İçeriğe Yönlendir

Mükerrer Vergi Ödeme

Sami Demirpaz

Recommended Posts

Sami Demirpaz

Haziran 2014 ' te Clio'yu satmadan önce vergilerini cezalarını öderken yanlışlıkla Temmuz vergisinide ödemiştim.

Satıştan daha sonra durumu fark ettim. Elimdeki dekontu kontrol ettim ve durumu alan kişiye geri dönüp izah ettim.

Oda tamam dedi 400 lira getirip geri verdi bana. 

Internet vergi dairesinden ödemiştim, barkod lu olan çıktıyı uzun süre sakladım sonrada attım. ( Keşke atmasaydım.. ) 

Bugün arabayı sattığım kişi beni aradı, oda arabayı satmış ve bana Temmuz vergisini ödememişsin araba noterde kaldı vs gecikme cezası ile birlikte ben ödedim dedi.

Banka'dan kredi kartımın ekstresini aldım, Vergi dairesine yapılan toplamda 1768.44 liralık bir ödeme görünüyor bunda ama Temmuz vergisini ödediğime dair bir ayrıntı yok.

Araba trafiğe Ocak 2013'te çıktı ve ilk vergisini aldığım bayi ödedi. 

Temmuz 2013,  Ocak 2014 ve Temmuz 2014 vergilerini  & ufak tefek cezaları 1.768.44 lira olarak ödedim. 

Ben bu durumu nasıl düzeltebilirim. Başına böyle bir olay gelen var mı ? 

Arabayı alan kişide bugün ödemiş onda makbuz var, bende ödediğimden eminim ve kredi kartı ekstresi var. 

Nasıl bir yol izlemeliyim.. 

Bu benim kredi karti ekstrem.

87e58c4e0d797b119af9ddb29487ab97.jpg

Buda alan kisinin gonderdigi makbuz.

bb78308b7080f267874a777e0bc231fc.jpg
Yorum bağlantısı
Osman Ozturk
(düzenlendi)

Vergi dairesine gitmeden zor gibi Sami,Nakil vasıtaları vergi dairesinden 1.768,44 tl lik ödemenin detay listesini yada makbuz suretlerini alman lazım.Hemen hemen her ilçede vergi dairesinin şubesi var ama genelde bu tip problemlerde ümraniye tepeüstündeki merkeze yönlendiriyorlar.

Edit:Şimdi resim gördüm Mersin Vergi dairesi imiş

tarihinde Osman ozturk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Vergi dairesine gitmeden zor gibi Sami,Nakil vasıtaları vergi dairesinden 1.768,44 tl lik ödemenin detay listesini yada makbuz suretlerini alman lazım.Hemen hemen her ilçede vergi dairesinin şubesi var ama genelde bu tip problemlerde ümraniye tepeüstündeki merkeze yönlendiriyorlar.

Teşekkürler abi, işin kötü yanı araba Tarsus / Mersin kayıtlı sence yinede Ümraniye'den yapabilirler mi ? 

Yorum bağlantısı
Osman Ozturk

Sami kardeşim il farklılığı hiç başıma gelmedi,yanlış bilgi vermek istemem.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Nakil Vasıta'lar ile görüşmekte fayda var derim Sami.

Ne gıcık bir şey ya sattım hala uğraşıyorum.. 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Ne gıcık bir şey ya sattım hala uğraşıyorum.. 

Arabada değil ki sorun, sistemde :)

Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Arabada değil ki sorun, sistemde :)

Doğru malesef.

Birde adama yalancı çıktık, umarım kolayca çözebiliriz durumu. 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Yalancı çıkmak en kötüsü... Adamın aklında şimdi milyon tane düşünce oluşacak...

Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar
(düzenlendi)

Bana da daha önce ödediğim ceza ile ilgili vergi dairesinden kağıt geldi.Maalesef bende ödendi belgesini bulamıyorum.Üstüne birde gecikme zammı ile ceza neredeyse 2 katına çıkmış.İlk fırsatta gideceğim ama elimde bir belge olmadan nasıl olacak bilemiyorum.

tarihinde Mehmet Pınar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz

Aracın kayıtlı olduğu vergi dairesini telefonunu bulup arayın . Durumu anlatın eğerki sizin yatırdığınız para emanet hesabında ise geri ödeme yaparlar . Bu işlem sadece kayıtlı olduğu vergi dairesi tarafından yapılır..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Osman Ozturk

Şehit kerim vergi dairesi telefon 0324 624 70 30-624 15 12 faks 613 73 35

Yorum bağlantısı
Osman Bilgin

Konuyla ilgili detaylı bir dilekçe yazacaksınız ve ödediğiniz dönemin dekont örneğini isteyeceksiniz.. Ben belediyede çalışırken böyle durumlarda sistemden de arşivden de çıkartıyorduk.. 

Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin

Aracın kayıtlı olduğu vergi dairesini telefonunu bulup arayın . Durumu anlatın eğerki sizin yatırdığınız para emanet hesabında ise geri ödeme yaparlar . Bu işlem sadece kayıtlı olduğu vergi dairesi tarafından yapılır..

+1.
Yorum bağlantısı

Sami aynı şey başıma geldi. Ben Süha abiden aldıktan 3-4 gün sonra satışı babama devrettim. daha sonra vergi zamanı hala benim adıma görünüyordu ancak babamdaydi. Vergi dairesinde geçiş olmamıştı ancak vergiyi odemistik. Daha sonra kendi kendine düzeldi geçiş yapıldı ancak vergi ödenmemiş çıktı bu defa. Geçenlerde Ümraniye nakil vasitalarla gittik. Başka hiç bir yer yapmıyor. Faks falan dediler kaç defa çektik başında durmayinca halletmiyolar. Gittik 5 dk bile sürmedi. Zaten sistemden kaydı çıkıyor düzenleme birimi düzeltiyor

Yorum bağlantısı
Guest Aykut Can

Sami, benim basima bu isin benzeri geldi.

Polo'yu satarken temmuzu da odedim. Sattigim yere ilettigimde odemeseydin banane gibi bir cevapla karsilasinca solugu umraniyede aldim. Orada dilekce doldurdum. Nakit iade olursa bir ay, nakit yerine yeni araca mahsuplasmak isterseniz ertesi gun odedigim vergiyi polodan cektiler, yeni aracimin vergisinden dustuler.

Demem o ki, sehir farkliligi bir sorun olusturmazsa eger Umraniye her turlu sorunu gorup, cozuyor. Kesinlikle oraya muracaat et sen.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Taner Gündüz
(düzenlendi)

vergi ile ilgil her olayı vergi dairesinden bizzat nakit olarak öderim  başıma benimde geldi bankdan ödediğim bandrol daha sonra ödenmemiş olarak vergidairesinde çıktı makbuzu bulamasaydım sadece bankanın 1 tl eksik aldığı tutar yüzünden tüm parayı faiziyle geri alıcaklardı. o gün bu gün vergi dairesine giderim nakit paramı öder çıkarım.

tarihinde Taner Gündüz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

İki vergiyide aynı gün ödediysen (ocak-temmuz) rakamı ikiye bölünce çıkmıyor mu o yılın altı aylık vergi rakamı ? Kredi kartı muhtemelen taksitlendirdiği için alacak iade gibi şeyler yazılıyor ekstreye bu da kafa karıştırıyor biraz..

Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Geçmiş olsun Sami, Hakan'ın dediğine göre çözülmüş herhalde....

Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Kusura bakmayın dünden buyana yazamadım. 

İnternetten araştırırken kaybettiğim barkod lu dekontu nasıl bulabileceğimi öğrenmiş oldum.

Internet vergi dairesinin sıkça sorulan sorular bölümünde bu mevcut. 

Oradan ödediğim dekontu çıkarttım, kredi kartı ekstremi çıkarttım ve satın alan kişiye gönderdim.

Yalan söylemiyorum ödedim buradan görebilirsin dedim. Oda tamam dedi şimdilik. 

Örnek olması amacıyla resimleri aşağıdan bulabilirsiniz.

60b6410799ac036e695af9819e8862da.jpg

Bu sekmeler izlenerek dekont tekrardan cikartilabiliyor..
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin
(düzenlendi)

Çözülmüş olması güzel. Çözüm yöntemini de yazarsanız sonraki muhtemel maduriyetlerin giderilmesine katki sağlar.

Düzeltme:

ben mesajı yazıncaya kadar çözüm yolu anlatılmış bile.

tarihinde Celalettin Süğürtin tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Çözülmüş olması güzel. Çözüm yöntemini de yazarsanız sonraki muhtemel maduriyetlerin giderilmesine katki sağlar.

Düzeltme:

ben mesajı yazıncaya kadar çözüm yolu anlatılmış bile.

Tabi bu yöntem benim gibi kredi kartı ile ödeyipte dekontu bulamayanlar için geçerli olacak sanırım.

Diğer türlü aksaklıkları diğer üyelerimizin dediği gibi Ümraniye'de çözüyorlarmış. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hikmet Demirtaş
(düzenlendi)

ben de daha tedaylı bir sorgulama yakaladım..

1.png

bütün işlemleri bir arada göstercek şekilde resimlendireceğim...

sonuç ancak,sadce sonucunu resimleyebildim..

5.png

tarihinde Hikmet Demirtaş tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin
(düzenlendi)

Dün konuyu okuduktan sonra ikinci resimde örneğini gösterdiğiniz kendimle ilgili  sayfaya ulaştım, satırlar üzerine tıklandığında bir link olabileceğini düşündüm, ancak link yoktu. Sonra ben de Sami beyin durumunda kalsam nasıl ulaşırım diye konuyu takip etmeye başladım. Sıkça sorulan / sık kullanılanlar bölümünde bulunabileceğini hiç tahmin etmedim. Kredi kartıyla yapıyorum ödemelerimi, dekontları da indirip bilgisayarda saklıyorum. Bilgisayardaki dosyalara ulaşamama ihtimali düşünüldüğünde işte bu günkü konu gerçekten faydalı ve yerinde olmuş. Paylaşım için teşekkürler.

Not:Bu arada ödemelerinizin oldukça önemli bir kısmını trafik para cezası ödemeleri oluşturuyor Hikmet bey :)

tarihinde Celalettin Süğürtin tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...