İçeriğe Yönlendir

Gösterge Paneli Çerçevesinin Kırık Vida Ucu Tamiri

Tuncay Arslan

Recommended Posts

Tuncay Arslan

Merhabalar, gördüğüm kadarıyla Mk2 Mondeoların çoğunda gösterge panelinin çerçevesini tutan vida bağlantı ucu kırık. Aldığımda farketmemiştim yenisi de pahalı olduğundan kendimce çözüm bulmaya çalıştım. Aklıma çok fikir gelse de en basit olanı uyguladım hem tıkırtı kesildi hem yerine sıkı sıkı oturdu.

Vidayı gizleyen silindir kanal aşağı yukarı 10-11 mm çapında, öncelikle bu çapta bakalit parça bulup karşıdan bakıldığında görünmeyecek şekilde 1 cm uzunluğunda kestim. Bu bakaliti hurdaya ayrılmış elektrik ya da elektronik ev aletlerinin kasalarından temin edebiliriz ben bir daktilo kasasından buldum.

4VHKZBh.jpg?1

Daha sonra bakaliti içe yerleştirdim.

gbJLQPz.jpg?1

Benim çerçevenin uç kısımları iyice dağılmış olduğundan hem de esneklik katması açısından uçlarına musluk contası koydum.

CIwbB9F.jpg?1

Montajdan sonra resim çekmedim ama eskisi gibi oldu.

• Beğen 11
Yorum bağlantısı
Zekeriya Kahraman

Güzel fikir güzelde olmuş yalnız cevresini band ile saraydın ileride çatlama olursa onu engellemiş olurdun 

Yorum bağlantısı
Murat Dere

Akıllıca ve yararlı. :bravo:

Güzel fikir güzelde olmuş yalnız cevresini band ile saraydın ileride çatlama olursa onu engellemiş olurdun 

Bant esner, çatlamaya karşı koyamaz. Tel sarıp, uçlarını kıvırırım ben. ;)

Yorum bağlantısı
Zekeriya Kahraman

Akıllıca ve yararlı. :bravo:

Bant esner, çatlamaya karşı koyamaz. Tel sarıp, uçlarını kıvırırım ben. ;)

cırt kelepcede olabilir 

Yorum bağlantısı
Murat Dere

cırt kelepcede olabilir 

Olabilir. Takılacak yere bağlı. Kelepçe kalın gelir bazı yerlere. :)

Yorum bağlantısı
Zekeriya Kahraman

Olabilir. Takılacak yere bağlı. Kelepçe kalın gelir bazı yerlere. :)

sen tel takıyon oluyor da ben cırt takınca olabilir oluyor her yere cırt olur tel olmaz  :yes:

Yorum bağlantısı
Murat Dere

sen tel takıyon oluyor da ben cırt takınca olabilir oluyor her yere cırt olur tel olmaz :yes:

Bu kez de "olabilir"e mi takıldın? :p

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tuncay Arslan

Çatlama aklıma geldi, yapmak istediğim aslında içine yerleştirdiğim bakalit yerine gürgen ağacından ya da fiberden yapıp göbeğini delecektim. Dış çevresine de çatlamasını önlemek için terzilerin kullandığı yüksük tarzı bir şey ya da ince bakır levhadan kaplayıp lehimle tutturacaktım.

2 hafta çerçevesiz gezdim, evdekiler yap artık şunu diye baskılarını artırınca en kolayını yapıverdim :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Zekeriya Kahraman

Bu kez de "olabilir"e mi takıldın? :p

kaset calar takılıyorum cd cızılınca takılıyor cırt oluuuurr  :D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...