İçeriğe Yönlendir

Manisa Alaşehir Nasıl Bir Yer ?

Tuna İşgören

Recommended Posts

Tuna İşgören

Arkadaşlar başlıktada belirttiğim gibi manisa alaşehir nasıl bir yer bilen veya orda yaşayan arkadaşlar bilgi verirmi ? 

Çalıştığım iş yeri  manisa alaşehire taşınıyor önümde 1 sene daha var ama şimdiden gidip gitmeme konusunda tereddütlerim var .  Okul  , Hastane , Sosyal ortam olarak ve özellikle yaşam pahalımı ? kiracı olacağım için buda benim için çok önemli yardımlarınızı bekliyorum

Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer

Adı üzerinde Alâ bir şehir.  :)  Çok büyük değil, sakin ama güzel bir şehirdir. Sultan Yıldırım Beyazıd bile beğenip alâ dediğine göre bizede beğenmek düşer :)

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın

Güzel bir yer. Ekmeği bu bölgede meşhur. İnsanları iyi temiz insanlar. Üzümcülük yaygın ama küçük bir yer. 

Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan

hastanesi var a genelde hastaneyi salihliye sevk ederler

salihliye 30dk manisaya 130 saat izmir yaklasik 2 saat surer.insanlari iyidir.eglence yeri falan yoktur gazino vardir.gezmek icin genelde izmir manisaya gidilir.pidesi guzeldir.opel arac coktur genellikle

kiralar oyle ucuk fiyatlar olacagini sanmiyorum tahminim 400-500 arasinda ve asagisinda olabilir.yasanabilir bir yer hafta sonu trene binilir izmir turu yapilip gelinir

yazin her cesit meyve yersiniz yazin uzume doyarsiniz mesurdur.hastanesi falan yeni yapildi.bazi drlar henuz yoktu en son bildigim kadariyla

calistiginiz sektor nedir?

Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

İçki sektörü , cok kararsizim izmirde 2.5 yil yasadim universite hayati , ama alasehir hakkinda hic bilgm yok cocukta yeni dogdu 3 aylik dolsyisiyla egitim ve saglik olaylarini dusunmek.zorundayim

Yorum bağlantısı
Uğur Samyeli

Tuna,nihayetinde ülkenin gene batısında bir yere gelmeyi düşünüyorsun,Hakkari,Şırnak değil düşündüğün yer diye düşünüyorum naçizane..

Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

uğur abi , çevremde herkes birşey söylüyor aklımı karıştırdılar . Köy gibi yer ne işin var orda hiçbişey yok orda canın sıkılır orda vs vs bir sürü şey . o yüzden bilgi almaya çalışıyorum :/ tabiki sonuçta bi hakkari bi şırnak değil haklısınız

Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan
(düzenlendi)

izmirden sonra orda biraz sıkılırsınız tabi ama koy falan degil yane okadarda abartilacak kadar kotu bir yer degil.iyi icerler her dukkanda haslanmis yumurta bulunurmus[emoji2]

tarihinde Serkan Ünsalan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel

Tuna askerligimi orda yaptım. Kenan evrenin memleketi. Kışın çok soğuk. Erzurumlu arkadaşlar Erzurum'dan soğuk olduğunu söylerler. Eğitim alayı olan biryer.esnafi inanılmaz kazikcilar. Askeri sagilacak inek sayarlar. Ev fiyatları fena değildir. Gidilecek fazla bir yeri yok. Sadece sevgi yolu diye bir caddeleri var. Halk inanılmaz soğuk. Ve ne yalan söyliyim benim çok kötü günlerim geçti. Ege insanı sıcakkanlı olur burda yaşayan insanlar sanki Ege'de değil avrupada yapıyormuş gibi soğuklar. Otel sayısı çok. Izmir'den sonra sıkabilir. Kafa dinlersin ama. Izmir yakın her saat başı otobüs var. Sarıkız otobüs firması. Benden bukadar

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğur Samyeli

uğur abi , çevremde herkes birşey söylüyor aklımı karıştırdılar . Köy gibi yer ne işin var orda hiçbişey yok orda canın sıkılır orda vs vs bir sürü şey . o yüzden bilgi almaya çalışıyorum :/ tabiki sonuçta bi hakkari bi şırnak değil haklısınız

O halde şöyle yardımcı olmaya çalışayım.Tekirdağ dan sonra buraya uyum sağlaman bayağı zor olacaktır.Tekirdağın yani trakyanın sıcaklığını babacanlığını bu yörede bulamazsın.Bu yüzden ben bile yazlığımı Saroz dan almıştım.Kısacası trakyadan sonra burası zor....

Yorum bağlantısı
Tuncay Arslan

Bizim buralarda Alaşehir Tımarı diye bir tabir vardır. Yorgun bir arabayı allayıp pullayıp satarlar yeni gibi, piyasada böyle bir araba görünce Alaşehir tımarı yapılmış denir. Genellemek olmaz tabi sonuçta batı şehri, yeni bir şehirde yaşanılacaksa bence mekanlarından kurumlarından çok kültürünü araştırmalı. Kimyanız uygun mu o önemli sonuçta sokağa çıkınca kimse kimseyi görmez.

Yorum bağlantısı
Murat Kırmızı

Orada hiç yaşamamama rağmen havasını suyunu insanını az çok bildiğim yerdir.. Ege'nin ilçeleri içerisinde orta diyebileceğimiz bir sosyal hayat vardır..

Üzümcülük yani bağcılık oldukça gelişmiş, pazarlarında her türlü meyve sebzeye uygun fiyat ve tazelikte ulaşabileceğiniz bir yerdir.

Aile olarak düşündüğümde zaten çocukla akşamları sosyal aktivite yapmak zordur onun için bu konuda büyük beklentiye girmeyin.

Asla bir nazilli-salihli kıvamına gelmesi zordur. Ama bir çok ilçeden de büyüktür.Kriteri İzmire göre alırsanız üzülürsünüz kaldı ki ben İzmir'e göre Türkiye'de nereyi kıyaslarsam kıyaslayayım üzülürdüm :D 

Sonuç olarak kendimi yerinize koyduğumda işimden-maddi kazancımdan memnunsam, böyle bir iş bulmam kolay degil ise kabul ederdim.. 

Yorum bağlantısı
Konuralp Aracı

Sorunla ilgili değil ama, siz fabrikayı taşıyınca biz Tekirdağ şerbetini (Tekirdağ'da üretilmiş yeni markalı şerbeti) nerden bulacağız. Üzüntümüz çok büyük :( . En azından bir koli alıp saklayalım diyorum, çok çok özel günlerde kullanmak üzere 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

Konuralp Abi hiç sorma bizimde üzüntümüz çok büyük :( tekirdağın imajı sarsıldı çok büyük bi marka artık şehrinde üretilmeyecek . Üretim kalitesi ve Tad olarak pek fark olmaz fakat prestij olarak büyük kayıp .. 

Murat, tekirdağ şartlarında bu şekilde aynı para ile iş bulmam çok zor o yüzden yoğun düşünceler içindeyim araştırmalar yapıyorum.. .Gurbette gerçekten çok zordur ne yapıcam hiç bilmiyorum çıkmazlardayım :)

Yorum bağlantısı
Murat Kırmızı

Sen 1 sene boyunca iş ara.. Baktın bulamıyorsun göç Alaşehire.. Vardır bunda da bi hayır.

Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz

Çekilmeyecek bir yer olmasa gerek. Kişinin hayattan beklentisi ile alakalı. Her hafta sinema tiyatro olsun, eğlence olsun beklentisi varsa uymaz. Ama bir ilçede klasik aile hayatı, ulaşım derdi, ev derdi, kira derdi olmaması yeter dersen yeterli olur. Okul illaki vardır iyi öğretmenler.

Yorum bağlantısı
Ali Menemen

Ben sarıgöllüyüm abi alaşehir ile aramız 20 km. Şöyle yardımcı olayım size arkadaşların dediği gibi çok küçük bir ilçe değil büyük de değil. Merkez nüfusu 50.000 civarı ulaşım olarak iyi bir yerde ilçenin kendi arabaları ile her yere gidebilirsiniz saat başı geliş gidiş var. Manisanın diğer büyük ilçelerine göre akhisar salihli gibi değil kendine münahasır bir yapısı var. Yeme içme ucuz ev kiraları çok fazla değil. Gezilecek yerleri çom fazla olmasa de var. Biz arkadaşlar ile tatilde genelde gezmeye veya alışverişe alaşehire gideriz. Geleceğe yönelik olarak okul yapıları gayet iyi kenar mahalleler hariç tabii. Son yıllarda her ilçede olduğu gibi alaşehir de yapı olarak büyük atağa kalktı şehrin genel yapısı, tarihi yerleri, yeme içme olanakları, restorantları çok değişti. Kısaca eğer çok fazla lüks düşkünlüğünüz yoksa sizin için yaşanamayacak bir yer değil. Tabi izmirden sonra biraz. Adaptasyon sorunu olacak ama bu biraz beklenti meselesi. Siz çıtayı çok yükseltmezseniz iyi bir deneyim olabilir sizin için.

Bu arada sanırım mey fabrikasında çalışacaksınız şarap üzerine.

Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

Evet mey fabrika , fakat şarap degil rakı uzerine :) suanda tekirdagda yasiyorum ogrenciligim izmirdeydi , o zaman iyi olcup tartmak gerekli , bu yaz kusadasina tatile gidicem bi alaşehire ugrasam hic fena olmayacak :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...