Mehmet Göktürk 18 Aralık 2014 Paylaş 18 Aralık 2014 (düzenlendi) pilli mi? (youtube izleyemiyorum şu an ) 18 Aralık 2014 tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 18 Aralık 2014 Paylaş 18 Aralık 2014 pilli mi? (youtube izleyemiyorum şu an ) Evet pilli ve programlanabilir.. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 18 Aralık 2014 Paylaş 18 Aralık 2014 Tahmin etmistim abi. Peki bunun icin kimi cagirmali? Tesisatci degil herhalde? Elektrikçi mi yoksa kombiden anlayan birileri mi? ehil biri olmalı Sani Yorum bağlantısı
Murat Dere 18 Aralık 2014 Paylaş 18 Aralık 2014 ehil biri olmalı Sani Ben ehilim. Atik değilim sadece. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 18 Aralık 2014 Paylaş 18 Aralık 2014 (düzenlendi) "ehil" dedi "deli" demedi ses benzeşmesi var. 18 Aralık 2014 tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 18 Aralık 2014 Paylaş 18 Aralık 2014 Zaman ayarlı termostatik vanalar mevcut. Zamanında çok araştırmıştım. Ama çok pahalılar. Su an ne kullaniyorsun peki? Yorum bağlantısı
Servet Aydın 18 Aralık 2014 Paylaş 18 Aralık 2014 Ben ehilim. Atik değilim sadece. "ehil" dedi "deli" demedi ses benzeşmesi var. Yorum bağlantısı
Murat Dere 18 Aralık 2014 Paylaş 18 Aralık 2014 "ehil" dedi "deli" demedi ses benzeşmesi var. Oh sorry, my bad. Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 18 Aralık 2014 Paylaş 18 Aralık 2014 Su an ne kullaniyorsun peki? Bizim ortuğumuz site merkezi sistem ama yaktığın kadar ödüyorsun. Daire girişinde kalorimetre var.Tüm petekler termostatik vanalı şu an. Bebek yokken gündüz yanması gereksiz oluyordu ama artık her yer sıcak olduğu için zaman ayarlıya ihtiyacım kalmadı. Yorum bağlantısı
Cemal Cangöner 18 Aralık 2014 Paylaş 18 Aralık 2014 Termostatik vana kullanımı ile yapılacak tasarruf oda termostatı kullanılarak yapılan tasarruftan daha fazladır. Isı kaybı saatlere bağlıdır. Isıtıcıyı kullanmadığınız sürece ortamdan dışarıya doğru ısı kaybı olacağından tekrar ortamı ısıtmak gerektiğinde aynı enerjiyi harcarsınz. Kullandığınız kombi zaten modülasyonlu. Termostatik vana kullanımına tam uygun. Yatak odaları ve evin sıklıkla kullanılmayan bölümlerinde vanaları daha kısık, yaşam alanlarında gerekli konfor seviyesine ayarlarsınız. Mutlak surette zaman ayarı yapmak istiyorsanız o zaman da kombinin oda termostatı bağlantı çıkışlarına zaman saati takın - sabit olarak kombinin yanında kalsın. Ayarladığınız sürelerde kombi çalışır ve termostatik vanalardan istediğiniz ısıtma seviyesine gelir. 1 Yorum bağlantısı
Cemal Cangöner 18 Aralık 2014 Paylaş 18 Aralık 2014 Çıkan tak tak sesleri radyatörlerin genleşme ve soğuyunca da büzüşmesinden ileri gelir. Endişelenecek bir durum yoktur. Boyca daha uzun olan radyatörlerde bu ses daha fazla hissedilir. Bazı radyatörlerin bağlantı konsollarında bu sesi yapmasın diye minik plastik yataklar vardır. (Demirdöküm panelplus gibi) Kazan sistemi gerekli ısı yüküne göre sıralı olarak çalışır. Konutlar ısınıp gidiş- dönüş suyu sıcaklıkları arasındaki fark azaldıkça sırayla devreden çıkarlar. Kullanılan kontrol paneline göre bu sıralamada zaman zaman değişiklik olabilir. (eşit yaşlandırma tekniği) 2 Yorum bağlantısı
Cemal Cangöner 18 Aralık 2014 Paylaş 18 Aralık 2014 Termostatik vanaları aç kapa yaptığınız sürece bu sesleri duymanız normal. Vanaları belli bir ayara getirip sabit bırakırsanız oda ısısına göre vana yavaş yavaş kısacağı için radyatörler daha yavaş soğur ve ses çıkarma olasılığı azalır. Bu yataklar radyatörle beraber satılır. Onların montaj kitinin içindedir. Ancak radyatörün arkasındaki kısma bakacak olursanız duvardaki sabit konsola takıldığı kısma yarılmış hortum gibi bir malzeme geçirmeyi deneyebirisiniz. Metal metale sürtmenin önüne geçmek için. Demirdöküm bayilerinde bu parçaları görebilirsiniz. Çok basit ama bir o kadar da iş görüyorlar. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 18 Aralık 2014 Paylaş 18 Aralık 2014 Termostatik vana kullanımı ile yapılacak tasarruf oda termostatı kullanılarak yapılan tasarruftan daha fazladır. Isı kaybı saatlere bağlıdır. Isıtıcıyı kullanmadığınız sürece ortamdan dışarıya doğru ısı kaybı olacağından tekrar ortamı ısıtmak gerektiğinde aynı enerjiyi harcarsınz. Kullandığınız kombi zaten modülasyonlu. Termostatik vana kullanımına tam uygun. Yatak odaları ve evin sıklıkla kullanılmayan bölümlerinde vanaları daha kısık, yaşam alanlarında gerekli konfor seviyesine ayarlarsınız. Mutlak surette zaman ayarı yapmak istiyorsanız o zaman da kombinin oda termostatı bağlantı çıkışlarına zaman saati takın - sabit olarak kombinin yanında kalsın. Ayarladığınız sürelerde kombi çalışır ve termostatik vanalardan istediğiniz ısıtma seviyesine gelir. nasıl bir zaman saati önerilir? Özel bir jenerik türü var mı kombiler için? 220V için olanları modifiye etmek ya da panel tipi V olanları kullanmak mı gerekiyor? Yorum bağlantısı
Emrah Altun 18 Aralık 2014 Yazar Paylaş 18 Aralık 2014 Bu arada benzer hava şartlarında oda termostatından önce günde ortalama 6 m3 tüketim vardı. Şu anda gülük 3.5 m3 yakıyoruz. O da evde yenidoğan olduğu için gece yatarken ayarı düşürmediğimizden. Termostatik Vana takınca tüketimi biraz daha düşürebilirim sanırım. Ev 1 yıllık bina, komple yalıtımlı, doğuya bakıyor ve 10 katlı binanın 9. katı. Yorum bağlantısı
Cemal Cangöner 19 Aralık 2014 Paylaş 19 Aralık 2014 nasıl bir zaman saati önerilir? Özel bir jenerik türü var mı kombiler için? 220V için olanları modifiye etmek ya da panel tipi V olanları kullanmak mı gerekiyor? Tercih size kalmış. En basit olanını bile kullanabilirsiniz. Kumanda için gerekli olan sadece on-off kontak çıkışı. Benim önerim haftalık programlı olanlar. Hafta içi farklı saatlere - hafta sonu sürekli açık olarak ayarlama imkanı var. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 22 Aralık 2014 Paylaş 22 Aralık 2014 Bu nasıl sestir yahu? Gece duysam camdan atarım kendimi 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 22 Aralık 2014 Paylaş 22 Aralık 2014 Bizim evde de bu vanalardan var. Milim ses yok. 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 22 Aralık 2014 Paylaş 22 Aralık 2014 Aynı olay benim vanalarda da var . Aynı vana bendeki de. Termostatik valf kapanırken geliyor sesi. Eğer kombi 60 dereceye ayarlı ise yapmıyor. 50 derecede yapıyor. Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 22 Aralık 2014 Paylaş 22 Aralık 2014 Bizim evde de bu vanalardan var. Milim ses yok. bizdede aynı vana var, 2 yıldan beri kullanıyoruz hiç ses duymadım Yorum bağlantısı
Servet Aydın 22 Aralık 2014 Paylaş 22 Aralık 2014 Abi ısı ne kadar yüksek ise ses o kadar az ve kısa oluyor. Ha bendeki belli belirsiz ses çıkarıyor. Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 22 Aralık 2014 Paylaş 22 Aralık 2014 ses olanlar merkezi sistem kullananlar galiba. Yorum bağlantısı
Recommended Posts