İçeriğe Yönlendir

50-52 Bin Lira Arası Araç Danışma

Misafir

Recommended Posts

Misafir

Merhabalar,

Yakın bir arkadaşıma 50 bin lira civarında dizel ve manuel bir araç arıyoruz dizel istememizin sebebi günde 50 km yol yapıyor olması, LPG+benzin olayına da pek sıcak bakmıyoruz kafamızda bazı seçenekler var, ancak bazı kriterlerimizde var malum araç günde 50 km yapacağı için alacağımız aracın max. 50 bin km de olmasını istiyoruz mümkün olduğu kadar az km de olursa iyi olur.

Bizim belirlediğimiz bazı seçenekler var arkadaşım da bekar o nedenle bagaj, iç hacim v.s gibi zorunluluklarımız yok.

Seçeneklerimiz arasında şuan;

1-Megane 1.5 dci 110 hp icon yada dynamique paket (2012-2013 model)

2-Vw Polo 1.4 tdi (yeni kasa) yada 1.6tdi makyajsız kasa Comfortline (2013-2014 model)

3-Opel Astra 1.3 dizel cosmo paket ( 2012 model)

4-Ford Fiesta 1.5 tcdi titaium x (2013 model)

Yukarıdaki araçlardan birini düşünüyoruz bu konuda sizin tercihiniz hangisi olurdu? yada başka bir alternatif size göre ne olabilir ?

Not : Hyundai yada Kia gibi markaları pek istemiyoruz :)

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim,

Keyifli forumlar.

Yorum bağlantısı
Okan Tansel

Hayırlısı olsun inşallah tercih tarafımca 2.3,4 arasında olurdu donanım ve güvenlik paketlerine göre yönelirdim tekrardan içinize sinen bir araç olur inşallah :nazar:

Yorum bağlantısı
Misafir

2 tane B sınıfı, 2 tane C sınıfı araç var listede, hangisi öncelikli ihtiyacınız... 

Doğrudur sınıflar farklı ancak dediğim gibi aracı kullanmak dışında bir ihtiyacımız yok yani bagajı büyük olsun, iç hacmi geniş olsun v.b kriterlerimiz yok o nedenle farklı segmentlerde araçlar sectik hepsi de tamamen beğendiğimiz ve severek kullanabileceğimizi düşündüğümüz araçlar.

Yorum bağlantısı
Gürçay Hüseyin

Saydiginiz araclar arasinda en iyi arac Astra.

Yorum bağlantısı
Kadir Pulat

fiestadan başkası yalan motor ömrü bakımından tatmin olacağınız tek araç tabi az km zor bulunuyor..

Yorum bağlantısı
Ayşin Korkmaz

Listedeki araçlardan çok sevmesem de Polo yada Astra'yı tercih ederdim. Listede olmayan araçlardan da kesinlikle Focus3'ü tercih ederdim. O paraya çok rahat temiz otomatik parklı style paket bulabileceğinizi düşünüyorum...

Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar
(düzenlendi)

Sorunsuz ,az yakan,bakim araligi uzun ama içe pek sinmeyen bir araç alinacaksa reno megane privilage...

tarihinde Hasan Basri Bayraktar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
İnan Çınar

2. El 50.000 km civarı garantisi bitmiş dizel alacağıma o civarlara sıfır km Clio alır binerim.1.5 dCi koklar yakıtı. Tek kişi seyahat edecekse küçük ve az yakan araç daha mantikli. Turbosu dpf si enjektöru derken garantisi olan sıfır araç dizelde daha mantıklı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

2. El 50.000 km civarı garantisi bitmiş dizel alacağıma o civarlara sıfır km Clio alır binerim.1.5 dCi koklar yakıtı. Tek kişi seyahat edecekse küçük ve az yakan araç daha mantikli. Turbosu dpf si enjektöru derken garantisi olan sıfır araç dizelde daha mantıklı

Size katılıyorum herzaman bende sıfır araçtan yanayım ancak clionun iç mekan kalitesindeki inanılmaz düşüklük araçtan soğuttu bizi.

Sorunsuz ,az yakan,bakim araligi uzun ama içe pek sinmeyen bir araç alinacaksa reno megane privilage...

Privilage paketlerin tamamının ikoltukları ve direksiyonu sanırım açık renk o nedenle icon yada dynamique pakete yöneldik aslında.

fiestadan başkası yalan motor ömrü bakımından tatmin olacağınız tek araç tabi az km zor bulunuyor..

Malum sitede birçok sıfıra yakın az kmli fiesta mevcut hatta en bol secenek fiestada şuan 2.el olarak

Astrayı tavsiye edenler çoğunlukta sanırım ancak ondaki tek soru işareti 1.3 dizel motorun 1300 kilonun üzerinde olan kasayı yürütüp yürütemeyeceği 1.6 dizel olsa sıkıntı yok ama 1.3 ler kafamda soru işareti.

tarihinde DOĞUŞ BAĞ tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Misafir

Size katılıyorum herzaman bende sıfır araçtan yanayım ancak clionun iç mekan kalitesindeki inanılmaz düşüklük araçtan soğuttu bizi.

Privilage paketlerin tamamının ikoltukları ve direksiyonu sanırım açık renk o nedenle icon yada dynamique pakete yöneldik aslında.

Malum sitede birçok sıfıra yakın az kmli fiesta mevcut hatta en bol secenek fiestada şuan 2.el olarak

Astrayı tavsiye edenler çoğunlukta sanırım ancak ondaki tek soru işareti 1.3 dizel motorun 1300 kilonun üzerinde olan kasayı yürütüp yürütemeyeceği 1.6 dizel olsa sıkıntı yok ama 1.3 ler kafamda soru işareti.

Beklentiye bağlı ancak hız ile hiç işi olmayan teyzem bile şikayetçi performansından. Ben de kullandım alt devirlerde çok hantal kalıyor hissiz tepkileri var. Yeni 1.5 tdci çok ekonomik fiesta alınabilir.
Yorum bağlantısı
Emre Gülşen
(düzenlendi)

listedeki araçlardan, 1-3-4'ü kullanmış biri olarak. Tercihim Megane olurdu, her ne kadar düşünmüyoruz desenizde şu an kullandığım ve memnun olduğum, Hyundai İ30 iyi bir alternatif olur.1.3 astra'ya dört ay dayanabildim :)

tarihinde Emre Gülşen tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Misafir

listedeki araçlardan, 1-3-4'ü kullanmış biri olarak. Tercihim Megane olurdu, her ne kadar düşünmüyoruz desenizde şu an kullandığım ve memnun olduğum, Hyundai İ30 iyi bir alternatif olur.1.3 astra'ya dört ay dayanabildim :)

Haklısınız 1.3 astra yanlış olacak gibi en son onu düşünüyorduk bizde zaten ama seçenekler arasından çıkartacağız gibi astrayı bu gidişle  :) 

Beklentiye bağlı ancak hız ile hiç işi olmayan teyzem bile şikayetçi performansından. Ben de kullandım alt devirlerde çok hantal kalıyor hissiz tepkileri var. Yeni 1.5 tdci çok ekonomik fiesta alınabilir.

1.3 dizel olsada araç çok ağır doğaş olarak güçsüz kalıyor hız ile bizimde işimiz yok ama sonuçta o kadarda hantal araç kullanmayı istemez kimse 

Yorum bağlantısı
Misafir

Benzinli Astra 1470 kg ağırlığında ki diesel daha ağır olucaktır 1.3 astra sizi çok üzer. Bence Focus bakın hem piyayası var hemde diğer araçlara göre daha oturaklı ve güvenli. Üstelik Bastığınızda gitmem demez ekonomide yaptırır.

Yorum bağlantısı
Emrah Altun

Hocam bu paraya f3 kasa ford bile bulabilirsiniz. Astrayı eleyin bence. İlla da bu seçenekler arasından diyorsanız Fransa üretimi Megane araçlara bakabilirsiniz. Yerli üretime nazaran iç mekan çok daha kaliteli. Listeye Seat Ibiza da eklenebilir.

Yorum bağlantısı
Misafir

Benzinli Astra 1470 kg ağırlığında ki diesel daha ağır olucaktır 1.3 astra sizi çok üzer. Bence Focus bakın hem piyayası var hemde diğer araçlara göre daha oturaklı ve güvenli. Üstelik Bastığınızda gitmem demez ekonomide yaptırır.

Focus iyi bir alternatif ancak arkadaşım 2 senedir ayrıca eski çalıştığı yerde şirket arabası olarak focus kullanıyordu o nedenle aynı araçtan almak istemiyor.

Hocam bu paraya f3 kasa ford bile bulabilirsiniz. Astrayı eleyin bence. İlla da bu seçenekler arasından diyorsanız Fransa üretimi Megane araçlara bakabilirsiniz. Yerli üretime nazaran iç mekan çok daha kaliteli. Listeye Seat Ibiza da eklenebilir.

Meganeler de çok fazla donanım paketi var insanın kafası karışıyor mesela hangi paketler avrupa üretimi acaba ? İcon paketler yerli üretimi sanırım.

Yorum bağlantısı
Emre Olgum

son kasa hyundai sonata 2.0 crd almanız bence en mantıklısı olur bu yazdığınız araçların hepsine 3 gömlek üstündür

Yorum bağlantısı
Misafir

Volvo s40 d2 olursa cok iyi olur olmazsa mazda 3 dizel olur. Bunlar focus 3 ile ayni motor 6 vitesli secenekler. D sinifinda laguna 1.5dci alinabilir. Benzinli turboda daha cok secenek var tabi.

Mondeo, cmax 1.6 belki focus3 ecoboost olur. Bir de focus3 1.0 ecoboost benzinli fiyatina dizel tuketimi sunan iyi bir secenek olur.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
Emrah Altun
(düzenlendi)

Focus iyi bir alternatif ancak arkadaşım 2 senedir ayrıca eski çalıştığı yerde şirket arabası olarak focus kullanıyordu o nedenle aynı araçtan almak istemiyor.

Meganeler de çok fazla donanım paketi var insanın kafası karışıyor mesela hangi paketler avrupa üretimi acaba ? İcon paketler yerli üretimi sanırım.

Hocam paket olarak değil de spesifik olarak bulunabiliyor. Mesela şöyle bir arama yapabilirsiniz malum sitede. 

İlk bakışta kadrandan fark edebilirsiniz.

http://www.sahibinden.com/en/renault-megane-1.5-dci-dynamique/diesel?query_desc=true&query_text=frans%C4%B1z&sorting=a4_asc

tarihinde Emrah Altun tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...