İçeriğe Yönlendir

Triger Değişimi Sonrası Çıkan Sorun

Ender Meral

Recommended Posts

Ender Meral

Elimden  geldiğince forumdaki  konuları  takip etmeye ve  bilgi  almaya  çalışıyorum araçlar hakkında bilgi sahibi değilim okuyup bir şeyler öğrenmeye  çalışıyoruz .Bu Forumu kuranlara  ,emeği geçenlere  teşekkür ederim.

Yaklaşık 25  gün  önce  2000 model  1,6  hb  focus  ambiente  aldım aracım 196,000 km de .Önceki sahibi 150,000 km almış trigerle alakalı ne bir bilgi  vermedi bende  kafamda  soru  işareti oluşmasın diye  değiştirmek için özel ford  servisine gittim .

İşimden dolayı  değişim sırasında aracın başında  duramadım akşam servisten  arabayı aldım  1 km felan gittim  kırmızı ışıkta araçı  boşa alınca stop etmekle  etmemek arasında  kalır  gibi oldu ve her yavaşlayıp durmaya yakın  boşta iken aynı  sorun oluşuyor  ( lpg deydi o sırada)  ,daha önceden böyle  bir sıkıntı yaşamamıştım araçta  .Sanki  aracın çekişide düştü  gibi ve önceki haline  göre de çok motor sesi arttı gibi.

Ustayı  aradım böyle bir  sıkıntı  var diye 2-3 gün benzinde  sür devam ederse getir bakalım dedi.

Sizce neden  olabilir? Trigerle alakalı bir  sıkıntı mıdır ?

Yorum bağlantısı
Eren Gökmen

ayni sorunu benzinde de yapiyorsa, triger degisirken baska seylerde kurcalanmadiysa, triger degisiminde minciklanan biyerden ya da direkt olarak trigerden (yanlis ayar vs. ) ama 2-3 gün beklemeyin bence

Yorum bağlantısı
Eren Gökmen

Evet bugun benzindede ayni sorunu yapiyor

benim görüsüm; kesinlikle kullanmayin bu sekilde. hemen götürün.

Yorum bağlantısı
Tufan Günaydın

sente ayarını atlatmıslar gecmıs olsun ford yetkili servisten başka cıkar yolun yok onlarda aparatı var özel servisle sente işi için uğrasma parana zamanına yazık olur gecen aynısı basıma geldi 125 tl gibi bi para verdım araba canavar gibi oldu.

benim görüsüm; kesinlikle kullanmayin bu sekilde. hemen götürün.

kullanımda sıkıntı olmaz çalısıyorsa zaten siboplarda kapakta sorun yoktur ama en kısa zamanda sente ayarı yaptırın ki yakıt sarfiyatınız artmasın

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

sente ayarını atlatmıslar gecmıs olsun ford yetkili servisten başka cıkar yolun yok onlarda aparatı var özel servisle sente işi için uğrasma parana zamanına yazık olur gecen aynısı basıma geldi 125 tl gibi bi para verdım araba canavar gibi oldu.

kullanımda sıkıntı olmaz çalısıyorsa zaten siboplarda kapakta sorun yoktur ama en kısa zamanda sente ayarı yaptırın ki yakıt sarfiyatınız artmasın

Aparat özel servislerde de mevcut..Yanlış bilgi olmasın sadece yetkili servis sorunsuz triger değişir diye bir durum yok.

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Ender Meral

ben aynı özel  servise  götürmiyim yani  arabayı öylemi umarım dediğiniz  gibi  o  fiyata  kapatırız .

Aparat özel servislerde de mevcut..Yanlış bilgi olmasın sadece yetkili servis sorunsuz triger değişir diye bir durum yok.

doğrusu sente ayarında  sıkıntı  olduğunu  kabul edecekmi değiştiren yer  onuda  bilmiyorum .

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Evet bugun benzindede ayni sorunu yapiyor

Maalesef değişim sonrası sente ayarı bozulmuş. Buna dikkat etmeden değişim yapılmış. Biz buna kara düzen diyoruz :) Sizin yapacağınız şey başka bir ustaya gitmek. Çünkü değişimi yapan usta işi biliyor olsaydı araç bu duruma gelmezdi. Bu şekilde kullanabilirsiniz sıkıntı olmaz. Zetec motorlar sente ayarı 1-1,5 dişe kadar kaçmış olsa da tolere edebilir. Motor sesli çalışır, titreşim vardır , ışıklarda yavaşlarken boşa atınca stop eder araç , yakıt sarfiyatı artar , çekiş biraz düşer.. vb.. sorunlar olur. Benzin lpg fark etmez..

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ender Meral

Maalesef değişim sonrası sente ayarı bozulmuş. Buna dikkat etmeden değişim yapılmış. Biz buna kara düzen diyoruz :) Sizin yapacağınız şey başka bir ustaya gitmek. Çünkü değişimi yapan usta işi biliyor olsaydı araç bu duruma gelmezdi. Bu şekilde kullanabilirsiniz sıkıntı olmaz. Zetec motorlar sente ayarı 1-1,5 dişe kadar kaçmış olsa da tolere edebilir. Motor sesli çalışır, titreşim vardır , ışıklarda yavaşlarken boşa atınca stop eder araç , yakıt sarfiyatı artar , çekiş biraz düşer.. vb.. sorunlar olur. Benzin lpg fark etmez..

yardımlarınız  için teşekkür ederim  biraz araştırma  yapıp mersinde  nereye  götürebilirim  öğrenmem gerekecek .Triger canımı  biraz sıktı açıkcası.

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

yardımlarınız  için teşekkür ederim  biraz araştırma  yapıp mersinde  nereye  götürebilirim  öğrenmem gerekecek .Triger canımı  biraz sıktı açıkcası.

önce aynı yere götürün,trigeri değiştiriyorsa sente ayarını da yapacak.boşuna (hemen) başka yere para vermeyin.dikkatsizlik etmişlerdir,gidin "sente ayarını yapın" deyin hallederler.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Mersin'de bulunan arkadaşlar yardımcı olacaklardır. Triger her ustayım diyenin işi değildir. Dikkat ve düzgün işçilik ister. Geçmiş olsun. Sente düzeltildiği takdirde saat gibi olur merak etmeyin. Araç çalışıyor ve hareket ediyorsa kalıcı sorun olmaz. İçiniz rahat olsun. Ankara da olsanız 1 saatlik işi vardı :D

önce aynı yere götürün,trigeri değiştiriyorsa sente ayarını da yapacak.boşuna (hemen) başka yere para vermeyin.dikkatsizlik etmişlerdir,gidin "sente ayarını yapın" deyin hallederler.

Bence oraya gitmeyi bırak sokağından geçmemesi kendisi için daha hayırlı olur :) İşi düzgün yapacak adam ilk seferde yapardı. Ciddi bir iş bu. Motoru kucağına alsaydı ilk marşta ne olacaktı..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ender Meral

konu hakkında  çok  bilgim  olmadığı  için  aynı götürüp  iyicede  kurcalatmak  istemiyorum ama dediğiniz gibi  tekrar ayar  parası  vermek  zorunda da  kalmak  istemiyorum .

Yorum bağlantısı
Cemil Yıldızz

Geçmiş Olsun Bencede Tekrar Aynı Yere Gidip (Tekrar Masraf Etmemek İçin) Sorunu Çözümlemeniz Daha Mantıklı Sonuçta Özel Servis Mutlaka

Cihazı Vardır?  Sente Ayarı Bu Hiç Bir Şeye Benzemez Motorun Gücün Yakıtın Olmazsa Olmazı...

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Vakit kaybetmeden götürün aracınızı.Bu işin 3-5 gün kullan düzelmezse bakarız şeklinde bir yaklaşımı olmaz. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ender Meral

Vakit kaybetmeden götürün aracınızı.Bu işin 3-5 gün kullan düzelmezse bakarız şeklinde bir yaklaşımı olmaz. 

siz  olsanız 3- 5 gün  kullan  düzelmezse bakarız  diyen yere tekrar götürürmüsünüz kararsız  kaldımda  aynı özel servisemi  götürsem başka bir yeremi :)

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

siz  olsanız 3- 5 gün  kullan  düzelmezse bakarız  diyen yere tekrar götürürmüsünüz kararsız  kaldımda  aynı özel servisemi  götürsem başka bir yeremi :)

Ben götürmem açıcası.Bunun şüphesinde bile hemen getir bakalım demesi lazımdı ustanın. Bunun yanı sıra bu ayar için yine ücret ödemek zorunda kalacaksınız başka yere götürecek olursanız. 

Yorum bağlantısı
Cemil Yıldızz

Ben Olsam Götürürdüm Götürüp Düzeltirdiğimde Oldu... Ve Hatta Gidince Usta Gel Bakalım Sen Bu Senteyi Gez Göz Arpacık Misalimi Ayarladın Diye Ufaktan Çıkışırdım

Bana Göre Ufak Ama Ona Göre Acı Koyan Bi Laf Olurdu :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ender Meral

Ben götürmem açıcası.Bunun şüphesinde bile hemen getir bakalım demesi lazımdı ustanın. Bunun yanı sıra bu ayar için yine ücret ödemek zorunda kalacaksınız başka yere götürecek olursanız. 

ayar için aşağı  yukarı  ne kadar  ücret  öderim ki acaba , ilçedeyim tarsus da  aracı  bu  durumda  25 km  götürmem  gerekecek sıkıntı  olmaz  umarım Ayhan bey  bahsetmişti gerçi 

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Başka yere götürecek olursanız ustanın insafına kalmış artık :) Ustalar genelde başkasının yanlışını düzeltiyorken insafsız olabiliyorlar.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tufan Günaydın

kardeşim triger işi boş iş değildir beni dinlersen servise götür zaten ustan usta olsaydı aparatı olsaydı senten kaçmazdı  kabul edeceğinide sanmıyorum benimkini kabul etmedi şerefsiz tamirci bozuntusu. herangi bi ustaya gitsen en az 100 tl para ister ford yetkili servis 125 liraya hallediyor ve karsında muhattabın var yaptığı işin garantisi var

ayar için aşağı  yukarı  ne kadar  ücret  öderim ki acaba , ilçedeyim tarsus da  aracı  bu  durumda  25 km  götürmem  gerekecek sıkıntı  olmaz  umarım Ayhan bey  bahsetmişti gerçi 

araba çalışıyorsa sıkıntı yok ben ereğliden niğdeye 110 km gittim ve araba 80 ı gecmekte zorlanıyordu

Yorum bağlantısı
Ender Meral

Tesekkur ederim Tufan bey bilgiler icin servise goturmek en mantiklisi

Yorum bağlantısı
Güven Gökdemir

Bende triger degistim dun bugun isfe gelirken lpg de sarsinti oldu ve motor lambasi yanip yanil söndü lpgde rilanride sarsjntili calisiyor benzinde sorun yok bendeki de ayni sorunmudur acaba yarin lpg ciye mi yoksa trigeri degistigim yere mi gitmeliyim

Yorum bağlantısı
Cüneyt Demir

ben de bugün değişiyorum.yarın alacağım.bosch servisinde.umarım sıkıntı çıkmaz.

:unsure2:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...