Salih Arslan2 10 Şubat 2012 Paylaş 10 Şubat 2012 Merhabalar, Bügün farkettim sağ farım aşağı yukarı inmiyor en son 2 hafta önce sağ far ampulüm değişti, acaba değiştiren usta motor bağlantısını takmayımı unuttu yoksa motor mu patladı? Yorum bağlantısı
Onur Urhan 10 Şubat 2012 Paylaş 10 Şubat 2012 iki seçenek var. birincisi far motorunuz arızalandı. bu kötü ihtimal. ikincisi far soketinde motoru besleyen kablo konnektörü temas etmiyor veya kablo kopuk. benim araçta kısa süre önce bu arıza meydana geldi. usta fara karşıdan baktı motoru yanmış dedi. motoru ve değişimi far parası tutar böyle bin dedi. ben de usta belki kablo bağlantısında bir şey vardır dedim. yoktur ama bi bakalım bari diyerek soketi kontol etti yerinden çıkan kablo eline geldi ustanın. kablo bağlantı yeri tamir olmaz lehim yapılacak dedi yaptı motor düzeldi. kolay gelsin. Yorum bağlantısı
Alaattin Zeki 10 Şubat 2012 Paylaş 10 Şubat 2012 iki seçenek var ya far ayar motorunuz arızalı yada bağlantı soketlerinde sorun var en son far ampülü değiştirmeden önce çalışıyorda şimdi çalışmıyorsa büyük ihtimalle ampül değişimi sırasında soketleri oynamış yada yerinden çıkmıştır. Yorum bağlantısı
Salih Arslan2 10 Şubat 2012 Yazar Paylaş 10 Şubat 2012 anpül değişiminden hemen sonra olduğunu düşündüğüm için bende kablo ve soketlerden şüphelendim, cevaplarınız için çok tşkler yarın müsait olduğum zaman bir baktıracağım soketler ne durumda. Yorum bağlantısı
Misafir 12 Şubat 2012 Paylaş 12 Şubat 2012 Soketlerin montajından olması kuvvetli,çıkarıp tekrar deneyiniz. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 12 Şubat 2012 Paylaş 12 Şubat 2012 far yanıyorsa soket yerindedir, bence far motoru uerinden çıkmıştır, farın ön plastiğini sökmeden de oturtabilene rastlamadım Yorum bağlantısı
Salih Arslan2 13 Şubat 2012 Yazar Paylaş 13 Şubat 2012 bugün ustayla birlikte açtık baktık farı, motor gerçektende bozulmuştu bizde çıkma birtane taktık ve sorun düzeldi. forumdaki herkese saygılarımla. Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 2 Aralık 2014 Paylaş 2 Aralık 2014 Aracımın far ayarının çalışmadığını bugün farkettim çeviriyorum ne farlar hareket ediyor nede herhangi bir motor sesi geliyor farları söktüm arkasında tek soket var büyük bir tane ve oda takılı sorun ne olabilir acaba Yorum bağlantısı
Misafir 3 Aralık 2014 Paylaş 3 Aralık 2014 Sigortası atmış olabilir. Öncelikle bu kontrol edilebilir. Daha sonra far motorları sökülüp içi açılır (kolay açılıyor) üfleyip püfleyip tekrar sokete takarak denenir. Sağ/ sol yapılıp bir daha denenir. Eğer hala çalışmıyorsa motorlar gitmiştir. 25-40 Tl arasına yenileri ile değiştirilir. Aracımın far ayarının çalışmadığını bugün farkettim çeviriyorum ne farlar hareket ediyor nede herhangi bir motor sesi geliyor farları söktüm arkasında tek soket var büyük bir tane ve oda takılı sorun ne olabilir acaba Ayrıca bu konuyu da inceleyebilirsiniz.. Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 3 Aralık 2014 Paylaş 3 Aralık 2014 teşekkür ederim bu far ayar motoru nerdedir farın üzerinde nasıl sökülür acaba Yorum bağlantısı
Misafir 3 Aralık 2014 Paylaş 3 Aralık 2014 Öncelikle farı sökerek arka kapağını çıkartmanız lazım. (C-Max te farı sökmeden de oluyor ama farı sökmesi ve sökerek yapılması daha kolay) Kapak çıktığında motoru göreceksiniz. Koynu bir çukur içinde. O çukurdan kurtararak çıkıyor. Aşağıda foto ve F1 için bir konu var. Benzerdir. İnceleyebilirsiniz. Eğer el beceriniz yok ise, bir elektrikçi 10-20 liraya yapar. Kırmızı kablonun bağlı olduğu siyah motor. Buda F1 konusu.. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/213602-far-ykseklik-motorunu-de%C4%9Fi%C5%9Ftim/ teşekkür ederim bu far ayar motoru nerdedir farın üzerinde nasıl sökülür acaba Yorum bağlantısı
Recommended Posts