Bünyamin Göksu 18 Ocak 2015 Paylaş 18 Ocak 2015 Arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi hafif rampa olan bir yerde kalkış yaparken arabamdan ses geliyor sürtme sesi gibi ama bunu hep yapmıyor.Geçenlerde trafiğe müsait olan rampa bir yerde denedim tekrar ses geldi ama artı olarak debriyaj da da çok az zor hissedilecek kadar bir titreşim mevcuttu.Aracım şu an 38 bin kilometrede 2. el aldım kilometresinin orjinal olduğunu bildiğim bir araç.Benim aklıma ilk debriyaj balatasının incelmiş olduğu geldi bundan 1 ay kadar öncede sürekli titreme olduğundan dolayı servise gittim yazılım güncellemesi yaptılar titreşim büyük oranda kesildi ama tam olarak değil.Bu arada araba dizel.Şimdi bunun volanla bir ilgisi olabilir mi titreşimi de hesaba katarsak yoksa debriyaj balatasından mı kaynaklanıyordur.Bu arada bakımı kilometre olarak dolmadı yılı dolmaya yakın olduğu için yaptırmayı düşünüyorum.Daha garantisi devam ediyor servise gitmeden önce burda ki abilerime danışmak istedim fikirlerinizi de dikkate alarak servise gitmek istiyorum. Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 19 Ocak 2015 Paylaş 19 Ocak 2015 benim focusta da buna benzer bir sorun var. kalkislarda cok kisa vuu diye bir ses geliyor. daha öncede anlatmistim, bos siseye ufleyince cikan ses gibi ya da kamyonlarin dururken frenlerden cikan ses gibi. her zaman yapmiyor. videoyada cekemedim. cözüm bulamadik... benim debriyaj titreme yapmiyor. insallah bi cözüm bulunur. garantiden yaptirmaya bakin Yorum bağlantısı
Bünyamin Göksu 19 Ocak 2015 Yazar Paylaş 19 Ocak 2015 Abi sorunlarımız hemen hemen aynı debriyaj titremesi de çok zor hissediliyor aşırı bir titreme yok servise gidicem bakalım ne diyecekler sorun bulunursa garanti den yaptırmak için uğraşacam. Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 19 Ocak 2015 Paylaş 19 Ocak 2015 Abi sorunlarımız hemen hemen aynı debriyaj titremesi de çok zor hissediliyor aşırı bir titreme yok servise gidicem bakalım ne diyecekler sorun bulunursa garanti den yaptırmak için uğraşacam. cok hafifse belki benim debriyajda da vardir titreme, geri gelirken var mesela. ama benim ses sorunu debriyajdan kaynaklanmiyor eminim, söyleki: yokus asagi debriyaja basarak gaz vermeden kalkis yaparkende ayni ses geliyor bazen. fren balatalarindan da gelmiyor. süspansyonlardan (özellikle araca birlesim yerlerdinden süpheleniyorum ben, vakit bulamadim ustaya götürmeye (bunu bulacak usta bulmakta ayri bir dert zaten) Yorum bağlantısı
Bünyamin Göksu 19 Ocak 2015 Yazar Paylaş 19 Ocak 2015 Sizin sorunla benim farkli o zaman benim geri gelirken hiç dikkat etmedim ama ses yok herhalde en azından düz zeminde yok onu biliyorum. Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 19 Ocak 2015 Paylaş 19 Ocak 2015 Sizin sorunla benim farkli o zaman benim geri gelirken hiç dikkat etmedim ama ses yok herhalde en azından düz zeminde yok onu biliyorum. yok debriyajda titreme var geri gelirken. vuu sesi galiba geri gelirkende cikiyor emin degilim simdi. düz zemin yokus vs farketmiyor cani isteyince yapiyor. ama yine emin olamiyorum maalesef. yokusta ve saga sola dönüslerde daha sık yapiyor sanirim. bu aralar pek yapmiyor, soguktan dolayi azalmis olabilir Yorum bağlantısı
Bünyamin Göksu 19 Ocak 2015 Yazar Paylaş 19 Ocak 2015 Başka yardımcı olacak yok mu arkadaslar fikri olan bu konuyla ilgili Yorum bağlantısı
Özgür Özoğlu 10 Şubat 2015 Paylaş 10 Şubat 2015 yokuş kalkış desteği olan araçlarda kalkış esnasında balatalardan biraz ses gelebilir. Eğer bu ihtimal değilse amortisör bilyası aklıma geliyor. Şimdiden geçmiş olsun Yorum bağlantısı
Bünyamin Göksu 10 Şubat 2015 Yazar Paylaş 10 Şubat 2015 yokuş kalkış desteği olan araçlarda kalkış esnasında balatalardan biraz ses gelebilir. Eğer bu ihtimal değilse amortisör bilyası aklıma geliyor. Şimdiden geçmiş olsunTeşekkür ederim.Benim araç da yokuş kalkış desteği yok ama şimdi ses kesildi servise gittim bisi bulamadılar ses kesildiği icin neden oldu anlamadim. Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 11 Şubat 2015 Paylaş 11 Şubat 2015 yokuş kalkış desteği olan araçlarda kalkış esnasında balatalardan biraz ses gelebilir. Eğer bu ihtimal değilse amortisör bilyası aklıma geliyor. Şimdiden geçmiş olsun amartisör bilyasi nedir? neresinde oluyor amartisörün? Yorum bağlantısı
İlyas Baykal 12 Şubat 2015 Paylaş 12 Şubat 2015 Başka yardımcı olacak yok mu arkadaslar fikri olan bu konuyla ilgili Balata temizleyici spreylerı bı dene istersen Yorum bağlantısı
İsmail Üstün 23 Mart 2015 Paylaş 23 Mart 2015 f3'de baskı balatada bu ses zaman zaman geliyor. ben bir kaç defa bu olayı yaşadım ama endişelenecek bir şeye benzemiyor sadece kavramanın zorlandığı durumlarda meydana geliyor agresif kalkışlar yokuş yukarı olan yerler vs. balatanın sertleşmesi hissi gibi bir şey 1 Yorum bağlantısı
Hasan Kalender 5 Nisan 2015 Paylaş 5 Nisan 2015 Benim aracımd da aynı ses geliyor zaman zaman. Arkadaşların dediği gibi yokuş kalkış desteği akabindeki kalkışlarda yapıyor Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Nisan 2015 Paylaş 5 Nisan 2015 debriyaj bilyası da olbilir o ise garantiye de girer Yorum bağlantısı
Bünyamin Göksu 5 Nisan 2015 Yazar Paylaş 5 Nisan 2015 Çağlar abi servise gittiğimde ses kesilmişti baya bir süre yoktu şimdi arasıra tekrar yapıyor bu haftaiçi tekrar gitmeyi düşünüyorum devriyaj bilyasını da söyleyeceğim başka neden yapabilir acaba servise kontrol etmeleri için söyleyeyim. Yorum bağlantısı
Bünyamin Göksu 28 Nisan 2015 Yazar Paylaş 28 Nisan 2015 Bugün servise gittim servis ustasıyla deneme sürüşüne çıktık dediğine göre baskı balata yanmış zorlanınca ondan ses yapıyor garantiye girmiyormuş üstelik,bana pek mantıklı gelmedi dedigi kendi servis araçlarında da aynı ses mevcutmuş sıkıntı yapmazmış.Benim anladığım bizim arabaların baskı balataları fabrika çıkışlı sorunlu ustanın laflarından bunu anladım ben. Yorum bağlantısı
Bünyamin Göksu 28 Nisan 2015 Yazar Paylaş 28 Nisan 2015 (düzenlendi) Çıkan ses bu yokuş yukarı kalkarken çektim. 28 Nisan 2015 tarihinde Bünyamin Göksu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Akpınar 25 Mayıs 2015 Paylaş 25 Mayıs 2015 S.a Hocam aracının garanti süresi devam ediyor ise aracınla Ford Bayisine giderek ilgili arkadaşlara Motor takozu (motor kulağı) diyede söylenebilir Şanzuman takozu (şanzuman kulağı) diyede söylene bilir. bu parçaları garanti kapsamında değiştittir. Ayrıca araca enjektör alıştırması ve Yeni güncellenen Ford Focus yazımını attır. sorun ortadan kalkacaktır. Saygılar... 1 Yorum bağlantısı
Bünyamin Göksu 25 Mayıs 2015 Yazar Paylaş 25 Mayıs 2015 S.a Hocam aracının garanti süresi devam ediyor ise aracınla Ford Bayisine giderek ilgili arkadaşlara Motor takozu (motor kulağı) diyede söylenebilir Şanzuman takozu (şanzuman kulağı) diyede söylene bilir. bu parçaları garanti kapsamında değiştittir. Ayrıca araca enjektör alıştırması ve Yeni güncellenen Ford Focus yazımını attır. sorun ortadan kalkacaktır. Saygılar... Aynısı başınıza geldi galiba.[emoji4] Yorum bağlantısı
Fahri Tetik 26 Mayıs 2015 Paylaş 26 Mayıs 2015 (düzenlendi) Çıkan ses bu yokuş yukarı kalkarken çektim. aynı sorun sattıgım 2011 aralık çıkışlı focus 3 te de vardı. Ama her zaman yapmıyordu. Özelikle soguk havalarda yapıyordu kavrama noktasında. İkinci el almıştım o sesle 20 bin kullandım herhangi bir sıkıntı yaratmadı. Değiştirme boşuna baskı balatayı. 26 Mayıs 2015 tarihinde Fahri Tetik tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Bünyamin Göksu 27 Mayıs 2015 Yazar Paylaş 27 Mayıs 2015 aynı sorun sattıgım 2011 aralık çıkışlı focus 3 te de vardı. Ama her zaman yapmıyordu. Özelikle soguk havalarda yapıyordu kavrama noktasında. İkinci el almıştım o sesle 20 bin kullandım herhangi bir sıkıntı yaratmadı. Değiştirme boşuna baskı balatayı. Servis ustası da aynı şeyi söyledi değiştirmemin gereksiz olduğunu. Yorum bağlantısı
Recommended Posts