İçeriğe Yönlendir

Şaft Takozunu Değiştirdim

Fatih Sarıkaya

Recommended Posts

Fatih Sarıkaya

Dün ford scorpiomun şaft takozunu değiştirdim.Malum takozu türkiyede aradık ama hep manuel şanzımanlar için vardı bizimkisi otomatik olduğu için manuellerden çok farklı idi netice itibari ile almanyadan getirtirip dün montajını yaptık.Ayrı yeten şnazıman takozuda yıpranmıştı onuda değiştirdik.Aracı dükkanın önüne getirdik ufak temizlik yapmaya başladık akşam üstü idi.Arkadaşım aracı kapıdaki anahtar yerinden kitledi asıl şaşırtıcı olan açık olan tüm camlar sırası ile kendiliğinden kalkıp kapandı,ben bu aracın bu özelliği olduğunu ne duydum ne biliyordum.Sormak istediğim buda ford üretici aynı,olurmu olur diğer fordlardada böyle özellikler varmı?yani kapıdan kilitleyince açık camlar kendiliğinden kalkıyormu.Direksiyonun aşşa yukarı ayarlandığını biliyordum ama içine girip geriye çekildiğini bilmiyordum.Bu araçdan herkesde yok insanlar doğal olarak uzak duruyor bu nedenle çok tüketilmediği için özellikleri öğrenmek baya zaman alıyor.Bu araç 2 seneyi aşkın bir süredir bende ama hala yeni şeylerini keşfediyorum.Normalde kumandadan bagajı açma düğmesine basınca bagaj otomatik açılıp kalkıyor ama kilit açmaya uzun süre basılıncada otomatik açıp kalkıyor.Spor modda gazı köklediğimde 6 bin devirde vites değiştiriyor rampa düz farketmiyor.Arkadaşlara söylediğimde motor için tehlikeli diyorlar ama araç kendi ayarlıyor tehlikeli olsa neden bu şekilde davransın.Araç çok kısa mesafede çok yüksek sürata çıkıyor yaşı 17 ama hala 1 yaşındaymış gibi davranıyor.İtiraf etmeliyim aracı alırken ödediğim meblağ kadar araca masraf ettim.Heryeri yenilendi yılbaşından sonra motor elektrik tesisatının yenisini getirtip taktıracağım.Bu işlem bana 2 bin liraya mal olacak.Devamlı aracı satmamı söyleyen insanlardan bıktım usandım sinirimi bozmaya başladılar.Bu kadar masrafı aracı satmak için etmedim heralde.Şanzıman motor gibi önemli aksamlar yeni süspansiyon komple yeni,kaça satacağım kaça kurtaracak.Satsam beni ondurmaz alacak adamı kondurmaz.

Yorum bağlantısı
Osman Bilgin

Maşallah diyelim arabanıza... Severek, zevkle bindikden sonra niye satacaksınız ki..  çevrenizdekiler parasal yönden düşünüyorlardır ama her şey para değil... 

Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

Maşallah diyelim arabanıza... Severek, zevkle bindikden sonra niye satacaksınız ki..  çevrenizdekiler parasal yönden düşünüyorlardır ama her şey para değil... 

Bende satmak istemiyorum.Zaten 2.bir aracım var şehir içinde onu hırpalıyorum şehirler arasıda scorpioyu kullanıyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

resim varmı saft takozunun daha önceden soyleseydınız yardımcı olmaya calişirdim

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

-Kapıdan kitlemede camlar kalkmıyor Mondeo mk3 te.

-Direksiyon 4 yöne hareket ediyor. İçe Dışa aşağı yukarı.

-Ov Şanzumanda motor daha uzun Ömürlü olur şanzuman korur. Ancak çok sert kullanımlarda şanzuman ömrüne zarar verebilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin

O kadar masraftan sonra satılmaz, saklanır, keyfi çıkarılır. Öyle bir arabaya parası için binilmez. O elit bir araçtır. Güle güle kullanın.

Yorum bağlantısı

Scorpio Ford'un artık olmayan lüks sınıftaki modeliydi. Birçok özellik ve E sınıfının olmazsa olmazı konforu sunan bir araç. Tasarım olarak daha çok Amerkan modelleri ile benzeşse de arkadan itiş ile Avrupa modeli olmadığını zaten kanıtlar. Kilitleme düğmesine ya da açma düğmesine uzun bastığınızda camların açılıp kapanması 2004-2005 model Ford araçlarda var. 2.3 motor yerine 2.0 V6 kullansaydı parça bulmak çok daha kolay olabilirdi. Opel Omega'dan Mondeo V6'ya kadar birçok aracın ortak motorudur.

Ben Scorpio istesem de alamam, parça getirme şansım olmadığı için. Sizin böyle bir probleminiz olmadığı ve zaten masrafın büyük kısmını yaptığınıza göre satmanız yanlış olur. Sattığınız durumda zarara edeceksiniz, yeni aracınızda muhtemelen bu keyfi bulamayacaksınız. 10-12.000 civarı alıp, 10.000 masrafla(parça bulunabiliyorsa) keyifle kullanma şansına sahip, ayrıcalıklı bir konumda bulunmak bence en güzeli.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

resim varmı saft takozunun daha önceden soyleseydınız yardımcı olmaya calişirdim

Resmi var abi,eski transitlere benziyor takoz ama delikleri vida karşılamıyor,birkaç örnek getirip denedik olmadı.Birtane ford parçası ithal-ihrac eden firma bulduk ne lazımsa bize almanyadan getirtiyor sağolsun,tamponu bile onlara getittirdim.

Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

Scorpio Ford'un artık olmayan lüks sınıftaki modeliydi. Birçok özellik ve E sınıfının olmazsa olmazı konforu sunan bir araç. Tasarım olarak daha çok Amerkan modelleri ile benzeşse de arkadan itiş ile Avrupa modeli olmadığını zaten kanıtlar. Kilitleme düğmesine ya da açma düğmesine uzun bastığınızda camların açılıp kapanması 2004-2005 model Ford araçlarda var. 2.3 motor yerine 2.0 V6 kullansaydı parça bulmak çok daha kolay olabilirdi. Opel Omega'dan Mondeo V6'ya kadar birçok aracın ortak motorudur.

Ben Scorpio istesem de alamam, parça getirme şansım olmadığı için. Sizin böyle bir probleminiz olmadığı ve zaten masrafın büyük kısmını yaptığınıza göre satmanız yanlış olur. Sattığınız durumda zarara edeceksiniz, yeni aracınızda muhtemelen bu keyfi bulamayacaksınız. 10-12.000 civarı alıp, 10.000 masrafla(parça bulunabiliyorsa) keyifle kullanma şansına sahip, ayrıcalıklı bir konumda bulunmak bence en güzeli.

Saygılarımla.

hiç bulunmayan parçası 2 haftada yurt dışından geliyor,çok sık lazım olan parçalar yur içinde var.Kumandadan camları kapatmıyor belki orjinal kumandası olmadığı içindir.Orjinal kumandasını,teyip koldan kumandasını,motor elektrik tesisatını ve maunlu orjinal deri dikim direksiyonunu yılbaşından sonra ALLAH izin verirse getirtip taktıracağım.Dediğiniz gibi 2 bin motor 6 silindir olsaydı daha farklı olurdu,ama fabrika üstten çift egzantirikli 4 silindir motorda karar kılmış.

O kadar masraftan sonra satılmaz, saklanır, keyfi çıkarılır. Öyle bir arabaya parası için binilmez. O elit bir araçtır. Güle güle kullanın.

Bende öyle düşünüyorum şimdilik elimde tutuyorum nasip nereyekadarsa.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...