Mehmet Polat 29 Aralık 2014 Paylaş 29 Aralık 2014 Öğrencimiz doğru, öğretmenimiz yanlış hecelemiş. Doğrusu tabi ki Ba-lı-ke-sir... 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 29 Aralık 2014 Paylaş 29 Aralık 2014 (düzenlendi) Bunlar derin dilbilim konuları. Öğrencilere öğretilmesini yanlış buluyorum şahsen. Bunu öğreteceğin enerjiyle 10 dakikalık balıkesir videosu izlet. Tam doğrusu yanlışı olmayan, sadece sınavda sormak öğrenciyi germek için kullanılan konular.. Daha sonra spiker olurlar Efkan Ala'yı söyleyemezler. (bunu öğrenenler!) 29 Aralık 2014 tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 29 Aralık 2014 Paylaş 29 Aralık 2014 Nedir bu öğretmenlerden çektiğimiz arkadaş.. İddia yoksa, sakal bıyık yoksa ortada Ba-lı-ke-sir'dir... 9 Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 29 Aralık 2014 Paylaş 29 Aralık 2014 şehri diyoruz.... Bu arada Eren Bey'in yazısı açıklamış herşeyi. Ama onun bile kuralı tam çalışmaz sanırım. siz merkezden bahsediyorsunuz sanirim hocam. merkez ilce icin dogru, denize kiyisi yok.Sehrin ilcelerini de ele alirsak (ki bence bir bütündür) 2 denize kiyisi ve 1 adasi var. ismin kaynagini arayacaksak, size sonuna kadar katiliyorum, merkeze göre isim verilmistir. TDK'nin kurallari acik. birlesik olsa da tek kelime gibi okunuyor. benim bildigim (yanlissa düzeltin lütfen) özel isimlerin istisnasi, satir sonunda bölünmemeleridir Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 29 Aralık 2014 Paylaş 29 Aralık 2014 Nedir bu öğretmenlerden çektiğimiz arkadaş.. İddia yoksa, sakal bıyık yoksa ortada Ba-lı-ke-sir'dir... siz merkezden bahsediyorsunuz sanirim hocam. merkez ilce icin dogru, denize kiyisi yok.Sehrin ilcelerini de ele alirsak (ki bence bir bütündür) 2 denize kiyisi ve 1 adasi var. ismin kaynagini arayacaksak, size sonuna kadar katiliyorum, merkeze göre isim verilmistir. TDK'nin kurallari acik. birlesik olsa da tek kelime gibi okunuyor. benim bildigim (yanlissa düzeltin lütfen) özel isimlerin istisnasi, satir sonunda bölünmemeleridir Ben balıkesir doğumluyum TDK nın kuralı, dilimizi inceleyerek oluşturulmuş bir kuraldır. Kanun değildir. Soru olarak sorulup cevap olarak beklendiğinde bunların ikisi de doğru kabul edilmeli bana sorarsan. Gereksiz bilgi. Düzgün konuşmayı da pompalamaya faydası bence yok. Öğrencilere el yazısı ve sesli harf eklemeden sessizleri öğretmeye kalkıp sonra "aaa olmuyo böyle okuyamıyolar" dedikten sonra ardından hecelemeyi öğretmeye çabalarsan olacağı bu. Ayrıca el yazısı yazacaz derken öğrenciler yazı yazmayı sevmez olmuş, kalemi de fincan gibi tutar olmuşlar elleri sola bükük... 3 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 29 Aralık 2014 Paylaş 29 Aralık 2014 Aynen. Gereksiz ve tuzak bir soru Ne istiyorlar milletin sakalından bıyığından arkadaş 3 Yorum bağlantısı
Zekeriya Kahraman 29 Aralık 2014 Paylaş 29 Aralık 2014 Hayret birsey balık ı esir yaptılar sonunda Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 29 Aralık 2014 Paylaş 29 Aralık 2014 Ben balıkesir doğumluyum TDK nın kuralı, dilimizi inceleyerek oluşturulmuş bir kuraldır. Kanun değildir. Soru olarak sorulup cevap olarak beklendiğinde bunların ikisi de doğru kabul edilmeli bana sorarsan. Gereksiz bilgi. Düzgün konuşmayı da pompalamaya faydası bence yok. Öğrencilere el yazısı ve sesli harf eklemeden sessizleri öğretmeye kalkıp sonra "aaa olmuyo böyle okuyamıyolar" dedikten sonra ardından hecelemeyi öğretmeye çabalarsan olacağı bu. Ayrıca el yazısı yazacaz derken öğrenciler yazı yazmayı sevmez olmuş, kalemi de fincan gibi tutar olmuşlar elleri sola bükük... Benim de annem Balikesirli:) tabiki kuraldir sadece, hatta yarin cikip "hata yaptik, birlesik kelimeler ayri ayri hecelenir" de diyebilirler. bence de zorlamaya gerek yok. öte yandan dügün olanini da bilsinler ama bunu not korkusuna dösnüstürmeye gerek yok. ayrica burada Necati Bey'in cocugundan not kirdiysa yanlistir. dogrusu böyle cünkü. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 29 Aralık 2014 Paylaş 29 Aralık 2014 Aynen. Gereksiz ve tuzak bir soru Ne istiyorlar milletin sakalından bıyığından arkadaş Sen ne yaptın Arda'mı Merve'mi Yorum bağlantısı
Mehmet Polat 29 Aralık 2014 Paylaş 29 Aralık 2014 Matematiksel ve dilbilim olarak ikisi de doğrudur. Hecelemenin tek doğrusu olmaz. Hocam dilbiliminde bazı konular muallak olsa da heceleme konusu oldukça basit kurallarla belirlenmiş ve hiç bir şekilde farklı doğruları olan kuralları içermez. Hecelemelerin tek doğrusu vardır. İkinci bir seçenek yoktur... 1 Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 29 Aralık 2014 Paylaş 29 Aralık 2014 Yeni sistem bir değişik. Bizim çocuk 1. sınıfta. Bizim zamanımızda L harfine le derdik, M harfine me derdik. Ama şimdi L harfine LLL, M harfine mmm deniyor. Diğer harflerde aynı şekilde, ardına okunabilmesi için e-a harfi koymak yasak. 2 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 29 Aralık 2014 Paylaş 29 Aralık 2014 Aynen. Gereksiz ve tuzak bir soru Ne istiyorlar milletin sakalından bıyığından arkadaş Yaşlı gösteriyor bıyık Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 29 Aralık 2014 Paylaş 29 Aralık 2014 Yeni sistem bir değişik. Bizim çocuk 1. sınıfta. Bizim zamanımızda L harfine le derdik, M harfine me derdik. Ama şimdi L harfine LLL, M harfine mmm deniyor. Diğer harflerde aynı şekilde, ardına okunabilmesi için e-a harfi koymak yasak. bizim zamanimizda onu harfin sesi diye mi ne ögretirlerdi. yoksa L yine le idi. sacma olmus 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 29 Aralık 2014 Paylaş 29 Aralık 2014 (düzenlendi) bizim zamanimizda onu harfin sesi diye mi ne ögretirlerdi. yoksa L yine le idi. sacma olmus Sanki LLLL deyine arkadan E çıkmıyor Sonra böyle hecelerken krize giriyorlar. Hocam dilbiliminde bazı konular muallak olsa da heceleme konusu oldukça basit kurallarla belirlenmiş ve hiç bir şekilde farklı doğruları olan kuralları içermez. Hecelemelerin tek doğrusu vardır. İkinci bir seçenek yoktur... onları istisna felan diye geçiştirirler. Sosyal bilimciler farklıdır 29 Aralık 2014 tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 29 Aralık 2014 Paylaş 29 Aralık 2014 Ben dinlemiyorum kimseyi. hanımla atışıp duruyoruz. Ben le diyorum o llll diyor. Ben ke diyorum o kkkk diyor. Yazılamıyor bile. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 29 Aralık 2014 Paylaş 29 Aralık 2014 (düzenlendi) Ben dinlemiyorum kimseyi. hanımla atışıp duruyoruz. Ben le diyorum o llll diyor. Ben ke diyorum o kkkk diyor. Yazılamıyor bile. Baksana Hüseyin Hoca. Sen Kur'an öğretiyorsundur. Orda hatırladığım kadarı ile elif be te se diye gidilir. sonra iki harf üç harf birleşirdi. Bir karşılaştırma yapar mısın? (dini siyasi içerik yönelim olmadan). gerçi arapçanın sesli harfi bi denedir 29 Aralık 2014 tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 29 Aralık 2014 Paylaş 29 Aralık 2014 (düzenlendi) Sanki LLLL deyine arkadan E çıkmıyor Sonra böyle hecelerken krize giriyorlar. onları istisna felan diye geçiştirirler. Sosyal bilimciler farklıdır Sacma bir görüntü olusur, zihinsel özürlü gibi, harf söyleyemeyen cocuklar... Heceleyememeleri gayet normalmis. L icin Ingiliz de, Alman da "el" diyor. Biz de "le" derdik... 29 Aralık 2014 tarihinde Eren Gökmen tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 29 Aralık 2014 Paylaş 29 Aralık 2014 De ler da lar ayrı yazılır bu arada..Bu konu Tehlikeli olmaya başladı foyalarımız çıkıyor. Demin ben iki yer düzelttim kendi mesajımda. 1 Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 29 Aralık 2014 Paylaş 29 Aralık 2014 De ler da lar ayrı yazılır bu arada..Bu konu Tehlikeli olmaya başladı foyalarımız çıkıyor. Demin ben iki yer düzelttim kendi mesajımda. Ben de düzelttim:) Yorum bağlantısı
Misafir 29 Aralık 2014 Paylaş 29 Aralık 2014 İçimden "vitaminler var mı" demek geliyor. Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 29 Aralık 2014 Paylaş 29 Aralık 2014 Bal bal bal, kes kes kes Balkes balkes heryy'i biliriz biz 1 Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 29 Aralık 2014 Paylaş 29 Aralık 2014 (düzenlendi) Baksana Hüseyin Hoca. Sen Kur'an öğretiyorsundur. Orda hatırladığım kadarı ile elif be te se diye gidilir. sonra iki harf üç harf birleşirdi. Bir karşılaştırma yapar mısın? (dini siyasi içerik yönelim olmadan). gerçi arapçanın sesli harfi bi denedir Hocam arapça zengin bir dil. Kalk kelimesi bile 2 türlü. Yatan kişiye 'kalk' demek için farklı, oturan kişiye 'kalk' demek için farklı kelime kullanılıyor. Ama malum türkçemiz de 'şey' kelimesi var. Yer gök ne varsa kaplıyor götürüyor. Bu yüzden türkçe ile arapçayı kıyaslayamadım vallahi. i-ı 29 Aralık 2014 tarihinde Hüseyin Matur tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 29 Aralık 2014 Paylaş 29 Aralık 2014 Yeni sistem bir değişik. Bizim çocuk 1. sınıfta. Bizim zamanımızda L harfine le derdik, M harfine me derdik. Ama şimdi L harfine LLL, M harfine mmm deniyor. Diğer harflerde aynı şekilde, ardına okunabilmesi için e-a harfi koymak yasak. Hocam benim oğlanda 1. sınıfta. Bu şekilde çocuklarını okumayı çözmeleri daha kolay ve akıcı oluyor. Bizde sesleri(harfleri) dediğin gibi öğretirten aslında hece ezberliyormuşuz. Şimdi çocuklar sesle beraber aslında çok basit bir şekilde heceyi öğreniyorlar. Ben oğlanın kelimelerdeki sesleri birleştirirken hecelemesine şaşırıyorum. Nasıl bunu doğru heceledi diye. Ben kesinlikle şu anki ses olayını destekliyorum. Sizde yengemin dediğini dinleyin. L sesini Le diye öğrettiğinde çocuk lale yi nasıl söyleyecek Sacma bir görüntü olusur, zihinsel özürlü gibi, harf söyleyemeyen cocuklar... Heceleyememeleri gayet normalmis. L icin Ingiliz de, Alman da "el" diyor. Biz de "le" derdik... Aslında Sesle çocuklar hece ezberlemiyor. Ama nasıl heceliyor şaşıyorum. Sesle okuma öğrenmek hem kolay hem de hecelemesi kolay Not: Hergün okuma yazma çalışması yapınca işin kolaylığını zorluğunu net görüyor insan Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 29 Aralık 2014 Paylaş 29 Aralık 2014 Hocam benim oğlanda 1. sınıfta. Bu şekilde çocuklarını okumayı çözmeleri daha kolay ve akıcı oluyor. Bizde sesleri(harfleri) dediğin gibi öğretirten aslında hece ezberliyormuşuz. Şimdi çocuklar sesle beraber aslında çok basit bir şekilde heceyi öğreniyorlar. Ben oğlanın kelimelerdeki sesleri birleştirirken hecelemesine şaşırıyorum. Nasıl bunu doğru heceledi diye. Ben kesinlikle şu anki ses olayını destekliyorum. Sizde yengemin dediğini dinleyin. L sesini Le diye öğrettiğinde çocuk lale yi nasıl söyleyecek Aslında Sesle çocuklar hece ezberlemiyor. Ama nasıl heceliyor şaşıyorum. Sesle okuma öğrenmek hem kolay hem de hecelemesi kolay Not: Hergün okuma yazma çalışması yapınca işin kolaylığını zorluğunu net görüyor insan acikcasi yeni sistemi bilmiyorum. benim zamanimda önce harfler, sonra heceler ögretilerek okuma ögretiliyordu, ki okula baslamadan önce, heceleme kitabindan okuma ögrenenler de vardi. hergün bisey cikiyor:) alfabeyi nasil okuyorlar simdi. a, bbb, ccc diye mi? (bence yanina sesli harf koymadan okumak mümkün degil, illa ki bir sesli harf cikar arkasindan. he bu ce olmazda ci olur:) Yorum bağlantısı
Recommended Posts