Mert Yeldan 2 Mart 2015 Paylaş 2 Mart 2015 Yemezler. Kendine yontma keser gibi [emoji4] testere gibi ol. Yontmuyorum, binanın içi yani daireni sen boyatiyorsun. Dişini yönetim. Arada ki fark bu bence. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 2 Mart 2015 Paylaş 2 Mart 2015 Yontmuyorum, binanın içi yani daireni sen boyatiyorsun. Dişini yönetim. Arada ki fark bu bence.Yalıtım dedik. Yönetim hayrına değil herhalde. Benim paramla. Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 2 Mart 2015 Paylaş 2 Mart 2015 Yalıtım dedik. Yönetim hayrına değil herhalde. Benim paramla. Valla boşa tartışmaya gerek yok. Yönetim kararı varsa tüm giderlerin arsa payına göre ödeneceğini yönelik o zaman pay üsulu ile ödenir. Yoksa yapacak bir şey yok. Ha zafer şimdi soracak erkek tarafı misin kız tarafı mi Yorum bağlantısı
Serkan Toker 2 Mart 2015 Paylaş 2 Mart 2015 Hahaha 17 liralik arabaya biniyoz, senin gibi toprak ağasımı her kez Biz 5 kuruşlarla biriktiryorum kardeş yerimize gelip gören biliyor.. Köyde ev yapayım dedim dedem en uzak noktadan iki dönüm yer verdi başka da dünyalığım yok.. Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 2 Mart 2015 Paylaş 2 Mart 2015 Biz 5 kuruşlarla biriktiryorum kardeş yerimize gelip gören biliyor.. Köyde ev yapayım dedim dedem en uzak noktadan iki dönüm yer verdi başka da dünyalığım yok.. O 2 dönümüde mantolama için satarsın Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 2 Mart 2015 Paylaş 2 Mart 2015 Valla boşa tartışmaya gerek yok. Yönetim kararı varsa tüm giderlerin arsa payına göre ödeneceğini yönelik o zaman pay üsulu ile ödenir. Yoksa yapacak bir şey yok. Ha zafer şimdi soracak erkek tarafı misin kız tarafı mi Evi alırken 3 tarafı açık manzara Güneş 10 numara diyerek fazla para verdin. Satarken de öyle satacaksın. Ama mantolamaya gelince ortak olsun. 1 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 2 Mart 2015 Paylaş 2 Mart 2015 Garibim tek cephede aynı parayı versin bizim burjuvayla... Yastığa başını koyunca rahat uyuyabilecek misin ? 1 Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 2 Mart 2015 Paylaş 2 Mart 2015 Evi alırken 3 tarafı açık manzara Güneş 10 numara diyerek fazla para verdin. Satarken de öyle satacaksın. Ama mantolamaya gelince ortak olsun. Güneş parayla mi cephe farkı illa olacak. O zaman güney cephe manto lama yaparken daha az versin isi kaybı az diye Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 2 Mart 2015 Paylaş 2 Mart 2015 Güneş parayla mi cephe farkı illa olacak. O zaman güney cephe manto lama yaparken daha az versin isi kaybı az diye Cephe farkı derken 3 cepheli ev ile iki daire arasına sıkışmış iki küçük cepheden bahsettik cicim. Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 2 Mart 2015 Paylaş 2 Mart 2015 Garibim tek cephede aynı parayı versin bizim burjuvayla... Yastığa başını koyunca rahat uyuyabilecek misin ? Yarin sabah yazarım bakalım uyuya bilecek miyim Fazla para ödesin istemem, o zaman şöyle yapalım Toker ödesin parayi Cephe farkı derken 3 cepheli ev ile iki daire arasına sıkışmış iki küçük cepheden bahsettik cicim. Zafer en iyisi taşınsın oradan Yorum bağlantısı
Misafir 3 Mart 2015 Paylaş 3 Mart 2015 Konuda geçti mi göremedim ama.. Bazı illerde itfaiye, mantolama yapılan bina yada belediyeleri mahkemeye veriyormuş galiba.. Yangına sebebiyet veriyor, söndürmeyi geciktiriyor vb gibi bir sebepten. Yorum bağlantısı
Osman Bilgin 3 Mart 2015 Paylaş 3 Mart 2015 binada 2+1 3+1 dükkan lar aynı aidatı vermiyor, haksızlık olmaması için petek sayısına göre aidat toplanıyor hatta daha da şeffaf olması için bazı yönetimler noter çağırarak paylama yaptırıyorlar.. kat mülkiyetinde binaya sonradan yapılacak işlemlerin zaruri mi lux mu olarak değerlendiriliyor bunu kararını da mahkeme veriyor zaruri ise ödenmesi zorunda.. ama kanunen cepheye göre mi sayıya göre mi ödeme yapılır bilmiyorum araştırmak örnek davalara bakmak lazım.. bizim ev için de öyle bir istek var ben karşıyım bina zaten yutong illa yaptıralım denirse herkes cephesine m2 göre verirse kabul ederim diyorum.. birde taşyünü malzeme kullanılacaksa diye şartıda ekleyebilirim.. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 3 Mart 2015 Paylaş 3 Mart 2015 Ben anlatamıyorum galiba yav Dış cephenin boyanması bina için yapılıyor diyorum. Yani ortak alanın gideri. Asansör de ortak alan. Tavan ve taban da öyle. Ortak kullanıyoruz. Ancak dairemin daha iyi ısınması için yapılacak işlem niye ortak gider olsun. Şöyle orneklesem; bu bahsettiğimiz işlem mantolama değil dış cephe boyama, boncuk döşeme, sadece gösteriş için yapılacak bir giydirme olsa herkese eşit şekilde bolunebilir. Ancak bu yapılan işlem dairelerin kişisel olarak daha iyi ısınması için. Yani ortak alanın gideri değil. Aslında mantık olarak dediğin doğru fakat diğer daireler ne kadar iyi ısınırsa sende o kadar iyi ısınıyorsun buda bir gerçek. İşte bu yüzden mantolama dairelerin kendisinin kullanımı değil de yine ortak kullanım gibi oluyor. Ayrıca mantolamayı şöyle düşün.. Bina cephesinin onarıma ihtiyacı var bu onarım yapılırken mantolama da aradan çıkacakmış gibi. Yani bina atıyorum 50 bin tl masraf tutuyorsa sen mantolamasız yaptırsan bu işlemi 25 bin tutar.. mantolama maliyeti misal yarısıdır. Olaya öyle de bakmak gerekiyor. Netice de dış cephe yenileniyor yeni bir kimlik kazanıyor. Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 3 Mart 2015 Paylaş 3 Mart 2015 Aslında mantık olarak dediğin doğru fakat diğer daireler ne kadar iyi ısınırsa sende o kadar iyi ısınıyorsun buda bir gerçek. İşte bu yüzden mantolama dairelerin kendisinin kullanımı değil de yine ortak kullanım gibi oluyor. Ayrıca mantolamayı şöyle düşün.. Bina cephesinin onarıma ihtiyacı var bu onarım yapılırken mantolama da aradan çıkacakmış gibi. Yani bina atıyorum 50 bin tl masraf tutuyorsa sen mantolamasız yaptırsan bu işlemi 25 bin tutar.. mantolama maliyeti misal yarısıdır. Olaya öyle de bakmak gerekiyor. Netice de dış cephe yenileniyor yeni bir kimlik kazanıyor. Ayrıca binanın eder fiyatınıda arttırıyor, 1. kattayım asansör kullanmıyorum diye satarken asansörsüz diye mi satıyoruz 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 3 Mart 2015 Paylaş 3 Mart 2015 O evde olmayı istemezdim Yeşil boyalı olmasından iyidir 2 Yorum bağlantısı
Misafir 3 Mart 2015 Paylaş 3 Mart 2015 Yeşil boyalı olmasından iyidir O daha çok dikkat çekiyor Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 3 Mart 2015 Paylaş 3 Mart 2015 Valla boşa tartışmaya gerek yok. Yönetim kararı varsa tüm giderlerin arsa payına göre ödeneceğini yönelik o zaman pay üsulu ile ödenir. Yoksa yapacak bir şey yok. Ha zafer şimdi soracak erkek tarafı misin kız tarafı mi Ben kız erkek tarafı aramıyorum biraderim. Ben diyorum ki ortak alanın bakımı veya onarımı değil. Kişilerin şahsi olarak iyi isinmalari icin istedikleri bir şey. 1 Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 3 Mart 2015 Paylaş 3 Mart 2015 Aslında mantık olarak dediğin doğru fakat diğer daireler ne kadar iyi ısınırsa sende o kadar iyi ısınıyorsun buda bir gerçek. İşte bu yüzden mantolama dairelerin kendisinin kullanımı değil de yine ortak kullanım gibi oluyor. Ayrıca mantolamayı şöyle düşün.. Bina cephesinin onarıma ihtiyacı var bu onarım yapılırken mantolama da aradan çıkacakmış gibi. Yani bina atıyorum 50 bin tl masraf tutuyorsa sen mantolamasız yaptırsan bu işlemi 25 bin tutar.. mantolama maliyeti misal yarısıdır. Olaya öyle de bakmak gerekiyor. Netice de dış cephe yenileniyor yeni bir kimlik kazanıyor. Ayhan abi bizim bina boncuk döşeme. Herhangi bir dış bakım gerekmiyor. Bakım onarım gerekmiyor. Belki 20 sene sonra. Belki 30. Dış bakıma ihtiyacımız yok. Ayrıca diğer dairelerin ısınması beni pratikte beni etkilemiyor. Altımda daire yok boş. Diğer daireler ise zaten kullanılmayan yerleri kapatıyor. Yani bana esas etki edecek alt kat bana faydasız. Ben tekrar ediyorum, ben aidat veriyorum asansör, su, elektrik, temizlik parası veriyorum. Ortak gider. Binain boyası bozuldu boyanacak deseler yine vereceğim. Çünkü ortak gider. Bakımı onarımı ortak gider ama bu değil. 1 Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 3 Mart 2015 Paylaş 3 Mart 2015 Ben kız erkek tarafı aramıyorum biraderim. Ben diyorum ki ortak alanın bakımı veya onarımı değil. Kişilerin şahsi olarak iyi isinmalari icin istedikleri bir şey. Sen mantolamayı fuzuli görüyorsun ben gereklilik. Bu yüzden anlaşamıyoruz hacı. Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 3 Mart 2015 Paylaş 3 Mart 2015 Sen mantolamayı fuzuli görüyorsun ben gereklilik. Bu yüzden anlaşamıyoruz hacı.Bizim bina için fuzuli. Çünkü amorti etme süresi çok uzun. 7-8 senede anca kâra geçeceğiz. Ama ki diyelim gereklilik. Bu gereklilik daireler için. Binanın ortak kullanım alanı için değil. Herkes kendisi için istiyor bunu. Ortak alanın bakımı, onarımı, yenilenmesi olarak sayılmaz. Durum bu. Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 3 Mart 2015 Paylaş 3 Mart 2015 Bizim bina için fuzuli. Çünkü amorti etme süresi çok uzun. 7-8 senede anca kâra geçeceğiz. Ama ki diyelim gereklilik. Bu gereklilik daireler için. Binanın ortak kullanım alanı için değil. Herkes kendisi için istiyor bunu. Ortak alanın bakımı, onarımı, yenilenmesi olarak sayılmaz. Durum bu. Mantolama ve ısı yalıtımı bir bütündür. Bu işin uzmanları derki tüm binada avuç içi kadar bir yer bile açıkta kalsa tüm binanın betonunu soğutacağı için komple yapılmalı. Bu yüzden ortak olarak yapılmalıdır. Arsa payına göre yapılması en adil olanıdır. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts