Emrah Altun 11 Aralık 2014 Paylaş 11 Aralık 2014 Arkadaşlar internetten Siemens REV24 RF Kablosuz Oda Termostatı sipariş ettim. Ürün geldi fakat buradaki usta kurulumu bir türlü gerçekleştiremedi. Bu termostatı kullanan, bilgisi olan var mı? Zira cihaz çok karmaşık. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 11 Aralık 2014 Paylaş 11 Aralık 2014 Belki de kombi desteklemiyordur. Her kombide destek yok diye biliyorum ayrıca bir parça takılması gerekebilir. Yorum bağlantısı
Emrah Altun 11 Aralık 2014 Yazar Paylaş 11 Aralık 2014 Belki de kombi desteklemiyordur. Her kombide destek yok diye biliyorum ayrıca bir parça takılması gerekebilir. Ayhan Hocam kombi destekliyor. Başka bir forumda bendeki kombi ile kullanan epey arkadaş var. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 11 Aralık 2014 Paylaş 11 Aralık 2014 Bizim Kombi Buderus marka 3 yıldır kullanıyoruz baya kolay ve kullanışlı birşey. Saat ve sıcaklığı ayarlayabiliyorsunuz. Oda sıcaklığını 23 derece istiyorum 23 olana kadar çalışıyor kombi termostadın bulunduğu oda 23 derece olunca Stop ediyor kombiyi taki 22,5 Dereceye düşene kadar. Yada bi başka ayarla mesela tatile çıktınız 1 hafta sonra perşembe günü saat 17:00 da evde olucaksınız bunu ayarlayarak perşembe günü 16:00 da kombiyi çalışacak şekilde kurulum yapıyorsunuz eve geldiğinizde kombi çalışır eviniz sıcak Oluyor. Ayrıca yakıt tasarrufuda sağlıyor Yorum bağlantısı
Emrah Altun 11 Aralık 2014 Yazar Paylaş 11 Aralık 2014 Bizim Kombi Buderus marka 3 yıldır kullanıyoruz baya kolay ve kullanışlı birşey. Saat ve sıcaklığı ayarlayabiliyorsunuz. Oda sıcaklığını 23 derece istiyorum 23 olana kadar çalışıyor kombi termostadın bulunduğu oda 23 derece olunca Stop ediyor kombiyi taki 22,5 Dereceye düşene kadar. Yada bi başka ayarla mesela tatile çıktınız 1 hafta sonra perşembe günü saat 17:00 da evde olucaksınız bunu ayarlayarak perşembe günü 16:00 da kombiyi çalışacak şekilde kurulum yapıyorsunuz eve geldiğinizde kombi çalışır eviniz sıcak Oluyor. Ayrıca yakıt tasarrufuda sağlıyor Kullandığınız termostatın modeli markası nedir? Yorum bağlantısı
Turkay Enez 11 Aralık 2014 Paylaş 11 Aralık 2014 Eski evimde kombi yaptırırken oda termostatı da taktırmıştım. 2 ince kablo ile tetikleniyordu. Kombinin kapağını açınca içindeki elektronik kartta yeri hazırdı. Marka Demirdökümdü... Yorum bağlantısı
Cemal Cangöner 11 Aralık 2014 Paylaş 11 Aralık 2014 Oda termostatı 2 parçalıdır. Digitl ekranlı verici ve kombinin içine bağlanan alıcı. Alıcının üzerinde kombiyi çalıştırıp durdurmak için NO/NC kontak çıkışları vardır. Ayrıca 220V besleme klemensi bulunur. Alıcıya 220V beslemeyi de bağlamanız gerekir. Kombi kartı üzerinde kablo parçasıyla köprülenmiş durumda oda termostatı bağlantı klemensi vardır. Termostat alıcısının Q11 ve Q14 kontak çıkışlarını kabloyla kombinin oda termostatı klemensine bağlayın. Alıcı için enerjiyi kombinin ana besleme kablosunun bağlı olduğu klemensten alabilirsiniz. Cihaza enerji verdikten sonra verici ve alıcıyı birbirine tanıtmak için alıcının üzerindeki LEARN butonuna 3 sn basılı tutun. Ledler yanıp sönmeye başlayacaktır. diğer ayarlamaları kullanma klavuzundan adım adım kontrol ederek yapabilirsiniz. 3 Yorum bağlantısı
Emrah Altun 11 Aralık 2014 Yazar Paylaş 11 Aralık 2014 Oda termostatı 2 parçalıdır. Digitl ekranlı verici ve kombinin içine bağlanan alıcı. Alıcının üzerinde kombiyi çalıştırıp durdurmak için NO/NC kontak çıkışları vardır. Ayrıca 220V besleme klemensi bulunur. Alıcıya 220V beslemeyi de bağlamanız gerekir. Kombi kartı üzerinde kablo parçasıyla köprülenmiş durumda oda termostatı bağlantı klemensi vardır. Termostat alıcısının Q11 ve Q14 kontak çıkışlarını kabloyla kombinin oda termostatı klemensine bağlayın. Alıcı için enerjiyi kombinin ana besleme kablosunun bağlı olduğu klemensten alabilirsiniz. Cihaza enerji verdikten sonra verici ve alıcıyı birbirine tanıtmak için alıcının üzerindeki LEARN butonuna 3 sn basılı tutun. Ledler yanıp sönmeye başlayacaktır. diğer ayarlamaları kullanma klavuzundan adım adım kontrol ederek yapabilirsiniz. Gelen servis kablolama işini yaptı. Alıcı ve verici arasında bağlantı da kurduk. Çekim gücü olarak termostatta 10 üzerinden 9 gösteriyordu. Fakat bir türlü tetikleme işlemini yapamadık. Bahsettiğiniz learn tuşu vardı ama acaba 3 saniye mi basmak akıllarına gelmedi. Termostatı alıp gittiler işyerinde deneyim yarın tekrar gelip takacaklar. Kablolamayı ben becerebilseydim hiç servis işine girişmezdim. Yorum bağlantısı
Misafir 12 Aralık 2014 Paylaş 12 Aralık 2014 Kablolusu var bide kablosuz olanı var. Biz kablosuz kullanıyoruz. Çünkü kablosuz olunca istediğiniz odaya koyma şansınız oluyor Yoksa her odaya kablo çekmek gerekebiliyor. Yorum bağlantısı
Emrah Altun 12 Aralık 2014 Yazar Paylaş 12 Aralık 2014 Oda termostatı 2 parçalıdır. Digitl ekranlı verici ve kombinin içine bağlanan alıcı. Alıcının üzerinde kombiyi çalıştırıp durdurmak için NO/NC kontak çıkışları vardır. Ayrıca 220V besleme klemensi bulunur. Alıcıya 220V beslemeyi de bağlamanız gerekir. Kombi kartı üzerinde kablo parçasıyla köprülenmiş durumda oda termostatı bağlantı klemensi vardır. Termostat alıcısının Q11 ve Q14 kontak çıkışlarını kabloyla kombinin oda termostatı klemensine bağlayın. Alıcı için enerjiyi kombinin ana besleme kablosunun bağlı olduğu klemensten alabilirsiniz. Cihaza enerji verdikten sonra verici ve alıcıyı birbirine tanıtmak için alıcının üzerindeki LEARN butonuna 3 sn basılı tutun. Ledler yanıp sönmeye başlayacaktır. diğer ayarlamaları kullanma klavuzundan adım adım kontrol ederek yapabilirsiniz. Cemal abi tekrar merhaba. Cihaz ile alıcı arasında bağlantıyı kurdum. Alıcıda yeşil ışık yanıyor ve sinyal seviyesi de 9 Kombinin derecesini 55 e getiriyorum. Termostat üzerinde de otomatik mod da set değerini mesela 25 yapıyorum. Fakat oda sıcaklığı 27 dereceye yaklaşmasına rağmen kombi hala ısıtmaya devam ediyor. Oda sıcaklığı 25 e çıkana kadar ekranda yukarı üçgen işareti yanıyor, 25 dereceye ulaşınca da bu işaret kayboluyor. Acaba bu durumda kombi - termostat bağlantıları yanlış yapılmış olma ihtimali var mı? Takan servis Baymak yetkili servisi. Yorum bağlantısı
Emrah Altun 12 Aralık 2014 Yazar Paylaş 12 Aralık 2014 (düzenlendi) Araba forumunda termostat konuşuyoruz ama termostatın alıcısının bağlantı şemasını edindim. Anlayan var mı acaba? Kombi anakartı üzerinde 2 tane termostat kablosu girişi var. Ama alıcı üzerinde 3 tane kablo yuvası var. 12 Aralık 2014 tarihinde Emrah Altun tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Engin Karadayan 12 Aralık 2014 Paylaş 12 Aralık 2014 http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/225317-oda-termostat%C4%B1-montaj%C4%B1/ Belki burada ki konu yardımcı olur. Eğer kapatmıyorsa kombiyi alıcı ile verici arasında frekans problemi olabilir Yorum bağlantısı
Emrah Altun 13 Aralık 2014 Yazar Paylaş 13 Aralık 2014 Tamamdır arkadaşlar. L1 ve LX uçlarını bağlayınca sorun halloldu. Yorum bağlantısı
Cemal Cangöner 14 Aralık 2014 Paylaş 14 Aralık 2014 Cemal abi tekrar merhaba. Cihaz ile alıcı arasında bağlantıyı kurdum. Alıcıda yeşil ışık yanıyor ve sinyal seviyesi de 9 Kombinin derecesini 55 e getiriyorum. Termostat üzerinde de otomatik mod da set değerini mesela 25 yapıyorum. Fakat oda sıcaklığı 27 dereceye yaklaşmasına rağmen kombi hala ısıtmaya devam ediyor. Oda sıcaklığı 25 e çıkana kadar ekranda yukarı üçgen işareti yanıyor, 25 dereceye ulaşınca da bu işaret kayboluyor. Acaba bu durumda kombi - termostat bağlantıları yanlış yapılmış olma ihtimali var mı? Takan servis Baymak yetkili servisi. Ben mesajı yeni gördüm ama bu arada sorunu çözmüşsünüz. Önceki mesajımda 2 kontak olduğunu belirtmiştim ama çok fazla açıklama yapmamıştım. Servisin bunu düşünebilecek kadar bilgili olması gerekirdi 1 Yorum bağlantısı
Emrah Altun 14 Aralık 2014 Yazar Paylaş 14 Aralık 2014 Ben mesajı yeni gördüm ama bu arada sorunu çözmüşsünüz. Önceki mesajımda 2 kontak olduğunu belirtmiştim ama çok fazla açıklama yapmamıştım. Servisin bunu düşünebilecek kadar bilgili olması gerekirdi Servis alıcı üzerindeki 3 kablo girişi olan yeri yanlış bağlamış. Telefon açıyorum ısrarla bağlantıyı muhtemelen yanlış yaptınız diyorum. Yok abi ben doğru yaptım diyor. Israrla güç bela aynı servisin başka bir elemanı geldi kablonun yerini değiştirdi ve cihaz çalıştı. Mallarımız bu adamlara emanet işte. Ama çok iyi servis formu doldurup fatura kesiyorlar! 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 17 Aralık 2014 Paylaş 17 Aralık 2014 Arkadaşlar abimde http://www.isisan.com/buderus/Urunler.aspx?id=131&kategori_id=3618&urun_id=88783065913model kombi var. Gündüzleri evde kimse yok. Belirli saatlerde kapansın ve açılsın istiyoruz. Buderus yetkili servisleri bunlara kablosuz dijital termostatların olmayacağını iletmiş. Doğrusunu bilen var mı? Ben her kombiye takılıyor diye biliyordum ama? 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 18 Aralık 2014 Paylaş 18 Aralık 2014 Arkadaşlar abimde http://www.isisan.com/buderus/Urunler.aspx?id=131&kategori_id=3618&urun_id=88783065913model kombi var. Gündüzleri evde kimse yok. Belirli saatlerde kapansın ve açılsın istiyoruz. Buderus yetkili servisleri bunlara kablosuz dijital termostatların olmayacağını iletmiş. Doğrusunu bilen var mı? Ben her kombiye takılıyor diye biliyordum ama? Sani herhangi bir üniversal termostat olur. Kombi'de iki adet tetik bağlantısı var sadece. Klasik pazarlama taktiği olmaz demeleri Yorum bağlantısı
Cemal Cangöner 18 Aralık 2014 Paylaş 18 Aralık 2014 Arkadaşlar abimde http://www.isisan.com/buderus/Urunler.aspx?id=131&kategori_id=3618&urun_id=88783065913model kombi var. Gündüzleri evde kimse yok. Belirli saatlerde kapansın ve açılsın istiyoruz. Buderus yetkili servisleri bunlara kablosuz dijital termostatların olmayacağını iletmiş. Doğrusunu bilen var mı? Ben her kombiye takılıyor diye biliyordum ama? Sani Bey, Oda termostatı yerine radyatörlere termostatik vana takılması daha iyi bir çözümdür. Konfor şartları evin her noktasında eşit olur. Oda termostatı kullanımında sadece termostatın olduğu bölüm istenen ısı seviyelerinde kontrol edilebilir. Tüm kombilerin ana kartı üzerinde oda termostatı klemensi mevcuttur. Piyasadan temin edebileceğiniz herhangi bir termostatla bu işi yapabilirsiniz. Termostatı almadan önce denemek için kombinin oda termostatı çıkışlarına kablo bağlayın. Kablo uçlarını birleştirip ayırarak çalışma kontrolunu yapabilirsiniz. 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 18 Aralık 2014 Paylaş 18 Aralık 2014 Sani herhangi bir üniversal termostat olur. Kombi'de iki adet tetik bağlantısı var sadece. Klasik pazarlama taktiği olmaz demeleriTahmin etmistim abi. Peki bunun icin kimi cagirmali? Tesisatci degil herhalde? Elektrikçi mi yoksa kombiden anlayan birileri mi? Yorum bağlantısı
Hikmet Demirtaş 18 Aralık 2014 Paylaş 18 Aralık 2014 Hem konuyu açan arkadaşıma, hem de yorum yapan arkadaşlara teşekkürler. Faydalı bir paylaşım olmuş.. Yorum bağlantısı
Emrah Altun 18 Aralık 2014 Yazar Paylaş 18 Aralık 2014 Arkadaşlar abimde http://www.isisan.com/buderus/Urunler.aspx?id=131&kategori_id=3618&urun_id=88783065913model kombi var. Gündüzleri evde kimse yok. Belirli saatlerde kapansın ve açılsın istiyoruz. Buderus yetkili servisleri bunlara kablosuz dijital termostatların olmayacağını iletmiş. Doğrusunu bilen var mı? Ben her kombiye takılıyor diye biliyordum ama? Sani şuradaki termostat bu işin nirvanası. Kablosuz olduğu için fiyat az tuzlu. Kablolu modeli ise nispeten daha ucuz. Aklına gelen her şeyi yapabilirsin. Örneğin kendi kendine öğrenme modu var. Sen her gün diyelim saat 12 de evi havalandırıyorsun. Alet bunu algılıyor ve kombiyi açmıyor. Daha bir ton özelliği var. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 18 Aralık 2014 Paylaş 18 Aralık 2014 Baktik abimle buna ama cok pahali. Abim neredeyse ayni isleri bid e cepten de mudahele edilebileni buldu. 3 te 1 i rakamina hemde. Onu arayip bi soracagiz bakalim. Sani Bey, Oda termostatı yerine radyatörlere termostatik vana takılması daha iyi bir çözümdür. Konfor şartları evin her noktasında eşit olur. Oda termostatı kullanımında sadece termostatın olduğu bölüm istenen ısı seviyelerinde kontrol edilebilir. Tüm kombilerin ana kartı üzerinde oda termostatı klemensi mevcuttur. Piyasadan temin edebileceğiniz herhangi bir termostatla bu işi yapabilirsiniz. Termostatı almadan önce denemek için kombinin oda termostatı çıkışlarına kablo bağlayın. Kablo uçlarını birleştirip ayırarak çalışma kontrolunu yapabilirsiniz. Bi tane kablolu termostat var zaten. Ancak her defasında elle mudahele gerekiyor. Bir de sabah 9 dan aksam 6 ya ev bos. Bunu da programlamak gerekir. Sizin onerdiginiz vanalarda var mi bu olay? Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 18 Aralık 2014 Paylaş 18 Aralık 2014 hep vana önerirler ama aynı şey değildir. Sani Bey'in dediği gibi vanaların zamanlı olanı yoktur. Ben bahçe sulama için yazlıkta bir tane almıştım. o türden elektrikli vana ancak olur. 1 Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 18 Aralık 2014 Paylaş 18 Aralık 2014 Zaman ayarlı termostatik vanalar mevcut. Zamanında çok araştırmıştım. Ama çok pahalılar. Yorum bağlantısı
Recommended Posts