Ersin Uçan 14 Şubat 2015 Paylaş 14 Şubat 2015 Merhabalar, Ford'un bize bahşettiği Bi-Xenon sisteminde maalesef uzunları yakınca parlayan sarı ışıklar beni çok rahatsız ediyordu. Ayrıca dönüşlerde yanan köşe lambaları da sarı ve normal kısa ışıklarla uyumsuz oluyordu. Zaten sarı ışıktan nefret ederim, bir de uyumsuzluk olunca bunları beyaza çevirme derdine düştüm. Her iki yerin de ampulu H1 olduğu için 2 adet Osram Cool Blue Hyper H1 aldım. Tekzen de ikili fiyatı 30 TL. Bana 4 adet lazım olduğu için (2 uzun + 2 köşe) 2 paket aldım toplam 60 TL. Uzun farların önce ve sonraki halleri: Köşe lambalarının önce ve sonraki hali: Bagaj aydınlatması yeterli değildi ve malum sarı idi. Şerit led aldım Hepsiburada'dan. "Modacar 37f009" olarak geçiyor. Fiyatı 9,43 TL. Sofit soket gerekiyordu bunu iç aydınlatma için aldığım ampullerden çıkan fazladan sofit soketleri değerlendirdim. Kablolarını kesip şerit lede lehimledim. Bagajın son hali: Plaka aydınlatması için Hepsiburada'dan "Modacar 018829" aldım. İkili paket fiyatı 15,99 TL. Son hali: Ön ve arka orta aydınlatmalar için 2 adet "Modacar 018821" aldım. Fiyatı adet 10,66 TL. Üründe hem sofit hem T10 soket olduğu yazıyordu ama sadece sofit koymuşlar! İş başa düştü çıkan normal ampulü kırıp içine gelen ampullerin kablolarını lehimleyerek T10 soketli ampuller elde ettim:) Kopup temas etmesinler diye de ampulün içine sıcak silikon sıktım. Ön ve arka harita lambaları + ayak aydınlatması için toplam 6 adet "Modacar 2,5 X 1,5" led ampul aldım. Adet fiyatı 10,66 TL. Makyaj aynasının lambaları için "M-Light 81C006" aldım. Adet fiyatı 10,05 TL. Biraz mavimsi ışık veriyor çok beğenmedim. Sürekli yanmadığı için takılmıyorum sarıdan her türlü daha iyi. İç görünüm son hali: Son olarak da park ampullerine "M-Light 01k005" aldım. İkili fiyatı 12,57 TL. Ama mavi ışık veriyor beğenmedim. Geri söktüm. Aldığım yerleri ve fiyatları fikir olması için yazdım. Umarım mahsuru yoktur. 7 Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel 14 Şubat 2015 Paylaş 14 Şubat 2015 Güzel olmuş ersin bende Uzunlar için dusunecegim. Benim dönüşler beyazdi zaten birde plaka ışığı olabilir 1 Yorum bağlantısı
Ersin Uçan 14 Şubat 2015 Yazar Paylaş 14 Şubat 2015 Güzel olmuş ersin bende Uzunlar için dusunecegim. Benim dönüşler beyazdi zaten birde plaka ışığı olabilir Abi beyaz olunca hem bütünlük oluşması açısından güzel oluyor hem de daha şık duruyor. Ampulleri tavsiye ederim ama normal sarıya göre biraz zayıf zaten fotoğraflarda da belli oluyor. güzel bir çalışma maşallah Teşekkür ederim Okan Bey Yorum bağlantısı
Harun Ayan 14 Şubat 2015 Paylaş 14 Şubat 2015 güüzel olmuş hocam karşılama lambalarınıda beyaz yaptınızmı. Yorum bağlantısı
Ersin Uçan 14 Şubat 2015 Yazar Paylaş 14 Şubat 2015 güüzel olmuş hocam karşılama lambalarınıda beyaz yaptınızmı. Teşekkür ederim. O hangisi oluyor? Ayna nın altındakiler mi? Dokunmadığım bir orası kaldı o yüzden bu şekilde fikir yürüttüm:) Yorum bağlantısı
Harun Ayan 15 Şubat 2015 Paylaş 15 Şubat 2015 (düzenlendi) Evet, ben de sökmeye çalıştım, kırarım diye elleyemedim. 18 Şubat 2015 tarihinde Sani Gerşon tarafından düzenlendi Tamamı büyük harf kullanmıyoruz. Yorum bağlantısı
Yaşar Balcılar 25 Şubat 2015 Paylaş 25 Şubat 2015 Cok guzel calisma bende plaka, bagaj ve ayna altinda bu uygulamalari yapmak istiyorum ama elektrik isinden anlamam, Ankarada bunu yapabilecek yer ya da usta tavsiyesi varmi? Yorum bağlantısı
ÇAĞRI KURUGÖLLÜ 15 Mart 2015 Paylaş 15 Mart 2015 Plaka ve park lambası aydınlatması için philips Photon 5 ledli ampul var mükemmel aydınlatıyor ve bembeyaz yanıyor http://www.hepsiburada.com/m/photon-5-beyaz-ledli-t10-tip-park-ampulu-85d028-p-OTM85D028 1 Yorum bağlantısı
Celal Altan 6 Haziran 2015 Paylaş 6 Haziran 2015 Evet, ben de sökmeye çalıştım, kırarım diye elleyemedim. Sökmenize gerek yok yan aynaları. İçe doğru iyice çevirin aynayı kumandadan. Aynanın dış kısmına bakın arası açılacak. Tornavidayı oradan sokup tırnağına bastırırsanız aşağıdan çıkartmış olursunuz ampül kısmını. 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 7 Haziran 2016 Paylaş 7 Haziran 2016 Çok güzel olmuş elinize emeğinize sağlık. Bazılarını uygulamaya çalışacağım. Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 4 Ağustos 2016 Paylaş 4 Ağustos 2016 (düzenlendi) Ersin Bey, Beyaz led uygulamalarınızı yaptım. bagaj çok güzel oldu. plakada ve ayak aydınlatması da güzel oldu. Ayna altındaki lambaları sökmek biraz zor oldu kırılacak diye korktum çünkü fabrikada takılırken ters takmışlar yani tornavida ile itilecek kısımlar aynaların iç kısmında kalmıştı. paylaşımınız için teşekkür ederim. 4 Ağustos 2016 tarihinde Metin Uzunoğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Nuri Balcı 9 Ağustos 2016 Paylaş 9 Ağustos 2016 Güzel çalışma emeğinize sağlık. Bende yapmayı düşünüyorum nasip olursa. 1 Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan 12 Ağustos 2016 Paylaş 12 Ağustos 2016 Plaka ve park lambası aydınlatması için philips Photon 5 ledli ampul var mükemmel aydınlatıyor ve bembeyaz yanıyor http://www.hepsiburada.com/m/photon-5-beyaz-ledli-t10-tip-park-ampulu-85d028-p-OTM85D028 ne kadar süredir kullanıyorsunuz? Yorum bağlantısı
Ersin Uçan 29 Ağustos 2016 Yazar Paylaş 29 Ağustos 2016 Aralık ayında aracı satana kadar yani 10 ay civarı kullandım. 1 Yorum bağlantısı
Ali ÖZCAN 27 Şubat 2020 Paylaş 27 Şubat 2020 Merhaba Ersin bey, bu plaka ve ayak altlarına yaptığın aydınlatmalar ,aracı kilitleyince çok kısık,belli belirsiz sönük yanmaya devam ediyormu ,ben de plakalara T10 dipsiz LED, ayak altına da elektrikçilerde bulunan sıra 3 lü LED taktım,fakat aracı kilitleyince,çok az da olsa sönük yanmaya devam ediyor,bu sorunu nasıl aştınız. Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 27 Şubat 2020 Paylaş 27 Şubat 2020 Ali ÖZCAN yazdı: Merhaba Ersin bey, bu plaka ve ayak altlarına yaptığın aydınlatmalar ,aracı kilitleyince çok kısık,belli belirsiz sönük yanmaya devam ediyormu ,ben de plakalara T10 dipsiz LED, ayak altına da elektrikçilerde bulunan sıra 3 lü LED taktım,fakat aracı kilitleyince,çok az da olsa sönük yanmaya devam ediyor,bu sorunu nasıl aştınız. araya direnc koymaniz lazim. yada gorunmeyen bir yere normal ampul eklenmeli. Yorum bağlantısı
Ali ÖZCAN 27 Şubat 2020 Paylaş 27 Şubat 2020 Alpay Sumer yazdı: araya direnc koymaniz lazim. yada gorunmeyen bir yere normal ampul eklenmeli Ampulü,ledlere Paralel mi bağlayacağız, ya da ledlere takılacak direnç kaç ohm olacak ve şeflerin + ucuna paralel bağlanacak,doğru mu Alpay bey Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 27 Şubat 2020 Paylaş 27 Şubat 2020 Ali ÖZCAN yazdı: Ampulü,ledlere Paralel mi bağlayacağız, ya da ledlere takılacak direnç kaç ohm olacak ve şeflerin + ucuna paralel bağlanacak,doğru mu Alpay bey Direnc isini @Metin Akbal daha iyi bilir. Ledlerin herhangi bir yerine paralel halojen ampul takabilirsiniz. Ama elektrik isi Biraz risklidir.. Tecrubeli birine yaptirmanizda fayda var. 1 Yorum bağlantısı
Ali ÖZCAN 28 Şubat 2020 Paylaş 28 Şubat 2020 Teşekkür ederim Alpay bey,Metin beye danışacağım Yorum bağlantısı
Metin Akbal 1 Mart 2020 Paylaş 1 Mart 2020 Yogunlugum coksu sira buradan da yazayim. Halojen ampulu ek alin. Seri baglamayin. Direnc isi bana biraz karisik geliyor [emoji4] Yorum bağlantısı
Emrah Korkmazz 2 Mart 2020 Paylaş 2 Mart 2020 Elinize sağlık hepsi çok güzel olmuş. Ben de mk4 mondeomun iç tavan aydınlatmalarını beyaza çevirmek istiyorum. Acaba değişimden kaynaklı arıza lambası falan yakıyor mu? Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 2 Mart 2020 Paylaş 2 Mart 2020 Emrah Korkmazz yazdı: Elinize sağlık hepsi çok güzel olmuş. Ben de mk4 mondeomun iç tavan aydınlatmalarını beyaza çevirmek istiyorum. Acaba değişimden kaynaklı arıza lambası falan yakıyor mu? İç tavan lambaları led, ampül yok. değişebilirsin ama biraz zahmetli olabilir. Yorum bağlantısı
Emrah Korkmazz 2 Mart 2020 Paylaş 2 Mart 2020 Metin Uzunoğlu yazdı: İç tavan lambaları led, ampül yok. değişebilirsin ama biraz zahmetli olabilir. Anladım abi sağol. O zaman hiç girmeyeyim o işe ben. Yorum bağlantısı
Recommended Posts