İçeriğe Yönlendir

Jandarma Uzm. Erbaş. Hk.

İbrahimcan Gökalp

Recommended Posts

İbrahimcan Gökalp

Merhaba arkadaşlar;

Bu ayın 26sında Ankarada jandarma uzman erbaşlık mulakat sınavım var. 

Öncelikle kendimden bahsedeyim.

Önlisans 2011 Elektronik ve otomasyon mezunuyum. Aydında yaşıyorum.Askerliğimi Muhabere olarak 2013de tamamladım. 90Doğumluyum. 

Birçok kişiyle görüştüm Muhabere Uzm ÇVŞ yeni askerden gelen Jandarma arkadaşlar internette birçok sitelere baktım haklarla ilgili.

Kararım Allahın izniyle bu ay Jandarma uzman erbaşlığı kazanmak.

Eğer hak kazanırsam erbaşlığa Önlisans olduğum için ASTsubaylığa da geçişi deneyeceğim yada 2 sene sonra istifa ve memurluk aramalarına başlayacağım. Suanki hedefim Jandarma erbaşlıkla başlayıp rütbe etlamak. 

Sizden samimi anlamda fikir almak görüşlerinizi dinlemek istiyorum.fikirleriniz hayatımda nasıl bir karar (iyi-kötü) yericeğimde belirgin olucaktır.

Evet saygıdeğer arkadaşlar abilerim kardeşlerim yurttaşlarım  :flowers:

Jandarma uzman erbaşlık hakkınızda bildiklerinizi benimle paylaşabilir misiniz? 

Tercih nedenim: Jandarmanın içişleri bakanlığına bağlanacak olması ve diğer sınıflardan yanlışşam düzeltin daha yapılabilir olmasıdır. Babamda Emniyet teşkilatında polis memuru. Jandarmanında artık öyle olucağını duydum. Tabi n zamana olur bilinmez.

Simdiden hepinize teşekkürler Saygılar... :blush:

Yorum bağlantısı
Serdar Samancıoğlu

Hakkınızda hayırlısı olur inşallah.

Yorum bağlantısı
İbrahimcan Gökalp

Hakkınızda hayırlısı olur inşallah.

İnşallah hocam amin hepimiz için öyle olur... :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Şuan ki durum nasıl bilmiyorum ama geçmişte istifa edip memur olabilen görmedim.O konuyu iyice araştırmak lazım. 

Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer

İbrahimcan kardeşim merhaba. Öncelikle hakkında hayırlısı olsun. Aydın merkezde yaşıyorum. Bende Muhabereciyim. Uzman erbaşlıkta muhabere branşı yok. Uzman Jandarma çavuşların Muhabere ihtisas kursu sonunda muhabereci uzman çavuş olma imkanları var. Kafandaki sorularla ilgili ( rütbe alma, uzm.çvş.luğa yada astsb.lığa geçme, özlük hakları ve diğer kurumlara geçiş vb.) kulaktan duyma yada yanlış bilgiler yerine bizzat personelin kendisi ile görüşmen daha doğru olacaktır. Merkezde isen ve Jandarmaya gelirsen bende dahil arkadaşlar sorularınla ilgili sana yardımcı olacaktır.

• Beğen 7
Yorum bağlantısı
Tuncay Bektas

evet jandarma iç işleri bakanlıgına bağlanacak ama içeriği konusunda kesin bilgi yok birde emniyet ve aşayiş yönünden zaten iç işlerine bağlı jandarma.birde 2 yıl çalışıp memur olurum olayı yok artık eskidendi o , şimdi işe başladın mı yerine göre en az 5 ile 7 yıllık sözleşme yapıyorlar.bırakanca adamın yoksa hiç bir yerde işe giremezsin adamın olsa zaten bu işe girmezsin  :)

Astsb sınavına gelince ben çok çalışırım diyorsan olursun eskisi gibi uzmanlıktan çok almıyorlar en fazla 100 kişi alıyorlar.Birde uzman erbaşların aşayişte kadrosu yok yani başlar başlamaz özel harekat ve komando olarak terörle mücadelede başlıyorsun, ama ilerleyen zamanlarda kadro verilecek diyorlar.Ama onurlu bir meslek :good1:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tevfik Özdemir

Başka memurluk için geçilecek kurumun talebi ve çalışılan kurumun  muvafakiyet vermesi lazım. Emniyet muvafakiyeti çok zor veriyor eğer jandarmada emniyete benzemeye başlarsa onlarda zor verirler. İkinci yol ise istifa edip 6 ay bekleyip memurluğa başvurmak.

Yorum bağlantısı
Osman Bilgin

jandarma uzmanlık muazzaf oluyor en az 10 sene çalışman gerekir ki sonra başka bir kurumda memur olabilesin diğer uzmanlarda 2 sene.. Belediyemize sürekli asker başvuruları oluyor, jandarma uzmanlar, normal uzmanlar, assubaylar, subaylar, yüz başılıktan dahi gelen var ki Sen düşün Kardeşim askeriyeyi artık.. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tevfik Özdemir

jandarma uzmanlık muazzaf oluyor en az 10 sene çalışman gerekir ki sonra başka bir kurumda memur olabilesin diğer uzmanlarda 2 sene.. Belediyemize sürekli asker başvuruları oluyor, jandarma uzmanlar, normal uzmanlar, assubaylar, subaylar, yüz başılıktan dahi gelen var ki Sen düşün Kardeşim askeriyeyi artık.. 

Polis yok mu :D

Yorum bağlantısı
Osman Bilgin

1 tane var :=) o da çok macerali oldu şahsen de tanıyorum polislik zamanından...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tuncay Bektas

Jandarma da iki tane Uzmanlık var bir tanesi uzman jandarma diğeri uzman Erbaş

Uzman jandarmalar muazzaf on yıl bırakamıyor

Uzman Erbaş Sözleşmeli sözleşmesi bitince bırakabiliyor

Yorum bağlantısı
İbrahimcan Gökalp

Şuan ki durum nasıl bilmiyorum ama geçmişte istifa edip memur olabilen görmedim.O konuyu iyice araştırmak lazım. 

Evet abi araştırmalarım sürüyor hala. Şuan halıhazırda çalışıp öyle bir düşüncesi olan tanışım var istifa edip geçmek istiyor.

İbrahimcan kardeşim merhaba. Öncelikle hakkında hayırlısı olsun. Aydın merkezde yaşıyorum. Bende Muhabereciyim. Uzman erbaşlıkta muhabere branşı yok. Uzman Jandarma çavuşların Muhabere ihtisas kursu sonunda muhabereci uzman çavuş olma imkanları var. Kafandaki sorularla ilgili ( rütbe alma, uzm.çvş.luğa yada astsb.lığa geçme, özlük hakları ve diğer kurumlara geçiş vb.) kulaktan duyma yada yanlış bilgiler yerine bizzat personelin kendisi ile görüşmen daha doğru olacaktır. Merkezde isen ve Jandarmaya gelirsen bende dahil arkadaşlar sorularınla ilgili sana yardımcı olacaktır.

cok cok cok cok sevinirim bende aydın merkezdeyim şuan biliyorsunuzdur aydın çıkışında ASTİM de hakkıustaoğulları var orda çalışıyorum. Özelden telefonunuzu alırsam görüşmek isterim sizinle   :blush:  :flowers:  

Hakkında hayırlısı olsun..

inşallah cümlemiz için abi.

evet jandarma iç işleri bakanlıgına bağlanacak ama içeriği konusunda kesin bilgi yok birde emniyet ve aşayiş yönünden zaten iç işlerine bağlı jandarma.birde 2 yıl çalışıp memur olurum olayı yok artık eskidendi o , şimdi işe başladın mı yerine göre en az 5 ile 7 yıllık sözleşme yapıyorlar.bırakanca adamın yoksa hiç bir yerde işe giremezsin adamın olsa zaten bu işe girmezsin  :)

Astsb sınavına gelince ben çok çalışırım diyorsan olursun eskisi gibi uzmanlıktan çok almıyorlar en fazla 100 kişi alıyorlar.Birde uzman erbaşların aşayişte kadrosu yok yani başlar başlamaz özel harekat ve komando olarak terörle mücadelede başlıyorsun, ama ilerleyen zamanlarda kadro verilecek diyorlar.Ama onurlu bir meslek :good1:

Hayalimdi birzamanlar astsubay olmak böyle bir fırsatı ele geçirirsem gerekeni sonuna kadar yaparım zaten  ;)

Evet istifa edip yeni  bir memurluga geçmek gerçekten bir hayli zor ve torpil gerektiriyor. :good1:

Başka memurluk için geçilecek kurumun talebi ve çalışılan kurumun  muvafakiyet vermesi lazım. Emniyet muvafakiyeti çok zor veriyor eğer jandarmada emniyete benzemeye başlarsa onlarda zor verirler. İkinci yol ise istifa edip 6 ay bekleyip memurluğa başvurmak.

Değerlendiricem bunuda o günkü şartlar ne gösterir bilemem iyi insanlarla karşılaşırsam

inşallah mesleğime devam ederim

Çok iyi anlıyorum sonuçlar gayet iyi açıklıyor ama işte amalar bunu gerektiriyor. Önüme çıkan sansları değerlendirmem gerektiğini hissediyorum. 

Belki bende onlardan olurum..

.

Jandarma da iki tane Uzmanlık var bir tanesi uzman jandarma diğeri uzman Erbaş

Uzman jandarmalar muazzaf on yıl bırakamıyor

Uzman Erbaş Sözleşmeli sözleşmesi bitince bırakabiliyor

Aynen bende öyle biliyorum. Benim gireceğim min. 2 Yıl oluyormuş kendin belirliyormuşsun sözlesme süresini 2 5 7 gibi.

Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer

cok cok cok cok sevinirim bende aydın merkezdeyim şuan biliyorsunuzdur aydın çıkışında ASTİM de hakkıustaoğulları var orda çalışıyorum. Özelden telefonunuzu alırsam görüşmek isterim sizinle   :blush:  :flowers:  

.

Numaramı özelden göndereceğim. Bu hafta Ankaradayım. Önümüzdeki hafta olabilir. Görüşmek üzere.
Yorum bağlantısı
İbrahimcan Gökalp

Numaramı özelden göndereceğim. Bu hafta Ankaradayım. Önümüzdeki hafta olabilir. Görüşmek üzere.

Herşekilde uygundur...  :flowers:

Yorum bağlantısı
Uğur Çimen

İbrahimcan ben deniz kuvvetlerinde 6 yıl uzman erbaşlık yaptım.haziran ayında sözleşmemi yapmadım ve ilişkimi keserek belediyeye zabıta olarak işe başladım.şunu iyi bilki ikisene ben bu işi yapar ordam memurluğa geçerim diyosan iyi bir torpil gerekiyor yoksa nerdeyse imkansız.öte yandan ben bu işi yaparım oradan astsbaylığa geçerim diyorsan pek umutlanma çünkü ben 6 sene bekledim ve 1 kere sınav açıldı ve branşımdan sadece 1 kişi alacaklardı sözleşmem bitince bırakacağımdan girmedim sınava.eger ben bu işi sonuna kadar yaparım diyorsan(45 yaşına kadar çalışabiliyorsun) gerçekten çok sağlam sinir yapısına sahip olman gerekiyor.Allah gönlüne göre versin.aklına takılan olursa elimdn geldiğince yardim ederim.

Yorum bağlantısı
İbrahimcan Gökalp

Hakkında Hayırlısı olsun İbrahimcan.

Amin inşallah hocam   :flowers:

İbrahimcan ben deniz kuvvetlerinde 6 yıl uzman erbaşlık yaptım.haziran ayında sözleşmemi yapmadım ve ilişkimi keserek belediyeye zabıta olarak işe başladım.şunu iyi bilki ikisene ben bu işi yapar ordam memurluğa geçerim diyosan iyi bir torpil gerekiyor yoksa nerdeyse imkansız.öte yandan ben bu işi yaparım oradan astsbaylığa geçerim diyorsan pek umutlanma çünkü ben 6 sene bekledim ve 1 kere sınav açıldı ve branşımdan sadece 1 kişi alacaklardı sözleşmem bitince bırakacağımdan girmedim sınava.eger ben bu işi sonuna kadar yaparım diyorsan(45 yaşına kadar çalışabiliyorsun) gerçekten çok sağlam sinir yapısına sahip olman gerekiyor.Allah gönlüne göre versin.aklına takılan olursa elimdn geldiğince yardim ederim.

Şuan ki fikirlerim ve imkanlar bunu elveriyor yapabilirim diyor ama dediğiniz gibi iyi bir sinir yapısını ve sabra gerek duyucam galiba. Astsubaylığa geçiş istihdamı  o kadar az mı ya. Diğer bölümlerde değişiklik gösterir mi ki acaba. Bölüm değiştirmeye gelirsek torpil şuanki şartlarda yok ama o gun geldiğinde çalmadığımız kapı bırakmayız. eş dost tanış akraba olursa olur olmazsa sağlığımızdan v hayatımızdan önemli değil uzmanlık...  Çok sevinirim çok teşekkür ederim kardeşim eyvallah. :flowers:  :good1:

Yorum bağlantısı
Alper Taşcı
(düzenlendi)

Polis yok mu :D

10 yıl dolsun ben olacam inş :) :)

tarihinde Alper Taşcı tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

Sevdiğiniz mesleği yapın...Kalbinizin sesini dinleyin.O size doğru yolu gösterecektir... :yes:

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Tuncay Bektas

ne hayallerle giriyorsun işe ama ne olduğunu anlamadan silahı veriyorlar eline güneydoğunun dağlarında alıyorsun soluğu, ondan sonra başlıyorsun günleri saymaya kaçış yollarını aramaya 

Yorum bağlantısı
İbrahimcan Gökalp

10 yıl dolsun ben olacam inş :) :)

şuan uzman mısınız?

Sevdiğiniz mesleği yapın...Kalbinizin sesini dinleyin.O size doğru yolu gösterecektir... :yes:

Kalbimin sesi bazen öyle birşeyler söylüoki ne yapıcağımı bilemez oluyorum. O yuzden en azından diyorum kalbimden önce mantığımın imkanlarını bi değerlendiriyim olupda vazgecmek daha kolay acaba olucakmıydı yada nasıl olurdu olsa demek çok zor kanımca.

Yorum bağlantısı
Ahmet Özge

Çok aglamışım kusura bakmayın ya. Çok dolmuşum demek.

Dostum dedigim gibi göstermelik oluyor arada. Jandarma ve kara da rakamlar biraz daha fazla olabilir ama dusununce her kuvvetin harp okulu, astsb MYO var zaten. Uzmandan astsubay, astsubaydan subay olan insanlar çok süper yetenekli, akıllı, olmazssa olmaz tabiri caizse bulunmaz hint kumaşıda mı geçiş yaptırıyorlar. Yok öyle bişey sadece gostermelik.

Bu işi yapacaksan örnegin amerikalı gibi yapacaksın herkes er ile başlayacak kafası çalışan bu işi sevip gönül veren karakteri uyan yükselecek çekirdekten yetişecek işin içinden gelen insan en yukarılara kadar çıkacak bizdeki gibi göz boyamak için geçiş yaptırıp bir noktada önünü tıkamayacaksın

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
İbrahimcan Gökalp

ne hayallerle giriyorsun işe ama ne olduğunu anlamadan silahı veriyorlar eline güneydoğunun dağlarında alıyorsun soluğu, ondan sonra başlıyorsun günleri saymaya kaçış yollarını aramaya 

Asgari ücret alığımda hissettiklerimi ne güzelde anlattınız...

Komutanım çok güzel anlatmışsınız olucak olan bu hazin son... Ama diyor insan işte?!  Siz bu zamana kadar gelmişsiniz bir şekilde çok meşakkatli olmuştur ama gelmişsiniz. Özel bu kadar acımasızken TSK dan pek bi farkı yok gibi.

Söyledikleriniz hep kafamda var olan sinir bozucu şeyler zaten...

Yükselmeye gelince gercekten bu kadar zor oluğunu bilmiyordum...

Acı gerceklerde diyebiliriz komutanım estafurullah...

Ya peki bu işi yapmazsam diyorum asgari bir şekilde maaş? Aydın gibi bir yerde net maaş 1den fazla vermiyorlar ki zaten benim alanımda gercekten bir istihdam yok.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...