Ender Meral 24 Aralık 2014 Paylaş 24 Aralık 2014 Elimden geldiğince forumdaki konuları takip etmeye ve bilgi almaya çalışıyorum araçlar hakkında bilgi sahibi değilim okuyup bir şeyler öğrenmeye çalışıyoruz .Bu Forumu kuranlara ,emeği geçenlere teşekkür ederim. Yaklaşık 25 gün önce 2000 model 1,6 hb focus ambiente aldım aracım 196,000 km de .Önceki sahibi 150,000 km almış trigerle alakalı ne bir bilgi vermedi bende kafamda soru işareti oluşmasın diye değiştirmek için özel ford servisine gittim . İşimden dolayı değişim sırasında aracın başında duramadım akşam servisten arabayı aldım 1 km felan gittim kırmızı ışıkta araçı boşa alınca stop etmekle etmemek arasında kalır gibi oldu ve her yavaşlayıp durmaya yakın boşta iken aynı sorun oluşuyor ( lpg deydi o sırada) ,daha önceden böyle bir sıkıntı yaşamamıştım araçta .Sanki aracın çekişide düştü gibi ve önceki haline göre de çok motor sesi arttı gibi. Ustayı aradım böyle bir sıkıntı var diye 2-3 gün benzinde sür devam ederse getir bakalım dedi. Sizce neden olabilir? Trigerle alakalı bir sıkıntı mıdır ? Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 24 Aralık 2014 Paylaş 24 Aralık 2014 ayni sorunu benzinde de yapiyorsa, triger degisirken baska seylerde kurcalanmadiysa, triger degisiminde minciklanan biyerden ya da direkt olarak trigerden (yanlis ayar vs. ) ama 2-3 gün beklemeyin bence Yorum bağlantısı
Ender Meral 24 Aralık 2014 Yazar Paylaş 24 Aralık 2014 Evet bugun benzindede ayni sorunu yapiyor Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 24 Aralık 2014 Paylaş 24 Aralık 2014 Evet bugun benzindede ayni sorunu yapiyor benim görüsüm; kesinlikle kullanmayin bu sekilde. hemen götürün. Yorum bağlantısı
Tufan Günaydın 24 Aralık 2014 Paylaş 24 Aralık 2014 sente ayarını atlatmıslar gecmıs olsun ford yetkili servisten başka cıkar yolun yok onlarda aparatı var özel servisle sente işi için uğrasma parana zamanına yazık olur gecen aynısı basıma geldi 125 tl gibi bi para verdım araba canavar gibi oldu. benim görüsüm; kesinlikle kullanmayin bu sekilde. hemen götürün. kullanımda sıkıntı olmaz çalısıyorsa zaten siboplarda kapakta sorun yoktur ama en kısa zamanda sente ayarı yaptırın ki yakıt sarfiyatınız artmasın Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 24 Aralık 2014 Paylaş 24 Aralık 2014 sente ayarını atlatmıslar gecmıs olsun ford yetkili servisten başka cıkar yolun yok onlarda aparatı var özel servisle sente işi için uğrasma parana zamanına yazık olur gecen aynısı basıma geldi 125 tl gibi bi para verdım araba canavar gibi oldu. kullanımda sıkıntı olmaz çalısıyorsa zaten siboplarda kapakta sorun yoktur ama en kısa zamanda sente ayarı yaptırın ki yakıt sarfiyatınız artmasın Aparat özel servislerde de mevcut..Yanlış bilgi olmasın sadece yetkili servis sorunsuz triger değişir diye bir durum yok. 6 Yorum bağlantısı
Ender Meral 24 Aralık 2014 Yazar Paylaş 24 Aralık 2014 sente ayarını atlatmıslar gecmıs olsun ford yetkili servisten başka cıkar yolun yok onlarda aparatı var özel servisle sente işi için uğrasma parana zamanına yazık olur gecen aynısı basıma geldi 125 tl gibi bi para verdım araba canavar gibi oldu. kullanımda sıkıntı olmaz çalısıyorsa zaten siboplarda kapakta sorun yoktur ama en kısa zamanda sente ayarı yaptırın ki yakıt sarfiyatınız artmasın ben aynı özel servise götürmiyim yani arabayı öylemi umarım dediğiniz gibi o fiyata kapatırız . Aparat özel servislerde de mevcut..Yanlış bilgi olmasın sadece yetkili servis sorunsuz triger değişir diye bir durum yok. doğrusu sente ayarında sıkıntı olduğunu kabul edecekmi değiştiren yer onuda bilmiyorum . Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 24 Aralık 2014 Paylaş 24 Aralık 2014 Evet bugun benzindede ayni sorunu yapiyor Maalesef değişim sonrası sente ayarı bozulmuş. Buna dikkat etmeden değişim yapılmış. Biz buna kara düzen diyoruz Sizin yapacağınız şey başka bir ustaya gitmek. Çünkü değişimi yapan usta işi biliyor olsaydı araç bu duruma gelmezdi. Bu şekilde kullanabilirsiniz sıkıntı olmaz. Zetec motorlar sente ayarı 1-1,5 dişe kadar kaçmış olsa da tolere edebilir. Motor sesli çalışır, titreşim vardır , ışıklarda yavaşlarken boşa atınca stop eder araç , yakıt sarfiyatı artar , çekiş biraz düşer.. vb.. sorunlar olur. Benzin lpg fark etmez.. 2 Yorum bağlantısı
Ender Meral 24 Aralık 2014 Yazar Paylaş 24 Aralık 2014 Maalesef değişim sonrası sente ayarı bozulmuş. Buna dikkat etmeden değişim yapılmış. Biz buna kara düzen diyoruz Sizin yapacağınız şey başka bir ustaya gitmek. Çünkü değişimi yapan usta işi biliyor olsaydı araç bu duruma gelmezdi. Bu şekilde kullanabilirsiniz sıkıntı olmaz. Zetec motorlar sente ayarı 1-1,5 dişe kadar kaçmış olsa da tolere edebilir. Motor sesli çalışır, titreşim vardır , ışıklarda yavaşlarken boşa atınca stop eder araç , yakıt sarfiyatı artar , çekiş biraz düşer.. vb.. sorunlar olur. Benzin lpg fark etmez.. yardımlarınız için teşekkür ederim biraz araştırma yapıp mersinde nereye götürebilirim öğrenmem gerekecek .Triger canımı biraz sıktı açıkcası. Yorum bağlantısı
Önder Özcan 24 Aralık 2014 Paylaş 24 Aralık 2014 yardımlarınız için teşekkür ederim biraz araştırma yapıp mersinde nereye götürebilirim öğrenmem gerekecek .Triger canımı biraz sıktı açıkcası. önce aynı yere götürün,trigeri değiştiriyorsa sente ayarını da yapacak.boşuna (hemen) başka yere para vermeyin.dikkatsizlik etmişlerdir,gidin "sente ayarını yapın" deyin hallederler. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 24 Aralık 2014 Paylaş 24 Aralık 2014 yardımlarınız için teşekkür ederim biraz araştırma yapıp mersinde nereye götürebilirim öğrenmem gerekecek .Triger canımı biraz sıktı açıkcası. Mersin'de bulunan arkadaşlar yardımcı olacaklardır. Triger her ustayım diyenin işi değildir. Dikkat ve düzgün işçilik ister. Geçmiş olsun. Sente düzeltildiği takdirde saat gibi olur merak etmeyin. Araç çalışıyor ve hareket ediyorsa kalıcı sorun olmaz. İçiniz rahat olsun. Ankara da olsanız 1 saatlik işi vardı önce aynı yere götürün,trigeri değiştiriyorsa sente ayarını da yapacak.boşuna (hemen) başka yere para vermeyin.dikkatsizlik etmişlerdir,gidin "sente ayarını yapın" deyin hallederler. Bence oraya gitmeyi bırak sokağından geçmemesi kendisi için daha hayırlı olur İşi düzgün yapacak adam ilk seferde yapardı. Ciddi bir iş bu. Motoru kucağına alsaydı ilk marşta ne olacaktı.. 1 Yorum bağlantısı
Ender Meral 24 Aralık 2014 Yazar Paylaş 24 Aralık 2014 önce aynı yere götürün,trigeri değiştiriyorsa sente ayarını da yapacak.boşuna (hemen) başka yere para vermeyin.dikkatsizlik etmişlerdir,gidin "sente ayarını yapın" deyin hallederler. konu hakkında çok bilgim olmadığı için aynı götürüp iyicede kurcalatmak istemiyorum ama dediğiniz gibi tekrar ayar parası vermek zorunda da kalmak istemiyorum . Yorum bağlantısı
Cemil Yıldızz 24 Aralık 2014 Paylaş 24 Aralık 2014 Geçmiş Olsun Bencede Tekrar Aynı Yere Gidip (Tekrar Masraf Etmemek İçin) Sorunu Çözümlemeniz Daha Mantıklı Sonuçta Özel Servis Mutlaka Cihazı Vardır? Sente Ayarı Bu Hiç Bir Şeye Benzemez Motorun Gücün Yakıtın Olmazsa Olmazı... Yorum bağlantısı
Tahir İlter 24 Aralık 2014 Paylaş 24 Aralık 2014 Vakit kaybetmeden götürün aracınızı.Bu işin 3-5 gün kullan düzelmezse bakarız şeklinde bir yaklaşımı olmaz. 1 Yorum bağlantısı
Ender Meral 24 Aralık 2014 Yazar Paylaş 24 Aralık 2014 Vakit kaybetmeden götürün aracınızı.Bu işin 3-5 gün kullan düzelmezse bakarız şeklinde bir yaklaşımı olmaz. siz olsanız 3- 5 gün kullan düzelmezse bakarız diyen yere tekrar götürürmüsünüz kararsız kaldımda aynı özel servisemi götürsem başka bir yeremi Yorum bağlantısı
Tahir İlter 24 Aralık 2014 Paylaş 24 Aralık 2014 siz olsanız 3- 5 gün kullan düzelmezse bakarız diyen yere tekrar götürürmüsünüz kararsız kaldımda aynı özel servisemi götürsem başka bir yeremi Ben götürmem açıcası.Bunun şüphesinde bile hemen getir bakalım demesi lazımdı ustanın. Bunun yanı sıra bu ayar için yine ücret ödemek zorunda kalacaksınız başka yere götürecek olursanız. Yorum bağlantısı
Cemil Yıldızz 24 Aralık 2014 Paylaş 24 Aralık 2014 Ben Olsam Götürürdüm Götürüp Düzeltirdiğimde Oldu... Ve Hatta Gidince Usta Gel Bakalım Sen Bu Senteyi Gez Göz Arpacık Misalimi Ayarladın Diye Ufaktan Çıkışırdım Bana Göre Ufak Ama Ona Göre Acı Koyan Bi Laf Olurdu 1 Yorum bağlantısı
Ender Meral 24 Aralık 2014 Yazar Paylaş 24 Aralık 2014 Ben götürmem açıcası.Bunun şüphesinde bile hemen getir bakalım demesi lazımdı ustanın. Bunun yanı sıra bu ayar için yine ücret ödemek zorunda kalacaksınız başka yere götürecek olursanız. ayar için aşağı yukarı ne kadar ücret öderim ki acaba , ilçedeyim tarsus da aracı bu durumda 25 km götürmem gerekecek sıkıntı olmaz umarım Ayhan bey bahsetmişti gerçi Yorum bağlantısı
Tahir İlter 24 Aralık 2014 Paylaş 24 Aralık 2014 Başka yere götürecek olursanız ustanın insafına kalmış artık Ustalar genelde başkasının yanlışını düzeltiyorken insafsız olabiliyorlar. 2 Yorum bağlantısı
Tufan Günaydın 24 Aralık 2014 Paylaş 24 Aralık 2014 kardeşim triger işi boş iş değildir beni dinlersen servise götür zaten ustan usta olsaydı aparatı olsaydı senten kaçmazdı kabul edeceğinide sanmıyorum benimkini kabul etmedi şerefsiz tamirci bozuntusu. herangi bi ustaya gitsen en az 100 tl para ister ford yetkili servis 125 liraya hallediyor ve karsında muhattabın var yaptığı işin garantisi var ayar için aşağı yukarı ne kadar ücret öderim ki acaba , ilçedeyim tarsus da aracı bu durumda 25 km götürmem gerekecek sıkıntı olmaz umarım Ayhan bey bahsetmişti gerçi araba çalışıyorsa sıkıntı yok ben ereğliden niğdeye 110 km gittim ve araba 80 ı gecmekte zorlanıyordu Yorum bağlantısı
Ender Meral 24 Aralık 2014 Yazar Paylaş 24 Aralık 2014 Tesekkur ederim Tufan bey bilgiler icin servise goturmek en mantiklisi Yorum bağlantısı
Güven Gökdemir 24 Aralık 2014 Paylaş 24 Aralık 2014 Bende triger degistim dun bugun isfe gelirken lpg de sarsinti oldu ve motor lambasi yanip yanil söndü lpgde rilanride sarsjntili calisiyor benzinde sorun yok bendeki de ayni sorunmudur acaba yarin lpg ciye mi yoksa trigeri degistigim yere mi gitmeliyim Yorum bağlantısı
Cüneyt Demir 24 Aralık 2014 Paylaş 24 Aralık 2014 ben de bugün değişiyorum.yarın alacağım.bosch servisinde.umarım sıkıntı çıkmaz. Yorum bağlantısı
Güven Gökdemir 25 Aralık 2014 Paylaş 25 Aralık 2014 benim sorun enjektörün birinin kablosu çıkmış 10 tl ye hallettim Yorum bağlantısı
Kemal VİCDAN 27 Aralık 2014 Paylaş 27 Aralık 2014 Avrupa araba her baba yigidin işi değil her ustaya güvenme Yorum bağlantısı
Recommended Posts