İçeriğe Yönlendir

Mk2 Ön Tampon Hakkında

Alparslan Coban

Recommended Posts

Alparslan Coban

Herkese merhaba yeni aldığım 2000 model mondeo da hala orijinal tampon var haliyle bir kaç kırık çatlak ve bir de boyanacak macunlu yer mevcut. Tamir boya işine girdikmi astarı yüzünü geçiyor  internette 80 tl tampon satan bir iki site var kuvvetle muhtemel yan sanayi sorun değil üstüne bir de boya gerek tabi bu şekilde tampon değişen var mı minimum kaça mal edebilirim adresim Tokat fakat, İstanbul için de uygun bi yer varsa o da olabilir ben şu tl ye aracın rengine boyatır gönderirim sen canını sıkma diyecek biri çıkarsa ona da hayır demem tabi  :)

Yorum bağlantısı
Misafir

Ben de takipteyim arka ve on tamponu degismeyi dusunuyorum yan sanayi sıkıntılı oturmuyor diye duymustum ama buradan da takipteyim.

Yorum bağlantısı
Misafir

Orjinal tampon kullanılabilicek durumdayken yansanayi tampon araca alınmaz, fibercide noksanları giderilir, güzelce boyanır yıllarca kullanılır. Mk2'de tamponun altında sert köpük malzeme vardır tamponun esneyip kırılmasını önleyen. Eğer o malzeme yerinde değilse her türlü tampon kırılır ama yan sanayi biraz daha esnek bir malzeme olduğundan daha zor kırılır.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Misafir

ben yan sanayii ile degiştirmiştim, arada çok fark vardı, geçen sene sabri usta biyerde yazmıştı ; artık yan sanayii hem daha kaliteli hem daha ucuz dedigini hatırlarım, bence bi sabri usta ya sorup karar verin.

benim orjinal tampon hala durur, sag sis farının üstünde portakal kadar kırık var, isteyen olursa ankara içinden vereyim.

Yorum bağlantısı
Alparslan Coban

Süleyman Bey ilgili konuyu forumda nasıl bulabilirim acaba 

Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar

Benimde tamponlarda çizik ve boya kalkması var.Dün ustama götürdüm bakım için.Bu kasa mondeoların tamponları çok dayanıksız.Hemen kırılır çatlar dedi.Ne kadar doğru bilemiyorum.

Yorum bağlantısı
Alparslan Coban

Orjinal tampon kullanılabilicek durumdayken yansanayi tampon araca alınmaz, fibercide noksanları giderilir, güzelce boyanır yıllarca kullanılır. Mk2'de tamponun altında sert köpük malzeme vardır tamponun esneyip kırılmasını önleyen. Eğer o malzeme yerinde değilse her türlü tampon kırılır ama yan sanayi biraz daha esnek bir malzeme olduğundan daha zor kırılır.

Saygılarımla.

önceliğim orijinali tabi ama tamir ve boya çok pahalı üstüne okadar işlem görmüş bi malzeme olucak forumda takip ettiğim kadarıyla mk2 tamponlar aracın en zayıf halkası galiba parçanın sonraları tekrardan çatlama riski var yarın yeniden masraf gerekirse hesaplı bir şekilde halledebilmek için yan sanayi araştırıyom

Yorum bağlantısı
Alparslan Coban

Bizim araçlar için bu tarz bir şey bulabilir miyiz benim için güzel bir çözüm olabilir görsellik yoruma açıktır 

zXK6TC7.jpg

Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör
(düzenlendi)

Mk1 ve 2 lerin gerçekten tamponları kronik, en ufak darbeyi affetmiyorlar. Ben bir çok defa yaptırdım.

Bütçenize bağlı, Ben yan  sanayi kullandım, zira dayanıklık bakımından, ha ha farkları yok. Orijinal bir ara 750 Tl idi. Şimdi bilemiyorum. 

Bu yaz yaptırmıştım.  2xtampon = 180 tl

Boya                             "                     240 Tl

Takma                                                    50 Tl

toplam                                                    470 Tl

Halen de bu fiyatlara İstanbul da yapılır.

Yalnız her seferin de, boyanın kaportayla uyumlu olması için, arabayı da istediler. Boyat gönder, renk anlamın da sorun çıkarabilir.

Usta bir kaportacı güzel takarsa ,ufak, tefek oturmamalar  sorun olmuyor.

Yukardaki resminizde ki, modifiyeler bana hep itici gelmiştir. Sonuç da zevk meselesi.

tarihinde Haşmet Güngör tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sadık Güleryüz

Selamlar,

Yan sanayi tampon çok sorun çıkarmıyor yerine oturma açısından. Geçtiğimiz haftasonu her ikisini de değiştirdim. Ancak köpük konusunda yan sanayiden uzak durmanızı tavsiye ederim. Iki köpüğün de oturtulması sorun oldu. Vida yerleri tutmadı, ısıtıp düzeltmeye çalıştılar olmadı vs. Zor da olsa 4. Saatin sonunda başarabildik nihayet iki tamponu takmayı. En Güzeli şu anki tamponları tamir ettirip kullanmak.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör

Selamlar,

Yan sanayi tampon çok sorun çıkarmıyor yerine oturma açısından. Geçtiğimiz haftasonu her ikisini de değiştirdim. Ancak köpük konusunda yan sanayiden uzak durmanızı tavsiye ederim. Iki köpüğün de oturtulması sorun oldu. Vida yerleri tutmadı, ısıtıp düzeltmeye çalıştılar olmadı vs. Zor da olsa 4. Saatin sonunda başarabildik nihayet iki tamponu takmayı. En Güzeli şu anki tamponları tamir ettirip kullanmak.

Sadık bey , merakımdan soruyorum, neden köpükleri değiştiniz ? bende hiç köpüklere bir şey olmamıştı.

Yorum bağlantısı
Alparslan Coban

Mk1 ve 2 lerin gerçekten tamponları kronik, en ufak darbeyi affetmiyorlar. Ben bir çok defa yaptırdım.

Bütçenize bağlı, Ben yan  sanayi kullandım, zira dayanıklık bakımından, ha ha farkları yok. Orijinal bir ara 750 Tl idi. Şimdi bilemiyorum. 

Bu yaz yaptırmıştım.  2xtampon = 180 tl

Boya                             "                     240 Tl

Takma                                                    50 Tl

toplam                                                    470 Tl

Halen de bu fiyatlara İstanbul da yapılır.

Yalnız her seferin de, boyanın kaportayla uyumlu olması için, arabayı da istediler. Boyat gönder, renk anlamın da sorun çıkarabilir.

Usta bir kaportacı güzel takarsa ,ufak, tefek oturmamalar  sorun olmuyor.

Yukardaki resminizde ki, modifiyeler bana hep itici gelmiştir. Sonuç da zevk meselesi.

teşekkür ederim yorum için sanırım şu an en makulu tamir yoluna gitmek olucak

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Orjinali serttir, daha kolay kırılır. Ancak kullanılabilir tamir edilebilir durumda ise, yan sanayi almaya gerek yoktur.. Tamir ettirin.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sadık Güleryüz

Sadık bey , merakımdan soruyorum, neden köpükleri değiştiniz ? bende hiç köpüklere bir şey olmamıştı.

Aracıma arkadan çarptılar. Bu nedenle Arka tampon ve köpük değiştirdik. Önde de tamponda ciddi Kırıklar vardı, kaportacı abi bu zor toplanır dediği için değiştirelim dedik. Tamponu sökünce gördük ki köpük kırılmış ve dağılmıştı. Yani tamir edilemeyecek durumdaydı. O nedenle mecburen değişti.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Devrim Yalçın
(düzenlendi)

Yan sanayi tampon bende taktım. yerine oturma anlamında pek bir problem yok ama sis farlarının oturduğu kısımlar orijinali gibi olmuyor. Bende 80 tl gibi bir rakama satın almıştım. toplamda işçiliği, plastik boya astarı ve boyası bana 130 tl'ye maloldu. ama öyle öldüm bittim de bir görüntü farkı yok.

tarihinde Devrim Yalçın tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Anlasilan tamir edebilecek durumda ise tamir, degil ise yan sanayi de fazlasiyla is goruyor.

Yorum bağlantısı
Alparslan Coban

Aracı sabah teslim ettim ön tampon kırıkları tamir edilip komple boyanacak kaput da ufak bi göçük vardı o düzeltilip boyancak bir de arka tampon çizik var, sonucu merak ediyorum hayır olur inş

Yorum bağlantısı
Misafir

Aracı sabah teslim ettim ön tampon kırıkları tamir edilip komple boyanacak kaput da ufak bi göçük vardı o düzeltilip boyancak bir de arka tampon çizik var, sonucu merak ediyorum hayır olur inş

Fiyat aldınız mı? 

Yorum bağlantısı
Hasen Kara

Ankara da anlaşmalı yada tavsiye edebileceğiniz bir fiberci varmı tamponu tamir ettirebileceğimiz? Havalar düzelsin arka tampon elden geçmesi lazım  :(

Yorum bağlantısı
Alparslan Coban

Fiyat aldınız mı? 

hocam kaportacı tanıdık bir abimizdi kaputtaki göçük ön tamponda 3 adet kırık ve arka tampondaki yırtığı 50 tl düzeltip macunladı boyacıda dükkan kkomşusu onunla da 200 tl anlaştık ön-arka tampon komple , kaput lokal olarak resim eklicem birazdan eskisine nazaran çok güzel oldu 

Yorum bağlantısı
Alparslan Coban
(düzenlendi)
5jqDwjM.jpg

UnXUQWF.jpg

7464umD.jpgKQ9yROS.jpg

eski ve yeni hali 

tarihinde Alparslan Coban tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Alparslan Coban

Güzel olmuş. Güle güle kullanın.

Saygılarımla.

Teşekkür ederim Evren Bey eksik olmayın

Yorum bağlantısı
Misafir

Arabanin cehresi degismis, gunduz cekimlerde fark daha da anlasilacaktir.

renk farkı da öyle
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...