmayın.
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Rotation yazısı var ise OUTSIDE yazsına bakmayın, oklar doğru ise desen ile ilgilenmeyin. Desen Ok işaretine göre tasarlanmıştır ve görevini yapacaktır.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mithat Tuğrul

Oklar arabanın ön tarafını gösteriyorsa sorun yok. Okların yönünün öne bakması çok önemli, tüv den geçemiyorsunuz. Ağır kusur sayılıyor, tecrübe ile sabit :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...