İçeriğe Yönlendir

Teyp Ve Çakmaklık Bölümlerine Modifiye

Sarp D. Uygur

Recommended Posts

Sarp D. Uygur

Evet iki ay sonra sipariş ettiğim çakmaklık soketi için usb aparatı elime ulaşınca konu açıp sizlerle paylaşmak istedim.

Ön gövdemizin ilk hali bu şekildeydi;

D9g7u8b.jpg

Akabinde teyp değişti, çakmaklık kısmına birşey taktığımda elimi vitese attıkça elime geliyor diye çakmaklık sağ tarafa alındı, bu işlem için ön göğsü komple söktüm.

VslJJaO.jpg

Gövdede bir çakmaklık girişi vardı ve diğer kısım kapakla kapatılmıştı, buraya usb cihazların şarjı için http://www.aliexpress.com/snapshot/6265986957.html linkindeki üründen sipariş vererek beklemeye başladım.

yBpNC8E.jpg

YSZM76t.jpg

Nihayet, yaklaşık 60 günde, beklediğim siparişim elime ulaştı

yZ4VWLj.jpg

tdyCNBv.jpg

iRTTeVS.jpg

Hemen parçaları birbirinden ayırdım ve kapağını söktüğüm çakmaklık girişine denememi yaptım, ürün sanki bizim connectler için yapılmışçasına cuk oturdu o deliğe.

dSt9dn3.jpg

Vm9pmhK.jpg

Haftasonu geniş bir zamanda bağlantıları da yaptıktan sonra faal olarak kullanmaya başlayacağız bakalım usb girişlerimizi.

Aklımdaki düşünce şu; takacak olduğum usb soketine aracın kontağı ile aynı zamanda elektrik gelsin, yani kontak kapalıyken çalışsın istemiyorum. Aparatta sadece + ve - uç bağlantı yeri var, aklımdaki işlem için nasıl bir bağlantı yapmamız gerekir? Mesela teybi de kontakla beraber çalışacak şekilde bağlamıştık, oradan hat çekebilir miyim bu usb aparatına?

Bu arada son fotoğrafı buradan görünce farkettim, kapağı çıkarırken biraz fazla sert davranmışım anlaşılan, ufak bir işaret koymuşuz oraya :)

Çalışma, aklında bu tür şeyler olanlara umarım bir fikir sağlamıştır...

• Beğen 18
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Haftasonu geniş bir zamanda bağlantıları da yaptıktan sonra faal olarak kullanmaya başlayacağız bakalım usb girişlerimizi.

Aklımdaki düşünce şu; takacak olduğum usb soketine aracın kontağı ile aynı zamanda elektrik gelsin, yani kontak kapalıyken çalışsın istemiyorum. Aparatta sadece + ve - uç bağlantı yeri var, aklımdaki işlem için nasıl bir bağlantı yapmamız gerekir? Mesela teybi de kontakla beraber çalışacak şekilde bağlamıştık, oradan hat çekebilir miyim bu usb aparatına?

Bu arada son fotoğrafı buradan görünce farkettim, kapağı çıkarırken biraz fazla sert davranmışım anlaşılan, ufak bir işaret koymuşuz oraya :)

Çalışma, aklında bu tür şeyler olanlara umarım bir fikir sağlamıştır...

Abi fotoğrafı ilk gördüğümde aklıma gelen ilk kelimeyi söylüyorum "kanırtmak" :)

Hoş çalışma olmuş işlevsellik artacak inşallah, güle güle kullanın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mesut Eyibil

Gayet güzel işlevsel düşünülmüş,şahsen bende kolçak içindeki yere uygulayabilirim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur

Valla aparat aslında çok güzel, çakmak girişi olmasa bile punch denilen matkap uçlarıyla tam bu aparat boyunda delik açılıp yine monte edilebilir, dediğiniz gibi usb artık olmazsa olmazlarımız arasında. Yok telefon yok tablet derken yıllar önce nasıl Nokia şarjı arıyorsak şu an usb girişi arıyoruz resmen :)

Emre maalesef biraz kanırtmışım dediğim gibi, ama inan flaş patlamasa normalde görünmüyor bile oralar :D

Bu arada kontak kısmından elektrik çekmek için yardımcı olabilecek var mı? Yoksa hiç uğraşmayıp bir elektrikçiye mi gitmeliyim sizce?

Yorum bağlantısı
İbrahimcan Gökalp

Abi en çok teyp çercevesi ilgimi çekti çok güzel olmuş ellerine sağlık benimde öyle cepli bir cerceveye ihtiyacım var nerden tedarik edebiliriz? Fiyatı nedir acaba? 

Usb jaklar çok orjinal duruyor. yanları biraz hırpalamışsınız sanırım carbon tavsiyesinde bulunabilirm. ben yapmıştım güzel olmuştu deneyin derim.

cwTaJm.jpg

nCRJAV.jpg

64CzYY.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur

Abi en çok teyp çercevesi ilgimi çekti çok güzel olmuş ellerine sağlık benimde öyle cepli bir cerceveye ihtiyacım var nerden tedarik edebiliriz? Fiyatı nedir acaba? 

Usb jaklar çok orjinal duruyor. yanları biraz hırpalamışsınız sanırım carbon tavsiyesinde bulunabilirm. ben yapmıştım güzel olmuştu deneyin derim.

Valla gündüz gözüyle de pek dikkat çekmiyor oralar, sanırım flaştan dolayı biraz fazla dikkat çekti, bakalım eğer ilerde gözümüzü tırmalarsa dediğin gibi bir folyo kaplama olayı yapabiliriz. Zaten kalorifer düğmeleri de hoşuma gitmiyor o kısma da birşeyler yapasım var bakıcaz artık..

Çerçeveyi de ebay dan almıştım neredeyse bir sene olacak. Fiyatı 15 lira gibi birşeydi, yanlış hatırlamıyorsam.. Eğer yurtdışından gelmesini beklemek falan sorun olmayacaksa linkini falan da atabilirim. Direksiyon kumandası, teyp çerçevesi, ara dönüşüm kabloları vs toplamda 110-120 lira gibi birşeye denk gelmişti.

Elinize sağlık. Çok güzel ve fonksyonel bir çalışma olmuş..  :bravo:

Abi teşekkür ederim ;)

Yorum bağlantısı
İbrahimcan Gökalp

Valla gündüz gözüyle de pek dikkat çekmiyor oralar, sanırım flaştan dolayı biraz fazla dikkat çekti, bakalım eğer ilerde gözümüzü tırmalarsa dediğin gibi bir folyo kaplama olayı yapabiliriz. Zaten kalorifer düğmeleri de hoşuma gitmiyor o kısma da birşeyler yapasım var bakıcaz artık..

Çerçeveyi de ebay dan almıştım neredeyse bir sene olacak. Fiyatı 15 lira gibi birşeydi, yanlış hatırlamıyorsam.. Eğer yurtdışından gelmesini beklemek falan sorun olmayacaksa linkini falan da atabilirim. Direksiyon kumandası, teyp çerçevesi, ara dönüşüm kabloları vs toplamda 110-120 lira gibi birşeye denk gelmişti.

Evet abi flaşdan biraz hatlar çok belli oluyor ama gündüz gözüylede çekebilirm uygun bi zamanda istersen. Orjinal bir görüntü veriyor. 

Hadiya çok uygunmuş fiyatı. Aydın sanayiden bir araştırayım ama bulabilceğimi sanmıyorum siz genede rica etsem verebilir misiniz linki.

Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Aparat güzel ve fonksiyonel amper açısından, ama şikayetiniz olan vites değiştirme ve elinize değme konusunda sıkıntınız devam edecek gibi görünüyor....

Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur

Aydın sanayiden bir araştırayım ama bulabilceğimi sanmıyorum siz genede rica etsem verebilir misiniz linki.

Kardeşim en kısa zamanda sana özel mesajdan atacağım linki, İzmir'de en dandiğini 40 liraya satıyorlardı o yüzden böyle bir iş yapmıştım..

Çok orijinal bir çalışma olmuş emeğinize sağlık.

Güle güle kullanın.İşe yarar bi çalışma.

Elinize sağlık :bravo:

Çok teşekkür ediyorum herkese..

Güzel olmuş. Ama yine usb'ye bişey takınca ele çarpacak. :)

Aparat güzel ve fonksiyonel amper açısından, ama şikayetiniz olan vites değiştirme ve elinize değme konusunda sıkıntınız devam edecek gibi görünüyor....

O konu benim de ilk aklıma gelen şeydi, daha önce çakmaklık girişine bağladığımız şarj aletlerinin uzantısı ve o uzantıdan sonra gelen kablo beni rahatsız ediyordu, artık o aradaki şarj aletinden kaynaklanan payı es geçtiğimiz için vites geçişlerimde eskisi kadar sıkıntı olacağını sanmıyorum. İlk başta düşünmüştüm acaba çakmaklığı geri sol tarafa alayım da bu aparatı sağ tarafa mı takayım diye ancak dediğim gibi aradaki şarj aletinin payı olmadığından sıkıntı olmaz gibi. Deneyip göreceğiz :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Güzel bir uygulama olmuş. Teyp'ten paralel çekmek tesisata ve sigortaya fazla bir yük bindirirmi onu bilgisi olan arkadaşlara sormak lazım(usb'nin çektiği gücü kaldırırmı) takmaklıktan ek alınıp arayada kontaga bağlı bir rölede takılabilir. 

Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur

Aslında mantıklı Uğur, çakmaklığın sigortası 7,5 amper olması lazım, şarj aleti 2,1 ve 1 amper çekecek, geriye kalır 4,4 amper. Kaldırmasına kaldırır gibi aslında da röle işini ve kontak yaptırcak bağlantıyı çekeceğim yeri öğrenmem gerekecek..

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Ercan Ayas

S.a arkadaşlar bu ön konsolun nasıl söküldüğünü bana açıklayacak arkadaş var mı teyp altında 4 vida var onları söktümde başka nerde vida var nasıl sökülüyor.... 

Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur

Bir de aşağıdaki küllük çekmecesini çıkarında onun arkasında var 2 adet vida. Onları da sökersen tamamdır ;)

Yorum bağlantısı

Güzel olmuş. Güle güle kullanın. Nacizane tavsiyem size gelen dönüştürücü içindeki devre yerine daha kuvvetli 5V kullanmanız. 1A-2.1A aynı cihazda bulunan dönüştürücüler çabuk yanıyor. Tecrübe ile sabit :) Daha önce kendi aracıma bir benzerini kullanmıştım. Baktım ürün dandik başka bir ürün sipariş verdim. Eski ürünün usb soketlerini vs kullanarak yenisi ile devresini değiştirdim.

Bu fotoğrafta usb yeri var,

91f7e8a33b48a207279053cdcb5f20fd.jpg

Bu üründe sonradan kullandığım dönüştürücü,

9c69b60f0e6453a9c83ef1b93fa507ca.jpg

;)

Birde çakmaklık veya torpido bölgesinde tornavida ile çalışmak yerine özel plastik aparatlar var. Onlarla çalışırsanız çizilmelere karşı koruyor. Ne kadar da hassas çalışırsanız çalışın tornavida iz yapıyor.

İyi Günler..

Yorum bağlantısı
Ercan Ayas

Bir de aşağıdaki küllük çekmecesini çıkarında onun arkasında var 2 adet vida. Onları da sökersen tamamdır ;)

Cekmeceyi c i kardim ama vida goremedim cekmecenin çerçevesidemi çıkacak
Yorum bağlantısı
Ceyhun Gürler

ugur arkadas imiz yardimci olabilir ben makyaj li kasanın sokmasını biliyorum

Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur

Cekmeceyi c i kardim ama vida goremedim cekmecenin çerçevesidemi çıkacak

Evet çekmeceyi çıkardıktan sonra çerçevesini de tornavida vasıtasıyla çekiyorsun (2 tane kulakçık tutuyor), altında vidaları görüyorsun ;)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...