Fatih Cesko 17 Aralık 2014 Paylaş 17 Aralık 2014 Merhaba Arkadaslar, Gecen gun yolda giderken basima bi aksilik geldi. Isiklarda durdum yesilin yanmasini beklerlekn aracim birden stop eti. Calistirmaya calistim ama calismadi. Neyse cekiciyi cağirdik arabayi ford yetkili servisine cektirdim. Yetkili serviste ustalar motor kapagini acti ve motor kayışının koptuğunu gördü.Hatta motor kayşını kapatan plastik parçalar da zarar görmüştü. Neyse arabayi orda braktim 2 gun falan ugrastilar, motor kayışı değisti birkaç ufak tefek zarar da vardi onlar da onarıldı. Ustanın dediğine göre çok şanslıymışım çünkü motorun içinde hiç zarar görülmemiş. Bugün arabayı teslim aldim servisten ve yolda giderken motorun sesinin arttiğini farkettim, hem rolantide hem de yolda giderken normalden fazla ses olduğunu hissetim. Acaba bunu sebebi nedir bilen varmi ? Motor kayışının yeni olmasi motor sesini yükseltirmi.. yada motorun icinde bir zarar oluşmuş olabilirmi. Bu konuda yardimci olabilirseniz çok mutlu olurum, çünkü bugün arabayi servisten aldigimda ve motorun sesi yükseldigini duydugumda moralim çok kötü bozuldu. Arac 2007 c-max 1.6 tdci Yorumlarinizi bekliyorum. Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin 17 Aralık 2014 Paylaş 17 Aralık 2014 Kopan kayış triger miydi, yoksa V kayış mı? Triger kayışının plastik muhafazası vardır, V kayışın değil. Sorunun cevabı için benim tahminim, kayış sert olduğu için ses yapıyordur. Ben geçenlerde aracıma dayco marka V kayış taktırmıştım. Kayış çok sertti ve çok ses yaptığını gördüm. Bunun ardından daha yumuşak olan Contitech marka alıp taktırdım, diğerine göre daha az ses çıkarıyordu. Yorum bağlantısı
Ahmet Aydın 18 Aralık 2014 Paylaş 18 Aralık 2014 (düzenlendi) Yağ degisimi oldu mu?Benim 2005 fiesta aracimdada triger kopmuştu.Bence mutlaka yağ değişimi olmuştur.Castrol yerine elf marka yağ katilmisti.Aracimda ses bariz artmisti. 18 Aralık 2014 tarihinde Ahmet AYDIN tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Fatih Cesko 2 Şubat 2015 Yazar Paylaş 2 Şubat 2015 Merhaba degerli arkadaslar.. Yaklasik 1 ay once diger bi konu acmistim, basima gelen olayi anlatim.. fakat okadariyla kalmadi ve olaylar devam eti.. Eski konumu okuyan arkadaslar belki hatirlayacaktir, yaklasik 1 ay once aracimin triger kayasi koptu ve yolda kaldim, sonrasinda aracmi tamir icin Ford yetkili servise goturdum ve triger kayisi ve su pompasi degisti, bide motorun icinde ismini bilmedigim birkac parca degisti. Ama araci teslim aldigimda motorun sesi degismisti ve daha gorultulu calisiyordu.. serviste bana soylenen sey belki motorun herhangibir valf i kucuk zarar gormus olabilir ve ses ondan gelir demistiler, fakat kesinlike bu bi sorun yapmaz boyle devam edin dediler. Cunku motorun valf i degistirmek icin motorun tumunun acilmasi gerekiyormus ve bu cok pahaliya patlayacagindan bunu yapmami tafsi etmediler. Neise boyle 1 kusur ay devam etim.. 2 gun once babmi havalani sabah 4.30 goturmeye giderken arac hareket halindeyken birden stop eti, stop etmeden hemen once motor agriza sistemi isigi yandi bi de yag sinyali yandin, zaten ondan hemen 1-2 saniye sonra arac stop eti. Araci hemen kenara cekip gece orda biraktim. Sabah bi arkadasimla araci cekerek yetkili servise goturdum. Goturdugmden birkac saat sonra beni telefonla arayip o kara haberi verdiler.. Motorun 4 numarali pistonu agir hasar almis ve bunun onarilmayacak durumda oldugunu soylediler. Bugun servise gitim motorun ne halde oldugunu gormek icin ve gordugum sey korkunctu. 4 uncu pistonun ustundeki valf kirmils ve pistonun ustune dusmus, piston da o kirilan parcayi sikarak hem kendisini hem de etrafindaki seylere buyuk zarar vermis. Ben sorunlugunu serviste oldugunu dusunuyorum, cunku aracimi teslim aldigimda onlara soylemistim motordan fazla ses geliyor diye ama onlar ciddi e almadilar. Bugun soyledim bu sizin sorumlugunuz diye, fakat onlar bu gecen olaydan kaynaklanmiyor diyorlar.. pek inanasim gelmiyor acikcasi. Yetkili servisin bana soyledigi bu motorun onarilmasinin mumkun olmadigini soylediler.. tek secenek motorun degismesi imis. Gercekten ne yapacagimi sasirdim.. bi de yetkili servisin hic profesionel olmadigini dusunuyorum.. Size motorun halini de paylasiyorum.. fikirlenizi almak istedim. Acaba benim bu c-max a kulanik bir motor bulsam sorun olurmu.. rahat edebilirmiyim motru degistirisem hic bilemiyorum. Dusuncelerinizi verirseniz cok sevinirim Motorun su an ki hali: Burda da gecen sefer ki degisen parcalari paylasiyorum. Ismini bilmedigim paraca bu Yorum bağlantısı
Serkan Turan 3 Şubat 2015 Paylaş 3 Şubat 2015 Geçmiş olsun çok üzücü bir olay. Motoru yenileyeceksiniz başka yolu yok sanırsam.. Yorum bağlantısı
Taner Gündüz 3 Şubat 2015 Paylaş 3 Şubat 2015 Sorun büyük bence aracı bu halde satmayı deneyin ve bir dahada bakımsız araç almayın derim. alınacak motorun içeriği ve garantisi olmayacağından yeni sıfır motorun fiyatı çok olucağından ve ileride yaşanabilecek bir sorun yüzünden canınızın çok sıkılacağından aracın bu halde satılması bence daha hayırlı. Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz 3 Şubat 2015 Paylaş 3 Şubat 2015 Çok geçmiş olsun. Devirdaim su pompası dediğiniz parçada sanki 1 ay önce değişmemiş gibi. Servisten onu bile bekledim açıkçası. Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ 3 Şubat 2015 Paylaş 3 Şubat 2015 Geçmiş olsun. Bir ay önce tamir eden usta ihtiyatlı davransaydı belki bu kadar hasar olmazdı. Yorum bağlantısı
Cem Yilmaz 3 Şubat 2015 Paylaş 3 Şubat 2015 (düzenlendi) Triger değişimi sırasında sente kaçıklığı vs. gibi bir durum oluşmuş ve sorunun kaynağı işçilik hatası kaynaklı olabilir... Keske aracınız düzgün çalışana kadar servisten teslim almasaydınız. Belki rektifiye ile kurtarabilirsiniz. Servis dışında, bilindik bir motorcu ile konuşmanızı öneririm.. Zor bir süreç, Geçmiş olsun.. 3 Şubat 2015 tarihinde Cem Yilmaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 3 Şubat 2015 Paylaş 3 Şubat 2015 Triger kopma sonrası belli ki zarar goren subap olmus. Siz bunu sesten anlayip bildirmissiniz ancak servis kaale almamis. Subap sonunda kırılmis. Yapacak bir sey yok. Serviste motor sesli calisiyor diye kaydınız varsa bir nebze hakkiniz var. Aksi halde isiniz zor Bu arada eski konunuzla birleştiriyor olacağım. Yorum bağlantısı
Yasir Baş 3 Şubat 2015 Paylaş 3 Şubat 2015 Geçmiş olsun.. Hurdacılardan iyi bir motor alabilirsiniz ama işi bilen biri ile gitmek lazım. Mesela sanayideki kendi motor ustanız gibi vs. Ayrıca Sani Beye de katılıyorum ama servis işte kayıt yoksa ikna etmek çok zor. Umarım başarırsınız. Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt 3 Şubat 2015 Paylaş 3 Şubat 2015 detaylara girmeden kısaca 1 aydan önce servisten çıkan bir aracın bu hale gelmesi için büyük bir ihmal olması lazım,servis elbet sorumluluğu üstüne almayacaktır sonuç kötü malum çok geçmiş olsun..... Yorum bağlantısı
Emrah Altun 3 Şubat 2015 Paylaş 3 Şubat 2015 Hocam bu halde bence aracı elden çıkarmayı deneyin. Satış esnasında ettiğiniz zarar motor masrafından çok olmayacaktır heralde. Servisin işgüzarlığı. Sesi düzgün çıkmayan bir motoru bile bir şey olmaz diye gönderebiliyorlarsa o işi bıraksınlar. Yorum bağlantısı
Fırat Önal 3 Şubat 2015 Paylaş 3 Şubat 2015 Geçmiş olsun. Üzücü bir durum. Eğer arabanızı seviyorsanız yaptırın. İşini bilen ustalar saat gibi yapar. Ama serviste yaptırmayın. Yok ben soğudum arabadan diyorsanız satın bu şekilde. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 3 Şubat 2015 Paylaş 3 Şubat 2015 servisin kusuru var. Olay mahkemelik bence. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 3 Şubat 2015 Paylaş 3 Şubat 2015 Merhaba degerli arkadaslar.. Yaklasik 1 ay once diger bi konu acmistim, basima gelen olayi anlatim.. fakat okadariyla kalmadi ve olaylar devam eti.. Eski konumu okuyan arkadaslar belki hatirlayacaktir, yaklasik 1 ay once aracimin triger kayasi koptu ve yolda kaldim, sonrasinda aracmi tamir icin Ford yetkili servise goturdum ve triger kayisi ve su pompasi degisti, bide motorun icinde ismini bilmedigim birkac parca degisti. Ama araci teslim aldigimda motorun sesi degismisti ve daha gorultulu calisiyordu.. serviste bana soylenen sey belki motorun herhangibir valf i kucuk zarar gormus olabilir ve ses ondan gelir demistiler, fakat kesinlike bu bi sorun yapmaz boyle devam edin dediler. Cunku motorun valf i degistirmek icin motorun tumunun acilmasi gerekiyormus ve bu cok pahaliya patlayacagindan bunu yapmami tafsi etmediler. Neise boyle 1 kusur ay devam etim.. 2 gun once babmi havalani sabah 4.30 goturmeye giderken arac hareket halindeyken birden stop eti, stop etmeden hemen once motor agriza sistemi isigi yandi bi de yag sinyali yandin, zaten ondan hemen 1-2 saniye sonra arac stop eti. Araci hemen kenara cekip gece orda biraktim. Sabah bi arkadasimla araci cekerek yetkili servise goturdum. Goturdugmden birkac saat sonra beni telefonla arayip o kara haberi verdiler.. Motorun 4 numarali pistonu agir hasar almis ve bunun onarilmayacak durumda oldugunu soylediler. Bugun servise gitim motorun ne halde oldugunu gormek icin ve gordugum sey korkunctu. 4 uncu pistonun ustundeki valf kirmils ve pistonun ustune dusmus, piston da o kirilan parcayi sikarak hem kendisini hem de etrafindaki seylere buyuk zarar vermis. Ben sorunlugunu serviste oldugunu dusunuyorum, cunku aracimi teslim aldigimda onlara soylemistim motordan fazla ses geliyor diye ama onlar ciddi e almadilar. Bugun soyledim bu sizin sorumlugunuz diye, fakat onlar bu gecen olaydan kaynaklanmiyor diyorlar.. pek inanasim gelmiyor acikcasi. Yetkili servisin bana soyledigi bu motorun onarilmasinin mumkun olmadigini soylediler.. tek secenek motorun degismesi imis. Gercekten ne yapacagimi sasirdim.. bi de yetkili servisin hic profesionel olmadigini dusunuyorum.. Size motorun halini de paylasiyorum.. fikirlenizi almak istedim. Acaba benim bu c-max a kulanik bir motor bulsam sorun olurmu.. rahat edebilirmiyim motru degistirisem hic bilemiyorum. Dusuncelerinizi verirseniz cok sevinirim Motorun su an ki hali: Burda da gecen sefer ki degisen parcalari paylasiyorum. Ismini bilmedigim paraca bu Konunuz birleştirilmiştir. Tekrardan geçmiş olsun. Yorum bağlantısı
Misafir 3 Şubat 2015 Paylaş 3 Şubat 2015 Geçmiş olsun gerçekten üzücü bir durum. Yalnız, ilk olaydan sonra farkettiğiniz sadece ses artışı mıdır? Bence motor performansında da ciddi düşüş olması gerekir. Hatta araç fazlaca duman atması gerekir. Bunları farketmediniz mi? Yorum bağlantısı
Fatih Cesko 3 Şubat 2015 Yazar Paylaş 3 Şubat 2015 Herkese iyi dilekleriniz icin tesekur ederim.. gercekten cok ozucu bir olay. Sorun büyük bence aracı bu halde satmayı deneyin ve bir dahada bakımsız araç almayın derim. alınacak motorun içeriği ve garantisi olmayacağından yeni sıfır motorun fiyatı çok olucağından ve ileride yaşanabilecek bir sorun yüzünden canınızın çok sıkılacağından aracın bu halde satılması bence daha hayırlı.Taner bey, araci aldigimda arac bakimisz di diyemem, cunku araci yaklasik 2 yil once almistim, aldigimda 93000km de idi. Su an 140000 civari ve bu olaydan baska hic bir sorunum olmadi ve aractan gayet memnundum. Yeni motor fiyatlari bizim buralarda 5000 Euro ya yakin, ve kesinlikle bukadar fazla yatirim yapmak bu arac icin degecegini sanmiyorum. Ikinci el bi motor bakmayi dusunuyorum, araci cok sevdigim icin satmak pek icimden gelmiyor acikcasi Çok geçmiş olsun. Devirdaim su pompası dediğiniz parçada sanki 1 ay önce değişmemiş gibi. Servisten onu bile bekledim açıkçası. Sami bey, servisten eski su pompasini teslim aldim, heralde degistirmistiler.. ama bunlardan hersey beklenirGeçmiş olsun. Bir ay önce tamir eden usta ihtiyatlı davransaydı belki bu kadar hasar olmazdı.Tesekur ederim Serkan bey, bence de kayis koptuktan sonra ustanin her seyin yerli yerinde oldugunu emin olmasi gerekiyor.. ustune ustun motor sesli calisiyor uyarisini verdim.. ama ciddie e almadilar Triger değişimi sırasında sente kaçıklığı vs. gibi bir durum oluşmuş ve sorunun kaynağı işçilik hatası kaynaklı olabilir... Keske aracınız düzgün çalışana kadar servisten teslim almasaydınız. Belki rektifiye ile kurtarabilirsiniz. Servis dışında, bilindik bir motorcu ile konuşmanızı öneririm.. Zor bir süreç, Geçmiş olsun.. Tesekure ederim Cem bey, serviste her nekadar kabul etmek istemeseler de bence kesin iscilik ihmalinden kaynaklanan bi durum, onlarin degisine gore hic alakasi olmayan bisey.. ama akil var mantik var. Triger kopma sonrası belli ki zarar goren subap olmus. Siz bunu sesten anlayip bildirmissiniz ancak servis kaale almamis. Subap sonunda kırılmis. Yapacak bir sey yok. Serviste motor sesli calisiyor diye kaydınız varsa bir nebze hakkiniz var. Aksi halde isiniz zor Bu arada eski konunuzla birleştiriyor olacağım. Sani bey, Aracimi servisten alir almaz araci ilk calistirdigimda motorun sesinin degistigini farketim, belki motor souk diye bi tur atim ama ses kesilmedi.. bende hemen servise geri donerek biseyler yolunda olmadigini soyledim, servisteki teknisiyenle beraber aracla bi tur atik.. adam bana evet biraz ses var ama bi sorun olmaz dedi.. kendi aracim olsa asla motorunu acmasdim.. boyle rahatlikta yola devam edebilirsin diyerek yol verdilerGeçmiş olsun.. Hurdacılardan iyi bir motor alabilirsiniz ama işi bilen biri ile gitmek lazım. Mesela sanayideki kendi motor ustanız gibi vs. Ayrıca Sani Beye de katılıyorum ama servis işte kayıt yoksa ikna etmek çok zor. Umarım başarırsınız.Sagolun Yasir bey, Hurdacidan 300 Euro ya 2007 model 170000 KM de bir motor bulduk, fakat ne durumda oldugunu bilemiyorum.. biraz daha arastirip bakma gerek. Benim dusundugum hurdacidan 2el bi motor alip icindeki her seyi degistirmek istiyorum.. bu bana biraz pahaliya patlayabilir fakat motorum yeni gibi olur. Ama obur taraftan eger motor acilir ve parcalar yerine iyi oturmasa yine sorunlarla karsilasmak istemiyorum.. gercekten zor bi karar olacak detaylara girmeden kısaca 1 aydan önce servisten çıkan bir aracın bu hale gelmesi için büyük bir ihmal olması lazım,servis elbet sorumluluğu üstüne almayacaktır sonuç kötü malum çok geçmiş olsun.....Tesekur ederim Erdem bey, evet servis kesinlikle bu gecen olay ile ilgisi yok diyor.. ama hic inanasim gelmiyor acikcasi.. durup dururken subap niye zarar gorup kirilsin ki.Hocam bu halde bence aracı elden çıkarmayı deneyin. Satış esnasında ettiğiniz zarar motor masrafından çok olmayacaktır heralde. Servisin işgüzarlığı. Sesi düzgün çıkmayan bir motoru bile bir şey olmaz diye gönderebiliyorlarsa o işi bıraksınlar.Emrah, biz yetkili servis diye daha fazla para veriyoruz daha saglam servis yapsinlar diye, onlar bizi mazur durumda birakiyorlar.. gercekten yetkili servise bu gunden sonra asla gitmiyicem. Arabayi satmak acikcasi gelmiyor icimden. Aracim 2007 model titanium x paketi ve panoramik cam tavan mevcut.. gercekten cok konforlu ve guzel bi arac.. ne yapacagimi bilmiyorum. Satsam ne alicamGeçmiş olsun. Üzücü bir durum. Eğer arabanızı seviyorsanız yaptırın. İşini bilen ustalar saat gibi yapar. Ama serviste yaptırmayın. Yok ben soğudum arabadan diyorsanız satın bu şekilde.Tesekur ederim Firat bey. Arabami gercekten cok seviyorum, bu benim ikinci c-max. Ilk c-max te turbo problemim olmustu onu satik ama yine c-max ten vazgecemeyip yeniden c-max aldim, ve gercekten su an a kadar hicbir sorunum olmamisti. Dusundugum sey hurdacidan kulanik bir motor alip taktirmak. Eger ki aracin performansindan veya diger sebeplerden rahat olmasam ozaman kesin satmam gerekirservisin kusuru var. Olay mahkemelik bence.Evren bey, bizim buralarda boyle seylerile pek mahkemeler alinmiyor.. alinsada yilarca suren bi durum. Ama benim dusundugum acaba ford avrupaya dilekce yasam olayi anlatsam bi faydasi olurmu, yada bildiginiz ford kulanici haklari diye bisey varmi ? Geçmiş olsun gerçekten üzücü bir durum. Yalnız, ilk olaydan sonra farkettiğiniz sadece ses artışı mıdır? Bence motor performansında da ciddi düşüş olması gerekir. Hatta araç fazlaca duman atması gerekir. Bunları farketmediniz mi? Tesekur ederim Mukerim bey.Ilk olaydan araci aldigimda kesinlikle sagdece ses artisi vardi, performansta hic bir sorun gormedim, duman falan da yoktur, yakit artisi falan da olmadi. Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt 4 Şubat 2015 Paylaş 4 Şubat 2015 Merhaba Arkadaslar, Gecen gun yolda giderken basima bi aksilik geldi. Isiklarda durdum yesilin yanmasini beklerlekn aracim birden stop eti. Calistirmaya calistim ama calismadi. Neyse cekiciyi cağirdik arabayi ford yetkili servisine cektirdim. Yetkili serviste ustalar motor kapagini acti ve motor kayışının koptuğunu gördü.Hatta motor kayşını kapatan plastik parçalar da zarar görmüştü. Neyse arabayi orda braktim 2 gun falan ugrastilar, motor kayışı değisti birkaç ufak tefek zarar da vardi onlar da onarıldı. Ustanın dediğine göre çok şanslıymışım çünkü motorun içinde hiç zarar görülmemiş. Bugün arabayı teslim aldim servisten ve yolda giderken motorun sesinin arttiğini farkettim, hem rolantide hem de yolda giderken normalden fazla ses olduğunu hissetim. Acaba bunu sebebi nedir bilen varmi ? Motor kayışının yeni olmasi motor sesini yükseltirmi.. yada motorun icinde bir zarar oluşmuş olabilirmi. Bu konuda yardimci olabilirseniz çok mutlu olurum, çünkü bugün arabayi servisten aldigimda ve motorun sesi yükseldigini duydugumda moralim çok kötü bozuldu. Arac 2007 c-max 1.6 tdci Yorumlarinizi bekliyorum. bu arızadan 1 ay sonra asıl sorun meydana gelmiş,bu zaman aralığında motor performansı,duman,yakıt artışı hiçmi belli etmedi sadece dediğin gibi motor sesimi değişti? büyük bir ihmal var ama onuda bence siz çözeceksiniz,servisin büyük bir hatayı gözden kaçırmasıda mümküm ama tespiti ne kadar kolay?.... Yorum bağlantısı
Recommended Posts