Caner Yavuz 9 Ocak 2015 Paylaş 9 Ocak 2015 Merhaba bu sabah 30dk aracımı çalıştırmak için uğraştım. Sebebi soğuklar büyük ihtimalle ama marş 1-3 kez basıp tık-tık-tık diye sürekli ses gelmeye başlıyor. Akünün bittiğini düşünerek + ucundaki kırmızı kapağı çıkartım ve orası tamamen oksitlenmişti. Parmak kalınlığında oksitlenmiş. Kazımaya çalıştım takviye kablosu ile uğraştık yinede çalışmadı. Oksitlenen uca kaynar su döktüm ve hemen çözüldü sonrasında biraz daha uğraşmayla çalıştı. Benim bildiğim akülerin + ucu oksitlenmez. Akünün oksitlenme sebebi nedir. Aküyü değiştirmelimiyim? Yorum bağlantısı
Eray Alicikoğlu 9 Ocak 2015 Paylaş 9 Ocak 2015 oksitlenen yere kesme şeker mi ne koyup sıcak su döküyolardı bi araçtırın akü sağlamsa oksit yüzünden yenilemeye gerek yok bence 1 Yorum bağlantısı
Caner Yavuz 9 Ocak 2015 Yazar Paylaş 9 Ocak 2015 (düzenlendi) Tornacı bir tanıdığıma sordum, akünün içerisinde su azalmasından kaynaklıda olabilir dedi. Saf su aldım 1LT marketten 1TL ye, dediğiniz gibi başlıkları güzelce temizleyip şeker ile kapladıktan sonra, içerisindeki gözlere saf su ekleyip kullanmaya devam edeceğim. Umarım değiştirmeye gerek kalmadan bu şekilde halledebilirim. 9 Ocak 2015 tarihinde Şerefcan Eryavuz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 9 Ocak 2015 Paylaş 9 Ocak 2015 Oksitlenir ve normaldir, sıcak suyla temizleyin ve WD-40 sıkın, daha oksitlenmez, ayrıca oksit için özel akü kutup başı yağıda olur. 2 Yorum bağlantısı
Caner Yavuz 10 Ocak 2015 Yazar Paylaş 10 Ocak 2015 Oksitlenir ve normaldir, sıcak suyla temizleyin ve WD-40 sıkın, daha oksitlenmez, ayrıca oksit için özel akü kutup başı yağıda olur. Oksiti temizledim, suyu tamdı ama biraz daha eklettim. Motoru 3-4 kez çalıştırıp kapatmamı istediler ve akünün şarj seviyesini ölçtüler. Normalde araç tam çalıştığı anda 11 göstermesi gereken değer 9 oluyormuş. Hem bu hemde oksit sebebiyle çalışmamıştır dediler. Bu şekilde 1-2 yıl daha dayanabileceğini söylediler akünün. Hayırlısı bakalım, cevaplarınız için teşekkürler. Yorum bağlantısı
Recommended Posts