Coşkun SAYIN 9 Şubat 2015 Paylaş 9 Şubat 2015 Herkese Merhaba. 4 yıldan beri 98 Ford Ka kullanıyorum, pek de sıkıntı yaşatmadı sağ olsun Bolu'da yaşadığım dönemde Forumun çok faydasını gördüm, malum usta bulmak zor küçük şehirlerde. Sabahları ilk çalıştırmada sanki bir bujisi arızalıymış gibi çalışıyor, 30 saniye sonra normalleşiyor. (Bujielrim motorcraft 10.000 km önce, kablolar Doduco marka 20.00 km önce değişti). Debriyaja basınca stop etme sorunu var, rolanti valfini değiştirdim sorun devam ediyor, hız sensörü için ekonomik bir çözüm bilen var mı? 350-450 tl fiyatlar vardı yanılmıyorsam. Su eksiltme sorunu vardı usta bir katkı kullanarak sorunu çözdü ancak ilk çalıştırmadaki sorun için silindir kapak contasının yanmış olabileceğini ve değiştirilmesi gerektiğini söyleyince önce forumdaki arkadaşların tecrübelerine başvurayım dedim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. Coşkun SAYIN Yorum bağlantısı
Murat Baykar 10 Şubat 2015 Paylaş 10 Şubat 2015 İlk çalışmada ki sorunun contayla ilgisini anlamadım. bana mantıklı gelmedi açıkçası. benim aracımda senin gibi soğukken motor ilk 5 10 saniye yüksek devirde sonra düşüyor. valf yeni değişti ama sanırım tam ayarlayamıyor gibi rolentiyi. stop etme de büyük ihtimal hız sensörü. Yorum bağlantısı
Coşkun SAYIN 10 Şubat 2015 Yazar Paylaş 10 Şubat 2015 (düzenlendi) Bu hız sensörünü temin etmek büyük sorun; hem bulmak zor hem çok pahalı. Ayrıca motor sıcakken de sarsıntısı arttı, bir de zincir sesine ya da su sesine benzer bir ses duymaya başladım. Araştırdıkça kafası karışıyor insanın, olağan şüphelilere (hız sensörü) egzost kurumu, manifold kurumlanması, ateşleme sistemi, sübap ayarsızlığı, devirdaim vs. gibi yenileri ekleniyor. 10 Şubat 2015 tarihinde Coşkun SAYIN tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 10 Şubat 2015 Paylaş 10 Şubat 2015 aşırı kurum varsa ilk çalışmada tekelr gibi çalışır sonra düzelir Yorum bağlantısı
Coşkun SAYIN 10 Şubat 2015 Yazar Paylaş 10 Şubat 2015 aşırı kurum varsa ilk çalışmada tekelr gibi çalışır sonra düzelir Çağlar Bey kurum temizliği için carbon clear önerenler de var, zararlı olduğunu iddia edenler de var, aracım 135.000 km'de. İnsan tereddüt ediyor. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 10 Şubat 2015 Paylaş 10 Şubat 2015 Çağlar Bey kurum temizliği için carbon clear önerenler de var, zararlı olduğunu iddia edenler de var, aracım 135.000 km'de. İnsan tereddüt ediyor. 100bin km'de yaptırdığımda vites düşürdüğüm yokuşta artık vites yükseltebiliyordum. Yorum bağlantısı
Coşkun SAYIN 10 Şubat 2015 Yazar Paylaş 10 Şubat 2015 100bin km'de yaptırdığımda vites düşürdüğüm yokuşta artık vites yükseltebiliyordum. Anlaşılmıştır sayın moderatörüm, tereddütsüz bir şekilde carbon clean yaptırılacak. Elden geçmesi ya da incelenmesi gereken başka noktalar var mıdır? Bilgilendirirseniz sevinirim. Yorum bağlantısı
Çözüm Sani Gerşon 10 Şubat 2015 Çözüm Paylaş 10 Şubat 2015 Debriyaja basınca stop etme için hız sensörü ve rölanti valfinin tekrardan kontrolü şart. Sitede rölanti valfini ters takabilen ustalar gördük. Alkışlamak gerekirdi gerçi kendilerini Su eksiltme için en kolaya kaçılmış. Keşke yapılmasaydı... NEreden kaçırıyordu? Yorum bağlantısı
Coşkun SAYIN 11 Şubat 2015 Yazar Paylaş 11 Şubat 2015 Debriyaja basınca stop etme için hız sensörü ve rölanti valfinin tekrardan kontrolü şart. Sitede rölanti valfini ters takabilen ustalar gördük. Alkışlamak gerekirdi gerçi kendilerini Su eksiltme için en kolaya kaçılmış. Keşke yapılmasaydı... NEreden kaçırıyordu? Suyu nereden eksilttiğini bulamadık, muhtemelen conta yakma şüphesi o yüzden. Araç LPG'li, gaz sistemini de konrtol ettireceğim. Filmlerdeki katil uşak karakterinin Ford KA'da hayat bulmuş hali olan hız sensörünün tamiri mümkün olmazsa nereden bulabilirim? Merkezoto, bu firman?n reklam?na izin vermiyoruz. gibi bulabildiğim yedek parça sitelerde yok maalesef. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 11 Şubat 2015 Paylaş 11 Şubat 2015 Merkezoto da yok mu?? Yetkili servis disinda sansiniz zor. Yurtdisindan getirtebilirsiniz ama once yetkili servisten sasenizle parca no yu alın. Yorum bağlantısı
Coşkun SAYIN 11 Şubat 2015 Yazar Paylaş 11 Şubat 2015 Merkezoto da yok mu?? Yetkili servis disinda sansiniz zor. Yurtdisindan getirtebilirsiniz ama once yetkili servisten sasenizle parca no yu alın. Yetkili servisi deneyeceğim, yurt dışından alım için önerebileceğiniz bir site var mıdır? Yorum bağlantısı
Coşkun SAYIN 11 Şubat 2015 Yazar Paylaş 11 Şubat 2015 Yetkili servisten parça numarasını aldım; 94BB 9E731 DA fiyat 550 TL. Ostimdeki çıkmacılar 150 TL istiyordu, tesadüfen 175 TL'ye buldum hem de Eskişehir'de. İhtiyacı olan arkadaşlar için link: http://www.kirazcioglu.com/?Uid=16865 Yorum bağlantısı
Coşkun SAYIN 11 Şubat 2015 Yazar Paylaş 11 Şubat 2015 Bayagi iyi rakam, kaçırmayın Bu fiyata kaçar mı Sani Bey, çıkma fiyatına orijinal sıfır parça. Akşam aracı bırakacağım sanayiye sonuçları yazarım. 1 Yorum bağlantısı
Nurullah Mayuk 12 Şubat 2015 Paylaş 12 Şubat 2015 Forumdan süleyman çil antepte 165 tlye bulmuştu , szinkide iyi rakam Yorum bağlantısı
Coşkun SAYIN 13 Şubat 2015 Yazar Paylaş 13 Şubat 2015 Hız sensörü değişince rölanti dalgalanması ve boşta iken stop etme sorunu ortadan kalktı İlk çalıştırmadaki sarsıntının nedenini tespit ettik, LPG Regülatörü sorunluymuş. Akşam aracı stop etmeden 1 dakika kadar benzinle çalıştırdım, stop ettikten sonra lpg regülatörünün vakum hortumunu çıkardım sabah marşa dokunur dokunmaz saat gibi maaşallah 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 13 Şubat 2015 Paylaş 13 Şubat 2015 Hız sensörü değişince rölanti dalgalanması ve boşta iken stop etme sorunu ortadan kalktı İlk çalıştırmadaki sarsıntının nedenini tespit ettik, LPG Regülatörü sorunluymuş. Akşam aracı stop etmeden 1 dakika kadar benzinle çalıştırdım, stop ettikten sonra lpg regülatörünün vakum hortumunu çıkardım sabah marşa dokunur dokunmaz saat gibi maaşallah Güle güle kullanın. Dip not: Akünüzü sökün ve 10dk bekleyin, sonra yeniden takın. Ardından ortalama 200km benzinle kullanın ve öyle LPG kalibrasyonunu yaptırın. Şu an yakıt haritanız çok bozuk olmalı, bu dediğimi yaaparsanız anında düşüşü farkedeceksiniz. 200km boyunca araçtan beklediğiniz verimi alamayabilirsiniz, aklınızda olsun. 1 Yorum bağlantısı
Coşkun SAYIN 14 Şubat 2015 Yazar Paylaş 14 Şubat 2015 Güle güle kullanın. Dip not: Akünüzü sökün ve 10dk bekleyin, sonra yeniden takın. Ardından ortalama 200km benzinle kullanın ve öyle LPG kalibrasyonunu yaptırın. Şu an yakıt haritanız çok bozuk olmalı, bu dediğimi yaaparsanız anında düşüşü farkedeceksiniz. 200km boyunca araçtan beklediğiniz verimi alamayabilirsiniz, aklınızda olsun. Tavsiyenize uyacağım Sani Bey, sabah aküyü sökerim. Yorum bağlantısı
Semih Doylan 26 Şubat 2015 Paylaş 26 Şubat 2015 BEY,10 GÜN ÖNCE ARACIMIN YAG DEĞİŞİMİ YAPTIRDIM.GALERİDEN ALDIGIM ICIN BİR ÖNCE SAHİBİNE USLAMADIM VE HANGI YAG KOYDURDUGUNU BULAMADIM.MUĞLA SANAYISINDE BİR BÜYÜK YAG DEĞİŞİM DUKKANINDA CASTROL 10-40 KOYDULAR.MOTORUN SESI BIRAZ GÜRÜLDÜTÜLÜ CIKMAYA BASLADI SANIRIM.FORUM SITEMIZDE 10-40 YAZANDA VAR, 5-30 YAZAN DA.ARACIM LPGLIDİR.BİRDE CLEANCARBON OLAYI NASIL YAPILIR.HANGI URUNU ALMAM GEREK.YARDIMINIZI RICA EDERIM Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 27 Şubat 2015 Paylaş 27 Şubat 2015 Semih bey, Sanal ortamda sürekli büyük harf yazmak bağırmak demektir. Öncelikle bu bilgiyi bi verelim İkinci olarak aracınız 5-30 kullanır. 10-40 kalın kalır. Değiştirmenizi öneririm. CarbonClean ise CarbonClean markası ile bosch servislerde bulunabilir. Başka marka olmamalı. Yorum bağlantısı
Recommended Posts