İçeriğe Yönlendir

Lpg Li Araçta Yol Alırken Neden Benzin Kalan Menzili Düşüyor?

Osman Özdemir2

Recommended Posts

Osman Özdemir2

merhaba, başlık cümlesi biraz devrik oldu ama uzun olarak buradan anlatayım sorunumu.Bügün aracıma lpg taktırdım ve lpg mi fullledim.yola cıktım ve yol bilgisayarının ekranında kalan benzinle gidilebilecek km yi gösteriyordu.75 km olarak.yolculuğum boyunca brc sistemin düğmesindeki tüm ışıklarım yeşil şekilde yolculuk yaptım. AMA ASIL SORUM yolculuğum bittiğinde  benzinle gidilebilecek km 53 km olarak gösteriyordu. Bu normalmi?üstelik lpg taktırırken benzin pompasının boşa çalışmaması için birde röle taktırmıştım.Yani aslında yol boyunca benzin pompasının çalışmaması lazım değilmi?

Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat

yokus filan çıkmışsınızdır azalır, bayır aşağı parkedin yükselsin :D  

Yorum bağlantısı
Misafir

merhaba, başlık cümlesi biraz devrik oldu ama uzun olarak buradan anlatayım sorunumu.Bügün aracıma lpg taktırdım ve lpg mi fullledim.yola cıktım ve yol bilgisayarının ekranında kalan benzinle gidilebilecek km yi gösteriyordu.75 km olarak.yolculuğum boyunca brc sistemin düğmesindeki tüm ışıklarım yeşil şekilde yolculuk yaptım. AMA ASIL SORUM yolculuğum bittiğinde benzinle gidilebilecek km 53 km olarak gösteriyordu. Bu normalmi?üstelik lpg taktırırken benzin pompasının boşa çalışmaması için birde röle taktırmıştım.Yani aslında yol boyunca benzin pompasının çalışmaması lazım değilmi?

Demek ki yol bilgisayarınız peugeotlar gibi kalan menzili şamandıradan değil, ortalama hız ve yapılan km'ye göre ölçüyor. Bu arada hangi yakıtı harcadığını bilemediği için düşüş oluyor. Yol bilgisayarınızı sıfırladığınızda ve kalan menzil artarsa dediğimiz hesap doğrudur ama ilk tetikleme şamandıra hareketiyle olabilir. Bunun için bir miktar benzin alıp, bilgisayarı sıfırlamak belki daha doğru bir test olur.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Evren üstad güzel açıklamış...

Çözüm, depoda daha fazla benzin bulundurarak ekranda yakıt bitiyor uyarısını görmemektir...

Her kontak açıp kapamada resetler, Yakıt az ise bunu yapamaz..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Demek ki yol bilgisayarınız peugeotlar gibi kalan menzili şamandıradan değil, ortalama hız ve yapılan km'ye göre ölçüyor. Bu arada hangi yakıtı harcadığını bilemediği için düşüş oluyor. Yol bilgisayarınızı sıfırladığınızda ve kalan menzil artarsa dediğimiz hesap doğrudur ama ilk tetikleme şamandıra hareketiyle olabilir. Bunun için bir miktar benzin alıp, bilgisayarı sıfırlamak belki daha doğru bir test olur.

Saygılarımla.

doğru cevap bu,pek çoğumuz aynı şeyi gördük göstergede,ışık bile yanıyor :)

araç benzinde gittiğini sanarak yol bilgisayarı verilerine göre menzil ve göstergeyi ayarlıyor

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Düz bi zeminde bi süre beklediğinde düzeliyor defalarca başıma geldi. Uzun yolda sıfıra düştü sonra tekrar 200 lü km leri gösterdi :) Çeyrek deponun altına düşmemeye çalışın hatta mümkün mertebe yarım depo gezin. Çeyrek depo altında benzin pompası için de sakıncalı zaten..

Yorum bağlantısı
Baki köseoğlu

Enver bey doğru açıklamış.

Benzin enjektörlerinin aracın ecusu tarafından durmadığı kabul edildiği için ecu hala benzinle gittiğini düşünüyor ve anlık tüketimdeki değerle doğru orantılı olarak kalan km azalıyor.

Bazı Araçlarda ibrede ibrede Düşüyor özellikle dijital ibrelerde.

BRC anahtarının üstteki tek Işık yeşil yandığı sürece vsr de programlanmadıysa araç kesinlikle benzin tüketmez!!

Benzin pompasını susturmaya gelince kesinlikle tavsiye edilmeyen bir uygulama depoda benZin olduğu sürece hiçbir sıkıntı yalamazdınız röle taktırmadan. Tavsiye etmeme sebebi ise araç benzinden-gaza geçeceği dırumda benzin hattında basınçlı benzin sürekli olmalı, benzinle Çalışmaya hazır olmalı.

Gaz kendi basıncı ile motora geldiği için örneğin deponuzda az gaz varken bir sollamaya çıktınız ve gaza yüklendiniz gazın basıncı yetersiz geldi ve sistem benzine geçti fakat benzin pompası susturulduğu için aracınızın stop etme ihtimali var!!!

Buda Allah göstermesin sonuçları ağır kazalara yol açabilir.

Zaten böyle olmasaydı bunca Yatırımı yapan imalatçılar benzini pompadan kesmeyide bilirdi!!

Maalesef ülkemizde 3-5 Kuruş kazanmak adına bu röleler takılmaya devam ediyor.

Yorum bağlantısı
Misafir

merhaba, başlık cümlesi biraz devrik oldu ama uzun olarak buradan anlatayım sorunumu.Bügün aracıma-------- lpg taktırdım ve lpg mi fullledim.yola cıktım ve yol bilgisayarının ekranında kalan benzinle gidilebilecek km yi gösteriyordu.-------75 km olarak.yolculuğum boyunca brc sistemin düğmesindeki tüm ışıklarım yeşil şekilde yolculuk yaptım. AMA ASIL SORUM yolculuğum bittiğinde benzinle gidilebilecek km 53 km olarak gösteriyordu. Bu normalmi?üstelik lpg taktırırken benzin pompasının boşa çalışmaması için birde röle taktırmıştım.Yani aslında yol boyunca benzin pompasının çalışmaması lazım değilmi?

Cevap burda.
Yorum bağlantısı
Mehmet Ali Karakaya

Röleyi acil söktürün, bana da röle takmışlardı, sonra sorun çıkardı, tüpçüme sordum sök at dedi.

Söktürdüm sorun düzeldi

Yorum bağlantısı
Erdem Terzioğlu

Evet benimde basima geliyordu ceyrek deponun altina indiginde bu sekil sorunlar oluyor mumkun mertebe deponuz ceyregin uzerinde hatta yarim olursa sıkıntı yasamazsiniz

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...