Mustafa Bağseven 4 Aralık 2014 Paylaş 4 Aralık 2014 (düzenlendi) Az önce Mehmet Özyürek'in konusunu görünce aklıma geldi. Bundan yaklaşık bir ay önce Ankaradaki Akın ismindeki arkadaşımızın 2009 Ford focus ST aracının katlanır aynaları için uzaktan kumanda ile katlanan aynaların modülünü gönderdim. Sonrasında benı aradı ve modülün bazen çalışmadıgını,özellikle sabahları aracın yanına gittiginde kumandaya ancak 2-3 kez bastıktan sonra aynaların açıldıgını söyledi.Yine aynı şekılde kumandadan kapı kilitleme tuşuna basıldıgında aynaların bazen kapanmadıgını söyledi.Hayret dedim ilk defa böyle bir sorunla karşılaştım.Ve arkasından ücretsiz yeni bir modül daha gönderdim.Fakat onda da aynı sorun oldu.Arkasından yazılımı yenıden düzenlenmiş iki adet mikroişlemci gönderdim.İşlemcileri sırayla elindeki modüllere taktıgında onda da sonuç değişmedi.Onda da aynı sorunun devam ettigini söyledi.İade edebilecegini söyledim fakat o şekılde kullanmaya da razı oldugunu iade etmek istemedigini söyledi. Sonrasında dedım bu modül bu şekılde çalışmamalı..Ben Ankaraya yanına gelcem dedim.Geçtigimiz hafta Konyaya ordan da hızlı trenle sırf bu problemin nedenini ögrenmek için gittim.Kendisiyle Ankarada çalıştıgı serviste buluştuk.Ve sorunu orda da canlı canlı gördükten sonra çözmeyi başardım. Gönderdigim modülde kontak açıkken araç giderken kapılar içerden kilitlenirse merkezi kilitin devreye girip aynaların kapanmaması için modülü tasarlarken modüle "kontak "girişi koymuştum.Kontak açıkken aynalar kumandadan açılmasın ve kapanmasın diye. Sorun şuymuş:Modülün montajı yapılırken sol kapı içinde kontak açıldıgında elektrik gelen bi kablo bulmuşlar ve kontaga baglanacak kabloyu oraya baglamışlar.. Fakaatttt bu kapı içindeki kontakdan elektrigin geldiği kabloya arasıra değişik aralıklarla kontak kapalıyken de elektrik geldigini farkettim.Böyle olunca da modül kontak açık olarak algılayıp aynaları kumandadan kapatmıyormuş ve açmıyormuş.Kontak ceryanını başka bir kablodan aldık ve sorun düzeldi.Sonrada çayını içtim.Kendisi teşekkür edip ugurladı beni. Ve focuslardaki çok ince ayrıntıyı bi yakalamış oldum.Modülün de bozuk olmadıgını ,bozulmadığını,benı yanıltmadıgını bir kez daha ögrenmiş oldum..Aynı olay aylar önce yine başka bir ilde başka bir focusta da olmuştu da sorunu çözemeden araç sahibi aracını satmıştı.Demekki onda da aynı yerden elektrik almışlardı. Bu araçta başka birinin üretimi olan follow me home modülü de var.Onun da bazen çalışmadıgını söyledi.Ama sorun kesinlikle modülden degil.Muhtemelen onunda kontak girişini bu kontak kablosuna ait elektrikten aldılar ondan arasıra çalışmıyor..Onu da halledicekti sonra ne oldu bilmiyorum. Buyrun video aşagıda. 4 Aralık 2014 tarihinde Mustafa Bağseven tarafından düzenlendi 3 Yorum bağlantısı
Misafir 4 Aralık 2014 Paylaş 4 Aralık 2014 ... Konunuz uygun başlık altına taşınmıştır. Elinize sağlık.. Yorum bağlantısı
İbrahim Can 4 Aralık 2014 Paylaş 4 Aralık 2014 Elinize sağlık Akın abi baya sevinmiştir,çözmek için uğraşıyordu Yorum bağlantısı
Anıl Akgül 4 Aralık 2014 Paylaş 4 Aralık 2014 Duyarlılığınız için tebrikler... Malının arkasında durmak diye bir deyim vardır ticarette .. Sizinkisi de öyle olmuş.. 1 Yorum bağlantısı
ergin can erdoğan 4 Aralık 2014 Paylaş 4 Aralık 2014 Bu modülü her hangi bir focus a uygulamamız mümkün mü yoksa ekstra aynaların değişmesi mi gerekiyor çünkü gördüğüm kadarı ile aynalar orjinal aynalar Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 4 Aralık 2014 Paylaş 4 Aralık 2014 Ilteber beyin sattığı aynayı almanız gerekiyor. Yorum bağlantısı
Uğur Çınar 4 Aralık 2014 Paylaş 4 Aralık 2014 Bu modülü her hangi bir focus a uygulamamız mümkün mü yoksa ekstra aynaların değişmesi mi gerekiyor çünkü gördüğüm kadarı ile aynalar orjinal aynalarkatlanir ayna olmasi sart goksel abinin sattigi sadece alttan aydinlatmali benim bildigim Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 5 Aralık 2014 Paylaş 5 Aralık 2014 pardon başka bir arkadaş satıyordu katlanır olanı sanırım... Yorum bağlantısı
Uğur Çınar 5 Aralık 2014 Paylaş 5 Aralık 2014 pardon başka bir arkadaş satıyordu katlanır olanı sanırım... evet ben satıyorum Yorum bağlantısı
Hasan Yılmaz Konya 5 Aralık 2014 Paylaş 5 Aralık 2014 evet ben satıyorum elinizde bu aynadan varmı acaba ücreti nedir ? birde focus 2 ghia ya uyarmı ? Yorum bağlantısı
Uğur Çınar 5 Aralık 2014 Paylaş 5 Aralık 2014 elinizde bu aynadan varmı acaba ücreti nedir ? birde focus 2 ghia ya uyarmı ? http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/262602-2008-sonras%C4%B1-otomatik-kapan%C4%B1r-ford-focus-ayna/ Yorum bağlantısı
Recommended Posts