Rahmi topal 14 Mart 2015 Yazar Paylaş 14 Mart 2015 sürekli yapıyor rölantide daha çok hissediyorsun gaza basınca tabi pek anlaşılmıyor. ben önceki sahibi gaz kelebeği temizliği yaptırmış olabilirmi acaba onu bilmiyorum tabi... Yorum bağlantısı
Onur Oflaz 14 Mart 2015 Paylaş 14 Mart 2015 benzer durum bizde de vardi. manifoldun altinda bi soket vardi. cektik hissedilmeyecek kadar azaldi. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 14 Mart 2015 Paylaş 14 Mart 2015 benzer durum bizde de vardi. manifoldun altinda bi soket vardi. cektik hissedilmeyecek kadar azaldi.O soketin takıldığı parçaya baktırsaydınız. sürekli yapıyor rölantide daha çok hissediyorsun gaza basınca tabi pek anlaşılmıyor. ben önceki sahibi gaz kelebeği temizliği yaptırmış olabilirmi acaba onu bilmiyorum tabi... Şayet temizlenmişse. Gaz kelebek pozisyon sensörünün değerlerine baktırın. 0.98 Olmalı. Yorum bağlantısı
Onur Oflaz 14 Mart 2015 Paylaş 14 Mart 2015 O soketin takıldığı parçaya baktırsaydınız. abi o kablo oyle motorun altina dogru gidiyo. konu acmistim bilen duyan yok. serviste gosterdim bulamadik bi kac dun bize birakin bakip arastiralim dediler yogunluk sebebiyle birakmadik 1 Yorum bağlantısı
Rahmi topal 14 Mart 2015 Yazar Paylaş 14 Mart 2015 Bende bir bakayim bir sokeyim fark oluyormu ayrica mehmet bey bunu servise söylesem ölçüm yaparlarmi acaba Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 14 Mart 2015 Paylaş 14 Mart 2015 Bende bir bakayim bir sokeyim fark oluyormu ayrica mehmet bey bunu servise söylesem ölçüm yaparlarmi acabaIds cihazında gaz pozisyon sensörünün Direnç Değeri okuyabiliyor. Yorum bağlantısı
Rahmi topal 16 Mart 2015 Yazar Paylaş 16 Mart 2015 ya arkadalar forumları gezerken böyle bir şeyle karşılaştım benim sorunuma çok benziyor çünkü bendeki lpg de aynı sıkıntı oluyor yani -8 de + 5-6 derecede aynı mesafede gaza geçiyor aynı sıkıntı bende de olabilirmi Motor suyunu ölçen sıcaklık müşürü bozukmuş. yani aslında motor fan açma seviyesinde olmasına rağmen müşür 40-45 civarında bir ısı gösteriyor. bu nedenle gereksiz yere jikle çalışıyor, devir yükseliyor, bu süre uzuyor, hatta lpg ye geçme süresi bile uzuyordu. bu bilgiyi opel formundan aldım tam adres bu http://www.opelim.net/forums/teknik-servis/59638-rolanti-dengesizligi-ve-teklemenin-cozumunu-acikliyorum-ozellikle-f-g-kasalar-icin.html Yorum bağlantısı
Rahmi topal 16 Mart 2015 Yazar Paylaş 16 Mart 2015 arkadaşlar bu bizm araçtaki hararet müşürümü oluyor birde yerini bilen varmı acaba.. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 16 Mart 2015 Paylaş 16 Mart 2015 ya arkadalar forumları gezerken böyle bir şeyle karşılaştım benim sorunuma çok benziyor çünkü bendeki lpg de aynı sıkıntı oluyor yani -8 de + 5-6 derecede aynı mesafede gaza geçiyor aynı sıkıntı bende de olabilirmi Motor suyunu ölçen sıcaklık müşürü bozukmuş. yani aslında motor fan açma seviyesinde olmasına rağmen müşür 40-45 civarında bir ısı gösteriyor. bu nedenle gereksiz yere jikle çalışıyor, devir yükseliyor, bu süre uzuyor, hatta lpg ye geçme süresi bile uzuyordu. bu bilgiyi opel formundan aldım tam adres bu http://www.opelim.net/forums/teknik-servis/59638-rolanti-dengesizligi-ve-teklemenin-cozumunu-acikliyorum-ozellikle-f-g-kasalar-icin.html Müşür 40-45 derece gösterirken motorun ısısı kaç derecedeymiş? Opel 85-90 derecede 1. fanı açar. Şayet müşür o dereceye yetişmezse fan açılmaz ve motor hararet yapar Bahsedilen parça müşür değil de termostad olmasın. Termostad açık kalır araç geç ısınır LPG geç geçer Hatta rampa aşağıya inerken motor tamamen soğur. Soğuk havalarda kalorifer ısıtmaz. Yorum bağlantısı
Rahmi topal 16 Mart 2015 Yazar Paylaş 16 Mart 2015 bilmiyorum mehmet kardeş ben araştırırken gördüm sorun benim soruna benzetince acaba benim araçtadamı aynı sıkıntı var diye düşünmeye başladım ıstmayla ilgili sıkıntı yok ama lpg ye geçmede 10 derecelik bir hava fark da bile hemen hemen aynı mesafede geçiyor. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 16 Mart 2015 Paylaş 16 Mart 2015 bilmiyorum mehmet kardeş ben araştırırken gördüm sorun benim soruna benzetince acaba benim araçtadamı aynı sıkıntı var diye düşünmeye başladım ıstmayla ilgili sıkıntı yok ama lpg ye geçmede 10 derecelik bir hava fark da bile hemen hemen aynı mesafede geçiyor. Mondeo Opel kadar elektrik ve elektronik arızası vermez. Ateşleme ve hava hortumları arızası verir. Karter havalandırma hortumuna veya Emme manifoltuna baktırdınız mı? Yorum bağlantısı
Faruk Bakan 4 Mayıs 2015 Paylaş 4 Mayıs 2015 Arkadaşlar merhaba, kayınpeder de 2007 Mondeo Ghia aldı. Otomatik LPG li. Sabah çalıştırdığında motor ısınana kadar özellikle rampada hiç gaz yemiyor. Ağır ağır gidiyor. Isınınca sorun olmuyor. Böyle bir sıkıntı yaşayan var mı acaba? Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 4 Mayıs 2015 Paylaş 4 Mayıs 2015 Arkadaşlar merhaba, kayınpeder de 2007 Mondeo Ghia aldı. Otomatik LPG li. Sabah çalıştırdığında motor ısınana kadar özellikle rampada hiç gaz yemiyor. Ağır ağır gidiyor. Isınınca sorun olmuyor. Böyle bir sıkıntı yaşayan var mı acaba? Isınmaktan kastınız LPG geçene kadar mı? Bunu anlamak için LPG kapatıp aracın motor ısısı 90 dereceye gelene kadar kullanmak lazım. Yapmaya devam ederse ilk önce benzin pompasına bakılmalı. Şayet LPG kapalı ve benzinde gireken ısınana kadar gitmeyip sonra gidiyorsa motorun kompresyonuna bakılmalı. Yorum bağlantısı
İlker Yüksel 6 Mayıs 2015 Paylaş 6 Mayıs 2015 Bende bazen hem benzin hemde lpg de 1500-2000 devir arası çok dikkat edersem gaz verip kesme gibi bir durum oluyor. Bunu yolcular hissetmiyor sadece ben hissediyorum. Bunun sebebi ne olabilir? Yorum bağlantısı
Alper Doğan 6 Mayıs 2015 Paylaş 6 Mayıs 2015 İlker bey ilk olarak ateşleme bobbinine baktırın 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 6 Mayıs 2015 Paylaş 6 Mayıs 2015 Bende bazen hem benzin hemde lpg de 1500-2000 devir arası çok dikkat edersem gaz verip kesme gibi bir durum oluyor. Bunu yolcular hissetmiyor sadece ben hissediyorum. Bunun sebebi ne olabilir? Hızınız kaç peki o sırada. Hiç boğaz kelebeğini temizlettiniz mi? Yorum bağlantısı
İlker Yüksel 6 Mayıs 2015 Paylaş 6 Mayıs 2015 (düzenlendi) Focus Bobini takılmış galiba ilk bakımda değiştireceğim bobin ve buji kablolarını. Mehmet bey hızım 80 km/h civarı oluyor. 4 vitese geçtikten sonra 1500-2000 devir arasına düşüyor o arada 2000 devire kadar yapıyor sonra olmuyor.boğaz kelebeği temizletmedim. 6 Mayıs 2015 tarihinde İlker Yüksel tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Alper Doğan 6 Mayıs 2015 Paylaş 6 Mayıs 2015 Mehmet bey benimde her zaman olmayan belirli aralıklarla yapan bir silkeleme problemim var rolantide oluyor büyük ölçüde özel bir ford servisine gittiğimde bir sensörden bahsetti servisteki arkadaş lpg li biniyorsan bunu yapar dedi sensörü değiştirsekte yapar dedi biraz 3 gün benzinle gez düzelir diyorlar bu konuda bir bilginiz varmı Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 6 Mayıs 2015 Paylaş 6 Mayıs 2015 Mehmet bey hızım 80 km/h civarı oluyor. 4 vitese geçtikten sonra 1500-2000 devir arasına düşüyor o arada 2000 devire kadar yapıyor sonra olmuyor.boğaz kelebeği temizletmedim. Aynı sorun bende vardı. Araç Ov. Değiştirmediğim hiç birşey kalmadı. En son Sabri Ustaya sordum. Gaz kelebeği pozisyon sensörünün değerine bak dedi. o değerde değişme var dedi. Baktırdım hakikaten o değer kaymış Benim araçta boğaz kelebeği temizlenmişti. Ayarı yaptırdım düzeldi. Şu konuda detay yazmıştım. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/262660-par%C3%A7a-tak%C4%B1ld%C4%B1ktan-sonra-cihazla-kontrol/ Yorum bağlantısı
Alper Doğan 6 Mayıs 2015 Paylaş 6 Mayıs 2015 Boğaz kelebeği temizleme işlemi ysptırmıyoruz galiba mondeolara siz tavsiye etmiyorsunuz başka bir konuda okumuştum 1 Yorum bağlantısı
İlker Yüksel 6 Mayıs 2015 Paylaş 6 Mayıs 2015 (düzenlendi) Aynı sorun bende vardı. Araç Ov. Değiştirmediğim hiç birşey kalmadı. En son Sabri Ustaya sordum. Gaz kelebeği pozisyon sensörünün değerine bak dedi. o değerde değişme var dedi. O değeri unuttum şimdi. Baktırdım hakikaten o değer kaymış Benim araçta boğaz kelebeği temizlenmişti. Ayarı yaptırdım düzeldi. Şu konuda detay yazmıştım. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/262660-par%C3%A7a-tak%C4%B1ld%C4%B1ktan-sonra-cihazla-kontrol/ Mehmet tam da sizin konunuzda bahsettiğiniz durum. O zaman gaz posizyon sensörünü 096,1,00 arasına getireceğiz. bobinde yapar mı böyle birşey? 6 Mayıs 2015 tarihinde İlker Yüksel tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 6 Mayıs 2015 Paylaş 6 Mayıs 2015 Mehmet tam da sizin konunuzda bahsettiğiniz durum. O zaman gaz posizyon sensörünü 096,1,00 arasına getireceğiz. bobinde yapar mı böyle birşey? Bobin değiştirdim düzelmedi. Boğaz kelebeği temizleme işlemi ysptırmıyoruz galiba mondeolara siz tavsiye etmiyorsunuz başka bir konuda okumuştum İyi bir usta temizlemeli. Her yerini kurcalamamalı. Yorum bağlantısı
Alper Doğan 6 Mayıs 2015 Paylaş 6 Mayıs 2015 Kelebekte sorun yok gibi ama herzaman yapmıyor sallatıyı 3 4 güne belki yapıyor yani sürekli olan birley değil benim problemim Birde çözemediğim esp problemi kaldı o ışık bir sönmedi gitti:) Esp yi halledeyim başka birşey istemiyorum zaten:) Yorum bağlantısı
Recommended Posts