Misafir 1 Mart 2015 Paylaş 1 Mart 2015 (düzenlendi) Malesef bazı şeyler bizim ülkemizde statü sembolüdür.Bunların başındada kişinin sahip olduğu otomobil gelir.Önce aracın varmı diye sorarlar sonra markası ve en son modeli nedir diye.Cep telefonu sigarada malesef statü sembolü gibi algılanmaktadır.Bugün bakın adam asgari ücret almasına karşın cep telefonu onun aldığı iki maaş kadardır. Konu yine otomobile gelecek olursa herkese göre farklıdır.Kimi üst sınıf hayal ederken kimi aile yada iş ihtiyaçlarına göre değiştireblir.Bazende hayatın akışına göre değiştirir yada satabiliriz. Mesela evlilik yada askerlik bazen başka bir ile tayin gibi.Burda bence en önemlisi yeni aracından ne istediğini ne beklediğini bilmek buna göre eskisi ile değiştirmektir.benim fikrim kısaca bu şekilde. 1 Mart 2015 tarihinde Öztunç Ünal tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu 1 Mart 2015 Paylaş 1 Mart 2015 Valla araba merakı olanlarda bu kaşıntı hep var. Özellikle kafanda bi araba var ve onu alamadıysan hep devam edecek. Mesela ben, bu ay arabanın kredisi bitti ve ben yine yeni kasa C-Max ilanlarına bakmaya başladım. 2 Yorum bağlantısı
Tuna İşgören 1 Mart 2015 Paylaş 1 Mart 2015 (düzenlendi) Valla araba merakı olanlarda bu kaşıntı hep var. Özellikle kafanda bi araba var ve onu alamadıysan hep devam edecek. Mesela ben, bu ay arabanın kredisi bitti ve ben yine yeni kasa C-Max ilanlarına bakmaya başladım. Abi tam beni tarif ettin bütün arabalar benim olsun hepsine bineyim istiyorum özellikle bu aralar kalitesi düşük olmasına rağmen GLA 180 cdi a sardım tabi almam şuanda imkansız ama ilerde ne olur bilemem şimdiki bütçemle max Cmax e binebilirim gerisi tamamen hayal ama hayal olmadanda yaşanmıyorkii 1 Mart 2015 tarihinde Tuna İşgören tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar 1 Mart 2015 Paylaş 1 Mart 2015 Ben çabuk sıkılırım mesela. Alırken uzun süre bineceğim diye alıyorum ama en uzun süre 9 ay kadar oldu. Kar veya zarar ettiğime bakmam.Eğer sıkıldıysam satar yenisine bakarım. Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu 1 Mart 2015 Paylaş 1 Mart 2015 Abi tam beni tarif ettin bütün arabalar benim olsun hepsine bineyim istiyorum özellikle bu aralar kalitesi düşük olmasına rağmen GLA 180 cdi a sardım tabi almam şuanda imkansız ama ilerde ne olur bilemem Eşim yazdıklarımı görmesin, benim Nissan Note daha nisan ayında senesini dolduracak ama beni kaşımrı tuttu bikere ama en iyi ihtimalle 3 sene binmek zorundayım. Araba kredisi ödemekten fenalık geldi. Yorum bağlantısı
Osman Bilgin 1 Mart 2015 Paylaş 1 Mart 2015 focusdan sonra civic de kendini güvensiz hissedersin ama daha az sanayiye gidersin bu da bir gerçek..Araç değiştirmeye gelince aracım yeterli ise (ekonomik/güvenlik/konfor); bütçem de lux olarak fazlalık varsa öncelik yatırım/tasarruf için kullanırım ondan sonra arabada da daha iyisi için (ekonomik/güvenlik/konfor) değiştiririm... Yorum bağlantısı
Tuncay Arslan 2 Mart 2015 Paylaş 2 Mart 2015 Bu sefer aradığım arabayı buldum kolay kolay değiştirmem dediğimde kimse inanmıyor artık. Ben sempati beslediğim arabayı elimdekiyle değiştirme fırsatım varsa üçe beşe bakmıyorum. Bu galiba araba tutkusundan ötürü. Mesela hedeflerimde olan arabalardan bazıları; 2.5 mondeo ST, bmw 5.28, audi A6, land rower disco, honda cr-v. Model ve km hiç önemli değil sadece masrafsız ve yıpranmamış olsun. Bu arabalara bindikten sonra s-max ya da yüksek model mondeo ile finali yapmak Yorum bağlantısı
Murat Kırmızı 2 Mart 2015 Paylaş 2 Mart 2015 insanımıza ulaşamadığı, elinde olmayan her şey cazip gelir. Araba da diğer ürünler de böyle. Yorum bağlantısı
Emre Demir 2 Mart 2015 Paylaş 2 Mart 2015 Konunuz birleştirilmiştir. Saygılarımla, Saygı bizden efendim Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel 2 Mart 2015 Paylaş 2 Mart 2015 tüketim toplumuyuz.. kendi adıma konuşacak olursam hobi gibi bişey bence..her marka kültürünü görmek istiyorum..param oldukçada araba değiştirmeye devam edeceğim Yorum bağlantısı
Gürçay Hüseyin 3 Mart 2015 Paylaş 3 Mart 2015 (düzenlendi) Turkiye'deki araclarin acayip pahali olmasinin ve arac eskidikce degerinin artmasinin pozitif tarafi da var demek. Fazla veya hic zarar etmeden arac degistirme imkanina sahipsiniz 6-12 ayda bir. Hatta arabaya yatirim gozu ile de bakilabilir Turkiye'de. Avrupa'da bu imkansiz. Araci magazadan cikart, 10 km gec ve evin onune park et, fiyati 20% dusuktur artik. O yuzden bi.o kadar siklikta arac degistiremiyoruz, araca da yatirim gozu ile bakamiyoruz. 3 Mart 2015 tarihinde Gürçay Hüseyin tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
İsa Erdoğan 4 Mart 2015 Paylaş 4 Mart 2015 99 doğan 81 audi 80 2004 doğan slx 2000 hyundai exell 2004 accent 2000 golf 4 2000 golf 5 99 passat 1.8t 2009 mondeo 2.0tdci 2008 mondeo 2.0tdci Pasattan sonra 4 sene şirket arabası kullandim.sonra mondeoyla devam.bu sefer enaz 5 sene binerim diye aldım ama yine duramıcağım galiba. Erkeğin oyuncağı araba. Yorum bağlantısı
Ersin Uçan 21 Mart 2015 Paylaş 21 Mart 2015 * 2010 Eylülde 2006 model Fusion aldım, 4-5 yıl binerim diye düşünüyordum. Hatta ufak çaplı modifiyeler (tavan bagaj çıtası, can çıtası ve diğer krom detaylar) de yaptım ama süspansiyonlarının sesli çalışması, otomatik 4 vitesin performansı törpülemesi bir de LPG taktıktan sonra bir kere beni yolda bırakması bir kaç kere de anlamsızca stop etmesi sebebi ile 2011 Eylülde sattım. * 2011 Eylülde 2006 model Focus Ghia 1.6 TDCi aldım. Fusion dan sonra çok güzel geldi bana. Bunu da 2012 Ekimde eve peşinat yapmak için sattım. * 2013 Ekimde Focus 1.6 TDCi Titanium X aldım. Diğer iki aracı bir yıl içinde sattığımdan dolayı artık bunun böyle gideceğini düşünüyordum. Nitekim 2014 sonlarına doğru bir Mondeo sevdasına kapılıp Kasım ayında bu Focus'u da sattım. * 2013 Kasımda, Focus u sattıktan 3 gün sonra şu anda kullandığım Mondeo'yu (2011 2.0 TDCi Selective) aldım. Ama artık istediğim aracı bulduğumu düşünüyorum ve bu kez gerçekten en az 3 yıl kullanmaya niyetliyim. Mecbur kalmadıkça tabii. Bence sık araç değiştirmek eleştirilecek bir şey değil, herkesin bir zevki var mesela ben son 6 yıldır aynı telefonu kullanıyorum hiç bir özelliği yok. Şirket S3 mini vermese akıllı telefonla tanışmayacaktım bile. Ama sık telefon değiştirenleri eleştirmem, çünkü bu bir zevk meselesi. Araba konusu da öyle. Kimilerine göre bindiği şey bir yerden bir yere gitmeye yarayan bir ARAÇ tır, ama kimilerine göre de her bindiğinde zevk aldığı bir ARABA dır. İmkanlar el veriyorsa hep daha iyisini istemek ve almak insanın doğasındandır. Araba neden satılır sorusunun cevabı da yok. Bence arabanızı park edip kapıları kilitledikten sonra yürürken tekrar dönüp bakmıyorsanız değiştirme vakti gelmiş demektir:) Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 22 Mart 2015 Paylaş 22 Mart 2015 Araç alırken kendi ihtiyacımıza göre mi alıyoruz? Alan herkes satmayı düşünüyor. Sebep mi, sadece bahane. Yorum bağlantısı
Recommended Posts