Cüneyt Demir 11 Ocak 2015 Paylaş 11 Ocak 2015 Bu piyasa hakkındaki yorum bilgi ve tecrübeleriniz var mıdır? (Bu aralar epey ilgilenir oldum fakat inceliklerini henüz kavrayamadım) Yazacağınız tüm yorumlar benim için önemli ve kıymetlidir. Teşekkürler. Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 11 Ocak 2015 Paylaş 11 Ocak 2015 Arkadaşım çalışıyor, bir kaç defa anlattı paradan para kazandırıyoruz diye ama pek anlayamadım kafam yatmadı. Benim bildiğim bu konuda en sağlam bilgiyi Çağlar abi verir Arkadaşım forex de benim bildiğim 6-7 yılı var yani vurkaç bir sektör değil 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 11 Ocak 2015 Paylaş 11 Ocak 2015 benim öğrencim bitirme projesi yaptı bu işi yapan otomatik. Sürekli trendleri takip edip alması gerektiği zaman alıyor, yükselince satıyor. Ayırdığınız zamana değmez. Ayrıca artık birçok banka ve kişi kurum yazılımla oynuyor. Yani otomatikte. Bu da yazılımların savaşı haline geliyor. Ekonomik açıdan hiçbir getirisi yok toplamda. Bence yasak bile olmalı. 5 Yorum bağlantısı
Cüneyt Demir 11 Ocak 2015 Yazar Paylaş 11 Ocak 2015 Arkadaşım çalışıyor, bir kaç defa anlattı paradan para kazandırıyoruz diye ama pek anlayamadım kafam yatmadı. Benim bildiğim bu konuda en sağlam bilgiyi Çağlar abi verir Arkadaşım forex de benim bildiğim 6-7 yılı var yani vurkaç bir sektör değil öğrenmeye çalışıyorum fakat gerçek tecrübelere ihtiyacım var Yorum bağlantısı
Selim Kaya 11 Ocak 2015 Paylaş 11 Ocak 2015 (düzenlendi) Ben iki defa demo hesap batirdim. Anlik dipler cok oluyor. Biri Anadolu Bank Paritem, digeri Ziraat Fx. Surekli takipte olman gerek. Sahip olmadigin para oldugu icin yuksek riske girme ihtmalin oluyor. Hadi biraz daha derken eldeki de gidiyor. Basli basina bir meslek olarak yapacaksaniz olabilir. Ama voleyi vururum diye bir heves ise demo hesaplar ile o hevesinizi gecirebilirsiniz. Not: Bildigim kadariyla standart kullanicilar arayuz programlari ile verileri 15 dk gecikmeli aliyor. Yani uyanincaya kadar olan oluyor. 11 Ocak 2015 tarihinde Recep Selim Kaya tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mesut Eyibil 12 Ocak 2015 Paylaş 12 Ocak 2015 İllaki araştırmışsındır az çok bende senin gibi ekten para kazanmak vs. düşündüm ve araştırdım lakin herkesin söylediği gibi kimse tavsiye etmiyor ve uzak durulmasını belirtiyor, şahsi düşüncem bu iş için iyi bir piyasa altyapısı olması lazım, bilenlerle ciddi ciddi oturup çalışman lazımki birşeye benzesin yoksa netten araştırarak bu işi yapmazsın, demo hesabı alıp deneme yaptım ufak defek kazındım ama bunun aldatmaca olduğunu düşünüyorum, kısa dan hisse girme, üzülürsün 1 Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur 12 Ocak 2015 Paylaş 12 Ocak 2015 benim öğrencim bitirme projesi yaptı bu işi yapan otomatik. Sürekli trendleri takip edip alması gerektiği zaman alıyor, yükselince satıyor. Ayırdığınız zamana değmez. Ayrıca artık birçok banka ve kişi kurum yazılımla oynuyor. Yani otomatikte. Bu da yazılımların savaşı haline geliyor. Ekonomik açıdan hiçbir getirisi yok toplamda. Bence yasak bile olmalı. Hocam bu özellik zaten forex yazılımında var. belli bir seviye tanımlayıp o aşamada otomatik alış yada satışı yapıyor. Forex ile uğraşmak için büyük zaman aşırı bilgi gerektiriyor. Az para ile hemen zarar edersiniz aldığınız para havaya uçar. Ben bayağı zaman uğraştım yatırdığım paranın 3 katından fazlasını yapınca yatırdığımı çektim. kalan para ile devam ettim. devamlı takip etmeyincede hepsini kaybettim. Benim naçizane tavsiyem hiç BULAŞMAYIN. 1 Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur 12 Ocak 2015 Paylaş 12 Ocak 2015 Ek olarak; DEMO hesapta hiç kaybedilmiyor hep kazanan sen oluyorsun. gerçekte çok zor demo gibi değil işler. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 12 Ocak 2015 Paylaş 12 Ocak 2015 (düzenlendi) Hocam bu özellik zaten forex yazılımında var. belli bir seviye tanımlayıp o aşamada otomatik alış yada satışı yapıyor. Forex ile uğraşmak için büyük zaman aşırı bilgi gerektiriyor. Az para ile hemen zarar edersiniz aldığınız para havaya uçar. Ben bayağı zaman uğraştım yatırdığım paranın 3 katından fazlasını yapınca yatırdığımı çektim. kalan para ile devam ettim. devamlı takip etmeyincede hepsini kaybettim. Benim naçizane tavsiyem hiç BULAŞMAYIN. Eleman o yazılımı yaptı işte. Hep gavur yapacak değil ya. Seviye tanımı dışında daha genel kararlar verebiliyor. Biraz öğrendikten sonra analdım ki bu borsa ve forex işinde "leverage" denilen enstrüman tam şerefsizlik ve kumar. Kim icat ettiyse çok kötü olmuş. 12 Ocak 2015 tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Cüneyt Demir 12 Ocak 2015 Yazar Paylaş 12 Ocak 2015 Ek olarak; DEMO hesapta hiç kaybedilmiyor hep kazanan sen oluyorsun. gerçekte çok zor demo gibi değil işler. Aslında benim için önemli olan demo hesaptan ziyade gerçek hesap kullananların yorumu.Piyasada bu işe yüzdelik olarak pay veren adamlar var.demek ki kazanıyor diye düşünüyorum. Ama nasıl? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 12 Ocak 2015 Paylaş 12 Ocak 2015 foreign de exchange yapılacağına bindiğimiz ford un türk hissesi takibi daha net getirili min riskli bir yatırım olacaktır. 1 Yorum bağlantısı
Cüneyt Demir 12 Ocak 2015 Yazar Paylaş 12 Ocak 2015 foreign de exchange yapılacağına bindiğimiz ford un türk hissesi takibi daha net getirili min riskli bir yatırım olacaktır. abi benim takip ettiğim bir forex (adını versem mi bilemedim) şirketi var.orada hisselerin görünebilmesi için 10 bin dolar yatırmak gerek.altındaki meblağlarda pariteler açılıyor sadece(altın-gümüş-petrol-usdtry falan) fakat cesaret edip girsem mi yoksa uzak mı dursam anlamadım. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 12 Ocak 2015 Paylaş 12 Ocak 2015 (düzenlendi) abi benim takip ettiğim bir forex (adını versem mi bilemedim) şirketi var.orada hisselerin görünebilmesi için 10 bin dolar yatırmak gerek.altındaki meblağlarda pariteler açılıyor sadece(altın-gümüş-petrol-usdtry falan) fakat cesaret edip girsem mi yoksa uzak mı dursam anlamadım. 10 bin dolarlık altın vermiyor sana. 900 dolara sıfır diyor. 1000 dolara 100 diyor. sana bu hisseden 100 tane satıyor. 900 doların altına inerse paran uçuyor. 1100 dolar olursa yüzde 100 kazanmış oluyorsun şerefsizlik. temeli bu. 2009 krizinin sebebi de bunlar. 12 Ocak 2015 tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 13 Ocak 2015 Paylaş 13 Ocak 2015 Aslında benim için önemli olan demo hesaptan ziyade gerçek hesap kullananların yorumu.Piyasada bu işe yüzdelik olarak pay veren adamlar var.demek ki kazanıyor diye düşünüyorum. Ama nasıl? Hiç bulaşma.. emin ol 100 doalrda koysan bin dolarda koysan kaybeden taraf olacaksın. Ben kaybettiğim için biliyorum Otomatiğe bağlanmış bir sistem var. Demo hesapları çok iyi çalışıyor ama gerçekte alım satım anlık yapmaya kalksan gecikmeler oluyor falan filan.. Kişiye göre sistem hareket ediyor. Yani biz İstanbul ve Ankara olarak iki farklı hesaptan girdik ve işlerin kişiye göre özelleştirilmiş olduğunu yazılımın ona göre davrandığını tespit ettik tabii firma bunu kabul etmiyor Yorum bağlantısı
Önder Özcan 13 Ocak 2015 Paylaş 13 Ocak 2015 kapalıçarşıdayım.forex piyasası pek çoğunuzun bildiğinden çok daha eskiye dayanır.prensip şudur:gerçekte var olmayan paranla gerçekte-fiziki olarak sahip ol(a)mayacağın başka bir para birimi ya da mal almak ya da sahip olmadığın para birimini-malı satmak.hemen söyleyeyim,bu direk bildiğiniz kumardır (dini anlamda söylemedim).çünkü burada fiziki bir takas yoktur.belirli bir valöre,bir miktar kaparo verilerek,en geç,valör tarihinde ilk yaptığınız işlemin tersini yapmak mecburiyetinde olduğunuz piyasa. resmi piyasanın geçmişi herhalde 8-10 yıl kadardır.fakat burada bu iş çok daha eski (ben geleli 22 yıl oldu gerisini bilenlere sormam lazım )zamanlardan beri yapılır.resmiden çok gayrı resmi piyasa hakimdir. en çok ons bazında altın ve dolar euro paritesi üzerine oynanır. diyelim ki bugün parite 1,18 ve siz bunun daha da düşüneceğini düşünüyorsunuz,bu işi yapan resmi-gayrı resmi firmayla irtibata geçerek mesela bundan 1 ay sonraya valörlü 100.000 euro satıp dolar almak istiyorsunuz.firma size bu işlemi yapıyor.bunun minimum bir kaparosı var onu veriyorsunuz.isterseniz fazlasını verebilirsiniz.işler istediğiniz gibi gider de euro düşerse valör tarihini beklemeden yaptığınız işin tersini yaparak aradaki farkı kar etmiş oluyorsunuz. fakat tersi olursa euro yükselirse,zarardasınız ve valör tarihinde işlemin tersini yapmanız gerekiyor (pozisyon kapatmak).burda bir de aşırı yükselme olursa,valör gelmeden verdiğiniz tüm kaparo da bitebilir-yanabilir.rakamlarla anlatsak daha iyi. bugün 1,18 pariteden 100,000 euro satmış olsak ve aracı firmaya 5.000 dolar kaparo vermiş olsak. 100,000 x 1,18 =118,000 dolar almış olursunuz.valörünüz gelmeden parite 1,23 olsa buradaki anlık zararınız 100,000 x 1,23 = 123,000 usd 123,000-118,000 = 5000 usd olur tam verdiğiniz para kadar.kesin bilmiyorum ama,ya tam bu anda ya da parite 1,2301 olduğu an yani zararınız kaparonuzu geçtiği an pozisyonunuz otomatik olarak kapanır.5000 dolar zarar etmiş olursunuz.o andan sonra parite 1,15 e bile gelse size faydası olmaz.nedir,siz pozisyonunuz kapanmadan kaparo takviyesi yaparsanız işleminiz sürer (valör bitiş tarihine kadar). şu da var,1,18 e euro sattınız,2 gün sonra 1,17 oldu,1000 dolar karınızı alıp pozisyonu kapatabilirsiniz de. firma her bir işlem için komisyon alır... Yorum bağlantısı
Cüneyt Demir 13 Ocak 2015 Yazar Paylaş 13 Ocak 2015 kapalıçarşıdayım.forex piyasası pek çoğunuzun bildiğinden çok daha eskiye dayanır.prensip şudur:gerçekte var olmayan paranla gerçekte-fiziki olarak sahip ol(a)mayacağın başka bir para birimi ya da mal almak ya da sahip olmadığın para birimini-malı satmak.hemen söyleyeyim,bu direk bildiğiniz kumardır (dini anlamda söylemedim).çünkü burada fiziki bir takas yoktur.belirli bir valöre,bir miktar kaparo verilerek,en geç,valör tarihinde ilk yaptığınız işlemin tersini yapmak mecburiyetinde olduğunuz piyasa. resmi piyasanın geçmişi herhalde 8-10 yıl kadardır.fakat burada bu iş çok daha eski (ben geleli 22 yıl oldu gerisini bilenlere sormam lazım )zamanlardan beri yapılır.resmiden çok gayrı resmi piyasa hakimdir. en çok ons bazında altın ve dolar euro paritesi üzerine oynanır. diyelim ki bugün parite 1,18 ve siz bunun daha da düşüneceğini düşünüyorsunuz,bu işi yapan resmi-gayrı resmi firmayla irtibata geçerek mesela bundan 1 ay sonraya valörlü 100.000 euro satıp dolar almak istiyorsunuz.firma size bu işlemi yapıyor.bunun minimum bir kaparosı var onu veriyorsunuz.isterseniz fazlasını verebilirsiniz.işler istediğiniz gibi gider de euro düşerse valör tarihini beklemeden yaptığınız işin tersini yaparak aradaki farkı kar etmiş oluyorsunuz. fakat tersi olursa euro yükselirse,zarardasınız ve valör tarihinde işlemin tersini yapmanız gerekiyor (pozisyon kapatmak).burda bir de aşırı yükselme olursa,valör gelmeden verdiğiniz tüm kaparo da bitebilir-yanabilir.rakamlarla anlatsak daha iyi. bugün 1,18 pariteden 100,000 euro satmış olsak ve aracı firmaya 5.000 dolar kaparo vermiş olsak. 100,000 x 1,18 =118,000 dolar almış olursunuz.valörünüz gelmeden parite 1,23 olsa buradaki anlık zararınız 100,000 x 1,23 = 123,000 usd 123,000-118,000 = 5000 usd olur tam verdiğiniz para kadar.kesin bilmiyorum ama,ya tam bu anda ya da parite 1,2301 olduğu an yani zararınız kaparonuzu geçtiği an pozisyonunuz otomatik olarak kapanır.5000 dolar zarar etmiş olursunuz.o andan sonra parite 1,15 e bile gelse size faydası olmaz.nedir,siz pozisyonunuz kapanmadan kaparo takviyesi yaparsanız işleminiz sürer (valör bitiş tarihine kadar). şu da var,1,18 e euro sattınız,2 gün sonra 1,17 oldu,1000 dolar karınızı alıp pozisyonu kapatabilirsiniz de. firma her bir işlem için komisyon alır... Gayet açıklayıcı ve anlaşılır yorumunuz için öncelikle çok teşekkür ederim.Bu piyasada mantıklı ve trende yönelik işlemler yapıldığında kar etme ihtimali yüksek gibi görünüyor(ya da gösteriliyor) Aslında işlemin işleyişi hakkında küçük bir yatırımcıya yetebilecek ölçüde bilgiye sahibim diyebilirim.Fakat pratikteki kullanıcıların veya böyle kullanıcıları tanıyanların yorumunu da merak ettim.Sizin etrafınızda var mıdır bu işten para kazanan veya kaybeden? Yorum bağlantısı
Fatih Ada 13 Ocak 2015 Paylaş 13 Ocak 2015 Las Vegas'ta çok güzel bi söz vardır, "Kasa her zaman kazanır" bildin mi 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar 13 Ocak 2015 Paylaş 13 Ocak 2015 Las Vegas'ta çok güzel bi söz vardır, "Kasa her zaman kazanır" bildin mi Kıbrıs'ta da aynı söz geçerli 1 Yorum bağlantısı
Misafir 13 Ocak 2015 Paylaş 13 Ocak 2015 Bu piyasa hakkındaki yorum bilgi ve tecrübeleriniz var mıdır? (Bu aralar epey ilgilenir oldum fakat inceliklerini henüz kavrayamadım) Yazacağınız tüm yorumlar benim için önemli ve kıymetlidir. Teşekkürler. bence cüneyt sen formdan ziyade bulundugun yerde bu konu ile daha fazla bilgi toplıyabilirsin. kasa güçlü olacak marjin yuksek olacak biraz deneyimle bol kazanç elde edebilirsin Yorum bağlantısı
Önder Özcan 13 Ocak 2015 Paylaş 13 Ocak 2015 Gayet açıklayıcı ve anlaşılır yorumunuz için öncelikle çok teşekkür ederim.Bu piyasada mantıklı ve trende yönelik işlemler yapıldığında kar etme ihtimali yüksek gibi görünüyor(ya da gösteriliyor) Aslında işlemin işleyişi hakkında küçük bir yatırımcıya yetebilecek ölçüde bilgiye sahibim diyebilirim.Fakat pratikteki kullanıcıların veya böyle kullanıcıları tanıyanların yorumunu da merak ettim.Sizin etrafınızda var mıdır bu işten para kazanan veya kaybeden? bu işten para kazanan var.fakat devamında kazandığının kat kat fazlasını verirler genellikle. 1 kere kazanırsanız 5 kere kaybedersiniz, çünkü bu işe bir başlayınca sonu gelmiyor.hisse senedi borsası gibi,yakasını bir kaptıran daha kurtaramıyor.1 kere kazanan,nasılsa kazandım gene kazanırım diyerek oynamaya devam ediyor ve eninde sonunda aldığından fazlasını mutlaka veriyor.çok çok çok tane tanıdığım var.(biri öz abimdi,zor bela vazgeçirdim).tekrar söylüyorum,1-2 kere kazansanız bile sonunda mutlaka zarar var.tavsiyem uzak durun. illa giricem bu işe derseniz ufak rakamlarla girin,heyacan olsun,zarar olursa büyük olmasın. Yorum bağlantısı
Misafir 13 Ocak 2015 Paylaş 13 Ocak 2015 (düzenlendi) yaa arkadaşlar neden anlamıyorsunuz bu iş öyle form morm sitesinde ögrenilmez tamam ama neden kazanmasın ben 2 yıldır kazanıyorum kaybım yok mu elbette var ama iki yılın hesabını çıkardıgım zaman kazandım.bu iş için olmazsa olmazları söyliyeyim büyük para yatırmanız lazım minumum 100 bin dolar en az 5-6 aylık yakın takıp ,(24 saat) birkaç anlayan yakın arkadaş alın size aylık %10 kazanç en az............ 13 Ocak 2015 tarihinde Misafir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts