Semih Usluer 15 Aralık 2014 Paylaş 15 Aralık 2014 Merhaba arkadaşlar 2011 ecoboost aracımda derin çukur yada tümseklerden geçerken sürücü koltuğunun yan süngerlerinden ( yani koltukta bende sallanınca yada hareket edince diyelim) çok rahatsiz edici bir gıcırtı sesi geliyor. Ses vidalardan mekanizmadan falan değil yan süngerlere elimle bastırıp hareket ettirdiğimde de aynı ses geliyor. Böylebir sorunla karşılaşan oldumu yada nasıl çözebilirim yatdımcı olursanız sevinirim.. Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz 15 Aralık 2014 Paylaş 15 Aralık 2014 Arda abi'de de benzer bir ses vardı diye hatırlıyorum. Döşemecide yaptırmıştı.. Yorum bağlantısı
Cem Dilmen 15 Aralık 2014 Paylaş 15 Aralık 2014 Buradaki 2. selective de de aynı problem var. O şekilde biniyor ama bariz belli o ses... Yorum bağlantısı
Semih Usluer 15 Aralık 2014 Yazar Paylaş 15 Aralık 2014 Sanırım döşeme süngeri problemli aklıma başka bişey gelmiyor böyle bi arabada nasıl olurböyle bişey aklım almıyor Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol 15 Aralık 2014 Paylaş 15 Aralık 2014 Aynı araçtan ve aynı şikayetten Arda Bülent arkadaşımızda muzdaripti, sanayi de tanınmış işinin ehli bir ustada koltuk tamamen sökülerek yaylar ve metal aksam kontrol edildi ve gevşeyen yerler düzeltilerek sorun giderildi. Sizede usta bir döşemeci yolu görünüyor gibi kolay gelsin.... Yorum bağlantısı
Bekir Mızrak 15 Aralık 2014 Paylaş 15 Aralık 2014 Ben focus aracımı aldığımda kendim döşemeleri komple söküp çamaşır makinasında yıkamış geri takmıştım, yaslandığımız süngerin arka kısmında ızgara şeklinde yaylı tel var, onlar yaslandığın zaman esneme yaptığı zaman tel diğer telin üzerinde kayıp ses yapıyor, ben onları düzeltmiştim ama şu aralar yine başladı zaman zaman yine ses yapıyor, büyük bi ihtimal sendeki ses te aynı şey olabilir. Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel 15 Aralık 2014 Paylaş 15 Aralık 2014 Merhaba arkadaşlar 2011 ecoboost aracımda derin çukur yada tümseklerden geçerken sürücü koltuğunun yan süngerlerinden ( yani koltukta bende sallanınca yada hareket edince diyelim) çok rahatsiz edici bir gıcırtı sesi geliyor. Ses vidalardan mekanizmadan falan değil yan süngerlere elimle bastırıp hareket ettirdiğimde de aynı ses geliyor. Böylebir sorunla karşılaşan oldumu yada nasıl çözebilirim yatdımcı olursanız sevinirim..Semih bey koltuğun içine 100 tl kaçmış çıkartılması lazım. Şaka bir yana komple koltuk derisi sokulecek yaylar tekrar sikistirilacak. Ama dikkat edin eğer yanlış bir ustaya yaptirirsaniz hem koltugunuzun koltuk isitmasi ölür hemde elektriksel sıkıntı olur. Koltuk sokuldugunde arabaya tekrar aşık oldum. Çünkü gerçekten ford çok emek ve para harcamış. Bunu koltuk döşeme ci soylediMerhaba arkadaşlar 2011 ecoboost aracımda derin çukur yada tümseklerden geçerken sürücü koltuğunun yan süngerlerinden ( yani koltukta bende sallanınca yada hareket edince diyelim) çok rahatsiz edici bir gıcırtı sesi geliyor. Ses vidalardan mekanizmadan falan değil yan süngerlere elimle bastırıp hareket ettirdiğimde de aynı ses geliyor. Böylebir sorunla karşılaşan oldumu yada nasıl çözebilirim yatdımcı olursanız sevinirim.. Yorum bağlantısı
Semih Usluer 16 Aralık 2014 Yazar Paylaş 16 Aralık 2014 Semih bey koltuğun içine 100 tl kaçmış çıkartılması lazım. Şaka bir yana komple koltuk derisi sokulecek yaylar tekrar sikistirilacak. Ama dikkat edin eğer yanlış bir ustaya yaptirirsaniz hem koltugunuzun koltuk isitmasi ölür hemde elektriksel sıkıntı olur. Koltuk sokuldugunde arabaya tekrar aşık oldum. Çünkü gerçekten ford çok emek ve para harcamış. Bunu koltuk döşeme ci soylediArda bey titanyum aracım deri koltuk ve ısıtma yok. Yardımınız için çok teşekkür ederim en kısa zamanda bir döşemeciye gideceğim... Yorum bağlantısı
Ersin Uçan 17 Ocak 2015 Paylaş 17 Ocak 2015 Semih bey koltuğun içine 100 tl kaçmış çıkartılması lazım. Şaka bir yana komple koltuk derisi sokulecek yaylar tekrar sikistirilacak. Ama dikkat edin eğer yanlış bir ustaya yaptirirsaniz hem koltugunuzun koltuk isitmasi ölür hemde elektriksel sıkıntı olur. Koltuk sokuldugunde arabaya tekrar aşık oldum. Çünkü gerçekten ford çok emek ve para harcamış. Bunu koltuk döşeme ci soyledi Aynı sorun bende de var ve çok can sıkıcı. Arda Abi yazın Adana'ya geleceğim. Mersin'e uğrayayım da beni yaptırdığın ustaya bir yönlendir sana zahmet. Hem vaktin olursa tanışma fırsatımız da olur:) Yorum bağlantısı
Misafir 17 Ocak 2015 Paylaş 17 Ocak 2015 Mk3'te de koltuğun minderin sağ desteğinden gelirdi arada bu yay sesi. Elimle bastırırdım geçerdi. 2 -3 ayda bir 2 saniyelik hareketle çözülürdü. Ford sesi keseceğine sürekli hale getirmiş Bu tip koltuk sesleri ve milimlik koltuk sallanmaları keyfi çok bozar. Neyse ki Arda Bey tecrübe ettiği için sorunun kaynağı ve çözümü belli olmuş. Aslında belki bu konu sabit olsa iyi olacak. Bu tip kronik problemlerin kolay indekslenmesi ve bulunması açısından. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Ersin Uçan 17 Ocak 2015 Paylaş 17 Ocak 2015 Mk3'te de koltuğun minderin sağ desteğinden gelirdi arada bu yay sesi. Elimle bastırırdım geçerdi. 2 -3 ayda bir 2 saniyelik hareketle çözülürdü. Ford sesi keseceğine sürekli hale getirmiş Bu tip koltuk sesleri ve milimlik koltuk sallanmaları keyfi çok bozar. Neyse ki Arda Bey tecrübe ettiği için sorunun kaynağı ve çözümü belli olmuş. Aslında belki bu konu sabit olsa iyi olacak. Bu tip kronik problemlerin kolay indekslenmesi ve bulunması açısından. Saygılarımla. Bence de bu kronik sorunu sabit konu haline getirmek gerekebilir. Aşağıda da benzer bir konu var. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/252202-koltuk-ses-yap%C4%B1yor/ Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel 17 Ocak 2015 Paylaş 17 Ocak 2015 Aynı sorun bende de var ve çok can sıkıcı. Arda Abi yazın Adana'ya geleceğim. Mersin'e uğrayayım da beni yaptırdığın ustaya bir yönlendir sana zahmet. Hem vaktin olursa tanışma fırsatımız da olur:)Ersin herzaman beklerim. Mersine geldiğinde tel no 5323835323 1 Yorum bağlantısı
Ersin Uçan 17 Ocak 2015 Paylaş 17 Ocak 2015 Ersin herzaman beklerim. Mersine geldiğinde tel no 5323835323 Tamam abicim kaydediyorum numarayı haberleşiriz. Yorum bağlantısı
Ersin Uçan 19 Ocak 2015 Paylaş 19 Ocak 2015 Merhaba arkadaşlar 2011 ecoboost aracımda derin çukur yada tümseklerden geçerken sürücü koltuğunun yan süngerlerinden ( yani koltukta bende sallanınca yada hareket edince diyelim) çok rahatsiz edici bir gıcırtı sesi geliyor. Ses vidalardan mekanizmadan falan değil yan süngerlere elimle bastırıp hareket ettirdiğimde de aynı ses geliyor. Böylebir sorunla karşılaşan oldumu yada nasıl çözebilirim yatdımcı olursanız sevinirim.. Semih Bey merhaba Dün yaptığım incelemede bir şey fark ettim. Koltuğun yan destek süngerlerini elimle sıkınca gıcırtı sesi geliyordu. Bel destek ayarı için yuvarlak bir plastik var onu söküp (çekince geliyor) deriyi deri temizleyici ile güzelce temizleyip plastiği geri taktım ve artık o ses gelmiyor. Aynı şeyi derinin plastik aksamla temas ettiği her yere (koltuk yan plastikleri vb.) uyguladım. Yalnız benim aracımdaki ses sorunu sadece bu değil koltuk esneme yapınca mekanik bir gıcırtı geliyor. Onu da artık bir şekilde çözeceğiz. Yorum bağlantısı
Semih Usluer 20 Ocak 2015 Yazar Paylaş 20 Ocak 2015 Semih Bey merhaba Dün yaptığım incelemede bir şey fark ettim. Koltuğun yan destek süngerlerini elimle sıkınca gıcırtı sesi geliyordu. Bel destek ayarı için yuvarlak bir plastik var onu söküp (çekince geliyor) deriyi deri temizleyici ile güzelce temizleyip plastiği geri taktım ve artık o ses gelmiyor. Aynı şeyi derinin plastik aksamla temas ettiği her yere (koltuk yan plastikleri vb.) uyguladım. Yalnız benim aracımdaki ses sorunu sadece bu değil koltuk esneme yapınca mekanik bir gıcırtı geliyor. Onu da artık bir şekilde çözeceğiz. Merhaba Ersin bey aracımın koltukları deri değil ama genede o yan destekten ses geliyor bendede ( sadece sol taraftan) frene basınca yada böyle çukurlardan geçince gelen gıcırtı sesi için dün inceleme yaparken koltuğun arkasına geçip sertçe ileri geri hareket ettirince sol taraf altta bir bağlantı vidasının baya bi gevşediğini farkettim malum havalar soğuk müsait biryerde koltuğu iyice kaldırıp tüm vidaları kontrol edeceğim sizdeki ses te bundan olabilir bi bakın derim.. 1 Yorum bağlantısı
Ersin Uçan 20 Ocak 2015 Paylaş 20 Ocak 2015 Merhaba Semih Bey, Şükürler olsun ki ben sorunu çözdüm. Koltuğu olduğu yerde sallayınca gıcırtı olmuyor, sadece oturup yolda giderken oluyordu. Arkama yaslanmadan sürmeyi denedim yine de oldu. Koltuğun her yerine ayrı ayrı baskı uyguladım yine ses yok. En sonunda raylarla alakalı olacağını düşündüm, çünkü üzerinde oturup seyahat ederken koltuk ileri - geri hareket etme eğiliminde olup raylara baskı uyguluyor. Koltuğu en öne ve en arkaya çekerek tüm ray boyunca WD-40 sprey sıktım. Şu anda sesten eser yok:) Bir de koltuğu tam yatırınca döşemeyi biraz kenara çekerek üst ve alt kısmı bağlayan dişliyi görebilirsiniz. Buraya da WD-40 uyguladım garanti olsun diye. Şu anda her şey yolunda. 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts