Can Çakmak2 7 Aralık 2014 Paylaş 7 Aralık 2014 Merhabalar, 2011 model dizel hatchback trend x focusum var.Aracim calisir haldeyken 2000 devire yakin ve 2500/2800 devire kadar gaz verdigimde hirilti sesi geliyor hirrrr diye,gazdan ayağimi cektigimde de devir düşene kadar hirilti sesi gelmeye devam ediyor.Tamircime gittiğimde bir kac testle alt sanziman kulagindan olur dedi aldim parçayı geldim değiştirdi sorun cozulmedi. Tekrar kontrol ettik bu sefer sağ motor kulağından olduğuna karar verdik cunku oraya eliyle müdahale ettiğinde ses kesildi ancak güvenip parçayı alip değiştirtmedim. Bu sorunla karşılaşan ya da çözümünü bilen dostlar varsa yardiminizi rica ediyorum. Teşekkürler Yorum bağlantısı
Hakan Türkoğlu 7 Aralık 2014 Paylaş 7 Aralık 2014 http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/254669-vites-halat%C4%B1-gerdirme/ bu konuyu incelemenizi tavsiye ederim Yorum bağlantısı
Can Çakmak2 8 Aralık 2014 Yazar Paylaş 8 Aralık 2014 Teşekkür ederim fakat ayni sorun değil Yorum bağlantısı
Hakan Türkoğlu 8 Aralık 2014 Paylaş 8 Aralık 2014 deviri yükseltin hırıltı sesi geldiginde vites topuzunu tutun ses birazda olsa kesiliyorsa dediğim konu olabilir Yorum bağlantısı
Can Çakmak2 9 Aralık 2014 Yazar Paylaş 9 Aralık 2014 Denedim ama ondan değil. Devir düşükken de yüksekken de ayni sesi yapiyor Yorum bağlantısı
Can Çakmak2 10 Aralık 2014 Yazar Paylaş 10 Aralık 2014 http://m.youtube.com/watch?v=4gaNCFADHGc bu da videosu Yorum bağlantısı
Oğuzhan Alp 13 Aralık 2014 Paylaş 13 Aralık 2014 Aynı model araba videodaki sesin aynısından aynı devirde bende de var. Tam orada devri sabit tutunca daha et duyuluyor. Videoda 15. saniyeden sonrası Yorum bağlantısı
Can Çakmak2 14 Aralık 2014 Yazar Paylaş 14 Aralık 2014 Bana da sag motor kulağından yaptığını söyledi. Emin olamadim o yuzden de değiştirmedim. Yorum bağlantısı
Oğuzhan Alp 20 Aralık 2014 Paylaş 20 Aralık 2014 Merhabalar, 2011 model dizel hatchback trend x focusum var.Aracim calisir haldeyken 2000 devire yakin ve 2500/2800 devire kadar gaz verdigimde hirilti sesi geliyor hirrrr diye,gazdan ayağimi cektigimde de devir düşene kadar hirilti sesi gelmeye devam ediyor.Tamircime gittiğimde bir kac testle alt sanziman kulagindan olur dedi aldim parçayı geldim değiştirdi sorun cozulmedi. Tekrar kontrol ettik bu sefer sağ motor kulağından olduğuna karar verdik cunku oraya eliyle müdahale ettiğinde ses kesildi ancak güvenip parçayı alip değiştirtmedim. Bu sorunla karşılaşan ya da çözümünü bilen dostlar varsa yardiminizi rica ediyorum. Teşekkürler Selamlar. Aynı ses aynı hırıltı aynı devirde bende de vardı. Bugün yıllık bakım yaptırdım serviste. Servis formuna yazdırdım. Ustalar zaten biliyor. Vites halatı izolasyonu diyorlar. Arabayı lifte kaldırıp alt koruma sökülüyor. Alttan Göğüsun altına gelen hizadaki yerdeki vites halatının 2 teline kauçuk sarıyorlar. Ses tamamen kesildi hocam hiç ses kalmadı. Ya hem sevindim hem kızdım. Bu ses arabayı aldığımdan beridir var. Daha Öncede başka servise söyledim yaptık diyerek teslim ettiler. Bende bu modeller böyledir diyerek içimden geçtim. Şimdi gördük ki onlar iki telin arasına kauçuk koymuşlar. Halbuki tellerin etrafına kauçuk sarmak lazımmış. Araba sesi tamamen kesti. O devirde gelen hırıltı sıfırlandı. Yorum bağlantısı
Hasan Yılmaz Konya 20 Aralık 2014 Paylaş 20 Aralık 2014 Selamlar. Aynı ses aynı hırıltı aynı devirde bende de vardı. Bugün yıllık bakım yaptırdım serviste. Servis formuna yazdırdım. Ustalar zaten biliyor. Vites halatı izolasyonu diyorlar. Arabayı lifte kaldırıp alt koruma sökülüyor. Alttan Göğüsun altına gelen hizadaki yerdeki vites halatının 2 teline kauçuk sarıyorlar. Ses tamamen kesildi hocam hiç ses kalmadı. Ya hem sevindim hem kızdım. Bu ses arabayı aldığımdan beridir var. Daha Öncede başka servise söyledim yaptık diyerek teslim ettiler. Bende bu modeller böyledir diyerek içimden geçtim. Şimdi gördük ki onlar iki telin arasına kauçuk koymuşlar. Halbuki tellerin etrafına kauçuk sarmak lazımmış. Araba sesi tamamen kesti. O devirde gelen hırıltı sıfırlandı. kauçuk dediğini malzeme tam olarak nasıl bir şey acaba ? Yorum bağlantısı
Oğuzhan Alp 20 Aralık 2014 Paylaş 20 Aralık 2014 Su kalorifer borularinin etrafina sarilan yalitim malzemesi gibi. Yorum bağlantısı
Ersin Filiz 21 Mart 2016 Paylaş 21 Mart 2016 bu da videosu Merhaba aynı sorun bende de 2010 dizel aracımın sorunu neden kaynaklıymış öğrendiniz mi acaba Yorum bağlantısı
Can Çakmak2 9 Ağustos 2016 Yazar Paylaş 9 Ağustos 2016 Merhaba aynı sorun bende de 2010 dizel aracımın sorunu neden kaynaklıymış öğrendiniz mi acaba Servise götürmedim ama oğuzhan beyin dediği gibi vites halatından kaynaklandığını düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Recommended Posts