İçeriğe Yönlendir

Ford Fiesta 2013 Sarmal Direksiyon Kılıfı Uygulaması

Emre Akadal

Recommended Posts

Emre Akadal

Arkadaşlar selam,

Bu hafta sonu aracıma sarmal direksiyon uygulaması yaptım. Uygulama adımlarını ve sonucu sizlerle paylaşmak istedim.

Modacar'dan aldım ürünü:

http://www.modacar.com.tr/carbonline-siyah-karbon-desen-sarmali-direksiyon-kilifi-188801

Gelen kutu şudur:

fa0rqc.jpg

Kutu içeriğinden çıkan ürünler şu şekilde:

11v03fm.jpg

118kb37.jpg

Dikişlerin ve gönderdikleri ipin siyah olması bence kötü. Çünkü sarmal kılıf almamın amacı zaten o dikişlerin göze batıp hoş bir görüntü oluşturması.

69euci.jpg

Bu sebeple ben de gösterge rengiyle uyumlu olsun diye gidip aynı kalite ipin beyazından satın aldım. Eminönü. 3 TL.

awrtow.jpg

Önce mevcut dikiş rengini değiştirmek için, hali hazırdaki dikişlerin arasından bir sağa bir sola şeklinde doladım ipi. Başlangıcı arkadan başlattım sağlam olsun diye.

snmcs2.jpg

Başlangıçta 2-3 kere içeri dışarı yaptım ama buna gerek yokmuş. İçten başlayıp bir kere delmeniz yeterli. Sonrasını sağ ol gidebilirsiniz.

259crxt.jpg

Tamamlanınca bu şekilde bir görüntü oluyor. Simsiyah kılıf üzerinde şık bir beyaz motif. :)

6rlvdv.jpg

bg33n6.jpg

Araç konsolunun mevcut hali.

2wn61it.jpg

Arkadaşlar bu nokta en kolay gözüken ama en zor kısım bence. O kadar küçük yapmışlar ki direksiyona geçirmek adeta ölüm. Ben aracı çalıştırıp 15 dk falan fanın önünde tuttum kılıfı. Biraz gevşesin sıcaktan diye. Ancak o şekilde geçirebildim. Bilginiz ola.

21o28ux.jpg

22t8n.jpg

Dikme şeklim, içeriden başlamak suretiyle devamlı olarak dıştan içe gitmek. Farklı dikiş şekli farklı görüntü elde edecektir.

1jqpao.jpg

Burada iki uyarım var. 1.si, dikme işlemi çok zor. Bu yüzden mümkün olduğunca siyah ipliğin geçtiği deliği kullanın. Yoksa çok zorluyo.

2. si iğneyi tutabilmek. İlk 15-20 dk sorun olmuyo ama sonrasında ciddi can yakıyor. İnternette deri eldiven kullanmışlar ama benim böyle bir şansım yoktu. İğneyi biraz sokup sonrasında pense ile tutup çektim. Bu baya kolaylaştırdı işimi.

wul6xt.jpg

2a0dlog.jpg

Üst kısımda ortaya doğru direksiyon baya genişliyo. Kılıf yetersiz. Ama yine de dikişi sürdürdüm. Güzel bir görüntü oldu diye düşünüyorum.

69q3kp.jpg

Son hali

2nl68f9.jpg

2qtzpkw.jpg

s3han6.jpg

2rei5ir.jpg

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Fatih Karaoğlu

Ya nedense direksiyonun sağ ve sol tarafındaki potluklar gözüme çok battı. Keşke direksiyona daha güzel oturan daha muntazam bir tasarıma sahip olsaymış diyorum. Anlatım harika. Elinize sağlık.

Yorum bağlantısı
Serkan Aktay

Anlatım çok iyi olmuş. Ama siyah iplikle diksezdiniz sanırım daha iyi olurdu. 

Yorum bağlantısı
Emre Akadal

Elinize sağlık.

Harika bir anlatım.

Teşekkür ederim.

Ya nedense direksiyonun sağ ve sol tarafındaki potluklar gözüme çok battı. Keşke direksiyona daha güzel oturan daha muntazam bir tasarıma sahip olsaymış diyorum. Anlatım harika. Elinize sağlık.

Aynen aslında bahsetmeyi unuttum. Onlar biraz can sıkıyor ama elle bastırınca direksiyonla sıfırlanıyor. Çift taraflı bant alıp direksiyonla bir durmalarını sağlayabilirim diye düşündüm. Denedikten sonra son hali paylaşırım.

Anlatım çok iyi olmuş. Ama siyah iplikle diksezdiniz sanırım daha iyi olurdu. 

A180'deki dikiş muhabbeti çok hoşuma gidiyor. :) Biraz ona benzetmek istedim, bu kadar oldu.. :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Can Yıldırım

Elinize sağlık güzel anlatım hoş çalışma

Yorum bağlantısı
Sertaç Karginer

Elinize sağlık fakat alta gelmesi gereken birleşim yerini üste getirmişsiniz... :) 

Yorum bağlantısı
Tamer Taban

güzel olmuş ancak kılıfı dikmek için paketten çıkan iğne küt uçlu yani her seferinde deriye batırmanıza gerek yok. oradaki dikişlerin aralarından geçirseydiniz hem acı çekmezdiniz hem de daha hızlı ilerlerdi. birde birleşim yeri üst tarafa gelmiş alta gelseydi daha hoş olurdu.

Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

anlatımınız çok güzel olmuş,

Ama; ipler siyah olsaydı çok daha güzel görünürdü ve dikiş şeklini de yanlış yapmışsınız, bununda görünüme eksi olarak eklendiğini söylemek gerekiyor, birleşim yeri de arkadaşların söylediği gibi yanlış olmuş. Güle güle kullanın.

Yorum bağlantısı
Alaattin Çakıroğlu

ben sattığım araçların bağzılarına bunu yaptırıyorum. birkaç defa izlemiştim nasıl oluyor diye döşemecim dikişlerden geçiriyor ipi ve gayet muntazam  ve güzel oluyor. 20 - 25 dakikada bitiriyor.

Yorum bağlantısı
Emre Akadal

Elinize sağlık fakat alta gelmesi gereken birleşim yerini üste getirmişsiniz... :)

Onu bilerek yaptım. Birleşim yerinde deri katlanıyor ve daha şişkin oluyor. Alt kısımda zaten bi bombe oluşuyo, bir de birleşimi alta getirsem kaplama fazlalığı yüzünden çok daha kötü görüneceğini düşündüm. O yüzden bu şekilde yaptım.

güzel olmuş ancak kılıfı dikmek için paketten çıkan iğne küt uçlu yani her seferinde deriye batırmanıza gerek yok. oradaki dikişlerin aralarından geçirseydiniz hem acı çekmezdiniz hem de daha hızlı ilerlerdi. birde birleşim yeri üst tarafa gelmiş alta gelseydi daha hoş olurdu.

Öyle yaptım zaten. :) Önerim de buydu. Buna rağmen zorladı beni.

Ellerinize sağlık güle güle kullanın.

nacizane fikrim bu kadar uğraştan sonra ortaya emeğin karşılığı görünüş açısından da güzel olmasını beklerdim fakat durum fotodan anlaşıldığı üzere bana göre pek hoş olmamış,keşke 100-150 tl verip komple deri kaplatsaydınız,olmuşken de içinize sinmiş olurdu.

aslında aracınız yeni ve garanti kapsamında direksiyonda aşınmada göremedim sebep neydi kaplamak için.

A180'lerin direksiyonlardaki dikişler çok hoşuma gidiyor. Sırf dikiş gözüksün diye yaptım yani. Çok iyi durmadı sanırım ama büyük bi zararım da yok ne de olsa diyorum. :)

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

O direksiyona yakışacak tek şey deri kaplama olur bence. Bu kılıfla tüm güzelliği gitmiş..

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Tamer Taban

deri kaplama çok iyi olur tabi ki de dikişde önemli benim aracın direksiyonu orijinal gibi oldu resimleri ekleyeceğim. 

Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay

Deri direksiyon yaptırsanız daha iyi olurdu. aşağıda benim direksiyonumun resmi var. 150 TL'ye yaptırabilirsiniz.

yR0vEar.jpg

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay

O topuz öyle değildi sanki [emoji12]

O eski topuz aslanım
Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

Deri direksiyon yaptırsanız daha iyi olurdu. aşağıda benim direksiyonumun resmi var. 150 TL'ye yaptırabilirsiniz.

yR0vEar.jpg

Nefis olmuş , direksiyon cercevesi sokuldumu yapılırken

Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay

Nefis olmuş , direksiyon cercevesi sokuldumu yapılırken

Tabii ki söküldü, yoksa böyle güzel olmazdı. Zaten bütün işlem 4 saat civarı sürüyor

6560b6268712f9c1932d8003ee4cb5df.jpg

Yorum bağlantısı
hacı bayram gür

çıkma deri direksiyon alsaydınız daha iyi olmazmıydı ben çıkma almayı düşünüyorum taktırınca hız sabitleyiciyide devreye koymak istiyorum ama nasıl olacak bilmiyorum sizlerden yardım isterim zamanı gelince,

Yorum bağlantısı
Tamer Taban

bunlarda benim direksiyonuma yaptığım kılıf resimleri 10 tl kılıf işçilik benden

cS1qpPc.jpg?1

mbbtNPj.jpg?1

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...