İçeriğe Yönlendir

Plakanın Delinmesi Mi Lazım ?

Umut Değişmen

Recommended Posts

Umut Değişmen

Merhaba arkadaşlar, aşağıda linkini vermiş olduğum plakalık için merak ettiğim bir konu var. Kullanan ya da montajı hakkında bilgisi olanlara bir sorum olacak. Araca monte ettikten sonra plakanın bu plakalığa vidalanması mı lazım ? Plakayı tutacak birşey göremedim de ben  :unsure2:

http://www.hepsiburada.com/liste/dreamcar-emn-sport-plakalik-siyah-2-adet-6052001/productDetails.aspx?productId=otev6052001&categoryId=20024935

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Plaka içine takılıp, kapatılıp kilitlenecek bir yapısı vardır... Sökmen gerektiğinde de muhtemelen kırman gerekir... 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Plaka içine takılıp, kapatılıp kilitlenecek bir yapısı vardır... Sökmen gerektiğinde de muhtemelen kırman gerekir... 

Aracımın plakası değişeceği için aynı şeyi dün akşam yaptım, plakalayı çıkarmak için altta kalan plastik destekleri kırıp çıkarttım plakayı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Ben bu şekilde plakalık kullanıyordum, bir gece plakalarım çalındı. Bir baktım ki plakalarım yok. Şimdi servislerde kesinlikle plakalık kullanmıyorum. Plakalarımı da matkapla deldim, doğrudan aracıma vidaladım. En azından hırsızın işini uzatmak lazım.

Yorum bağlantısı
Ahmet Aybeyaz

Merhaba arkadaşlar, aşağıda linkini vermiş olduğum plakalık için merak ettiğim bir konu var. Kullanan ya da montajı hakkında bilgisi olanlara bir sorum olacak. Araca monte ettikten sonra plakanın bu plakalığa vidalanması mı lazım ? Plakayı tutacak birşey göremedim de ben  :unsure2:

http://www.hepsiburada.com/liste/dreamcar-emn-sport-plakalik-siyah-2-adet-6052001/productDetails.aspx?productId=otev6052001&categoryId=20024935

Bu plakalıkların krom tarz olanını kullandım daha önce, kilit mekanizmalı olan servislerdekilerden değil bunlar.

Önce bu plakalığı araca vidalıyorsunuz, plakanızı bunun üzerine vida ya da silikonla tutturuyorsunuz.

Ben araca bunu vidalayıp ortada görülen kanallardan, üzerine siyah silikonla plakaları yapıştırmıştım.

Daha hoş duruyor vidadan...

Yorum bağlantısı

En iyisi silikon ile yapıştırmak,hele ki istanbul gibi bir yerde çok rahat çalıyorlar..

Silikon sayesinde plakalarımı çalamamışlardı.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

En güzeli plakayı direk camcıdaki slikonla direk yapıştırmak. Plaka hırsızlığına karşı önlem.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ertuğrul Büber

En iyisi silikon ile yapıştırmak,hele ki istanbul gibi bir yerde çok rahat çalıyorlar..

+1
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Krom nikel plakalıklardan alıyorum. Plakayı takmadan iki adet sağlam civatayı uygun yerlerinden sabitliyorum. Aracın tamponlarında civataların denk geleceği yerleri (arkası boş olacak) deliyorum. plakaları yerleştirip kapaklarını penseyle bükerek sabitliyorum. Civataları tamponda açtığım deliklerden geçirip genişçe birer pul koyduktan sonra somunlarını sıkıyorum. Ne titreşim, ne düşme, ne çalınma riski ne de plaka delme işi yok.

PIC_0036.jpg

tarihinde Mükremin Kocataşkın tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Umut Değişmen

Cevaplarınız için çok teşekkürler. Bende aslında direk plaka iptali yapmak istiyorum silikonla ama güvenemiyorum düşebilir diye. Forumda okumuştum çünkü düşenler olmuş sanıyorum. Bilemedim. Çok güzel bi plakalığım vardı (Karşıyakalı yazıyordu üzerinde :) ) serviste ikaz etmem rağmen çıkarmışlar kendi reklamlarını takmışlar. Çalınmaya karşı dediğiniz gibi silikon kesin çözüm ama düşme tehlikesi de var gibi geliyor bana :/ Şu da çok sade güzel ve ucuz ama bunda da nasıl durur bilemiyorum..

http://www.hepsiburada.com/liste/productDetails.aspx?productId=otm361107&categoryId=20024935

Yorum bağlantısı
Umut Değişmen

Krom nikel plakalıklardan alıyorum. Plakayı takmadan iki adet sağlam civatayı uygun yerlerinden sabitliyorum. Aracın tamponlarında civataların denk geleceği yerleri (arkası boş olacak) deliyorum. plakaları yerleştirip kapaklarını penseyle bükerek sabitliyorum. Civataları tamponda açtığım deliklerden geçirip genişçe birer pul koyduktan sonra somunlarını sıkıyorum. Ne titreşim, ne düşme, ne çalınma riski ne de plaka delme işi yok.

PIC_0036.jpg

Mükremin Bey, çok güzel çalışma olmuş fakat anlayamağımbir yer var, pulları nereye ne amaçla koyuyorsunuz ve plakayı nasıl plakalığa sabitliyorsunuz o kısmı anlayamadım :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Cevaplarınız için çok teşekkürler. Bende aslında direk plaka iptali yapmak istiyorum silikonla ama güvenemiyorum düşebilir diye. Forumda okumuştum çünkü düşenler olmuş sanıyorum. Bilemedim. Çok güzel bi plakalığım vardı (Karşıyakalı yazıyordu üzerinde :) ) serviste ikaz etmem rağmen çıkarmışlar kendi reklamlarını takmışlar. Çalınmaya karşı dediğiniz gibi silikon kesin çözüm ama düşme tehlikesi de var gibi geliyor bana :/ Şu da çok sade güzel ve ucuz ama bunda da nasıl durur bilemiyorum..

http://www.hepsiburada.com/liste/productDetails.aspx?productId=otm361107&categoryId=20024935

Camcıya gidip araç camlarını yapıştırdıkları slikonla yapıştıracaklar.

Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran
(düzenlendi)

Mükremin Bey, çok güzel çalışma olmuş fakat anlayamağımbir yer var, pulları nereye ne amaçla koyuyorsunuz ve plakayı nasıl plakalığa sabitliyorsunuz o kısmı anlayamadım :)

Plaka krom çerçeveye geçmeli. Sonra açık olan köşe de kapatılıyor. drwx12C.jpg

tarihinde Mert Boran tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Plakayı takmadan önce plakalığa iki tane civatayı takıyorum ve arkadan somunlarını iyice sıkıyorum. Civataların uzunluğu tamponu ve kaportayı geçip somun tutacak uzunlukta olmalı. Sonra plakayı plakalığın açık yerinden yerleştirip kapağını kapatıyorum ve penseyle sabitliyorum. Daha sonra tampondaki veya kaportadaki deliklerden civataları geçirip arkadan pul ve ikinci bir somunla sabitliyorum.

Bu şekilde montajlanmış bir plaka asla ön taraftan sökülemez, ya kendi parçalanır ya da takıldığı yer parçalanır. Sökerken de önce akra taraftaki somunlar sökülmelidir.

IMG-20141219-WA0015.jpg

tarihinde Mükremin Kocataşkın tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Ben akvaryum yapıştırıcısıyla yapıştırdım, ne düşme var, nede boyaya zarar verme. Hırsızın çalamadığı plaka, kendiliğinden zaten düşmez :good1:

Yorum bağlantısı
Tamer Geveci

İlk mesajınızdaki plakalığı aldım ve çöpe attım , sakın almayın .

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

aynen katılıyorum abi hirsizlik yapacakları için plaka caliyolar  :D ben mesela sif o yüzden  on plaka takmıyorum :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Umut Değişmen

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Silikon en iyi çözüm olacak sanırım.

Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin

aynen katılıyorum abi hirsizlik yapacakları için plaka caliyolar   :D ben mesela sif o yüzden  on plaka takmıyorum :D

Bahaneniz sizce haklı gerekçelere dayalı olsa da ceza yemenizden endişe ederim.  Plakayı güvenlik altına almak için mükremin beyin ön plaka için uyguladığı yöntem hem şık, hem de plakanın selameti açısından sağlam görünüyor.

Yorum bağlantısı
Basri Karadağ

Paintten yaptım baya fark ediyor acaba plakalıkları söksemmi :shok:

4DWvL7P.jpg?1  BjnZQpN.jpg?1 

Qt0tph3.jpg?1   QifuRmR.jpg?1

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...