Caner Kansız 22 Aralık 2014 Paylaş 22 Aralık 2014 Arkadaşlar merhaba Asus K53SJ modelinde i5 işlemcili bigisayarım var bios u güncellerken yeniden başlatma sırasında ışıklar takıldı ve bilgisayar bir daha açılmadı. Güç kablosunu taktığımda da ledler yanmıyor ne yapabilirim önerileriniz var mı ? İyi akşamlar Yorum bağlantısı
Onur Bulut 22 Aralık 2014 Paylaş 22 Aralık 2014 Güncelleme yaparkenmi res attı bilgisayar ? Gerekmedikçe bios güncelleme yapılması pek tavsiye edilmez.En ufak bir hata elektrik kesintisi anakartı çöp yapabilir. Yorum bağlantısı
Caner Kansız 22 Aralık 2014 Yazar Paylaş 22 Aralık 2014 Güncelleme bitti. Kendi kapattı led yanık kaldı ve bir daha açılmadı. Tuşa basıyorum tepki yok. Güç tuşuna bağlı kabloyu anakarta bağlandığı yerden biraz oynattığımda elektirk ledi yanıyor fakat yerne oturttupumda gidiyor yine led. Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 23 Aralık 2014 Paylaş 23 Aralık 2014 Soft reset dedikleri aleti 15 dakika elektriksiz bırakın, bunu yaparken bios piline kadar çıkartın. Umarım çözer. Benim bilgim buraya kadar. Daha iyi bilenler çıkar. Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur 23 Aralık 2014 Paylaş 23 Aralık 2014 Anakartın üzerinde CMOS reset pinleri olması lazım, oradan anakartın enerjisi açıkken reset atmayı deneyebilirsiniz. Yorum bağlantısı
Caner Kansız 23 Aralık 2014 Yazar Paylaş 23 Aralık 2014 Anakarti sokup baktim ama pin bulamadim akşam bir daha bakiyim teşekkürler Yorum bağlantısı
Uğur Samyeli 23 Aralık 2014 Paylaş 23 Aralık 2014 Kesinlikle reset falan fayda etmez.Tek çözüm bios sökülecek ve eeprom cihazında yeniden bios yazdırılacak.. 2 Yorum bağlantısı
Caner Kansız 23 Aralık 2014 Yazar Paylaş 23 Aralık 2014 Oda sanırım yetkili serviste yapılıyor sadece Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 23 Aralık 2014 Paylaş 23 Aralık 2014 Bios kitlenmiş büyük ihtimalle. Yeniden yazılması gerekli. Yorum bağlantısı
Uğur Samyeli 23 Aralık 2014 Paylaş 23 Aralık 2014 Oda sanırım yetkili serviste yapılıyor sadece Hayır dışarıda bu işi yapanlar var.Biz yapıyoruz işyerimizde mesela.. Yorum bağlantısı
Caner Kansız 23 Aralık 2014 Yazar Paylaş 23 Aralık 2014 Hayır dışarıda bu işi yapanlar var.Biz yapıyoruz işyerimizde mesela.. BİOS u buldum nette abi özel kablo mu lazım yazdırmak için nette pek kaynak bulamadım Yorum bağlantısı
Uğur Samyeli 23 Aralık 2014 Paylaş 23 Aralık 2014 BİOS u buldum nette abi özel kablo mu lazım yazdırmak için nette pek kaynak bulamadım Caner kablo değil bu eeprom bir cihaz ve anakartın chip i sökülüp bu cihaza takılarak bios tekrardan yazılıyor.. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 23 Aralık 2014 Paylaş 23 Aralık 2014 Bahsettiğiniz cihaz PC değil, notebook'tur. BIOS güncellemesini windows üstünden yaptıysanız restart sonrası otomatik açılması gerekirdi. ASUS'un kendi programı ile mi yaptınız güncellemeyi? Dosyayı support.asus.com dan mı indirdiniz? Yorum bağlantısı
Caner Kansız 23 Aralık 2014 Yazar Paylaş 23 Aralık 2014 Bahsettiğiniz cihaz PC değil, notebook'tur. BIOS güncellemesini windows üstünden yaptıysanız restart sonrası otomatik açılması gerekirdi. ASUS'un kendi programı ile mi yaptınız güncellemeyi? Dosyayı support.asus.com dan mı indirdiniz? Asus'un kendi sitesinden indirdim ve bios üzerinden yaptım güncellemeyi tamamlanana kadar da sıkıntı çıkmadı. Otomatik yeniden başlatırken ışıklar yanık şekilde kaldı. Caner kablo değil bu eeprom bir cihaz ve anakartın chip i sökülüp bu cihaza takılarak bios tekrardan yazılıyor.. Tamam abi teşekkürler. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 23 Aralık 2014 Paylaş 23 Aralık 2014 BIOS üstünden asla önerilmez. Windows üstünden seçeneği vardı, niye o yöntemi tercih ettiniz ki Muhtemelen bios'unuz uçtu. Yeniden yazılması lazım. Sizin yapabileceğiniz bir şey değil. Bu işlerden anlayan birileri yapmalı. Yorum bağlantısı
Okan Kara 23 Aralık 2014 Paylaş 23 Aralık 2014 Öncelikle geçmiş olsun.Cihazınıza eeprom yüklemesi gerekiyor.Güvenilir bir firma ile bunu çözmenizi öneririm. Yorum bağlantısı
Caner Kansız 23 Aralık 2014 Yazar Paylaş 23 Aralık 2014 BIOS üstünden asla önerilmez. Windows üstünden seçeneği vardı, niye o yöntemi tercih ettiniz ki Muhtemelen bios'unuz uçtu. Yeniden yazılması lazım. Sizin yapabileceğiniz bir şey değil. Bu işlerden anlayan birileri yapmalı. Öncelikle geçmiş olsun.Cihazınıza eeprom yüklemesi gerekiyor.Güvenilir bir firma ile bunu çözmenizi öneririm. Windows üzerinden gelmedi aklıma o şekilde yaptım burada var mı bilmiyorum yapacak bir yer yarın araştıracağım olmazsa. Teşekkürler. 1 Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur 23 Aralık 2014 Paylaş 23 Aralık 2014 Asus'un kendi sitesinden indirdim ve bios üzerinden yaptım güncellemeyi tamamlanana kadar da sıkıntı çıkmadı. Otomatik yeniden başlatırken ışıklar yanık şekilde kaldı. Ben hala daha cmos sıfırlamada ısrarcıyım. Bende yıllarca Asus anakartımın biosunu Windows üzerinden güncelledim ve sıkıntı çıkmadı, her güncellemeden sonra cmos reset yapmıştım ben. Eğer güvenli şekilde yüklendi diyorsa o program, sanmıyorum ki bios uçmuş olsun. Neticede program yazılan veriyi de kontrol ediyor. İnşallah çözülür probleminiz. Asus garanti dışındaki cihazlara da desteğini sunuyor, bir de arıza kaydı oluşturun eğer işin içinden çıkamazsanız.. Yorum bağlantısı
Caner Kansız 23 Aralık 2014 Yazar Paylaş 23 Aralık 2014 Ben hala daha cmos sıfırlamada ısrarcıyım. Bende yıllarca Asus anakartımın biosunu Windows üzerinden güncelledim ve sıkıntı çıkmadı, her güncellemeden sonra cmos reset yapmıştım ben. Eğer güvenli şekilde yüklendi diyorsa o program, sanmıyorum ki bios uçmuş olsun. Neticede program yazılan veriyi de kontrol ediyor. İnşallah çözülür probleminiz. Asus garanti dışındaki cihazlara da desteğini sunuyor, bir de arıza kaydı oluşturun eğer işin içinden çıkamazsanız.. Akşam deneyeceğim zaten şuan işte olduğum için bakamıyorum. Dün gece baktığımda cmos için switch falan göremedim akşam detaylıca bakarım. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 23 Aralık 2014 Paylaş 23 Aralık 2014 Ben hala daha cmos sıfırlamada ısrarcıyım. Bende yıllarca Asus anakartımın biosunu Windows üzerinden güncelledim ve sıkıntı çıkmadı, her güncellemeden sonra cmos reset yapmıştım ben. Eğer güvenli şekilde yüklendi diyorsa o program, sanmıyorum ki bios uçmuş olsun. Neticede program yazılan veriyi de kontrol ediyor. İnşallah çözülür probleminiz. Asus garanti dışındaki cihazlara da desteğini sunuyor, bir de arıza kaydı oluşturun eğer işin içinden çıkamazsanız.. Bunu yapmanız için masaüstü anakart olması gerekir. Notebook'larda böyle bir switch yoktur. 2 Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur 24 Aralık 2014 Paylaş 24 Aralık 2014 O zaman servis yolu görünür. Ben olduğunu sanıyorum, daha önce açtığım laptoplardan birkaçında rastladım diye hatırlıyorum.. Yorum bağlantısı
Caner Kansız 28 Ocak 2015 Yazar Paylaş 28 Ocak 2015 Cihazı servise gönderdim sonucunda anakartta arıza meydana gelmiş. Yorumlarınız için teşekkürler 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts