İçeriğe Yönlendir

Kadranda Bulununan Teyp Ekran Bilgisinin Görünmemesi.

Hüseyin Sönmez

Recommended Posts

Hüseyin Sönmez

Merhaba,

Bilindiği üzere Fisyon marka aracım full donanımlı (LUX) olduğu için üzerinde 6000CD teyp bulunmaktaydı, standart donanımlarda pikap mı vardır, kasetçalar mı bilmiyorum, teyp ekran bilgisi kadran üzerinde görülüyordu, radya kanllarının ismi, aux cd falan bişeyler diyordu, daha sonra double din teyp alarak araca değer katabileceğimizi düşündük ve teybi değiştirdik, multimedya tep ile kadranda herhangi bir bilgi görünmüyordu bu durumu teybin standart olmamasından kaynaklandığına yorarak bir mğddet kullandık, daha sonra multimedya teyp ile yollarımızı ayırdık, bu sefer Sony teyp aldım ancak bu teyp de de ekran bilgisini göremedik bunu da orjinal olmamasına yorduk, geçenlerde bir sebepten dolayı 6000CD teybi yeniden taktım ve yine ekran bilgisinin olmadığını gördüm.

Sorum şudur: Kadrandaki ekran bilgisini yeniden aktif hale nasıl getirebilirim?

Yorum bağlantısı
Ekin Güney

Merhaba,

Bilindiği üzere Fisyon marka aracım full donanımlı (LUX) olduğu için üzerinde 6000CD teyp bulunmaktaydı, standart donanımlarda pikap mı vardır, kasetçalar mı bilmiyorum, teyp ekran bilgisi kadran üzerinde görülüyordu, radya kanllarının ismi, aux cd falan bişeyler diyordu, daha sonra double din teyp alarak araca değer katabileceğimizi düşündük ve teybi değiştirdik, multimedya tep ile kadranda herhangi bir bilgi görünmüyordu bu durumu teybin standart olmamasından kaynaklandığına yorarak bir mğddet kullandık, daha sonra multimedya teyp ile yollarımızı ayırdık, bu sefer Sony teyp aldım ancak bu teyp de de ekran bilgisini göremedik bunu da orjinal olmamasına yorduk, geçenlerde bir sebepten dolayı 6000CD teybi yeniden taktım ve yine ekran bilgisinin olmadığını gördüm.

6000 cdnin menü özelliklerinde off olan bişeyi on yapmanız gerekebilir fikir vermesi açısından yazıyorum emin değilim. Ama bence aktif hale bilgisayara bağlanıp kilometre bilgisi kısmındanda aktif hale getiriliyor olabilir. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Başka fikri olan yok mudur, hemen cevap bekliyorum acele edin biraz araştırıp bulun. :p

Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Fiesta'da bende Sony'e geçtiğimde kapanmıştı. 

O bolüm boş geliyor ve gözüme batıyordu.  

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Benim arabada menüden açılıp kapanıyor. Sende de menü varsa karıştır ;)

Menü derken teybin menüsü mü?
Yorum bağlantısı
Ekin Güney

Başka fikri olan yok mudur, hemen cevap bekliyorum acele edin biraz araştırıp bulun. :p

sizin gibi fusion eksperi bir insana hiç yakıştırmadım bu konuyu itibarınızı zedeliyor. siz bilmiyorsa biz nasıl bilelim  :biggrin:

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Merhaba,

Focusum varken serviste bilgisayar yardımı ile teyp bilgisi yol bilgisayarı ekranına gelmişti.. Hatta sonradan ben açıp kapatabiliyordum.. Teyp 6000cd iken Sony yapmıştım hatta.. Fark yok işleyişinde..

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Arabanın menüsü. Yolbilgisayarından girilen.

Hiç kurcalamadım aslında.

Focusum varken serviste bilgisayar yardımı ile teyp bilgisi yol bilgisayarı ekranına gelmişti.. Hatta sonradan ben açıp kapatabiliyordum.. Teyp 6000cd iken Sony yapmıştım hatta.. Fark yok işleyişinde..

Bir de Rus abilerde gördüm aynı model araçlarda yakıt miktarını da ekranda gösteriyordu bunu da sanırım gauge (gauş,goouş) menüden yapıyorlar olmalı.

sizin gibi fusion eksperi bir insana hiç yakıştırmadım bu konuyu itibarınızı zedeliyor. siz bilmiyorsa biz nasıl bilelim  :biggrin:

Teyp standart dışı donanıma girer uzmanlığımın dışında kalıyor.

Yorum bağlantısı

bende de senin ekranlı teyp takılı,arabada saat yok yavv

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

bende de senin ekranlı teyp takılı,arabada saat yok yavv

yan tarafta clk tuşu gibi bir şey var ekranın hemen sol yanında ona basınca ekranda saat gözüküyor :)

Teybi nasıl getirdik çaynadan bir bilseniz. :)

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Ben eskişehirde adam bulamadım düzgün montaj yapan yerine oturmadığı için ses yapıyor namussuz :)

Biz kendimiz yapmıştık, bir akşam ayazda.

Ses yapmayan yer mi var, ses ford da standart donanım, şimdi de göstergenin oralardan bir ses geliyor tıkır tıkır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Ben eskişehirde adam bulamadım düzgün montaj yapan yerine oturmadığı için ses yapıyor namussuz :)

Ses yapmayan yer mi var, ses ford da standart donanım, şimdi de göstergenin oralardan bir ses geliyor tıkır tıkır.

Yav arkadaş ses yapıyor diyorsunuz,hiç çıt yok arabada maşallah :) arabadaki tek ses kolçakla koltukların birbirine sürünmesinden kaynaklı gıcırtı :)

yan tarafta clk tuşu gibi bir şey var ekranın hemen sol yanında ona basınca ekranda saat gözüküyor :)

teypte mi çıkıyor saat yoksa gösterge ekranında mı ? 

Hüseyin abi sen bilirsin bu işi , torpido ve ayak aydınlatması yapmak lazım yaa :)

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Hüseyin abi sen bilirsin bu işi , torpido ve ayak aydınlatması yapmak lazım yaa :)

Bir gün benim arabaya bak fikir verecektir.

Yorum bağlantısı

Bir gün benim arabaya bak fikir verecektir.

Yakın zamanda görüşmek farz oldu o zaman :) Beylikdüzü buluşmaları azaldı galiba bu aralar

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Yakın zamanda görüşmek farz oldu o zaman :) Beylikdüzü buluşmaları azaldı galiba bu aralar

Beylikdüzü çok esiyor.

Yorum bağlantısı
Taner Gündüz

benimde teybim 6000 cd çalardı sony mp3 taktım fakat menüden girdim teyp ekran bilgisi çıkıyor 

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

benimde teybim 6000 cd çalardı sony mp3 taktım fakat menüden girdim teyp ekran bilgisi çıkıyor 

Bende yazılımda olan bir sıkıntı oluşmuş galiba,

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Bilmiyorum abi ama bi tuhaflıklar var bu işte

Bir şekilde resetlemek gerekiyor galiba, nasıl olur bilmiyorum aküyü söküp taksam olur mu bilemedim.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Kadrana bilgi canbus verisi ile gelir. Teyp değişimi esnasında can veri hattına voltaj geldi ise ekran üzerindeki can entegresi uçmuş olabilir Hüseyin. Ekranı test etme şansı varmı, birde aynı ekran başka bilgileri gösteriyor mu ?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...