İçeriğe Yönlendir

Yetkili Servis Mi Özel Servis Mi?

Osman Polat

Recommended Posts

Osman Polat

Arkadaşlar arabam 2013 fiesta dizel 15000 bakımı serviste yapıldı ve şu an 30000 km  bakımı yapılacak araba 28000 km deyken yetkili servisler uğraşmadığı için şaşmazda "teknik ford" da hız sabitleyici taktırdım. Şimdi benim çekincem arabada zaten ne arıza olursa olsun bu yetkili servisler "hız sabitleyici taktırmışsınız arabanız garanti dışı kalmış" diyecekler sanki. O yüzden 30000 km bakımını yetkili serviste yaptırayım özel serviste mi kararsızım. Aracı alırkende 1 yıl garantiyi uzatmıştım. Normalde 2015 Ağustosta bitecekti ben 300 ya da 400 tl farkla garantiyi uzatmıştım neden yaptım hala bilmiyorum. Görüşlerinizi tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Osman Polat

bende öyle düşünüyorum murat bey ama yetkili servis ne arıza olursa olsun turboda olsa başka bir şey de hız sabitleyici taktırmışsınız araç garanti dışı kalmış demezler mi?

Yorum bağlantısı
Gürkan Çakıroğlu

Yetkili serviste yaptırın, öyle bir şey söylemeye hakkı da yok garantiyi bitirme hakkı da yok.

2-3 yıldır var olan bir kanun ile arabanızı istediğiniz serviste veya tamirhanede bakım onarım yaptırabilirsiniz.

Ve hatta kendiniz evinizin garajında bakımı yapsanız bile garantiniz bozulmaz !!!

Ancak yapılan bakımda orijinal ve doğru yedek parça kullanma ve bunların faturalarını ibraz etme zorunluluğu vardır.

Bu şartları yerine getirdiğiniz takdirde aracınızın garantisi bozulmaz, bozulamaz.

Ben bu söylediğimin örneğini gördüm ve isteyen herkese bunu servise yönlendirerek ispat edebilirim.

Yorum bağlantısı
Hakan Kalkan

Arkadaşlar arabam 2013 fiesta dizel 15000 bakımı serviste yapıldı ve şu an 30000 km  bakımı yapılacak araba 28000 km deyken yetkili servisler uğraşmadığı için şaşmazda "teknik ford" da hız sabitleyici taktırdım. Şimdi benim çekincem arabada zaten ne arıza olursa olsun bu yetkili servisler "hız sabitleyici taktırmışsınız arabanız garanti dışı kalmış" diyecekler sanki. O yüzden 30000 km bakımını yetkili serviste yaptırayım özel serviste mi kararsızım. Aracı alırkende 1 yıl garantiyi uzatmıştım. Normalde 2015 Ağustosta bitecekti ben 300 ya da 400 tl farkla garantiyi uzatmıştım neden yaptım hala bilmiyorum. Görüşlerinizi tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim. 

bende hız sabitleme taktırmak istiyorum burda ki yetkili servis takmıyoruz diyor sizin taktırdığınız yer nerde ve ne kadara mal oldu birde çalışmasında bir sıkıntı oluyormu 

yetkili servis çok para istiyor 30000 bakımına servis 690tl benim araç 2013 model 29000 de 1,25 trend özel servis de 300tl diyor 

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

bende öyle düşünüyorum murat bey ama yetkili servis ne arıza olursa olsun turboda olsa başka bir şey de hız sabitleyici taktırmışsınız araç garanti dışı kalmış demezler mi?

Demez hatta ileride o garanti çok çok işinizi görebilir.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

690 nedir yahu, balata dahil mi yoksa. Triger değişimine 500 dediler , yağ bakımı hariç. 

Yorum bağlantısı
Hakan Kalkan

arkadaşlar araç 2013 1,25 trend cuma günü corlu ford erkan oto 30000 bakımına 690 dedi

yağ, polen, disk balata temizliği, yağ tıpası ve bujı biraz indirim için zorladım 650 e düşdüler 

Yorum bağlantısı
Osman Polat

Teşekkürler arkadaşlar cevaplar için yetkili servise devam o zaman umarım bu ilgisiz ford yetkili servisleri aklıma geleni başıma getirmezler ilgisiz dedim çünkü hız sabitleyici konusunda gerçekten hem yanlış bilgi verdiler hemde hiç ilgilenmediler. Hakan bey hız sabitleyiciyle ilgili sorunuza gelince şu konuda hız sabitleyici taktıran arkadaşların anlatımları var bende süreci burada anlattım incelemenizde fayda var. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/259366-mk7-fiesta-cruise-control-yap%C4%B1m%C4%B1/page-2

Yorum bağlantısı
Ali Uymaz
(düzenlendi)

tarihinde Ali Uymaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Garanti yoksa yapılcak işe göre, yetkili servisin bilgisine göre iş değişir, mesela ben şu sıralar yetkili serviste yapıyorum herşeyi, indirim yapıyorlar, sanayi ile aynı oluncada yetkili servisten başka yere doğal olarak gitmiyorum tabii, bu arada serviste aracın başındanda ayrılmıyorum, Ford bu açıdan iyi, vw falan olsa yanına sokmazlar mesela....

Yorum bağlantısı
Osman Polat

Yetkili servisin avantajları tabiki tartisilmaz ama verdikleri fiyat 30000 km bakımı için 650 tl özel servislerde 300 e çıkıyor ve hiç değilse castrol filan dururken opet yağ konmuyor arabaya..

Yorum bağlantısı
Osman Polat
(düzenlendi)

Teşekkürler kerem bey bende soylemeyi düşünmüyorum bakımda çok dikkat etmezler bencede ama büyük bir arıza çıkarsa kesin bir aksilik cikartacaklar gibi geliyor özel serviste park sensörü takıldı diye arabanın elektrik aksamını garanti dışı bırakan bir servis bu çünkü. Peki son olarak servise opet yağ kullanmanızı istemiyorum castrol kullanın desem dikkate alırlar mı. Almaları gerekir mi?

tarihinde Osman Polat tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Teşekkürler kerem bey bende soylemeyi düşünmüyorum bakımda çok dikkat etmezler bencede ama büyük bir arıza çıkarsa kesin bir aksilik cikartacaklar gibi geliyor özel serviste park sensörü takıldı diye arabanın elektrik aksamını garanti dışı bırakan bir servis bu çünkü. Peki son olarak servise opet yağ kullanmanızı istemiyorum castrol kullanın desem dikkate alırlar mı. Almaları gerekir mi?

Yağ sorun değil. Hatta siz alıp götürün yağınızı. Sorun çıkartamazlar. (çıkartmamaları gerekli, daha önce defalarca yaptırılan bir uygulama) 

Yorum bağlantısı
Osman Polat

onümüzdeki 15 gün içerisinde bakıma gitcem sonuçları buraya yazarım. Teşekkürler cevaplar için

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Konu kirliliği olmaması için buraya yazıyorum. Yarın için Fethiye Helvacıoğlu'ndan randevu aldım ama ben hayatımda hiç servise gitmedim. Dikkat etmem gereken hususlar nelerdir?

Emri vaki yaparak parça değiştirmezler umarım, bana sorarlar değil mi?

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Konu kirliliği olmaması için buraya yazıyorum. Yarın için Fethiye Helvacıoğlu'ndan randevu aldım ama ben hayatımda hiç servise gitmedim. Dikkat etmem gereken hususlar nelerdir?

Emri vaki yaparak parça değiştirmezler umarım, bana sorarlar değil mi?

Aradık ama ulaşamadık deyip bana bir takım fren balatası yazmışlardı.. Faturası da şöyle bir mercedese biniyorum havası veriyordu... Sonra ikili mücadele sonucu bir miktar indirim ile düzelttik.. Genelleme yaparsak her iş için sizden onay isterler.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Caglayan Celiker

Ford gibi her yerde özel servisi olan bir marka için yetkili servise o kadar para bayılmayın. Ben suzukiyi bile herhangi bir ustaya götürüyorum. Özel servis bolluğunda onlarca iyi usta bulursunuz.

Yorum bağlantısı
Cemal Cangöner

Yetkili servisler yeni araçlar konusunda az da olsa bilgi sahibidirler. İçlerinden birkaçı eğitimi almıştır. Maalesef özel servislerde bu konuda bir zafiyet var. 

Yeni aracınızı mutlaka yetkili servise götürün. özel servisin eğitim aracı haline gelmesin. 

Artık araçlarda son derece karmaşık yazılımlar yüklü ve bu yazılım güncellemeleri garanti süresince ücretsiz olarak yetkili servislerde yapılıyor.

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Bugün eko servis kampanyası için hayatımda ilk defa servise gittim.

Hesapta 

• Motor yağı
  • Yağ filtresi
  • Hava filtresi
  • Karter tapa
  • İşçilik      

Toplam 199 TL bir bakım yaptıracaktım ama...

Araç kontrol edildikten sonra bir kaç şey daha yapıldı.

Sonuçta 930 lira ödedim onu da 9'a böldüler.

Fazla uzatmadan servis raporunu ve faturayı paylaşıyorum.

Fiyatlarla ilgili yorumlarınızı bekliyorum. Sanki biraz pahalıymış gibi geldi bana..

20141212_181633_zps589a7a82.jpg

20141212_181726_zps8d96905b.jpg

Bir de fren balatalarının dördünün değişimine 1500 lira dedi o kadar tutması normal mi? Bana bu da fazla gibi geldi...

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Şimdi aradım 1100 falan tutar dedi. Bandırma servisi aradım, haftasonu yarım gün çalışırız yetişmez dedi 850 falan tutar dedi.

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Şimdi aradım 1100 falan tutar dedi. Bandırma servisi aradım, haftasonu yarım gün çalışırız yetişmez dedi 850 falan tutar dedi.

Balatalar mı?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...