Emre Akadal 28 Aralık 2014 Paylaş 28 Aralık 2014 Arkadaşlar selam, Bu hafta sonu aracıma sarmal direksiyon uygulaması yaptım. Uygulama adımlarını ve sonucu sizlerle paylaşmak istedim. Modacar'dan aldım ürünü: http://www.modacar.com.tr/carbonline-siyah-karbon-desen-sarmali-direksiyon-kilifi-188801 Gelen kutu şudur: Kutu içeriğinden çıkan ürünler şu şekilde: Dikişlerin ve gönderdikleri ipin siyah olması bence kötü. Çünkü sarmal kılıf almamın amacı zaten o dikişlerin göze batıp hoş bir görüntü oluşturması. Bu sebeple ben de gösterge rengiyle uyumlu olsun diye gidip aynı kalite ipin beyazından satın aldım. Eminönü. 3 TL. Önce mevcut dikiş rengini değiştirmek için, hali hazırdaki dikişlerin arasından bir sağa bir sola şeklinde doladım ipi. Başlangıcı arkadan başlattım sağlam olsun diye. Başlangıçta 2-3 kere içeri dışarı yaptım ama buna gerek yokmuş. İçten başlayıp bir kere delmeniz yeterli. Sonrasını sağ ol gidebilirsiniz. Tamamlanınca bu şekilde bir görüntü oluyor. Simsiyah kılıf üzerinde şık bir beyaz motif. Araç konsolunun mevcut hali. Arkadaşlar bu nokta en kolay gözüken ama en zor kısım bence. O kadar küçük yapmışlar ki direksiyona geçirmek adeta ölüm. Ben aracı çalıştırıp 15 dk falan fanın önünde tuttum kılıfı. Biraz gevşesin sıcaktan diye. Ancak o şekilde geçirebildim. Bilginiz ola. Dikme şeklim, içeriden başlamak suretiyle devamlı olarak dıştan içe gitmek. Farklı dikiş şekli farklı görüntü elde edecektir. Burada iki uyarım var. 1.si, dikme işlemi çok zor. Bu yüzden mümkün olduğunca siyah ipliğin geçtiği deliği kullanın. Yoksa çok zorluyo. 2. si iğneyi tutabilmek. İlk 15-20 dk sorun olmuyo ama sonrasında ciddi can yakıyor. İnternette deri eldiven kullanmışlar ama benim böyle bir şansım yoktu. İğneyi biraz sokup sonrasında pense ile tutup çektim. Bu baya kolaylaştırdı işimi. Üst kısımda ortaya doğru direksiyon baya genişliyo. Kılıf yetersiz. Ama yine de dikişi sürdürdüm. Güzel bir görüntü oldu diye düşünüyorum. Son hali 4 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 28 Aralık 2014 Paylaş 28 Aralık 2014 Elinize sağlık. Harika bir anlatım. Yorum bağlantısı
Fatih Karaoğlu 28 Aralık 2014 Paylaş 28 Aralık 2014 Ya nedense direksiyonun sağ ve sol tarafındaki potluklar gözüme çok battı. Keşke direksiyona daha güzel oturan daha muntazam bir tasarıma sahip olsaymış diyorum. Anlatım harika. Elinize sağlık. Yorum bağlantısı
Serkan Aktay 28 Aralık 2014 Paylaş 28 Aralık 2014 Anlatım çok iyi olmuş. Ama siyah iplikle diksezdiniz sanırım daha iyi olurdu. Yorum bağlantısı
Emre Akadal 28 Aralık 2014 Yazar Paylaş 28 Aralık 2014 Elinize sağlık. Harika bir anlatım. Teşekkür ederim. Ya nedense direksiyonun sağ ve sol tarafındaki potluklar gözüme çok battı. Keşke direksiyona daha güzel oturan daha muntazam bir tasarıma sahip olsaymış diyorum. Anlatım harika. Elinize sağlık. Aynen aslında bahsetmeyi unuttum. Onlar biraz can sıkıyor ama elle bastırınca direksiyonla sıfırlanıyor. Çift taraflı bant alıp direksiyonla bir durmalarını sağlayabilirim diye düşündüm. Denedikten sonra son hali paylaşırım. Anlatım çok iyi olmuş. Ama siyah iplikle diksezdiniz sanırım daha iyi olurdu. A180'deki dikiş muhabbeti çok hoşuma gidiyor. Biraz ona benzetmek istedim, bu kadar oldu.. Yorum bağlantısı
Mehmet Can Yıldırım 28 Aralık 2014 Paylaş 28 Aralık 2014 Elinize sağlık güzel anlatım hoş çalışma Yorum bağlantısı
Sertaç Karginer 29 Aralık 2014 Paylaş 29 Aralık 2014 Elinize sağlık fakat alta gelmesi gereken birleşim yerini üste getirmişsiniz... Yorum bağlantısı
Tamer Taban 29 Aralık 2014 Paylaş 29 Aralık 2014 güzel olmuş ancak kılıfı dikmek için paketten çıkan iğne küt uçlu yani her seferinde deriye batırmanıza gerek yok. oradaki dikişlerin aralarından geçirseydiniz hem acı çekmezdiniz hem de daha hızlı ilerlerdi. birde birleşim yeri üst tarafa gelmiş alta gelseydi daha hoş olurdu. Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 29 Aralık 2014 Paylaş 29 Aralık 2014 anlatımınız çok güzel olmuş, Ama; ipler siyah olsaydı çok daha güzel görünürdü ve dikiş şeklini de yanlış yapmışsınız, bununda görünüme eksi olarak eklendiğini söylemek gerekiyor, birleşim yeri de arkadaşların söylediği gibi yanlış olmuş. Güle güle kullanın. Yorum bağlantısı
Alaattin Çakıroğlu 29 Aralık 2014 Paylaş 29 Aralık 2014 ben sattığım araçların bağzılarına bunu yaptırıyorum. birkaç defa izlemiştim nasıl oluyor diye döşemecim dikişlerden geçiriyor ipi ve gayet muntazam ve güzel oluyor. 20 - 25 dakikada bitiriyor. Yorum bağlantısı
Emre Akadal 29 Aralık 2014 Yazar Paylaş 29 Aralık 2014 Elinize sağlık fakat alta gelmesi gereken birleşim yerini üste getirmişsiniz... Onu bilerek yaptım. Birleşim yerinde deri katlanıyor ve daha şişkin oluyor. Alt kısımda zaten bi bombe oluşuyo, bir de birleşimi alta getirsem kaplama fazlalığı yüzünden çok daha kötü görüneceğini düşündüm. O yüzden bu şekilde yaptım. güzel olmuş ancak kılıfı dikmek için paketten çıkan iğne küt uçlu yani her seferinde deriye batırmanıza gerek yok. oradaki dikişlerin aralarından geçirseydiniz hem acı çekmezdiniz hem de daha hızlı ilerlerdi. birde birleşim yeri üst tarafa gelmiş alta gelseydi daha hoş olurdu. Öyle yaptım zaten. Önerim de buydu. Buna rağmen zorladı beni. Ellerinize sağlık güle güle kullanın. nacizane fikrim bu kadar uğraştan sonra ortaya emeğin karşılığı görünüş açısından da güzel olmasını beklerdim fakat durum fotodan anlaşıldığı üzere bana göre pek hoş olmamış,keşke 100-150 tl verip komple deri kaplatsaydınız,olmuşken de içinize sinmiş olurdu. aslında aracınız yeni ve garanti kapsamında direksiyonda aşınmada göremedim sebep neydi kaplamak için. A180'lerin direksiyonlardaki dikişler çok hoşuma gidiyor. Sırf dikiş gözüksün diye yaptım yani. Çok iyi durmadı sanırım ama büyük bi zararım da yok ne de olsa diyorum. Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 29 Aralık 2014 Paylaş 29 Aralık 2014 O direksiyona yakışacak tek şey deri kaplama olur bence. Bu kılıfla tüm güzelliği gitmiş.. 3 Yorum bağlantısı
Atilla Atun 30 Aralık 2014 Paylaş 30 Aralık 2014 Deri kaplama yapınız. bu uygulama emanet gibi duruyor. Yorum bağlantısı
Tamer Taban 31 Aralık 2014 Paylaş 31 Aralık 2014 deri kaplama çok iyi olur tabi ki de dikişde önemli benim aracın direksiyonu orijinal gibi oldu resimleri ekleyeceğim. Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay 31 Aralık 2014 Paylaş 31 Aralık 2014 Deri direksiyon yaptırsanız daha iyi olurdu. aşağıda benim direksiyonumun resmi var. 150 TL'ye yaptırabilirsiniz. 4 Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay 31 Aralık 2014 Paylaş 31 Aralık 2014 O topuz öyle değildi sanki [emoji12]O eski topuz aslanım Yorum bağlantısı
Tuna İşgören 1 Ocak 2015 Paylaş 1 Ocak 2015 Deri direksiyon yaptırsanız daha iyi olurdu. aşağıda benim direksiyonumun resmi var. 150 TL'ye yaptırabilirsiniz. Nefis olmuş , direksiyon cercevesi sokuldumu yapılırken Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay 2 Ocak 2015 Paylaş 2 Ocak 2015 Nefis olmuş , direksiyon cercevesi sokuldumu yapılırkenTabii ki söküldü, yoksa böyle güzel olmazdı. Zaten bütün işlem 4 saat civarı sürüyor Yorum bağlantısı
hacı bayram gür 3 Ocak 2015 Paylaş 3 Ocak 2015 çıkma deri direksiyon alsaydınız daha iyi olmazmıydı ben çıkma almayı düşünüyorum taktırınca hız sabitleyiciyide devreye koymak istiyorum ama nasıl olacak bilmiyorum sizlerden yardım isterim zamanı gelince, Yorum bağlantısı
Tamer Taban 5 Ocak 2015 Paylaş 5 Ocak 2015 bunlarda benim direksiyonuma yaptığım kılıf resimleri 10 tl kılıf işçilik benden 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts