İçeriğe Yönlendir

Bir Accord Sevdası...

Ahmet Gül

Recommended Posts

Gökhan Albayrak

Ah ah. Yazın focus almadan önce 38 bin e kadar çıktım bir zalım için. 48 bin km, sıfır hata-boya, Prins LPG yeni takılmış, 2.sahibi. Gri. Adam 44 bin istedi. Neyse. 

Çok araştırdım, çok okudum, kullandım ve çok pazarlık yaptım. Mesajları okuyunca ortalama bir fikir edinilebilir. Sadece 16-17lt gibi yakıt tüketim değerlerini ilk defa burada okudum ve çok şaşırdım. Artıları eksileri hepsi yazılmış sadece hortum arızası haricinde bir arızasını atlamışlar, senede bir sinyal ampullerini değiştiren kullanıcı sayısı da fazla.

Büyük hacimli araçların alıcı kitlesi çok farklı. Standart 1.6 ve altı kullanıcıları "abi gardaş kalır, nüfusuna geçirirsin, çook yakar, vergisi ödenmez" gibi şeyler söylerler. Takılmayın. Link. Keşke imkanım olsa da şu an şunu alıp gelsem. Bilenin aldığı bir araçtır CL9 Accord. 

Size şunu önerebilirim. Aracınızı satışa çıkarın, tok satıcı olun. İstediğiniz fiyatı verene satın ve gemileri o an yakın. Araç kiralayın. Ortalama bin tl gibi ekstra masrafınız olur 1 ay içerisinde. Sonra da bulursunuz. Bulamazsanız da beğendiğiniz link verdiğiniz aracı alırsınız hiç olmazsa. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

17lt'yi ben belirttim. Lpg tuketimi olarak yazdim. Bu degerleri vermek icin araci cok iyi tanimaya gerek yok zaten.

Her motor hacminin sehir ici ortalama yakisi bellirdir. Markaya gore yuzde 5-10 toleransi vardir. sehir disinda isler biraz degisir ama sehir icinde nasil 1.4 araca 3.0 lt yaktiramazsiniz, 2.4 araca 10lt yaktirmak bu tip bir iddiadir.

2.0 otomatik aracin ortalama sehir ici yakisi en iyi ihtimalle 11-12lt'dir. 2.4 oldugu icin ustune yuzde 10 koyalim. Lpg'li olunca da benzine gore yuzde 20 fazla yakar. Zaten Hasmet Bey belirtmis benden sonra 14lt benzin yaktigini. Lpg yuzde 20 fazlasini yakar. 16.8lt lpg tuketimi demek yanlis olmaz.

2.4 arac Hicbir sekilde ekonomi icin uretilmez. 2.0 arac kullandigim donemde benzinli binen bir kisi olarak dusuncem az yakma dusuncesini sadece alana kadar telkin icin onemli bir nokta oldugunu dusunuyorum.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör

Evren bey haklı, bu tür araçlar gerçek D sınıfı keyif araçlarıdır. Tüketim denince, bu araçlara hiç bakmayacaksınız. Şehir içi derken  genelde  büyük şehirleri ve İstanbul'u kastediyoruz.trafiği  rahat olan diğer illerde bir miktar düşer ama yine de, dişe dokunur düşme olmaz.

Şahsen büyük arabaları sevdiğimden, İstanbul da olmasam ve sık araba kullansam  bu modeli rahatça alırdım, gerçek bir keyif arabası.

Yorum bağlantısı
Gökhan Albayrak

17lt'yi ben belirttim. Lpg tuketimi olarak yazdim. Bu degerleri vermek icin araci cok iyi tanimaya gerek yok zaten.

Her motor hacminin sehir ici ortalama yakisi bellirdir. Markaya gore yuzde 5-10 toleransi vardir. sehir disinda isler biraz degisir ama sehir icinde nasil 1.4 araca 3.0 lt yaktiramazsiniz, 2.4 araca 10lt yaktirmak bu tip bir iddiadir.

2.0 otomatik aracin ortalama sehir ici yakisi en iyi ihtimalle 11-12lt'dir. 2.4 oldugu icin ustune yuzde 10 koyalim. Lpg'li olunca da benzine gore yuzde 20 fazla yakar. Zaten Hasmet Bey belirtmis benden sonra 14lt benzin yaktigini. Lpg yuzde 20 fazlasini yakar. 16.8lt lpg tuketimi demek yanlis olmaz.

2.4 arac Hicbir sekilde ekonomi icin uretilmez. 2.0 arac kullandigim donemde benzinli binen bir kisi olarak dusuncem az yakma dusuncesini sadece alana kadar telkin icin onemli bir nokta oldugunu dusunuyorum.

Saygilarimla.

Evren bey ben sadece şaşırdım dedim. Matematiksel hesabınız yerinde ama herşey matematik değil. Kullanmış biri olarak 17lt lpg tüketimini yakalayamadım. Max 16 kaldı. Birde %20 demişsiniz, bence o sarfiyat %10 artıyor. (Atiker gibi kitlerle değil tabiki.)

Yorum bağlantısı
Cengiz Koşak

Suan eger kendime yine Mondeo segmentinde ağırlığında bir arac almak isteseydim o 2.4 Accord olurdu yillardir begenerek baktigim begenerek sürdüğüm sayili otomatik araclardan birisidir :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Evren bey ben sadece şaşırdım dedim. Matematiksel hesabınız yerinde ama herşey matematik değil. Kullanmış biri olarak 17lt lpg tüketimini yakalayamadım. Max 16 kaldı. Birde %20 demişsiniz, bence o sarfiyat %10 artıyor. (Atiker gibi kitlerle değil tabiki.)

Prins %10 da arıza lambası yakıyor :( %15 en ideal LPG benzin oranı.

Yorum bağlantısı
Ahmet Gül

Saygilarimla.

Evren Bey kesinlikle haklısınız bu değerlerde tüketimle karşılaşmayı özellikle agresif kullanımı seven biri olarak bekliyorum. Amacım tasarruf değil zaten. 100-200 tl fazla harcayarak zevkimce bir araca binmek.

Size şunu önerebilirim. Aracınızı satışa çıkarın, tok satıcı olun. İstediğiniz fiyatı verene satın ve gemileri o an yakın. Araç kiralayın. Ortalama bin tl gibi ekstra masrafınız olur 1 ay içerisinde. Sonra da bulursunuz. Bulamazsanız da beğendiğiniz link verdiğiniz aracı alırsınız hiç olmazsa. 

Aklın yolu birdir ben de düşüne düşüne en son olarak böyle bir karar verdim. İlanım malum sitede biraz tok bir fiyatla dönüp duruyor15 gündür. Arayan soran nadir bir kaç kişiyi de ben kaçırıyorum satılmasın diye  :biggrin: Bu karda kışta arabasız nereye giderim yav.

Yorum bağlantısı
fatih iyigün

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-2.sahibinden-degisensiz-yetkili-servis-bakimli-emsalsiz-accord-196881164/detay

Bu araç hakkında bir yorumda bulunabilecek olan var mıdır?

Evren Bey bunun çok farkındayım ama aşk işte gönül ferman dinlemiyor :) Daha biraz mantık sahibiyim yoksa asıl karın ağrım 2.3 t5 :) Honda'ya daha güveniyorum açıkcası.

Bu arada yorumlarınız için teşekkür ederim. Her zamanki gibi bilgilendirici ve güvenilir. Bu forumu sizin gibi kişiler çok olduğu için seviyorum.

iyi akşamlar dilerim.

Bu araçta 4 adet hasar kaydı çıkıyor. Motor kaputu boyalı ön cam değişmiş. Honda servisi tarafından motor rektifiyesi istenmiş. Bence uzak durmak lazım.

Yorum bağlantısı
Ahmet Gül

Bu araçta 4 adet hasar kaydı çıkıyor. Motor kaputu boyalı ön cam değişmiş. Honda servisi tarafından motor rektifiyesi istenmiş. Bence uzak durmak lazım.

Verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim. Araç kesinlikle kazaya karışmamıştır diyorlar bir de ilanda. Kurumsal bir yapıya sahip işletmenin 3-5 lira için yaptığı hiç hoş değil.

Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy

Accord başka bir dünyadır . 3 Tane farklı kasasına sahip oldum . Çok şükür beni hiç üzmedi , ilk accord'um 2003 model sport modeliydi bu model biraz boş oluyor . ikincisi 1999 model 3.0 v6 idi , son olarak mondeo'dan önce sattığım 2006 model makyajlı kasa 2.0 executive'di . Çoğu ilanlarda görüyorum 2.4 daha az yakıyor diye , bu şehir efsanesidir . Mesela makyajlı kasada detaylı yol bilgisayarı var ve her benzin aldığınızda kendini otomatik sıfırlıyor . Ortalama olarak 14 ile 17 lt arasını çok gördüm şehir içinde . Uzun yolda 6.5- 7 lt arası yakıyor . Araçlar ile detaylı bilgiler konularımda mevcut inceleyebilirsiniz .  Bu arada kullanımına doymuş olsam bile yolda gördüğümde baktığım bir araçtır .

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Özmen

Accord başka bir dünyadır . 3 Tane farklı kasasına sahip oldum . Çok şükür beni hiç üzmedi , ilk accord'um 2003 model sport modeliydi bu model biraz boş oluyor . ikincisi 1999 model 3.0 v6 idi , son olarak mondeo'dan önce sattığım 2006 model makyajlı kasa 2.0 executive'di . Çoğu ilanlarda görüyorum 2.4 daha az yakıyor diye , bu şehir efsanesidir . Mesela makyajlı kasada detaylı yol bilgisayarı var ve her benzin aldığınızda kendini otomatik sıfırlıyor . Ortalama olarak 14 ile 17 lt arasını çok gördüm şehir içinde . Uzun yolda 6.5- 7 lt arası yakıyor . Araçlar ile detaylı bilgiler konularımda mevcut inceleyebilirsiniz .  Bu arada kullanımına doymuş olsam bile yolda gördüğümde baktığım bir araçtır .

+1

Ben de 2007 model makyajlı kasasını (2.4 motor) 2 yıl kullandım. Şehir dışında 120-130 km ile 9 lt (depo ölçümü ile) ile çok gittim geldim memleketime. sırf vergisi fazla diye satmıştım üzülerek. Ancak şimdi çok pişmanım :(

Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel

biraz amiyane tabir ama 2.el araba almak dul bayan almaya benzer geçmişini iyi bileceksin derler..

benim şahsi kanaatim her ne kadar şanzıman ve motoru sorunsuz olarak bilinsede yüksek km.de (sadece Honda değil) bir araç almama yönündedir..

Umarım istediğiniz aracı bulursunuz..

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
İlker Yüksel

Bu aracı hiç sürmedim ancak konfor(yalıtım ve süspansiyon) bakımından Mk3 ile arasında belirgin bir fark mıdır. Varsa hangisi daha iyidir? Bende merak ediyorum bu aracı

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...