Ferhat Bulut 22 Aralık 2014 Paylaş 22 Aralık 2014 1-Üstadlarım 2000 fiesta 1.25 aracımı çalıştırıyorum rölantide iken gaz pedalına basıyorum ama hemen gaz yemiyor, pedal ortalara geldiğinde hızlı bir şekilde motora yükleniyor.Ayağımı pedaldan çekip tekrarlayınca motordan tak sesi geliyor ve her denememde aynı ses. Sorun nedir sizce? 2-Ayrıca seyir halindeyken vites değişikliği sıralarında herzaman olmasa da gaz pedalı takılı kalmış gibi gaz yiyor sonra kendiliğinden yavaşça gaz düşüyor.neden? İki gündür dert oldu yüreğime. Yorum bağlantısı
Misafir 22 Aralık 2014 Paylaş 22 Aralık 2014 Enjeksiyonlu araçlarda rolantide gaza hafifce dokunduğunuzda yani çek bırak şeklinde hemen gazı yemez sonradan alır. Ama tak diye gelen sese bir anlam veremedim. Gaz pedalının telinde sorun olabilir belki. Bilen arkadaşlar yardımcı olucaktır. Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay 22 Aralık 2014 Paylaş 22 Aralık 2014 Enjeksiyonlu araçlarda rolantide gaza hafifce dokunduğunuzda yani çek bırak şeklinde hemen gazı yemez sonradan alır. Ama tak diye gelen sese bir anlam veremedim. Gaz pedalının telinde sorun olabilir belki. Bilen arkadaşlar yardımcı olucaktır. Sizin kast ettiğiniz enjeksiyonlu araç değil elektronik debriyajdır. bizim fiestalar elektronik debriyaj yok tellidir.O yüzden her sny gaza basmanızda araç direk o tepkiyi verir. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 22 Aralık 2014 Paylaş 22 Aralık 2014 Bana sorarsanız gaz telinin motora bağlandığı kısmın wd40 ı gelmiş. Yorum bağlantısı
Mehmet Ayan 22 Aralık 2014 Paylaş 22 Aralık 2014 gaz kelebeğide olabilir temizletin bide öyle deneyin Yorum bağlantısı
Ferhat Bulut 22 Aralık 2014 Yazar Paylaş 22 Aralık 2014 Gaz telimi sorunlu diyorsunuz? Peki gaza ilk ani bas çekte gelen ses ne olabilir? (aynen tencerenin üstünde kapağı sallanırken gelen ses benzeri - ama her basmada ses 1 defa oluyor) Bi tarafını yapmadan öbür tarafı arıza veriyor [emoji3] ama seviyorum aracımı. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 22 Aralık 2014 Paylaş 22 Aralık 2014 Bu araç boğuluyor da olabilir... Lpg'li mi... Sıcakken de aynı şeyleri yapıyor mu ? Yorum bağlantısı
Ferhat Bulut 23 Aralık 2014 Yazar Paylaş 23 Aralık 2014 Bu araç boğuluyor da olabilir... Lpg'li mi... Sıcakken de aynı şeyleri yapıyor mu ? Evet abi lpgli. Sıcak soğuk farketmiyor Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 23 Aralık 2014 Paylaş 23 Aralık 2014 Peki lpg ve benzinde fark ediyor mu ? Yorum bağlantısı
Ferhat Bulut 23 Aralık 2014 Yazar Paylaş 23 Aralık 2014 Peki lpg ve benzinde fark ediyor mu ?Hayır abi her durumda ve koşulda aynı. Gaz pedalını geç algılıyor ve bazen takılı kalmış gibi motora yüklenip yavaştan bırakıyor. [emoji3] Senayii [emoji3] yolunu unutmuştum bi hatır alimm en iyisi. 1 Yorum bağlantısı
Ferhat Bulut 5 Ocak 2015 Yazar Paylaş 5 Ocak 2015 Bir gelişme var mı Ferhat Bey.Yok Tuncay abi. Trigerin oradan tır tır ses geliyor 3 ustaya gösterdim yok bulamıyorlar. Gaz pedalına normal dediler. Bide kendime baktıracam sorun bendemi diye [emoji3] 1 Yorum bağlantısı
Tuncay Arslan 5 Ocak 2015 Paylaş 5 Ocak 2015 Eski karbüratörlü arabalarda hava fitre kutusu saçtan oluyor, gaz verince hava filtresi saç kutunun içinde çalkalanıyo gibi ses çıkarırdı. Sanırım dediğin ses ona benzer bir ses, ama diğer geç gaz tepkisi gaz teliyle ilgili sanki. Yorum bağlantısı
Salim Mert 7 Ocak 2015 Paylaş 7 Ocak 2015 Abi tık sesini bilmiyorum ama seyir halindeyken gaz takılı kalıyorsa bi hız sensörünü çıkart o şekilde kullan. Yorum bağlantısı
Ferhat Bulut 7 Ocak 2015 Yazar Paylaş 7 Ocak 2015 Abi tık sesini bilmiyorum ama seyir halindeyken gaz takılı kalıyorsa bi hız sensörünü çıkart o şekilde kullan.Hız sensörü nerdeki? Nasıl birşey? Bir resim atsanda denesem. Ayrıca varsayalım ondan hiç takmasam zararı olurmu acaba? Yorum bağlantısı
selçuk coşkun 16 Ocak 2015 Paylaş 16 Ocak 2015 Ferhat bey, arıza ile ilgili bir gelişme oldu mu? Eğer olmadıysa benimde aklıma rölanti valfi geldi, bu gaz pedalındaki soruna rölanti valfi sebep olabilir. Yorum bağlantısı
Ferhat Bulut 16 Ocak 2015 Yazar Paylaş 16 Ocak 2015 Ferhat bey, arıza ile ilgili bir gelişme oldu mu? Eğer olmadıysa benimde aklıma rölanti valfi geldi, bu gaz pedalındaki soruna rölanti valfi sebep olabilir. Gaza ani bas çekte oluşan ses kayboldu ama pedalın ara ara takılıp yavaş yavaş bırakması gitmedi. Ya normal yada teline bakım istiyor. Artık yaza bıraktım varsın takılsın. Ama sorun giderse yazacağım. Tabii sorunsa [emoji53] Yorum bağlantısı
Tuncay Arslan 16 Ocak 2015 Paylaş 16 Ocak 2015 Ferhat kardeş, gaz teli bakımı gerekli olabilir. Yalnız benim gaz pedalı sorunum hem benzinde hem gazda çözüldü. Pedal tepkimesi kesik kesik ve geç oluyordu, lpg ayarıyla 2 defa uğraştık çözdük. Yorum bağlantısı
Ferhat Bulut 17 Ocak 2015 Yazar Paylaş 17 Ocak 2015 Ferhat kardeş, gaz teli bakımı gerekli olabilir. Yalnız benim gaz pedalı sorunum hem benzinde hem gazda çözüldü. Pedal tepkimesi kesik kesik ve geç oluyordu, lpg ayarıyla 2 defa uğraştık çözdük.Bende öyle düşünüyorum tuncay abi. Sanayi ile aram hiç iyi değil, yolum düşerse baktıracağım. Yorum bağlantısı
selçuk coşkun 21 Ocak 2015 Paylaş 21 Ocak 2015 Gaza ani bas çekte oluşan ses kayboldu ama pedalın ara ara takılıp yavaş yavaş bırakması gitmedi. Ya normal yada teline bakım istiyor. Artık yaza bıraktım varsın takılsın. Ama sorun giderse yazacağım. Tabii sorunsa [emoji53] Rölanti valfini kontrol ettirmenizi öneririm. Kontrol için sanayide ustanızın elinde varsa sağlam bir rölanti valfini kendi aracınıza takıp deneyin bence. Yorum bağlantısı
Salim Mert 29 Ocak 2015 Paylaş 29 Ocak 2015 Hız sensörü nerdeki? Nasıl birşey? Bir resim atsanda denesem. Ayrıca varsayalım ondan hiç takmasam zararı olurmu acaba? Abi kalorifer musluğunun yanında üçgene benzer soket.ben çıkık şekilde kullanıyorum.Benim aracıma rolanti motoru mondeonunki takılmıs. O takılı iken gazdan çeksemde araç durana kadar devir düşmüyor. Çıkarttığımda bi sorun yok. Biraz geç oldu ama hala istersen foto atarım. Yorum bağlantısı
Ferhat Bulut 29 Ocak 2015 Yazar Paylaş 29 Ocak 2015 Abi kalorifer musluğunun yanında üçgene benzer soket.ben çıkık şekilde kullanıyorum.Benim aracıma rolanti motoru mondeonunki takılmıs. O takılı iken gazdan çeksemde araç durana kadar devir düşmüyor. Çıkarttığımda bi sorun yok. Biraz geç oldu ama hala istersen foto atarım.At abi at harika olur [emoji108] Yorum bağlantısı
Salim Mert 29 Ocak 2015 Paylaş 29 Ocak 2015 İnşallah çözülür abi hayırlı aksamlar. 1 Yorum bağlantısı
Ferhat Bulut 30 Ocak 2015 Yazar Paylaş 30 Ocak 2015 Sağol salim çok iyi oldu bu. Deneyeceğim. Ya elimizde kalır yada olur. [emoji3] Yorum bağlantısı
Recommended Posts